Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.01.2017., 15:26   #241
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,423
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ne kužim kako bi ti htio se spojiti?

Ako želiš AP (router kako ti kažeš), moraš se fizički na nešto spojiti. Znači tvoj AP koji bi kupio moraš spojiti na gazdin router, znači da ćeš morati vuči kabel kroz 2 kata.

Možda ti je najbolje onda samo kupiti neki bolji adapter jedino.

Makar ti je najbolja solucija iz gazdinog rutera provući kabel, staviti AP u stan i imaš net po cijelom stanu.

MikroTik ti je najjeftiniji, ali nanepozdaniji.
Xiomi ti je ok, malo bolji od MicroTik-a.
Ruckus je broj 1, ali skupi go vrag.
frende, o čemu ti pričaš?

@op - ako ti treba samo na laptopu, uzmi produžni usb kabel i pronađi idealno mjesto za stick, sa optimalnim usmjerenjem antene. instaliraj inssider i gledaj signal. btw koliko pratim , dlinkovi usb wifi stickovi nisu na nekom glasom. nekakvi tp-linkovi se sad preporučuju.


ako baš želiš samostalan uređaj, traži AP sa client modom. nikky ovdje zna bolje, može ti točne modele preporučit. i mikrotik će ti završit stvar, ali ovi jeftiniji sa ugrađenim antenicama se (meni) nisu nešto pokazali. za jeftinoću, stari siemens sx763 je ovdje dušu dao, ima ih za 50kn na njuskalu, uz malo muke oko instalacije drugog firmware-a i konfiuraciju.
ali ako ti treba samo na kompu, usb kartica je way to go... samo neka malo bolja
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2017., 15:50   #242
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
@Cyber_x_Bull
" pomoć oko WiFi mreže ... router je 2 kata povise mene" > dobro da išta hvataš, a kamoli da imaš stabilan link.

U toj opisanoj situaciji najbolje bi bilo PowerLine rješenje samo mora biti unutar istog strujnog mjerila, ako ih imate odvojene onda neće raditi.
Provjeri taj detalj pa ovdje napiši.

Ako su odvojena mjerila onda je bolje "nekako" spustiti Lan kabel ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.01.2017., 19:28   #243
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 997
mommistake, zašto je mikrotik najnepouzdaniji?
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2017., 19:37   #244
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,434
Ma on ima svoje muhe. Jednostavno mu se koji puta ne radi, koji puta puca net, koji puta ovo, koji puta ono.. Restart pomaže u većini slučajeva, ali nije to baš za produkciju.

Ali za doma je to super proizvod.

Citiram profesora Havaša, lako je mrežu složiti u Packet Traceru (simulator) gdje sve radi, složi to na Mikrotiku, pa da vidiš
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2017., 20:55   #245
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,879
Nije mikrotik loš kad znas kako ga namjestit
Nije ko tplink ili asus ap-i
Ali za obicnog usera dobar je i quickset opcija
A sve odstalo je advanced i pro advanced


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2017., 21:53   #246
Cyber_x_Bull
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: šibenik
Postovi: 36
Moj stan je u prizemlju a router se nalazi na 2 katu radi se o kuci ne zgradi. gazda mi je free ustupija sifru al ne zeli cut za nikakva busenja i razvlacenje kablova po kuci.
kuca ima glavno mjerilo koje je na katu 1, svi ostali stanovi imaju neko starinsko da miri potrosnju ako ti to sta pomaze.

inace zanimala me solucija da se spojim nekim jacim wifi uredjajem na njegov router a kako ne znam puno o tome pomislija sam da je router bolja opcija od usb wifi sticka sa fixnom antenom. doma imam linksys wrt54g sa dd-wrt-om koji nema antene fale mu obe a neznam da li mi se isplati dati neznam 200kn za antene pa kasnije da mi budu bacanje love kao i ovaj usb wifi d link dwa 127
__________________
CPU: Core2Duo E6750 3200 MHz / ZALMAN CNPS9500A
MBO: Gigabyte GA-EP45-UD3R rev:1.1
RAM: OCZ XTC SLI OCZ2N800SR1G 2x1GB
RAM: G Skill F2-8500CL5-2GBPI-B 2x2GB
VGA: MS GTX 970 4GB
Napajanje: STRONGER SPSN 060 600W 80PLUS
Monitor: LG M2762D
OS: Win 10 X64 PRO
Ostalo: Razer Lycosa / Roccat 11 310 / Fractal Design Define R4
Cyber_x_Bull je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2017., 23:07   #247
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
"kuca ima glavno mjerilo koje je na katu 1, svi ostali stanovi imaju neko starinsko da miri potrosnju ako ti to sta pomaze." > ne pomaže jer nisi dovoljno precizan i jasan,
kakva su ta "starinska" ?

I dalje mislim da bi trebalo probati PowerLine rješenje, kad bi mogao negdje posuditi par i probati jeli prolazi link.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2017., 02:20   #248
back2quick
Banned
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: righthere
Postovi: 442
ruter s usb portom na koji spojiš taj dlink i imaš repeater bez gubitka propusnosti (teoretski, u praksi da bi šljakalo treba konfigurirat par sitnica). eventualno jaču antenu za stick ako bude problem sa lošim signalom.
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2017., 10:11   #249
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,423
nekada smo problem lošeg signala kod stikova rješavali windsurferom. neznam dali je to još uvijek aktualno. viđao sam ih po starim routerima i stikovima u vrijeme siemensa se555...

ne košta (gotovo) ništa probati:
https://rchelimenace.wordpress.com/h...urfer-antenna/

ako sad ima 2-20mbit propusnost, po meni samo malo boljim usmjeravanjem antene i eventualno upravo windsurferom može stvar poboljšati.

a ako mu treba i wifi po stanu, nek instalira connectify-me.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2017., 18:38   #250
driftwood
Premium
 
driftwood's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: .
Postovi: 463
Citiraj:
Autor Cyber_x_Bull Pregled postova
doma imam linksys wrt54g sa dd-wrt-om koji nema antene fale mu obe a neznam da li mi se isplati dati neznam 200kn za antene pa kasnije da mi budu bacanje love kao i ovaj usb wifi d link dwa 127
Čini mi se da bi najprije trebao izmjeriti signal kakav ti dolazi u tvoj stan. Ako imaš zadovoljavajuć signal, možeš iskoristiti taj linksys, antena imaš i za 50ak kn(ako ne treba wifi po stanu, dovoljna je jedna). Ili linksysa/neki drugi repeater staviti na kat između.
Power line što je predložio Nikky je ovdje najbolje riješenje ako ima tu mogućnost.
__________________
Dazed and confused
driftwood je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.03.2017., 15:03   #251
drz_nedaj
Axl Rose
Moj komp
 
drz_nedaj's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 394
Pozdrav, dobio sam od tcoma novi ruter. Do sada sam koristio thomsona i radio je dobro.
Gore na katu, skroz suportno od rutera sam hvatao wifi, također u dnevnoj koja je dalje 3 zida mogao sam se televizorom spojit na wifi.
Sada s ovim novim speedport w724 ne mogu ni jedno od toga dvoje. Razmisljao sam o tim extenderima, jel bi to sta pomoglo ili ne ?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.03.2017. u 19:07.
drz_nedaj je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2017., 21:28   #252
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Na žalost gotovo kod svih novih / aktualnih igračaka šta dijele ISP - ovi WiFi je najgori dio,
bilo zbog internih šroteks antena, bilo zbog karakteristika / mogućnosti uređaja, ...
Taj problem se može rješavati na tri načina a po potrebi ih kombinirati:
- provuci Lan kabel
- alternativa Lan kabelu je PowerLine
- dodatni AP / Router u funkciji kao Repeter ili kao AP

Trebaš napraviti skicu prostora stana / kuće, izmjeriti trenutnu situaciju, vidi jel imaš šta starih uređaja koji bi se mogli upotrebiti.
Naći ćeš primjera sa prijedlozima / rješenjima.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2017., 22:04   #253
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,062
mislim da bi trebao pričekati koji dan da vidiš dali će speedport postati i kod tebe, kao i kod većine nas speedšrot,
a extenderi su ti najlošije rešenje inaće jer pad snage signala nerijetko dolazi zbog zagušenja kanala ,
a sa extenderom ih obično još više zagušuješ,ovo što Nikky kaže to su najbolje metode.

p.s. probaj se prvo poigrati sa kanalima u speedportu

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 09.03.2017. u 22:10.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2017., 22:35   #254
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,295
Citiraj:
Autor drz_nedaj Pregled postova
Razmisljao sam o tim extenderima, jel bi to sta pomoglo ili ne ?
Tesko, u nekim situacijama vise muke nego koristi.

Ako nemas mogucnosti provlacenja LAN kabla jedino donekle kvalitetno rjesenje je:

Naci najblize mjesto na tom katu tj. takvo mjesto gdje je prijem sa speedport-a dobar i na tom mjestu postaviti klijent !

Naravno klijent mora imati bar 1 LAN prikljucak i onda zicom ides na mjesto br:2 na katu gdje ti je vec zgodno i odakle ce sasvim drugi AP na tom mjestu pokriti cjeli kat.

Taj AP konfiguriras kao roaming AP ili samostalna druga mreza, subnet... sta ti vise odgovara.

Ako ce dnevna hvatati sa tog AP dobro, ako nece isto ponoviti i za dnevnu.

Je malo kompliciranije i vise uredjaja ali sva ta repeater/extender shranja sam ce ti zivce ispiliti...

Prije svega probaj sa PowerLine rjesenjima ako je moguce jer je jednostavnije s time da svagdje gdje je izlaz PowerLine-a mozes staviti AP za tu prostoriju.

Naravno ako je veca brzina od 25/30Mbps moras ici sa WiFi 300Mbps b/g/n klijentom/AP.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 09.03.2017., 23:01   #255
spitfire83
spava mi se
Moj komp
 
spitfire83's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 325
Ako je sa starim routerom hvatalo cijelu kuću zadovoljavajuce, zašto ne isključiti wifi na speed portu, ubosti u njega dovoljno dobar AP od parsto kuna i to je to?

Ili bridgeati sp i zamijeniti njegove funkcije s nečim što ima dovoljno dobar wifi i usput je kvalitetnije od sp-a?
NPR TP-LINK TL-WR1043ND
spitfire83 je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2017., 23:43   #256
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Naravno da je i to jedna od opcija samo kolega je spor sa povratnom informacijom
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2017., 13:26   #257
dak0001
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Novoselec
Postovi: 271
Ne znam jel ste primjetili, al PowerLine je opako pojeftinio
https://neutrinomobile.hr/tp-link-tl-pa2010-kit.html

dak0001 je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2017., 13:59   #258
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 867
...to je zamjena za LAN kabal, a svi bi uzeli sigurno onaj komplet koji ima i WiFi na izlazu a to je nešto skuplje.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2017., 14:46   #259
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Ne samo zato, ovaj TL-PA2010 je stariji AV200 standard i 100 MB Lan kojeg treba rasprodati kako bi se mogli gurati noviji / brži.
Dakle, napokon i logično da je pojeftinio.
Samo 66 Kn skuplji AV500 > https://neutrinomobile.hr/tp-link-po...arter-kit.html
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2017., 20:24   #260
dak0001
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Novoselec
Postovi: 271
Meni potpuno nepotrebno bacanje love - za sad.
Danas upravo uzeo ovaj gore kit za 230 krznaša i morem reći da sve leti.
Duplo brže nego sam imao sa dva AP-a (Edimax EW 7206APG i još stariji Canyon CN-WFAP)
Samo uštekao, malo pričekao i to je to.
I da, prije godinu dana, kad sam ih mjerkao, bili su kod nas duplo skuplji, a u Kini su i danas +- 35$ kao i tada
ali mi se nekak čini sigurnije to ipak kupiti kod nas, sada pogotovo.
dak0001 je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2017., 22:05   #261
compstunt007
Premium
Moj komp
 
compstunt007's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: HR
Postovi: 126
nekretnina 1 sadrži standardni Tcom-ov ZTE 931VII ruter čiji WIFI signal je dostatan za pokrivanje potreba uređaja u nekretnini 1.
želja je proširiti internet na nekretninu 2.

Moja ideja je pomaknuti ZTE sa crvene lokacije na plavu lokaciju u nekretnini 1 (radi boljeg signala prema nekretnini 2).
U nekretnini 2 bilo bi potrebno uložiti u TL-WR743ND te 2xTP LINK AV500. WR743ND bi konfigurirao u Client Router modu dok bi onda preko dvije AV500-ice omogućio WIFI signal na gornjem i donjem katu nekretnine 2. WR743ND bi namjerno postavio u Clinet Router kako bi izbjegao propade protočnosti koji se javljaju u Repeater modu.

Želio bi Vas zamoliti za pomoć oko toga da li postoji jednostavnije(i/ili jeftinije) rješenje ove situacije?jer mi se čini da sam zabrijao opako oko naoko jednostavne situacije
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	PCekspertforumupit.jpg‎
Views:	88
Size:	531.6 kB
ID:	17891  
compstunt007 je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2017., 22:07   #262
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,879
lan kabel da puknes?
nemože nikud ?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2017., 22:18   #263
compstunt007
Premium
Moj komp
 
compstunt007's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: HR
Postovi: 126
za sad to nije opcija. sukladno odg. ovdje, čekam da vidim trošak instalacije pa će se promišljati dalje
compstunt007 je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2017., 22:29   #264
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,879
lan kabel ti najbolja i naj jeftinija solucija
ovo na 14-18m dobro izgleda..
ali trebao bi prvo kupit taj client tiplink.. pa kablom se gore spojit.. i isprobat koliko vuče
ako je zadovoljavajuče.. onda kupis i preostala 2 uređaja
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2017., 23:02   #265
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,434
Kupi neki bežićni link i bok.

Ubiquiti ima to super sređeno.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2017., 08:15   #266
compstunt007
Premium
Moj komp
 
compstunt007's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: HR
Postovi: 126
.@Mommistake Može link na neki proizvod?
compstunt007 je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2017., 17:22   #267
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
@compstunt007
Pretraži malo teme na Mrežama, ima sigurno par sa prijedlozima i opisom za tvoju situaciju linka između kuća.
U pravilu odnosno za dobar i stabilan link treba uzeti par uređaja (čitaj 2 kom),
na njih / sa njih ide Lan kabel prema gl. routeru (kod tebe ZTE), a ovog (predviđenog) TL-WR743ND postavi u drugoj kući kao AP / Router.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2017., 22:51   #268
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,879
Ja ne kontam sta sad trazis linkove a sam si iznio problem i rjesenje, koje je i ok
Ja bi isao na mikrotik opremo sa p2p linkom al to ti je skuplja varijanta

A ovo na 14m ako su podaci tocni i ako bude na samom prozoru bude radilo
Ako bude unutar sobe, 1 zid sa svake strane... mam 60% manji izgledi
I kakve racunice oko troskova cekas?
Sam si napisal problem/rjesenje... pa posjeti web shop i racunaj
A reko sam ti u gornjem postu
Kupi taj tiplink prvo i testiraj client side
Ako to pije vodu, ajmo dalje


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2017., 08:01   #269
compstunt007
Premium
Moj komp
 
compstunt007's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: HR
Postovi: 126
Iznio sam svoje viđenje rješenja te sam na temelju njega želio pokrenuti diskusiju na način da netko iskusniji u polju mreža predloži i neko bolje pa i čak jeftinije rješenje (pa i s time da ja provjerim odg. troškove opreme) . Ništa više i ništa manje
compstunt007 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2017., 15:36   #270
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Zato i je forum tu da diskutiramo
Rekoh, bilo je istih / sličnih tema sa predloženim rješenjima / karakteristike / cijena.
Za nekakvo barem polu - profi rješenje traži 2 uređaja za p2p link, a to košta neke nofčiće.

Za početak i nekakvo snimanje situacije uzmi taj TP-Link ili novijeg (bržeg) iz serije i probaj šta ćeš dobiti prozor - prozor ... po tome se može dalje ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na