Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.09.2017., 22:38   #331
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,968
Nisi pažljivo pratio na nastavi, logično da to ne radi jer kod ovih SOHO WiFi routera "ne prenosi" se IpTv, isti se nalazi u zasebnoj grupi / mreži.

To šta si zamislio bi možda moglo raditi kad bi:
- nabavio 2 AP - a, jedan podešen kao AP a drugi kao Client (Bridge mode)
- namjestio radni kanal koji je različit od tvog gl. WiFi - ja da ne smetaju jedan drugome
- imati sreće pa da postignuti link bude dobar i da ima dovoljni bandwith da TV ne štuca
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 01:05   #332
fishkal
Premium
Moj komp
 
fishkal's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,028
Ljudi pozdrav.
Situacija sljedeća: 3 uređaja, 3 mreže sa 2 naziva i nezadovoljstvo. Nakon vaših savjeta je cilj 3 uređaja, 1 mreža i sve radi kako treba.

Pa krenimo redom. U Objektu 1 imam neki osnovni Thompson t-com modem, sa wifi mrežom aaa. U Objektu 2 imam UTP kabelom spojen TP-LINK TL-WR940N na jednom katu. S njega sam povukao novi UTP kabel TP LINK TL-WR841N. Na oba TP-Linka sam kreirao mrežu koja se isto zove i koja nema lozinku.
Evo skica kako to izgleda:


Između objekata je dvorište gdje hvatam oba signala.
Ono što je trenutno problem da se često krećem između tih rutera i to automatsko prebacivanje mreže na mobu ne radi kako treba i da ne dužim dalje.

Ono kaj bi ja napravio je slijedeće. Na početnom t-com ruteru bi podesio mrežu XXX sa lozinkom YYY, a ova dva uređaja u drugom objektu bi stavio u AP mode da imam jednu jednaku mrežu na sva 3 uređaja. Može kratke upute kako da to napravim, ili prijedlog kako podesiti navedenu situaciju ako ovo moje nije pametno.
__________________
Gledam, čitam, kad ne znam pitam!
fishkal je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.10.2017., 09:19   #333
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,421
izvini ali nisi napisao najbitnije - ip adrese, tj subnete, i sta je kamo i kako spojeno.
na kraju kazes da biš prebacio tplinkove u ap mod - a u kojem su sada ? i kažeš 2 mreže - a zašto nije jedna? negdje si očito nešto spajao na nečiji WAN port pa ti ih odvaja. navedi gdje su sve dhcp serveri.

za problem s roamingom na mobu - to i mene jebe i nisam siguran da će ikakva modifikacija imena mreža rješiti problem roaminga, mob se zakači za prvi signal i drži ga dok ne pukne veza. i to i mene izluđuje, jer mi se nakači na vanjski AP i onda umire na 1mbit unutar kuće, a drugi router je metar dalje. nisam siguran da se to može lako rješit...
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 09:19   #334
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,968
Kažeš Lan kabel između objekata ?
Kako si podesio TL-WR940N a kako TL-WR841N, mrežni dio ?

Poznato je da to automatsko prebacivanje sa AP na AP ne radi glatko ako signal 1. nije skroz "nestao".
"Rješenje" je da na mobu držiš otvorenu WiFi karticu i sam odabereš onaj AP za koji znaš da je bliži.
Ako ti je gl. problem prebacivanja unutar objekta2, probaj na TL-WR841N definirati WiFi mrežu CCC.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 09:49   #335
fishkal
Premium
Moj komp
 
fishkal's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,028
@jp_rv
Nisam još pisao IP adrese, ako treba napišem krenuo sam općenito.

@nikky
Znači, povukao sam UTP kabel sa T-Com rutera do prvog TP linka. Tp link sam na brzinu konfigurirao na način da sam stvorio novu mrežu, BBB.
Tad sam drugi TP link spojio UTP kabelom na prvi, i na njemu kreirao novu mrežu BBB sa istim podacima kao na prvom.

Pošto sam sve radio u žurbi, mislio sam da to sad predložim da bude bolje. Eto, to je neki plan. Ako vi mislite da je to sad ok složeno, ne diram.
__________________
Gledam, čitam, kad ne znam pitam!
fishkal je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 09:55   #336
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,421
prebaci tp linkove na dump AP, ugasi dhcp, daj im fiksne ip adrese. dolazni lan kabel iz tomsona u lan port , a ne u wan. iz prvog tp linka lan kabel u lan port drugog tp linka, ne u wan port. time su svi u istom subnetu.
na thomsonu smanji dhcp pool na npr zadnjih 100 adresa, a tp linkovima daj fiksno nešto niže van dhcp ranga.
i to će onda radit.

i za roaming između tp linkova, trebat ćeš drugome dat drugo ime mreže i idealno drugi kanal , da možeš birat na mobu koju mrežu želiš koristit. u protivnom nećeš moć.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 09:57   #337
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,968
Napiši ip adrese jer je to važan dio priče.
U gl. routeru (Thomson), pogledaj kako je podešen DHCP Server,
neka ima na početku ili na kraju niza dio za klijente sa fiksnim ip adresama.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 10:30   #338
fishkal
Premium
Moj komp
 
fishkal's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,028
Evo info sa thompsona



__________________
Gledam, čitam, kad ne znam pitam!
fishkal je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 13:17   #339
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,968
OK, imaš .2 - .20 i poviše .201 za klijente sa fiksnim ip adresama.

TL-WR940N:
Working mode=AP
Network - Lan > Static IP=192.168.1.2, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1
DHCP > Default Gateway=192.168.1.1, Primary DNS=192.168.1.1, Secondary DNS=8.8.8.8, DHCP Server=Disable

TL-WR841N:
Network - Lan > IP=192.168.1.3, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1
DHCP > Default Gateway=192.168.1.1, Primary DNS=192.168.1.1, Secondary DNS=8.8.8.8, DHCP Server=Disable

Lan kabel sa Thomsona u TL-WR940N Lan1, potom TL-WR940N Lan2 u TL-WR841N Lan1.

Emulatori:
http://www.tp-link.com/resources/sim...rRpm/Index.htm
http://www.tp-link.com/resources/sim...3_EU/index.htm
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 15:24   #340
schetz
Premium
 
schetz's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,412
Vezano uz roaming telefona sjetio sam se jedne rasprave:

Jedan Sony dev je spominjao specifično za Sony Z3, da je nastavno na dogovor s Broadcom-om , dogovorena granica od -75 dbm, tj. da tek tada pokreće novi sken.

E sad, kako dobiti taj podatak ovisno o wifi chipu u mobitelu, nemam ideje.

Tad je prijedlog bio da se jednostavno mjeri signal, i drugi router s istim SSID postavi na tih -75dbm cca.

Opcija B je da se uključi "Always allow Wi-Fi Roam Scans" in Developer Options.Skeniranje je češće a to naravno ima utjecaja na bateriju.

Postojala je i opcija C, odnosno ručno unošenje komande koja bi promjenila vrijednost tog signala gdje se ponovno vrši sken, ali zathjeva rootan telefon, i odobrenje vodstva , a to nažalost nije stiglo.

Nisam provjeravao internetove, da li se to igdje drugdje spominjalo, tj da li je netko možda pronašao način promjene te vrijednosti (prednost je što : "this will probably save some power since the scanning is triggered by firmware and not by Android OS itself (we don't have to wake up one of the processors to initiate the scan)"
schetz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.10.2017., 18:05   #341
fishkal
Premium
Moj komp
 
fishkal's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,028
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
OK, imaš .2 - .20 i poviše .201 za klijente sa fiksnim ip adresama.

TL-WR940N:
Working mode=AP
Network - Lan > Static IP=192.168.1.2, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1
DHCP > Default Gateway=192.168.1.1, Primary DNS=192.168.1.1, Secondary DNS=8.8.8.8, DHCP Server=Disable

TL-WR841N:
Network - Lan > IP=192.168.1.3, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1
DHCP > Default Gateway=192.168.1.1, Primary DNS=192.168.1.1, Secondary DNS=8.8.8.8, DHCP Server=Disable

Lan kabel sa Thomsona u TL-WR940N Lan1, potom TL-WR940N Lan2 u TL-WR841N Lan1.

Emulatori:
http://www.tp-link.com/resources/sim...rRpm/Index.htm
http://www.tp-link.com/resources/sim...3_EU/index.htm
Kolega, hvala puno.

Naravno, ne ide jednostavno.



Dakle, moj WR940N je ver 3.0, i na zadnjoj je verziji firmwarea. Na emulatoru je ver 4.0.

Uglavnom, ne znam jesam noob ili kaj, al na ovoj svojoj verziji ne mogu naći gdje staviti u AP mode.
__________________
Gledam, čitam, kad ne znam pitam!
fishkal je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 19:47   #342
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,968
Neka te to ne zabrinjava ako nema za odabrati AP mode, neka je u default Router mode.
Odradiš kako gore piše.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2019., 08:30   #343
sinisa1989
Bazinga
Moj komp
 
sinisa1989's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Križevci (blizu)
Postovi: 3,777
Ovako, situacija je sljedeća.
U firmi imamo 3 ureda. Dva ureda su susjedna, tj. dijeli ih samo zid. Wi-Fi signal je ok i sve radi kako treba. Problem je 3. ured koji je dijagonalno nekih 20 metara od ureda u kojemu je router. Signal od routera dopire skoro vrata, pa sam mislio da će range extender tu riješiti stvar. Donekle i je, ali signal ne pokriva cijeli ured. S obzirom da je promjena lokacije extendera zadnja opcija jer bi u tom slučaju morao žicati susjede da kod njih upiknem extender (da ne objašnjavam, to je zadnja opcija ).
Zanima me da li bi situaciju riješio još jedan jači extender kojeg bi stavio tamo gdje je ovaj trenutno, a ovog slabijeg bi ubacio u 3. ured gdje trenutno signal dopire do ulaza. Ako da, može li preporuka nekog jačeg?
Trenutno koristim TP-link WA850RE
__________________
The best place to hide a dead body
is page 2 of Google search results.
sinisa1989 je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2019., 10:54   #344
RAUL
Registered User
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Worldwide
Postovi: 2,510
Probaj naci ovakav,daje odlican signal.
https://m.geekbuying.com/item/Xiaomi...te-402165.html
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2019., 11:10   #345
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,968
@sinisa1989
Jeste li svi na "istoj" struji ?
Provjeri jeli ista faza,
ako je uzmi PowerLine kit.

Naknadno uzmete još 1 ili 2 kom i prebacite link kompletno na njega.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2019., 16:14   #346
yaya
Premium
Moj komp
 
yaya's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,216
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Probaj naci ovakav,daje odlican signal.
https://m.geekbuying.com/item/Xiaomi...te-402165.html
ovog ima u MI ducanu u areni,al ja trazim onaj kaj se ukopca u zid , taj nemaju u ducanu, ma ok , nakon svih peripetija i kupovine pojacivaca TP link https://www.laptopi.hr/tp-link-av600...d-play-tl-wpa4, sad je ok
yaya je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2019., 18:48   #347
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,142
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Ovako, situacija je sljedeća.
U firmi imamo 3 ureda. Dva ureda su susjedna, tj. dijeli ih samo zid. Wi-Fi signal je ok i sve radi kako treba. Problem je 3. ured koji je dijagonalno nekih 20 metara od ureda u kojemu je router. Signal od routera dopire skoro vrata, pa sam mislio da će range extender tu riješiti stvar. Donekle i je, ali signal ne pokriva cijeli ured. S obzirom da je promjena lokacije extendera zadnja opcija jer bi u tom slučaju morao žicati susjede da kod njih upiknem extender (da ne objašnjavam, to je zadnja opcija ).
Zanima me da li bi situaciju riješio još jedan jači extender kojeg bi stavio tamo gdje je ovaj trenutno, a ovog slabijeg bi ubacio u 3. ured gdje trenutno signal dopire do ulaza. Ako da, može li preporuka nekog jačeg?
Trenutno koristim TP-link WA850RE
A koji router imaš? jel dolazi u obzir jači router ili AP koji bi se postavio na nekakvu sredinu prostora?
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2019., 19:36   #348
DiRT
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj komp
 
DiRT's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,030
A kakav je TP link ac1750 archer c7. Na poslu imam ja mislim ac750 i pokrije cijeli kat zgrade u krugu 20m bi reko, mozda i vise.
__________________


CPU: Intel Pentium G4560
COOLER: SCYTHE Mugen 3 rev. B
MBO: MSI B250 GAMING M3
GPU: Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming 6 GB
RAM: Kingston HyperX Fury (2x8GB) 2133MHz@2400MHz CL16 DDR4
SSD: Samsung 840 Pro (128GB)
HDD: WD1003FZEX (1TB), WD6400AAKS (640GB)
externi HDD: Transcend StoreJet 25D3 (500GB)
PSU: Corsair VX550W
MONITOR (TV): Dell U2414H, Samsung UE55NU8002TXXH
OS: Windows 10 Pro 64-bit
KUCISTE: Antec 300, 2xSCYTHE Slip Stream 120mm (500rpm, 7.5 dB)

TIPKOVNICA: Logitech G413 Silver
MIS: Logitech G502 Proteus Spectrum RGB + SteelSeries Qck mini, Logitech M330 Silent Plus Wireless
ZVUCNICI: Logitech Z-5500 (S/PDIF)
SLUSALICE: AKG Y500 Wireless, AKG Samsung Galaxy Earbuds, Sennheiser CX 3.00, Pioneer SE-M390, Samsung HS130
OSTALO: HP Deskjet 1050A

MOB: Samsung Galaxy S10e Black, 128GB, 9.0 + Samsung microSDXC 64GB EVO+, Samsung Galaxy S7 Black, 32GB, 8.0
DiRT je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2019., 19:46   #349
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,845
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@sinisa1989
Jeste li svi na "istoj" struji ?
Provjeri jeli ista faza,
ako je uzmi PowerLine kit.

Naknadno uzmete još 1 ili 2 kom i prebacite link kompletno na njega.
Za poslovne svrhe, a i opcenito, ja bih bjezao od powerlinea kao od vraga. Uzasno losa iskustva imam s tim govnetom. To je ono, zadnje rjesenje ako bas ne mozes nikako drugacije.
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 03.06.2019., 23:15   #350
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,873
a ja pa imam samo pozitivna iskustva sa powerline
očito od modela do modela i struje
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2019., 07:41   #351
sinisa1989
Bazinga
Moj komp
 
sinisa1989's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Križevci (blizu)
Postovi: 3,777
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@sinisa1989
Jeste li svi na "istoj" struji ?
Provjeri jeli ista faza,
ako je uzmi PowerLine kit.

Naknadno uzmete još 1 ili 2 kom i prebacite link kompletno na njega.
Iskreno, nemam pojma. Trebao bih provjeriti.


Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
A koji router imaš? jel dolazi u obzir jači router ili AP koji bi se postavio na nekakvu sredinu prostora?
BNetov Ubee EVW32C. Router ne, ali AP da. Mislim da ćemo preko AP-a riješiti to


Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Za poslovne svrhe, a i opcenito, ja bih bjezao od powerlinea kao od vraga. Uzasno losa iskustva imam s tim govnetom. To je ono, zadnje rjesenje ako bas ne mozes nikako drugacije.
A da, primjetio sam da je linija dosta lošija preko tog extendera kad se spajam s istog mjesta. Ma za taj treći ured je dovoljno da izvučem 10/6 vezu jer ionako tu rade kolegice koje su samo na mailovima
__________________
The best place to hide a dead body
is page 2 of Google search results.
sinisa1989 je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2019., 09:51   #352
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,142
Uzmi se nešto ovako UBNT UniFi UAP-AC-M AP AC Mesh ili slično i miran si
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2019., 11:27   #353
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,968
Logična / normalna stvar da kad se ide na WiFi repeter varijante da dobiješ pola (ako ne i manje) nego kad si spojen direktno na gl. router.

Kako je kolega opisao situaciju (zabačen ured), zato je prijedlog za PowerLine varijantu,
a yaya je podsjetila da ima varijanta gdje je u jednom od uređaja integriran i WiFi (AP) ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2019., 12:03   #354
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 866
Citiraj:
Autor Cuky
Za poslovne svrhe, a i opcenito, ja bih bjezao od powerlinea kao od vraga. Uzasno losa iskustva imam s tim govnetom. To je ono, zadnje rjesenje ako bas ne mozes nikako drugacije.

"A da, primjetio sam da je linija dosta lošija preko tog extendera kad se spajam s istog mjesta. Ma za taj treći ured je dovoljno da izvučem 10/6 vezu jer ionako tu rade kolegice koje su samo na mailovima "


@Siniša1989 - "Powerline" nije extender (repeater) jer mu veza radi preko el. instalacije a ne preko WiFi.
To što izlazni powerline adapter može imati osim LAN-a i opciju da omogućava wifi vezu u tom prostoru gdje se nalazi ne znači da je veza sa ruterom na wifi.
Dakle powerline kit može biti LAN<>LAN ili LAN<>LAN+WiFi .



Inače na više mjesta sam naišao na korisnike powerline adaptera sa jako zadovoljnim korisnicima....za razliku od Cuky-a.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 09:28   #355
quazar912
Premium
 
quazar912's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: north-northwest
Postovi: 690
evo nastavljam na temu - trebam pojačivač WI-FI signala.

gl. ruter je u potkrovlju (t-kom speedport), signal na toj etaži fino pokriven, mora bit tu postavljen zbog MAX TV resivera,

ispod bet. deke, jedan kat niže još je i zadovoljavajuće

još jedan kat niže (prizemlje, dakle 2 bet. deke do rutera) signal prilično loš, brzina spora.

što uzeti da dobijem dosta jak signal u prizemlju i dvorištu - krug pokrivenosti od rutera cca 20m?
__________________
...and fly!

my YT kanal za snimke sa dronom
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 09:28   #356
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,429
AP neki.
S koliko love raspolažeš?
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 09:41   #357
quazar912
Premium
 
quazar912's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: north-northwest
Postovi: 690
iso bi do 400-500kn
__________________
...and fly!

my YT kanal za snimke sa dronom
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 11:18   #358
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,968
Prvo provuci Lan kabel od potkrovlja do prizemlja a onda stavi neki AP,
tako ćeš dobiti bitno bolji rezultat nego da je neka od varijanti repetera.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 14:55   #359
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,873
nikky a power line ?


to je isto in
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2019., 15:08   #360
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,429
Hebo vas power line

To ne dela dobro :P

Šalu na stranu, ako može kabel, onda je to riješen problem. Ako ne može, a ista je faza, onda power line. AP ne znam hoće li pokrivati kroz 3 kata.
Mommistake je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na