Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.07.2017., 03:16   #2161
Conroe
Power Abuser
Moj komp
 
Conroe's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Karlovac
Postovi: 349
ajte vi geekovi nama koji se malo manje kužimo u tehniku objasnite šta je to točno arc, cec i slične fensi gluposti i kako se one koriste u praksi i čemu točno služe?

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk
Conroe je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2017., 04:10   #2162
dragutin985
Premium
Moj komp
 
dragutin985's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 64
Citiraj:
Autor sardax Pregled postova
Ne mozes nista tu. HTR6130 ti nema ARC, dakle, ono sta sa STB posaljes na AV, AV to proslijedi na TV. Sliku i zvuk, zvuk ne moze odvojit.

Treba ti novo pojacalo koje ima HDMI Arc, te TV koji isto ima ARC.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Ma skuzio u uputstvima da nista od toga, osim ovako kako je spojeno, stv sa tvom, a onda izlaz za slusalice na pojacalo...hvala

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
dragutin985 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2017., 04:10   #2163
dragutin985
Premium
Moj komp
 
dragutin985's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 64
Citiraj:
Autor Conroe Pregled postova
ajte vi geekovi nama koji se malo manje kužimo u tehniku objasnite šta je to točno arc, cec i slične fensi gluposti i kako se one koriste u praksi i čemu točno služe?

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk
Slazem se sa idejom jer ovako stalno moram guglati pojmove

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
dragutin985 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2017., 06:13   #2164
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 84
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Sad me zanima kaj bi se desilo da aktiviram, a ne zelim popušit 60kn. Makar i proradilo.
Ništa, bacilo bi grešku, kontaktirajte službu za aktivaciju slobodno klikneš tak ionak možeš odustat u zakonskom roku.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2017., 07:31   #2165
sardax
Premium
Moj komp
 
sardax's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Split, Croatia
Postovi: 40
Citiraj:
Autor dragutin985 Pregled postova
Ma skuzio u uputstvima da nista od toga, osim ovako kako je spojeno, stv sa tvom, a onda izlaz za slusalice na pojacalo...hvala

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Imas li slucajno na TVu opticki izlaz? Ako imas, kupi opticki kabel i spoji, kvaliteta je neusporediva

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
__________________
sardax je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2017., 07:55   #2166
dragutin985
Premium
Moj komp
 
dragutin985's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 64
Citiraj:
Autor sardax Pregled postova
Imas li slucajno na TVu opticki izlaz? Ako imas, kupi opticki kabel i spoji, kvaliteta je neusporediva

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Hvala na ideji, nemam pojma, moram pogledati kad dodjem doma

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
dragutin985 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2017., 11:28   #2167
Prezime
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,256
Kupis bilokakav HDMI Audio Spliter i rijesis se svih audio problema sa spajanjem.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2017., 14:22   #2168
dragutin985
Premium
Moj komp
 
dragutin985's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 64
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Kupis bilokakav HDMI Audio Spliter i rijesis se svih audio problema sa spajanjem.
Hvala na info, vazno da znam da imam drugih opcija, a ne ovako prekp izlaza za slusalice

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
dragutin985 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2017., 16:56   #2169
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 512
Je li vam radi MaxTV To Go?
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2017., 17:20   #2170
udarnik60
Premium
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: mars
Postovi: 66
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Je li vam radi MaxTV To Go?
Danas sam se j.... s time.

Mislim za firmu koja je ogromna i sve da je to tako loše napravljeno nije za ljude. Ako imaš isti problem kao ja onda je ovo rješenje.

Kad se logiraš na njihov portal i odeš na maxtv to go onda ti izbaci grešku? Izabci ti grešku zato što te vodi na krivi link...Kad si na screenu gdje je greška imaš gore u meniju NOVI MAX TV TO GO. pazi ti to...

I kad odeš na novi max tv to go onda me je tražilo instaliranje ekstenizije za chrome i onda još nekakav dodatak.

Nadam se da je i to tvoj problem i da ćeš brzo rješiti.

udarnik60 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2017., 18:11   #2171
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 512
Riješeno. Puno hvala.
Baš su ga iskomplicirali. Na žalost prošla mi F1, ali bar je riješeno za ubuduće.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2017., 18:25   #2172
dragutin985
Premium
Moj komp
 
dragutin985's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 64
Citiraj:
Autor sardax Pregled postova
Imas li slucajno na TVu opticki izlaz? Ako imas, kupi opticki kabel i spoji, kvaliteta je neusporediva

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Spojio optickim kabelom, ali ja i ne primjetim nekakvu razliku u zvuku..mozda do mog sluha, mozda treba nesto dodatno nastimati


Sent from my SM-G930F using Tapatalk
dragutin985 je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2017., 07:09   #2173
sardax
Premium
Moj komp
 
sardax's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Split, Croatia
Postovi: 40
Citiraj:
Autor dragutin985 Pregled postova
Spojio optickim kabelom, ali ja i ne primjetim nekakvu razliku u zvuku..mozda do mog sluha, mozda treba nesto dodatno nastimati


Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Uf, onda ti stvarno sa sluhom nesto nije ok

Najveca prednost, banalna, preko optike je sto kad je tisina, onda je apsolutna tisina, a ne onaj tihi sum koji se cuje kod losijih analognih prikljucaka preko slusalica ili slicnih izlaza.

Svakako, nemoj razmisljat uopce, ostavi na optici, razlika je nebo zemlja. :-)

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
__________________
sardax je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2017., 08:38   #2174
dragutin985
Premium
Moj komp
 
dragutin985's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 64
Citiraj:
Autor sardax Pregled postova
Uf, onda ti stvarno sa sluhom nesto nije ok

Najveca prednost, banalna, preko optike je sto kad je tisina, onda je apsolutna tisina, a ne onaj tihi sum koji se cuje kod losijih analognih prikljucaka preko slusalica ili slicnih izlaza.

Svakako, nemoj razmisljat uopce, ostavi na optici, razlika je nebo zemlja. :-)

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Stavljeno vec je i tako ce ostati, samo nisam i zvuku sa max tva primjetio nekakvu razliku, ali vjerujem da je ima

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
dragutin985 je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2017., 13:56   #2175
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 331
Pozdrav svima,

ovako, korisnik sam UltraMAX 3 paketa, dakle optika 100/20 Mbps + MaxTV. Dobio sam nedavno onaj novi STB uređaj s novim sučeljem i to sve radi super. E sad mene zanima, budući da nisam morao vratiti stari STB, nego je još uvijek kod mene, dali postoji mogućnost da njega iskoristim za drugi TV u kući?

Pretpostavljam da na trenutnom HT-ovom routeru, Speedport W724V Type Ci, STB mora biti spojen u port namijenjen samo za TV. Ali, dali je moguće pomoću nekakvog switcha, ili nečega drugoga, razdijeliti taj signal iz prvog izlaza i onda spojiti dva odvojena STB-a? Ili postoji neko drugo rješenje? Ili da odustanem od te ideje jer je neizvedivo?

Ispričavam se ukoliko je već bilo govora o tome u ovoj temi, ali ja pretraživanjem nisam uspio pronaći odgovor.
marke je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2017., 14:11   #2176
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,200
Nije izvedivo. A svaki port na routeru može poslužiti kao maxtv, nije definiran samo jedan.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2017., 19:03   #2177
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 84
Citiraj:
Autor marke Pregled postova
Pozdrav svima,

ovako, korisnik sam UltraMAX 3 paketa, dakle optika 100/20 Mbps + MaxTV. Dobio sam nedavno onaj novi STB uređaj s novim sučeljem i to sve radi super. E sad mene zanima, budući da nisam morao vratiti stari STB, nego je još uvijek kod mene, dali postoji mogućnost da njega iskoristim za drugi TV u kući?

Pretpostavljam da na trenutnom HT-ovom routeru, Speedport W724V Type Ci, STB mora biti spojen u port namijenjen samo za TV. Ali, dali je moguće pomoću nekakvog switcha, ili nečega drugoga, razdijeliti taj signal iz prvog izlaza i onda spojiti dva odvojena STB-a? Ili postoji neko drugo rješenje? Ili da odustanem od te ideje jer je neizvedivo?

Ispričavam se ukoliko je već bilo govora o tome u ovoj temi, ali ja pretraživanjem nisam uspio pronaći odgovor.
Moguće je spojiti stari stb na bilo koji drugi slobodan LAN port i raditi će dok ne ugase staru platformu.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2017., 21:18   #2178
Markich_X
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 21
Slobodno se mogu spojiti i 4 MAXtv prijamnika u router, ali će raditi samo onoliko za koliko imate pretplatu. Mogućnost gledanja MAXtv-a na drugom TV-u se naplaćuje:
https://www.hrvatskitelekom.hr/telev...tv/drugi-maxtv
Markich_X je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2017., 21:21   #2179
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 84
Citiraj:
Autor Markich_X Pregled postova
Slobodno se mogu spojiti i 4 MAXtv prijamnika u router, ali će raditi samo onoliko za koliko imate pretplatu. Mogućnost gledanja MAXtv-a na drugom TV-u se naplaćuje:
https://www.hrvatskitelekom.hr/telev...tv/drugi-maxtv
Stari i novi prijemnik spajaju se na potpuno različite platforme koje međusobno nisu povezane. Tako je onome tko plaća samo 1 maxtv, moguće istovremeno spojiti max. 1 novi i 1 stari prijemnik.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2017., 21:24   #2180
Markich_X
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 21
Vi koji imate HBO i HD pakete, molio bih da provjerite ima li kakva razlika u kvaliteti slike kod programa na poziciji 305 (HBO) i 46 (HBO HD).
Negdje sam vidio da kod ovog na poziciji 305 stoji "HD" logo gore desno pa me zanima je li taj HD lošiji u odnosu na ovog na poziciji 46?
Markich_X je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 01:18   #2181
Markich_X
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 21
Citiraj:
Autor Europium Pregled postova
Stari i novi prijemnik spajaju se na potpuno različite platforme koje međusobno nisu povezane. Tako je onome tko plaća samo 1 maxtv, moguće istovremeno spojiti max. 1 novi i 1 stari prijemnik.
Spojio sam i novi i stari MAXtv prijamnik kako bih testirao navedeno. Nije bilo nikakve greške niti poruke vezano za dodatnu pretplatnu, no problem je u tome što nisam mogao istovremeno gledati TV programe jer su slika i zvuk konstantno trzali i zastajkivali. Čim bih ugasio jedan od prijamnika, slika i zvuk na drugome bi uredno radili. Dok su oba prijamnika bila uključena, jedino što je radilo jest gledanje TV programa na jednom prijamniku i slušanje radio postaja na drugome.

Čini se da je stvar u tome što mi nije puštena dovoljna propusnost za rad 2 MAXtv prijamnika. Imam Turbo 50 brzinu, a propusnost linije mi je oko 70 Mb.

Možda bi ovo radilo onima koji imaju profil gdje se raspoloživa brzina aktivno dijeli za MAXtv i Internet (brzina Interneta se poveća kada se ugasi MAXtv prijamnik).
Markich_X je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 08:40   #2182
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 84
Citiraj:
Autor Markich_X Pregled postova
Spojio sam i novi i stari MAXtv prijamnik kako bih testirao navedeno. Nije bilo nikakve greške niti poruke vezano za dodatnu pretplatnu, no problem je u tome što nisam mogao istovremeno gledati TV programe jer su slika i zvuk konstantno trzali i zastajkivali. Čim bih ugasio jedan od prijamnika, slika i zvuk na drugome bi uredno radili. Dok su oba prijamnika bila uključena, jedino što je radilo jest gledanje TV programa na jednom prijamniku i slušanje radio postaja na drugome.

Čini se da je stvar u tome što mi nije puštena dovoljna propusnost za rad 2 MAXtv prijamnika. Imam Turbo 50 brzinu, a propusnost linije mi je oko 70 Mb.

Možda bi ovo radilo onima koji imaju profil gdje se raspoloživa brzina aktivno dijeli za MAXtv i Internet (brzina Interneta se poveća kada se ugasi MAXtv prijamnik).
Ili onima gdje je pušteno dodatnih 4mbit za HD kanale.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 09:42   #2183
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 331
Hm, ja imam optiku i brzinu 100/20 Mbps, a imam i Sportski Plus paket (dakle sve Arene HD, SK 1,2,3 HD, Nova HD i još 5-6 programa u HD-u), pa pretpostavljam da bi kod mene to trebalo šljakat?

Moram onda samo kupit neki switch i pospajat to u ormaru da mogu testirati u drugoj sobi.
marke je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 12:22   #2184
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,200
Kakav switch?
Ne, Lan3 albis, lan 4 drugi lan kabel i samsung.
S time, ja sam imao HD profil (na 20mbps profil 36mbs) i tada su mi šljakala oba uređaja ali samo ako gledam SD kanal, kada prebacim na HD na oba uređaja je crni ekran.

Sada imam Turbo 50 profil 59mbps i "pomični" maxtv profil (kada prebacim na hd kanal smanji mi se brzina na kompu na 47mbps) i još nisam probao novi samsung da mi se nešto ne izgubi na albisu (HD 30).
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 15:01   #2185
Markich_X
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 21
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
...i još nisam probao novi samsung da mi se nešto ne izgubi na albisu (HD 30).
Ja već mjesec dana imam novi MAXtv prijamnik, no jučer sam spojio natrag stari da isprobam hoće li raditi. Samo je trebalo 2 puta restartirati i proradio je. Postavke kod starog prijamnika ne vrijede za novi, i obratno.

Prvo sam skoro osijedio jer mu treba doslovno 5 minuta da se podigne, za razliku od ovog novog gdje je potrebno svega 45 sec. Na istom TV-u sam testirao kvalitetu slike za većinu programa i iznenadio se kako novi prijamnik daje znatno kvalitetniju sliku. Također, određeni programi su sami po sebi HD kod ovog novog prijamnika, npr. HBO i Cinemax - imaju i "HD" logo gore desno, dok kod starog nisu HD i nemaju "HD" logo. Čak i na programima poput HRT-a se vidi razlika - kada se približim TV-u, titlovi su mutni kod starog prijamnika, a kod novog su oštri.

Ono što sam još primijetio jest da je program Jugoton (pozicija 610) dostupan na starom prijamniku u sklopu Osnovnog programskog paketa, dok kod novog nije - prebačen je u Prošireni i Extra programski paket.

Sve u svemu, ja zadovoljan novim MAXtv prijamnikom.
Markich_X je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 17:56   #2186
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 331
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Kakav switch?
Ne, Lan3 albis, lan 4 drugi lan kabel i samsung.
Treba mi switch da pošaljem signal s routera na utičnice u obje sobe, jer su mi trenutno mrežni kablovi provučeni u sve sobe i samo dovedeni do centralnog ormarića u predsoblju, ali nisu pospajani, tako da trebam tamo stavit switch da mogu u dnevnoj imat novi prijamnik, a u svojoj sobi stari prijamnik.
marke je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 19:44   #2187
acer
Whatever :)
Moj komp
 
acer's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Rijeka,Bulevard
Postovi: 1,451
Meni je danas dosla nova nadogradnja datirana 07.07.2017
Ima netko saznanja sto ima novoga?
__________________



ASUS 970 PRO Gaming Aura
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD FX 8350 - Eight cores - 4Ghz
Coolermaster Nepton 140xl with
NOCTUA NF-P14s redux 1500 PWM
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
G.SKILL Ripjaws series 4x8GB
Pyro SSD 256GB
WD Caviar 500GB SATA
WD Caviar Green 1TB SATA
D-LINK DNS-323, 2x500GB RAID 1
D-LINK DNS-320L, 2x2TB RAID 1
WD MYCLOUD 3 TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
22" Dell P2214H
Brother HL-2240
Unicomp Original IBM style keyboard, buckling spring
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64



acer je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2017., 09:58   #2188
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 331
Evo sam da javim rezultate. Kupljen switch D-Link DGS-105, poslan signal s routera preko HD ormarića i switcha u obje sobe, stari prijamnik spojen u sobi i šljaka normalno.

Još jedino moram probat kako će raditi ako će oba prijamnika biti upaljena istovremeno i to na HD kanalima.
marke je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:01   #2189
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,200
Moze netko for dummy upute kako albisov daljinski programirati da radi na blaupunktu led starom 2g iz kauflanda? Pratim pdf upute, unosim sve kodove za bp ali nista ne radi, ne znam ide li krivo ili postohe i kakvi univerzalni kodovi
Ag008 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na