|
07.08.2007., 20:40 | #121 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
E, ne bi vjerovao, ali isprobao sam sve mogućnosti. I setup toga iz TVserver optionsa, pa do čistog MP setup-a. Onda sam malo prosurfao njihovim forumom i izgleda da je to do SVN-a ili TVservera. Zato i pitam, jer malo sam tražio po forumu te SVN-e i servere i pol njih ima problema, em ne radi TXT na jednom, pa TV na drugom () pa onda na trećem EPG i uglavnom, shit. A dobro, budem isprobao par njih. Citiraj:
Ali MP ima dobru podršku (koliko sam vidio) za sve moguće daljince. Uostalom, probaj pa sam vidi Njihov site ti je na http://www.team-mediaportal.com/ i imaš forum, pa vidi podržane kartice, iako to nije nikakvo mjerilo. Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 07.08.2007. u 20:50. Razlog: A bedak, fulo link... |
|
07.08.2007., 20:46 | #122 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Oglas
|
|
07.08.2007., 21:10 | #123 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Već sam pisao o tvom problemu i novom EPG graberu ovdje Sam graber iz nekog razloga pogrešno prepozna vremensku zonu i doda dva sata, možda da pogledaš kako to riješiti.
07.08.2007., 22:09 | #124 |
Moderator
|
Ja sam na starom EPG-u, onom prvom. Na SVN-u i serveru kojeg sam imao na 0.2.2 je radi super (i prvi i drugi EPG, samo se drugi nakon par tjedana zblesirao i više nije radio). Inače, meni je na 32-bit Visti 0.2.2 radio probleme, nije se rušio ali je nestajala pozadinska slika u prozoru (vrlo vjerojatno posljedica korištenja Aera). Sada sam isto na 0.2.3RC1 i sve radi super na istoj Visti, osim naravno tog problema sa timezone-om. Inače, meni je sam MP u standalone-u radio super, radilo je snimanje i dok je bio WebEPG, ali sam onda morao preći na server jer je i buraz htio gledat telku. Mislim, meni uopće neće niti dodat 2 sata, niti oduzet. Velim, isprobao sam i setup-u od TVservera i običnom setupu, od standalone verzije. I onda čitam na forumu, vele da je to do SVN-a ili TV servera (neznam sad više točno, od čitanja sam se zgubio već pomalo). |
17.08.2007., 17:04 | #125 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
što je ovo? http://www.imagesforme.com/images/6636MP.JPG to mi je prije bilo samo kad sam htio ići na setup, pa sam napravio reinstall MP-a, a nakon toga mi se ta poruka pojavljuje i kad hoću MP pokrenuti još imam jedan problem, a to ej da mi ponekad kad stavim nešto snimati sa tv-a, jednostavno slika stane, i stoji slika, a to je vjerojatno stvar do samog softwarea koji koristim(winfast PVR2) ili možda zato što direktno snimam u PS, a ne u TS? |
17.08.2007., 17:38 | #126 |
Pink Floyd fan
|
To je bass engine za audio reprodukciju, možeš izabrati neki drugi u setup-u. Vjerojatno si stavljao svn, pa ti se nešto zbrkalo. Deinstaliraj MP, obriši njegov folder i ponovo instaliraj. Samo si sačuvaj skin i xmltv ako koristiš. Drugi problem, sa čime zapravo snimaš MP-om ili sa PVR2?
17.08.2007., 17:49 | #127 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
snimam sa PVR2-om, media portal još nisam naštimao danas ili sutra ću pobrisat sve što ima veze sa MP-om i onaj TV server i MSQL server pa ću sve ispočetka e ovak, vidim da taj MP podržava gledanje videa u LANu, jel onda drugi korisnik u LANu bira program koji hoće gledat ili mora gledat isto što gleda prvi korisnik(tj. onaj kod koga je tv kartica) |
17.08.2007., 18:00 | #128 |
Pink Floyd fan
|
Ako digneš tv server, onda možeš snimati/gledati više programa u isto vrijeme. Zapravo ti ćeš gledati jedan, drugi korisnik drugi, treći će se snimati... Naravno svi programi moraju biti na istom kanalu/odašiljaču tj transport streamu, ako imaš jednu DVB karticu. Ako imaš više kartica onda možeš svašta dokle god ti tvoja konfiguracija dopušta... Još uvijek je u beti pa nekad radi dobro nekad baš i ne, zapravo možda sad radi dobro nisam se dugo igrao jer malo gledam tv.
18.08.2007., 19:03 | #130 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
|
Oglas
|
|
23.08.2007., 18:27 | #131 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Jućer mi je napokon stigla leadtek dtv 2000 H kartica i sav sretan idem instalirat glupi software i naravno digitalna televizija mi je u crnoj boji ne nalazi programe. Analogna radi, ali slika nije čista i imam samo htv1,2, rtl i novu. I onda sam pokušao instalirati media portal ali sam zapeo na samom početku jer nigdje nemam onaj autotune. Kliknem na karticu-edit i piše unable to create graph... to onda vjerojatno moram onim grapfom napravit ili? i otvori mi se neki prozor ali nema autotune. Onda sam probao sa tv serverom koji ne nalazi niti jedan program. E sad jel ima ko kakav savjet da ja to zamjenim za nešto drugo, kupim novu antenu ili kupim neki koš i sve pošaljem u p.m. Edit: Evo napravio sam graf, ali ne kužim ovaj dio:"devid=”paste moniker here (every time there is an & add amp; after it)“" jel ga trebam "zalijepit" poslije ovog & amp; ili i to pobrišem?? Zadnje izmijenjeno od: aneznam. 24.08.2007. u 00:01. |
24.08.2007., 21:00 | #133 |
Moderator
|
Ja ti imam riblju kost isto pod krovom i normalno hvatam DVB-T signal. Jačina je na 100%, kvaliteta na 20% ali svejedno je slika super bez ikakvih trzanja. Bolje pitanje je di se ti nalaziš ? Na običnoj telki mi je slika isto ok, tako da mi antena dobro hvata. Probaj sa DVBViewer-om skenirat pojedinačno kanale, ovisno di se nalaziš. Kanale nađeš preko www.oiv.hr |
24.08.2007., 21:15 | #134 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
ovo je super pošto sam nov u ovome (imam karticu tek par dana i ovo mi je puno pomoglo). zanima me da li se može ovime pokupiti croatelov signal i discovery u hd-u i ako može kako. pozdrav |
24.08.2007., 21:26 | #135 |
Moderator
|
Pitaš za MediaPortal ? editiraš dvb-t.xml i dodaš frekvencije od Croatela te ga potražiš u MP-u. Ali, problem je kod mene bio što je slika u MP-u treperila (osim HD programa koji je radio dobro). Mislim da ti je od verzije 0.2.3RC1 moguće gledati HD kanale. Ja i dalje koristim MP za gledanje telke (ali sa Sljemena, jer kao što rekoh - Croatel mi baš i ne radi zadovoljavajuće), a za eventualno gledanje HD kanala (bilo to od HRT-a ili Croatela) koristim DVBViewer. Jer kaj, HD kanali non-stop vrte sve isto, tako da od gledanja baš i nema neke koristi. Ali za škicnut - ok. |
24.08.2007., 21:26 | #136 | ||
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Citiraj:
Može, Jelc je to radio. Već neko vrijeme (stavi zadnji SVN) u Setup MP postoji opcija odabira HD decodera. Na žalost kod mene se još ne emitira HD pa ne mogu isprobati.
24.08.2007., 22:02 | #137 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
JEL ZNA TKO FREKVENCIJE EMITIRANJA CROATELA? |
24.08.2007., 22:14 | #138 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
25.08.2007., 17:22 | #142 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
također dvb-t ne radi pod određenim kutom. Ja u Opatiji gdje imam pogled na odašiljač čisti i desetak kilometara od mene je ne hvatam ništa. Zato jer sam u rupi, i preveliki je kut koliko sam ja shvatio. |
25.08.2007., 17:30 | #143 |
Pink Floyd fan
|
Dajte ljudi pogledajte kartu pokrivanja i raspitajte se lokalno gdje se nalazi DVB odašiljač. To što možete primati analognu TV sa određenog odašiljača ne znači da se sa istog mjesta emitira i DVB. Možda će te morati okrenuti antenu u sasvim drugom smjeru.
27.08.2007., 16:40 | #144 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Pozdrav Složio sam si HTPC i naletio na ovaj tutorijal. Instalirao sam sve potrebno prema Lacyevom naputku: Citiraj:
Tv tuner je Leadtek DVT2000 H Također zanima me može li se koristiti Leadtekov daljinski za Media Portal i ako da kako. |
|
08.09.2007., 10:33 | #145 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Eo jedan problemčić pa ako se nekom nešto slično desilo nek pomogne.... Kartica je Gigabyte GT-PTV-TAF-RH, sve je lijepo konfigurirano i radi u media portalu, ne koristim tv server.... Svi programi uredno rade osim slavonske televizije na kojoj imam samo sliku bez zvuka.... pokušavao sam ponovo skenirati ali opet ista stvar... i promjenom audio codeca isto.... Parametri kanala su ispravni.... Kako da dobijem zvuk ? |
10.09.2007., 16:34 | #146 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
|
|
10.09.2007., 18:50 | #147 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
zna li netko koju kombinaciju programa i codeca trebam da bi uhvatio HDTV Promo? DVBdream + nVidia Pure Video ili ffdshow ne rade (invalid video codec blabla). E i da li je Croatel prestao sa emitiranjem programa (primam programe na signalu 100%, cak i EPG cini mi se, ali slike nema)? |
10.09.2007., 19:20 | #148 |
Moderator
|
Nije prestao sa emitiranjem programa, samo moraš imat sreće sa codecima, jer puno previeš toga može poći krivo. Trenutna kombinacija kod mene ti je, osim TerraTec Cinergy HT PCI kartice: Nero 7 Premium + PowerDVD 7.3 + HomeCinema v5.30 (od Terrateca program) + DVBViewer 3.6.1.2 A ovo su mi postavke u dotičnom DVBVieweru. Sada sam probao, a gore na slici vidiš da vrtim HRT Plus sa Croatela (privrememo sam stavio na WMR 7 da bi mogao slikati SS inače na Overlay mixeru dobijem crnu sliku na SS-u). Pitaj Boga što meni ne treba od sveg ovog software-a. Ali trenutno mi jedino postavke ove sa samo DVBViewerom rade, a niti jedan drugi program ne šljaka sa Croatelom (dok je davno prije i samo Home Cinema + PowerDVD 6.5 HD radilo kako treba). |
14.09.2007., 13:58 | #149 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2006
|
Evo jedno pitanje za znalce MP-a Zašto prilikom instaliranja SVN-a u konfiguraciji izgubi se tv kartica i nikako se više nemože konfigurirati. Koristim MP 0.2.3.0 RC2 TV kartica Hauppauge WinTV-HVR-3000 (hibridna 3u1) OS VISTA pozdrav branac |
14.09.2007., 16:16 | #150 |
Moderator
|
Nisam još isprobao RC2, ali daj kaži na kojoj konfiguraciji se izgubi TV kartica ? U TVserveru ili baš MP configu ? Pošto spominješ SVN, pretpostavljam da onda govoriš o setup-u kartice u serveru... Ako je tako, probaj drugi SVN. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|