|
03.05.2023., 16:14 | #62 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Postavit ću ovdje u nadi za odgovorom Gdje uzeti nove (zapakirane) solidne chrome kazete? I da su cijenom pristupačne, ako je to uopće moguće. I ima li štogod bolje rabljeno u rangu 100E od ovog? https://www.njuskalo.hr/hi-fi-ostalo...oglas-38522676 Koristio bi za snimanje.
Oglas
|
|
04.05.2023., 12:44 | #63 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nedavno sam na Hreliću nasao BASF Chrome Super II od 90 minuta za 1 ojro Nije zapakirana, ali su kuciste i traka ko novi i zvuci odlicno Pa malo dalje 3 komada Star Rex C-90, made by Photoplast/Jugoton, Jugoslavija 3 komada isto za ojro. Nadje ih se, samo treba kopati. Ako ti treba bas za snimanje onda radije uzmi zapakirane, ipak si kod njih sigurniji da nemaju ostecenja ili da nisu istrosene.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
04.05.2023., 12:47 | #64 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
|
|
06.05.2023., 12:16 | #65 | |
Premija
|
Citiraj:
Snimam homemade album, ili bolje rečeno puštam ga u "promet" , pa nastojim ostvarit uniformiranost svake. Ili barem da im je kućište jednakog izgleda Opet, ne bi htio platit svaku 15e, onda rađe rabljene metalne Super, hvala
06.05.2023., 19:32 | #66 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
07.05.2023., 12:40 | #67 |
Premija
|
07.05.2023., 18:03 | #68 | |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Potvrđujem da se može svašta naći uključivo i audio kazeta samo treba biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. |
|
07.05.2023., 18:20 | #69 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
|
07.05.2023., 18:33 | #70 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
Haha... evo danas sam isto pokupio nekolicinu, TDK SA90, Maxell XLII-S60, BASF Chrome Super II 60.... 5-6 komada isto za par eura
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
Oglas
|
|
10.05.2023., 16:15 | #71 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Retro A/V
Prije 10ak godina sam prodao Technics RS-AZ7 deck s magneto-rezistivnom glavom za sitnih 600kn i bacio 50-ak Goldstar CRX 90 kromica slabo korištenih na zeleni otok. Neke nove u celofanu. Nitko ih nije htio ni na poklon. Sad čitam ovo….. Metalku nisam imao niti jednu. Koštale su k’o originalni CDi u CD shopu. Edit: ovo su te Goldstar Chrome-X kupljene krajem 80-tih. Navodno je to rebadge TDK SA kromica. http://vintagecassettes.com/goldstar...goldstar86.htm Zadnje izmijenjeno od: medo. 10.05.2023. u 16:26. |
11.05.2023., 02:24 | #73 |
Prečupavi mod
|
11.05.2023., 09:40 | #74 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
kazete su se smatrale drugorazrednim izvorom zvuka, a vidi sad: https://www.ebay.de/itm/145076983033 https://prnt.sc/GyMe7ay6oCXA |
11.05.2023., 12:37 | #75 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Vinil isto bio u nemilosti kad se pojavio CD, raja masovno bacala drugorazredne izvore zvuka u smeće. A vidi čuda. S obzirom da nema 50M hipstera u USA, mora da je neki drugi razlog povratka vinila. |
11.05.2023., 15:37 | #76 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Retro A/V
Mislim da to kupuju ljudi koji su kao klinci slinili na te stvari a sada u zreloj dobi s viškom keša ispunjavaju stare želje. Tu je i onaj faktor posjedovanja nečeg fizičkog opipljivog što nemaš kod digitalije. Onaj Technics deck je imao visok cool faktor. Zeleno osvjetljena motorizirana vrata, automatsku kalibraciju, daljinski, timer, brzo premotavanje i brzo automatsko pretraživanje pjesama. Bio je totalno fora kao tape deck. MR glava koju su oni zvali AZ glava je meni bila nešto neviđeno među tape deckovima. Navodno je ta glava posuđena iz njihovog DCC decka. Mnogi su poderali glavu jer su se pravili pametni i išli demagnetizirati glavu kada jasno velikim slovima piše na vratima da se to ne smije raditi. Zbog toga su ti deckovi još rijeđi i na to treba paziti prilikom kupnje. Ipak za tih 600kn mi je stajao 2-3 mjeseca na njuskalu dok ga netko nije konačno odfurao. |
11.05.2023., 16:25 | #77 | ||
Premija
|
Citiraj:
Možda se i s ovom počastim, tek tolko' da bude jedna metalna Citiraj:
18.08.2023., 23:34 | #78 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Segregatore, toliko si zasebnih retro tema otvorio, da mi je nekoliko minuta trebalo da ovu pronadjem. Cybere, naj zameri, ali stvarno si ga nebu pod oblake formirao cijene. Primjer kad se "retro" i retro zlorabi namjenom. Ne podrzavam, ali recimo da mogu shvatiti kad netko to radi na Njuskalu, ali pojedine cijene za PCE, vise za rubriku humora. Matrox me posebno odusevio cijenom. Znaci mogu svaku Parheliju u kutiji po soma jureka prodavati. Inace kad vidis kakve pohlepe se gomilaju na Njuskalu, stvarno blesavo za vidjeti. Ljudi doslovno ponistavaju smisao retra. ... |
18.08.2023., 23:41 | #79 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
07.02.2024., 15:00 | #81 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
Naravno, mehanizam je bio zaglavljen s kazetom unutra, ali malo rucnog okretanja zupcanika i prolaska kroz sve modove je odglavilo staru mast koja je vjerojatno bila blize ljepilu nego mazivu Ostaje problem playbacka (najvjerojatnije ciknuo capstan remen), ali premotavanje i eject rade OK. Zacudo, pogonski remen za tape guideove je jos uvijek ziv i funkcionira Morat cu se detaljnije pozabaviti time i rastaviti sve, pocistiti, podmazati, testirati kondenzatore, prelemiti (ukoliko postoje) lose lemove i restorati sve u sto bolje stanje. Pinch roller mi se isto cini vise plastican nego gumen, ne znam hoce li Rubber Renue pomoci. Ali otom potom, kad ulovim vremena. Uglavnom cijena je bila sramotno, ali stvarno sramotno niska, prakticki besplatna za takvu makinu i jednostavno sam je morao dovuci doma
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 Zadnje izmijenjeno od: ^SuperUnknown^. 07.02.2024. u 15:07. |
|
07.02.2024., 20:06 | #82 |
8-bit Gen.
|
Kapitalac! Kupio si jedan od najstabilnijih modela VHS modela. Kad sve radi, tracking koji vecina automatike moze samo sanjati. Zadnji srot od kazete se s tim trackingom moze dovesti u red. Snimi neki CD na traku, zbog traga i nacina snimanja, zvuk je fenomenalan. ADAT za po kuci. Prosle godine na Ebayu, kolega vidio bas Sabu, imam dva komada, rade, jednog malo zeza SP/LP prebacivanje, ali radi. Ali imao sam tako sugavi tjedan, bio sam nerasplozen i nisam ga imao volje kupovati No ako dobro vidim slike, tebi vrata nisu ostecena od maske donje, gdje su komande? Kao sto vidis ima jake magnete koji zahaklaju vrata, no, kod mene su na oba modela, puknule sarke, tako da plocicu/vrata drze samo magneti, nazalost Daljinski je jako udoban, mekani gumbi, a daju odlicnan povratni osjecaj. Dvojim da si ga nasao u HR, pretpostavljam da je DE isto? Pokojni poznanik Drazic iz Samobora (Saba servis) danasnji prostor Retel (Ilica) on je imao desetak tih modela koje je ljudima prodao. Ako je iz HR, to je onda sigurno iz te serije. ... ... |
08.02.2024., 03:44 | #83 |
Prečupavi mod
|
Da, model je vrhunski, uzeo sam ga bas da ga isprobam za muziku, a i vizualno je pravi picolovac Nista nije osteceno, bas nimalo, stvarno je mint, zapravo kao da nije nesto puno ni koristen. Koliko sam ga nabrzaka pregledao, cini mi se cak da ga nitko nikad nije ni otvarao, nijedan zip-tie nije precvikan, sarafi nisu izglodani, svi su na mjestu, donji poklopac nema ni crtice, kao ni gornji, kao da ga je netko kupio, smjestio u regal i tako je proveo cijeli zivot, sa minimalno rada Nasao sam ga u Zagrebu, dva kvarta dalje, nevjerojatno Uglavnom, moram uloviti par dana mira pa da zaronim dubinski u njega jer se takvo cudo svakako isplati restaurirati
08.02.2024., 12:10 | #84 |
8-bit Gen.
|
Ma da, sarke plasticne kao nove, magneti samo priljubljuju vrata. Ma kao novi izgleda. Znaci na Njuskalu si nasao, ili neki drugi oglasnik? 99% je to od Drazica, on mi je pokazao vise od 20 kutija tog modela. To je bio model, kad je netko htio najbolji stereo model koji su oni imali u programu. U LP-u sam znao ostaviti programirano snimanje, kad bi pokojni kolega sa 101 pustao nocni program koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Znas samo kaj ti fali, moras s nekog uredjaja naci 4 metalne nogice, ala S-VHS ili kasniji HQ top modeli VHS-a, jer s njima ce ti izgledati upotpunjeno. Kao s Panasonjare koju sam sredjivao i stavio slike u temu, koje su serijski dolazile s tim nogicama. Kolega je svog Telefunkena (isti model) slozio koristeci uloske za svijece. Znas da male svijece (aroma terapija) imaju kakti aluminij srebrne uloske, koji izgledaju bas kao profi nogice. Ja sam od poznaika s HRT-a, uzeo vise parova nogica sa starih Sansui pojacala. Samo moras pozicionirati dobro, jer imas egozticna vrata od tunera, pa moras sa strane naci pravo mjesto. Najbolje koristiti adhezivnu dvostranu transparetnu traku, koja drzi minimalnu tezinu. U svakom slucaju imas zasto biti sretan. Kad veceras budem sjedio, probat cu naci test iz Yu Videa, pa ga staviti. |
16.04.2024., 09:43 | #85 | ||
Prečupavi mod
|
Citiraj:
Citiraj:
Ajde okaci to ako uspijes naci, bas me zanima
||
16.04.2024., 15:11 | #86 | |
8-bit Gen.
|
Kako se nisi javljao, zaboravio staviti slike : Narodski test, bez puno poveznice s modelom, ali ajde, tad se znalo testirati i da se nema uredjaja na stolu. Ajoj, najmrza stranica za prodaju, ne volim taj sustav Netko se tamo isao gnjaviti u mjesto da je stavio na Njuskalo/Plavi/Index? Citiraj:
... |
|
16.04.2024., 15:36 | #87 | ||
Prečupavi mod
|
Citiraj:
Citiraj:
Da, budem probao kako ce izgledati, pa eventualno samo zalijepiti s tom trakom tako da se moze vratiti u prvobitno stanje
||
28.05.2024., 16:14 | #88 |
Prečupavi mod
|
Malo novih starina Ovo me uvijek rajcalo (vise koncept nego stvarne performanse/pouzdanost) pa sam morao snimiti kratki video Ima li tko mozda koji ADAT deck?
28.05.2024., 17:24 | #89 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U potrazi sam za Aiwa SD-L22 tape deckom, ako ga tko slučajno ima u podrumu, na tavanu itd.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
11.06.2024., 20:09 | #90 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|