Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.10.2024., 00:47   #991
Pero666
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Netocno ako govorimo samo o CoreElecu; ono sto sam pred par mjeseci najavio sada se ostvarilo: na svim Amlogic boxovima na koje se moze instalirat CE 21.1.1 je ostvaren prikaz DV materijala. I to P5, P7MEL->P8.1 i P8. Vec preko mjesec dana uredno gledam DV filmove/serije na svom starom Odroid N2 koji nema ama bas nikakve DV licence.
Sve je do detalja objasnjeno na CE forumu.
Evo instalirao sam na SD karticu sad CE 21.1.1 i kad odem na Settings/System i dolje na CoreELEC nevidim ono Disable Dolby Vision support, pretpostavljam onda da ovaj Beelink GT king nemoze DV prikazivat. Trenutno nemam TV koji podrzava DV ali mislim da to nema veze s tim, da bi box trebao u opcijama to imat da podrzava DV, bez obzira na TV.
Pero666 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2024., 01:36   #992
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Itekako ima veze da ti TV podrzava DV, jer ako ga NE podrzava, nemozes nikako imat tu opciju. Naime kaj, kad se box "boot-a" razgovara se preko HDMI EDIT protokola da sazna koje video/audio formate TV podrzava. Ako mu TV ne javi da podrzava DV, nula bodova. To vidis u "System information" -> Display supported HDR types (ili tako nesto). Ako tu nema naveden Dolby Vision, opet nula bodova.

Medjutim, kad nabavis DV TV, onda ti treba i posebna (Comunity) verzija CoreEleca za tvoj box, jer DV nije podrzan u oficijelnoj verziji glede autorskih prava. Cinjenica je da su momci iz CE tima definitvno utvrdili da je ne\omogucavanje DV reprodukcije samo u domeni softvera, a ne hardvera kako se do tad smatralo.
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.10.2024., 13:19   #993
Ante M
Premium

Ante M's Avatar

Datum registracije: Oct 2016
Ako dobro razumijem, onda npr i stariji s905x boxevi mogu preko CE (sa SD kartice) podržavati DV , naravno pod uvjetom da su spojeni na DV TV ?
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2024., 18:01   #994
Prezime
Premium

Neznam tocno je li svaki S905X moze dobit DV podrsku. Ako na njega mozes instalirat neki od zadnjih "nightly" 21.1.1 -ng verziju, onda 99% mozes dobit DV.
Znam da su momci dobili DV na S905X3\4 i S922X boxovima koji nemaju DV licencirane procesore...

Citaj dalje za pojedinosti ovdje: https://discourse.coreelec.org/t/lea...ment/50998/511.

Koga zanima cijela prica, pocinje 19. lipnja ovdje: https://discourse.coreelec.org/t/lea...ment/50998/262
Staro 18.10.2024., 19:30   #995
Bratija
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Neznam tocno je li svaki S905X moze dobit DV podrsku. Ako na njega mozes instalirat neki od zadnjih "nightly" 21.1.1 -ng verziju, onda 99% mozes dobit DV.
Znam da su momci dobili DV na S905X3\4 i S922X boxovima koji nemaju DV licencirane procesore...

Citaj dalje za pojedinosti ovdje: https://discourse.coreelec.org/t/lea...ment/50998/511.

Koga zanima cijela prica, pocinje 19. lipnja ovdje: https://discourse.coreelec.org/t/lea...ment/50998/262

gore prije si napisao da je podrzan P5 a na ovom linku pise da nije...

takoder, ako dobro ciatm sto pise na linkovima, ovo sto si rekao " na svim Amlogic boxovima na koje se moze instalirat CE 21.1.1 je ostvaren prikaz DV materijala" bas i ne stoji, nego je tip koji se igra sa time zadnje uzeo 21.1.1 za bazu za svoje igranje...

i takoder, medu prvim stvarima koje pisu je "Only L1 metadata at the moment is taken from the playing file.", ne znam koliko se pomaknulo od tada, ali to sigurno nije DV podrska...

uglavnom, lijepo da se netko igra sa svime time ali tvrditi da CE omogucuje DV na nelicenciranim uredajima je prejaka tvrdnja...
Bratija je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2024., 22:03   #996
Prezime
Premium

Citiraj:
Autor Bratija Pregled postova

takoder, ako dobro ciatm sto pise na linkovima, ovo sto si rekao " na svim Amlogic boxovima na koje se moze instalirat CE 21.1.1 je ostvaren prikaz DV materijala" bas i ne stoji, nego je tip koji se igra sa time zadnje uzeo 21.1.1 za bazu za svoje igranje...
??? da si citao sve do kraja vidio bi da doticni lik navodi na svim na koje ide 21.1.1. Nisam probao sve boxove, a na mojim S905x3 i na S922x na kojima je ta zadnja verzija instalirana, radi P7, P8 i neki P5, ali ne svi. U tekstu je navedeno koji P5 i zasto ti ne rade.
Kako je P5 uglavnom za streaming, ako i ne radi, nije neka tlaka.

Ako to nije DV podrska, napisi sto je i javi tamo da ne zavaraju svekoliki puk

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 18.10.2024. u 22:28.
Staro 18.10.2024., 23:43   #997
Bratija
Premium
Moj komp

Citiraj:
??? da si citao sve do kraja vidio bi da doticni lik navodi na svim na koje ide 21.1.1. Nisam probao sve boxove, a na mojim S905x3 i na S922x na kojima je ta zadnja verzija instalirana, radi P7, P8 i neki P5, ali ne svi. U tekstu je navedeno koji P5 i zasto ti ne rade.
Kako je P5 uglavnom za streaming, ako i ne radi, nije neka tlaka.

Ako to nije DV podrska, napisi sto je i javi tamo da ne zavaraju svekoliki puk

ok, nisam prosao cijeli topic nego samo malo iznad-ispod ovih postova koje si linkao, moze onda link i na ovo sto kazes jer stvarno nisam vidio, search topica sa 21.1.1. isto mi ne daje ista...

pa da, P5 je za streaming, sto mislis koji onda profil je materijala u videoteci? uzmi u obzir da nerijetko DV P5 zna imati veci bitrate od HDR10 streama, pa je samim time i kvalitetniji od hibridnog P8 (ovdje ne uzimam u obzir servise koji izvorno koriste P8)... s druge strane, svaki najjeftiniji stick koji je licenciran za DV podrzava P5...

a i P7 FEL koji okolo hvalis na sve strane isto definitvno ne radi na nelicenciranim uredajima...
i ponavljam "Only L1 metadata at the moment is taken from the playing file.", ako je ostalo na ovome onda stvarno nemamo o cemu pricati...

sve skupa, lijepo da se ljudi igraju sa svime time, kuzim ako netko vec ima nekakav box i zeli nesto isprobati, ali tvrditi da DV radi dok je tu podrska samo za P7 MEL i P8 i potencijalno samo za L1 metapodatke mi bas i nema smisla...
Staro 19.10.2024., 01:17   #998
Prezime
Premium

Kako nema smisla, kad na Odroid N2 gledam DV materijale sa debrid servisa, koji su P7 MEL ili P8 i imam istu kvalitetu slike sa ispravnom BT2020 kolorimetrijom kao na Firestick-u 4k ili na Shield-u, onda je to meni sasvim dovoljno za rec da N2 podrzava i reproducira uredno DV; jamrao ti protiv toga kolko ti drago
Staro 19.10.2024., 10:39   #999
Bratija
Premium
Moj komp

Citiraj:
Kako nema smisla, kad na Odroid N2 gledam DV materijale sa debrid servisa, koji su P7 MEL ili P8 i imam istu kvalitetu slike sa ispravnom BT2020 kolorimetrijom kao na Firestick-u 4k ili na Shield-u, onda je to meni sasvim dovoljno za rec da N2 podrzava i reproducira uredno DV; jamrao ti protiv toga kolko ti drago

heh, u par postova smo dosli od toga da podrzava skoro sve do toga sto je tebi dovoljno...

ak je tebi nes dovoljno, super, nemam sto "jamrati" protiv toga, ali to sto je tebi dovoljno ne znaci da je i nekom drugome niti da mozes bacati razlicite tvrdnje koje jos nisi potkrijepio...

da ne ostane na spamanju, ovdje se nalazi nekakav pregled aktualnih boxova uz komentare/rasprave

https://discourse.coreelec.org/t/bes...-in-2024/52405
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=376035
Staro 19.10.2024., 20:56   #1000
Prezime
Premium

Citiraj:
heh, u par postova smo dosli od toga da podrzava skoro sve do toga sto je tebi dovoljno...
NE, dosli smo od tvojih krivih tvrdnji:

C/P. "a i P7 FEL koji okolo hvalis na sve strane isto definitvno ne radi na nelicenciranim uredajima...
i ponavljam "Only L1 metadata at the moment is taken from the playing file.", ako je ostalo na ovome onda stvarno nemamo o cemu pricati...

sve skupa, lijepo da se ljudi igraju sa svime time, kuzim ako netko vec ima nekakav box i zeli nesto isprobati, ali tvrditi da DV radi dok je tu podrska samo za P7 MEL i P8 i potencijalno samo za L1 metapodatke mi bas i nema smisla..."

Do sljedeceg:

Q. Will this build work on the X96Air (S905X3)?
A. should work on anything that runs coreelec: https://discourse.coreelec.org/t/lea...ment/50998/352

The L2 data is sent to the TV as is... https://discourse.coreelec.org/t/lea...ment/50998/376

TV-led DV for anything playable as p8.1. So p8.1 content, p7 MEL content, and p7 FEL (played as MEL)....
https://discourse.coreelec.org/t/lea...ment/50998/282

Eto kolko tvoji zakljuci imaju smisla
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.10.2024., 21:28   #1001
Bratija
Premium
Moj komp

Citiraj:
NE, dosli smo od tvojih krivih tvrdnji:

C/P. "a i P7 FEL koji okolo hvalis na sve strane isto definitvno ne radi na nelicenciranim uredajima...

sve skupa, lijepo da se ljudi igraju sa svime time, kuzim ako netko vec ima nekakav box i zeli nesto isprobati, ali tvrditi da DV radi dok je tu podrska samo za P7 MEL i P8 i potencijalno samo za L1 metapodatke mi bas i nema smisla..."

Do sljedeceg:

Q. Will this build work on the X96Air (S905X3)?
A. should work on anything that runs coreelec: https://discourse.coreelec.org/t/lea...ment/50998/352

The L2 data is sent to the TV as is... https://discourse.coreelec.org/t/lea...ment/50998/376

TV-led DV for anything playable as p8.1. So p8.1 content, p7 MEL content, and p7 FEL (played as MEL)....
https://discourse.coreelec.org/t/lea...ment/50998/282

Eto kolko tvoji zakljuci imaju smisla

kad me vec vuces za jezik

odmah sam rekao da nije da sluzbeni CE 21.1.1 omogucuje DV na nelicenciranim uredajima (kao sto si ti rekao), nego da je netko napravio nesluzbeni build jos prije i za zadnje uzeo 21.1.1. kao bazu za taj build, tvoji linkovi to i potvrduju...
za L1 primjeti da sam stavio "ako je ostalo na tome" i "potencijalno", ne da je sigurno tako, nisam kopao po diskusijama dalje da vidim situaciju jer me ne zanima...

i zadnji link kaze da P7 FEL reproducira kao P7 MEL, odnosno da odbaci EL, sto opet potvrduje ono sto sam rekao da P7 FEL nije podrzan, a spominjes ga gdje stignes...

uglavnom, zadnje od mene na ovu temu, vidim da nema smisla...
Staro 19.10.2024., 23:06   #1002
Prezime
Premium

Citiraj:
kad me vec vuces za jezik

odmah sam rekao da nije da sluzbeni CE 21.1.1 omogucuje DV na nelicenciranim uredajima (kao sto si ti rekao)
Opet izmisljas, jer to nisam nigdje rekao!

Citiraj:
i zadnji link kaze da P7 FEL reproducira kao P7 MEL, odnosno da odbaci EL, sto opet potvrduje ono sto sam rekao da P7 FEL nije podrzan, a spominjes ga gdje stignes
Jos jedna tvoja izmisljotina, nigdje nisam napiso da podrzava FEL
A pretvorba FEL u MEL po tebi nije Dolby Vision??? Onda ni Firestic ni Shield ne podrzavaju Dolby Vision, jer nemogu reproducirat FEL nego ga isto pretvaraju u MEL!!!

Citiraj:
uglavnom, zadnje od mene na ovu temu, vidim da nema smisla...
Jasno da nema smisla jer da potvrdis svoje smijesne "argumente" moras izmisljavat ono sto nisam napisao i ne zelis priznat da DV-NElicencirani boxovi mogu reproducirat Dolby Vision formate
Staro 22.10.2024., 16:28   #1003
Pero666
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
No dobro, dok se malo vise ne sazna to sa podrskom za DV na boxovima zanima me sljedece, ako recimo tv LG C4 ima podrsku za DV, jel mogu onda recimo direkt u njega ubost USB hard sa filmovima i direkt gledat na njemu s tim da imam neku mogucnost da sa tv-a audio signal prenesem na AV resiver jel imam 5.1 zvucnike? Znaci da mi tv propsuta sve audio codece na resiver. Valjda sam dobro objasnio sve.

Hvala.
Pero666 je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2024., 19:02   #1004
Prezime
Premium

Dolby Vision ce ti svakako radit sa ugradjenim player-om ako je u .mkv formatu.

Za audio, ako imas svoj receiver spojen na HDMI port 2 i u postavkama "Sound -> Sound Out" izabran HDMI(ARC) Device, te u postavkama "Sounds -> Advanced Settings -> Digital Sound Output" opcije "Auto" i "Pass Through". Ova druga opcija bi trebala propustat audio preko HDMI kabela do tvog AV prijemnika, ali probaj obe. Jos ispod tog podesavanja imas opciju za ukljucit eARC Support, pa ako ti to tvoj AV prijemnik podrzava ukljuci ju.

Nisam siguran za tvoj model TV-a, ali na nekima "Passthrough" opcija radi samo sa vanjskim (HDMI) prikljucenim uredjajima, ali ne sa ugradjenog playera.., pa isprobavaj
Staro 22.10.2024., 19:07   #1005
Bratija
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Pero666 Pregled postova
No dobro, dok se malo vise ne sazna to sa podrskom za DV na boxovima zanima me sljedece, ako recimo tv LG C4 ima podrsku za DV, jel mogu onda recimo direkt u njega ubost USB hard sa filmovima i direkt gledat na njemu s tim da imam neku mogucnost da sa tv-a audio signal prenesem na AV resiver jel imam 5.1 zvucnike? Znaci da mi tv propsuta sve audio codece na resiver. Valjda sam dobro objasnio sve.

Hvala.

stvar ti je u tome da je DV dosta kompliciran sa svojim profilima, a i dosta zavisi od kombinacije SW playera i HW na kojem se vrti i koji materijal namjeravas gledati (dal neki remux, web-dl, encode necega)...

koliko sam upoznat, mislim da bi trebao moci vrtiti profil 5 bez problema, jedino ne znam da li to moze odmah stock player od TVa ili treba staviti neki drugi player... za P7 MEL i P8 ce ti lako moguce trebati dodatni player, al mozda sam u krivu, s time da P7 FEL sigurno ne ide preko TVa...

sto se tice zvuka, barem je tak kod mene na Sonyu a mislim da je i na vecini TVa tak, aplikacije unutar TVa ne propustaju lossless zvuk (tipa Dolby TrueHD), samo lossy (tipa Dolby Digital Plus), tak da ne znam kakve materijale mislis gledati ali ako imaju lossless zvuk, moguce da TV ne bude propustio i onda ti je neki vanjski uredaj

tak da je pitanje dosta opcenito i tesko je odgovoriti s obzirom na moguce varijacije na temu...
Staro 08.11.2024., 18:17   #1006
Prezime
Premium

Pitanje za Stremio

Pita me kolega koje addon-e da doda u Stremio samo za Hr/Cro titlove. Kako ga ne koristim pitam ovdje za pripomoc
Staro 08.11.2024., 19:07   #1007
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Podnapisi i Opensubtitles. Ne znam ima li jos sta, ovo mi pokriva valjda 97% engleskih titlova, i dobar dio hr titlova. Kod starih serija mi bude problem naci pravilno syncan hr titl.
Staro 09.11.2024., 12:59   #1008
Prezime
Premium

Ty, prosljedjeno.
Staro 26.11.2024., 08:24   #1009
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Tražim Android TV Box do 50 EUR na kojem će raditi MaxTV app.
Staro 26.11.2024., 14:55   #1010
Prezime
Premium

Tesko da ces nac neki za tu cijenu.., ja neznam ni za jedan.

Naime kaj, za nesmetan i potpuno upotrebljiv rad sa MaxTV app trebas box koji ima Google Widevine L1 certifikat, a ti su uglavnom iznad 100-120€
Najjeftiniji i prilicno dobar (bolji od Nokia 8010) je trenutno Kinhank G1.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 26.11.2024. u 15:01.
Staro 26.11.2024., 15:02   #1011
RedSky
Premium

Datum registracije: Apr 2017
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
https://aloalo.hr/mi-tv-box-s-2nd-gen-proizvod-21559/

Mi TV box 2nd gen 54,87€
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2024., 15:07   #1012
Prezime
Premium

E, na taj mi-box sam sasvim zaboravio, tnx
Staro 27.11.2024., 16:10   #1013
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Netko mi je negdje natuknuo da ako podržava Netflix, da će i MaxTV. A takvih ima za manje cifre.
Ne vidim po čemu je taj G1 specifičan jer sigurno postoji hrpa boxova sa istim ili vrlo sličnim hardverskim speckama i tim OS-om, a osjetno jeftinijih od njega. U speckama ne piše ništa o L1 certifikatu.
Staro 27.11.2024., 21:07   #1014
Prezime
Premium

Netflix podrska automatski podrazumjeva i njihov certifikat, a to je moguce samo na uredjajima sa Google L1 certifikatom, pa se onda L1 nema potrebe spominjat.
Netflix trazi i izdaje dodatni certifikat samo za Google L1 certificirane modele koji zadovoljavaju i neke njihove dodatne uvjete. Da bi uredjaji dobili Netflix certifikat moraju imat zakljucan i enkriptiran bootloader.

Za MaxTV app nije potreban NF certifikat, dovoljan je samo Google L1.

(BTW, G1 je posebno naveden jer se na njega moze instalirati CoreElec verzija kojom se mogu reproducirat Dolby Vision P7-FEL (Remux i ISO Bluray filmova), a to nemoze ni jedan drugi uredjaj ispod 120€ i to ga znacajno razlikuje od spomenutog Mi-boxa)

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 27.11.2024. u 21:12.
Staro 28.11.2024., 08:48   #1015
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ok, nije mi baš najjasnije, ali da skratimo priču: da li ću box koji podržava NF i/ili ima Google certifikat moći koristiti za MaxTV? Da ili ne? Nije meni problem dati 70 EUR za player, ali zašto kada ga mogu kupiti za 40?

Npr. svi ovi su Google Certified:
https://vi.aliexpress.com/item/1005007866387638.html
https://vi.aliexpress.com/item/1005007103538906.html
https://vi.aliexpress.com/item/1005008047468661.html
https://vi.aliexpress.com/item/1005007896515028.html
https://vi.aliexpress.com/item/1005007186822022.html
Staro 28.11.2024., 09:37   #1016
Ante M
Premium

Ante M's Avatar

Datum registracije: Oct 2016
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B...KR8XB7XF&psc=1
Ima i daljinski sa brojevima, pogodno za iptv
41 euro sa dostavom
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2024., 14:06   #1017
Prezime
Premium

Citiraj:
Ok, nije mi baš najjasnije, ali da skratimo priču: da li ću box koji podržava NF i/ili ima Google certifikat moći koristiti za MaxTV? Da ili ne? ]
Da, za box koji podrzava Netflix.

Kako ima bezbroj Kineskih boxova koji se lazno reklamiraju da podrzavaju NF, ovo je lista koju prije kupnje trebas provjerit

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 28.11.2024. u 14:22.
Staro 28.11.2024., 15:38   #1018
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Hvala
Staro 28.11.2024., 16:48   #1019
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Google chromecast with tv HD?
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2024., 13:34   #1020
ramzes003
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2020
Citiraj:
Osnovna stvar za gledanje MAX TV treba prvo box s AndroidTV OS. Dakle ako hočeš gledati kak se spada onda nemoj uzimati boxove s običnim Android OS. Može se i sa njima ali je to previše jadno.
Cijene su oko, više manje, 80 eur. Pa ako imaš 50 imat ćeš i 80 za te boxove. To su ti Google Chromecast Google TV 4K, Amazon Fire TV stick 4K MAX, Mecool KM2 Plus, Homatics Box R 4K. Biraš si kaj ti bolje paše stick ili box. Svi oni imaju i Netflix certifikat i s tim podržavaju sve điđe, miđe za gledanje ukljućujući i DV. PA ako se koji put sjetiš pogledati Netflix, MAX, Skyshowtime ili bilo što drugo ovi uređaji sve podržavaju. Odlični su, sve ih imao barem po 6 mjeseci. Ima i drugih ali ovi su provjereno jako dobri.
ramzes003 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno