|
26.02.2021., 16:11 | #301 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
06.03.2021., 13:03 | #302 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Odlučio sam se na jednodnevni reboot Shielda, ali kako ta opcija nativno ne postoji u softveru, a bez roota ne možeš izvršavati takve naredbe direktno sa Shielda, treba se ići zaobilaznim putem. Preko WoL-a budim PC. PC preko task schedulera pokreće jednu .bat skriptu koja reboota Shield i baca ga nazad u sleep. PC se vraća nazad u hibernaciju. U nastavku je skripta. Potrebno je na PC-u imati podešen adb i na Shieldu upaljen debugging preko mreže. Kod prvog povezivanja na Shield treba odobriti i zapamtiti konekciju s PC-a (vidjet ćete pop-up). Shieldu ćete trebati dodijeliti rezervirani/statički IP unutar rutera (upisati ga na mjesto "SHIELD_IP"): Code:
echo off cls echo Connecting... adb kill-server ping -n 5 127.0.0.1 > NUL adb connect SHIELD_IP:5555 ping -n 5 127.0.0.1 > NUL cls echo Rebooting... adb reboot timeout 60 cls echo Sleeping... adb kill-server ping -n 5 127.0.0.1 > NUL adb connect SHIELD_IP:5555 ping -n 5 127.0.0.1 > NUL adb shell input keyevent 26 shutdown/h exit Na sličan način bi trebalo moći rebootati Android TV i možda čak i Firestickove sve dok imaju neki način debugginga preko mreže.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 06.03.2021. u 13:15. |
|
|
|
Oglas
|
|
06.03.2021., 20:47 | #303 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Izgleda da sam opravijo Shield, barem sto se tice blokanja u Plexu koje se moze rijesiti samo rebootom. Spustio sam H264 level na 5.0. Zapravo mozda radi i na recommended 5.2 al' nekad davno sam imao videe koji nisu radili pa sam uvijek po defaultu stavljao na disabled. Ocigledno decoder pozove neke feature koje Tegra ne podrzava, zablenta se i jedino reboot pomaze. Proslo je 10-tak dana od tada i nije bilo blokanja.
06.03.2021., 21:07 | #304 |
49%winner
|
A i taj Plex app sam neki dan odhebao sto se tice muzike konkretno. Za filmove/serije mi je super, nemam problema iako ga koristim u Kodiju - ne koristim Plex app. Odnedavno na serveru drzim i flac i ostalu mp3 biblioteku. Na random, kada pokrenem neki album, app se ubije i restarta. Opet pokrenem isti album i sve normalno svira... Chromecast audio i dalje ostaje kao primarna audio stream masina. Jbt kad citam svoje postove u ovoj temi, sve sami problem(cic)i... Imao sam i jos uvijek imam visoka ocekivanja od shielda. Svako malo se sjetim firesticka i usporedim ga s njim, ali sad vise nema nazad na sticka
06.03.2021., 21:12 | #305 |
Pink Floyd fan
|
Da, malo je razocaravajuce za tako skupu i mocnu mashinicu da ima toliko problema. E sad, koliko je to kriva Nvidia, Google, Plex, Netflix... Shield slovi kao najbolji i najpodrzaniji Android stream box. Nvidia stvarno radi update godinama. Plex music player, je onako, imaju ga al' im nije bas focus na tome. Zapravo, sve im je vise fokus na dodavanje TV-a, streaminga sa vanjskih izvora umjesto originalno sa vlastitog servera. Jbga, valjda pre malo korisnika placa Plex pass a moraju namaknuti lovu od nekamo.
31.05.2021., 04:24 | #306 |
Pink Floyd fan
|
Ako nekog zanima, Shield preoznaje USB DVD/CD ako se isti prebaci u TV Mode. Kupio jucer LG SP80NB80 jer uvijek imam nesto audio CD-a. Ako ih ikad budem trebao ponovno zaripati ili cak i playati directno sad kad vidim da moze. Jedino nisam nasao dobar player za Android TV. Sun Player radi ali kad se jednom izadje iz play now, ne vraca se. Vidi networks share al nema opciju unosenja username/passworda. To je druga ideja, koristiti drugi audio player koji jednostavno direktno playa files sa NAS-a. Kad je vec Plex audio player zaqurac.
31.05.2021., 09:44 | #307 |
49%winner
|
Jesi updejtao na 8.2.3? Neki dan stigao i vidim da mi backdrop screensaver ne radi, tj ne loadira slike iz mog google photos albuma. Odem u google home app na mobu i imam sta vidjeti - shield tv not available. Kao da nije na lokalnoj mrezi. Inace sve uredno radi, net, lokalna mreza, bas sve. I shield radi, osim screensavera i imtegracije s google home. Cak i castanje radi. Edit: Ok, vidim da su vec imali iskustva s tim, nakon wipeanja podataka od google appa, shield se opet pojavljuje u home appu - treba ga ispocetka dodati https://nvidia.custhelp.com/app/answ...taking-upgrade
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 31.05.2021. u 11:15. |
02.06.2021., 12:30 | #309 |
Premium
|
Nvidia Shield TV- media player
Stize Apple TV app na sve ili vecinu android tv-a. Hoce li se moci mirrorati macbook ili iphone na shield zna li itko? Edit: izgleda nista od Airplaya 😩 Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: mdodig. 02.06.2021. u 23:17. |
03.06.2021., 18:38 | #310 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jao kako sam se izubijao dok sam namjestio Dolby Vision na Shieldu. Iako ga (novi) Shield podržava, kao da ne "prepoznaje" da je TV sposoban prikazivati Dolby Vision sadržaj, tako da npr. Netflix aplikacija na TV-u prikazuje Dolby Vision po defaultu (naravno, ako ga film/serija ima) dok Netflix aplikacija na Shieldu ne. TV je Sony 65XH9505, ali nije ni bitno, ovo je isključivo stvar Shielda. Jedino što je potrebno namjestiti na samom TV-u je da je HDMI ulaz Shielda postavljen na Enhanced format (defaultno su svi postavljeni na Standard). Nakon toga, u postavkama Shielda uraditi sljedeće : Citiraj:
|
|
|
|
Oglas
|
|
03.06.2021., 19:22 | #311 |
Pink Floyd fan
|
Meni HDR radi bez kemijanja iznad. Istina, 4K 59.940 Hz - Dolby Vision and HDR10 Ready je bio ukljucen by default jer je i na TV ulaz bio ili sam ga ja namjestio na enchanced ili sto je vec u settings.
18.06.2021., 05:17 | #313 |
Pink Floyd fan
|
18.06.2021., 08:23 | #314 |
49%winner
|
A i to se moralo dogoditi... U startu ce pomoci rucno updejtanje appova i preskakivanje Android Home TV appa, ali i to ce doci jednom u buducim Shield updejtima.
18.06.2021., 20:06 | #318 |
Pink Floyd fan
|
24.06.2021., 06:15 | #319 |
Pink Floyd fan
|
I tako, dosada i najednom se shield skrlja, reko koji q, fuck, damn. Reboota se a kad ono novi launcher sa discovery. Najsmijesnije je sto medju svim tim reklamam je Physical - Watch on Apple TV?!
24.06.2021., 10:23 | #320 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
24.06.2021., 10:36 | #321 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Doduše ja sam isključio auto-update samog Shielda. Ili to govno ne dolazi kao update? Probam danas kad se vratim doma. |
|
24.06.2021., 11:04 | #322 |
49%winner
|
Novi launcher je vec na nasim shieldovima, ali google nije okrenuo prekidac. Lacy je u amerikama, oni su izmedju ostalih dobili zeleno svjetlo, ali dobar dio eu (jos) nije u tom popisu. Meanwhile, budno pratim opcije za blokiranje reklama pa sam od zadnjega naletio na ovo. Budem probao, al otom potom: https://www.reddit.com/r/ShieldAndro...w_home_screen/
24.06.2021., 13:03 | #323 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Jel ima još netko problema sa wifi na 2019 pro shield-u ? koristim ga isključivo kao plex server,ali sad izbacuje svakih par minuta sa kućne mreže. i na 2,4 i na 5 Ghz.
24.06.2021., 14:14 | #324 |
49%winner
|
Nisam primjetio probleme s 5 GHz neovisno gdje drzim Shielda (na komodi, u otvorenoj polici...). Ali zato mi je BT uzasan. Ako dignem noge na kauc (noge budu "prepreka" izmedju mene i Shielda) dok igram igre ili slusam mjuzu - BT pocne dropati na Shield i Xbox gamepadima i 2 random para sluski. Iste slusalice rade na laptopu koji je zakopan u ladici pod stolom i sa preprekom od 2 ciglena zida... BT na Shieldu me bas trazi opticku vidljivost, ne kuzim sto mu smeta. Probao sam seliti Shielda po komodi i jedino pomaze ako ga stavim na komodu - nista oko njega. Naravno
24.06.2021., 16:07 | #325 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
BT je meni odličan,ali samo zato jer sam maknuo logitech k400 tipkovnicu. kad je ona bila uštekan u shield daljinski od shielda je radio samo na 10 cm od njega i to ne svaki puta,a daljinski za qled q60r nikako. vidi jel imaš neki uredjaj u blizi kaj ti ometa BT
24.06.2021., 17:24 | #326 |
49%winner
|
Najblize mu je DAC i linearno napajanje (E30 i P50), ali sam stekao dojam da mu smeta ploca od komode - kad je na njoj izgleda oke, kad ga stavim ispod ploce u policu gdje zelim da bude onda pocne kenjkati. Unifying mi je spojen na hub, probam ga izbaciti iz jednadzbe. Daljinac radi bez greske iz svih prostorija. Najgore je kad igramo Overcooked, pa netko stisne gamepad medju noge i pocne mu stekati, znaci warzone!
24.06.2021., 19:51 | #327 | ||
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Citiraj:
09.09.2021., 11:06 | #329 | |
49%winner
|
10 mjeseci kasnije i mislim da mi nema pomoci... Uspio sam naci vremena, nesto debagirati, snimiti logove i posaljem ih nVidiji kada ulovim vremena. Cinjenica je da problem nestane tek kada disconnectam usb kabel od DAC-a i ponovno ga spojim. E sad, cija je krivica, nemam pojma... Da mi lagano ide na k sve ove mjesece - oooo ide. I dalje samo Netflix i sluzbeni YT app (ukljucujuci castanje YT videa) imaju problem. Sve drugo uredno radi, HBO, Tivimate, Kodi, Plex, Deezer, Smarttube (alternativa YT appu). Zadnji "uspjeh" je bio dobiti 4-5 dana funkcionalan Shield tako sto sam USB audio podesio na "stereo" umjesto "high quality stereo" i USB portove prebacio u compatibility mode. Na tren sam pomislio da sam popravio stvar jer prije sam rebootao Shielda na dnevnoj bazi. Vec neko vrijeme ne koristim nista spojeno na USB portovima (prije sam imao hub, ssd, unifying receiver). To isto nije neko rjesenje. Kolega Lacy ima DX3 Pro pa nije spominjao da ima ovakve probleme... Jedino da probam neki random USB DAC. Ili drugi Shield :/ To be continued... Citiraj:
09.09.2021., 21:01 | #330 |
Pink Floyd fan
|
Problem sa BT daljinskim moze praviti bilo kakav USB3 koji je u blizini ili line of sight sa Shieldom. Malo si mi nejasan sa opisom problema. Tebi sve radi, osim Netflix i YT app? A i to proradi kad odspojis/spojis DAC. Koji DAC imas, kako je podeseno u Shield audio settings? Ima opcija sto ce se koristiti kao audio output, automatski ili rucno biras hoce li biti HDMI, DAC ili nesto trece ako je spojeno. Takodjer pogledaj pod advanced koji format je podrzan i probaj rucno staviti samo ono sto ti DAC podrzava. Mozda Netlifx i YT pokusavaju poslati nesto sto DAC ne podrzava pa se zblesa. Inace YT app za Shield meni isto nije radila kako treba. SmartTubeNext jer puno bolja. Pogledaj i u Netflix app settings, da ne pokusava passtrough. Btw, zbog Buttkickera sad imam dva DAC-a. Prvi ima audio izlaz za Buttkicker i digitalni koji ide u drugi DAC (DX3 Pro). Cak sam jedno vrijeme za usporedbu imao spojena oba na Shield, pa sam mogao birati HDMI/DAC1/DAC2.
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|