|
08.11.2009., 16:48 | #61 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
08.11.2009., 17:30 | #62 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Malo je još bugovit program, nije da se čudim samo kažem, recimo 2-3 puta sam morao pokrenuti program samo da uđem u windowed mode, pa sam morao prvo u fullscreenu promjeni rezoluciju na manju, jer se odsjekao dio slike... Sve će to doći na svoje kad izađe ib bete, po ovome bi mogla bit dobra zamjena za playere, samo da se jos mouse acceleration složi. |
|
|
Oglas
|
|
08.11.2009., 17:41 | #63 | |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
meni se zadnji nightly build pokazao stabilnijim (znacajno) |
|
09.11.2009., 00:25 | #64 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
dali ima opcija da se prebaci na drugi monitor/tw EDIT: http://img687.imageshack.us/img687/4...nshot00060.jpg nemogu pokrenuti program, dal treba mozda jos nesto skinuti, instalirao sam verziju koju je ziiky dao prije par postova rijeseno pomocu ovoga http://www.microsoft.com/downloads/t...displayLang=de gdje se skidaju ove slike sto su pod filmovima
Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 09.11.2009. u 02:35. |
09.11.2009., 08:29 | #65 | |||||
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Main menu/settings/appereance/screen/resolution - windowed Citiraj:
Citiraj:
http://sshcs.com/xbmc/ Jos jedan tip ... ako zelite probavati vise verzija, nemorate stalno deinstalirati program nego samo skinete window directX paket, odzipate i prekopirate u instal folder. Znaci Windows directX paket, ne Windows instaler Citiraj:
HTML:
<fakefullscreen>true</fakefullscreen> Main menu/settings/appereance/screen/resolution - odaberes rezu drugog monitora oznacenu sa *2 Citiraj:
Iskreno receno prvi puta vidim to. Probaj skinuti taj dll i dodati ga u wc/windows/sistem http://www.dll-files.com/dllindex/dl...shtml?d3dx9_42 Citiraj:
Na koje slike mislis funart(pozadine) ili slicice iz filma, serije ili clear.Art slicice kod pauze ??
09.11.2009., 09:07 | #66 |
Premium
|
HTML:
<fakefullscreen>true</fakefullscreen> Znaci ... ovo je potrebno samo kod dual monitor nacina rada. Dodaje se fajl advancedsettings.xml opsirnije u wikiju To je fajl koji kreira user i moze sadrzavati neke napredne opcije kao npr. konfigurator za externi player i sl. XBMC ga nikada ne mjenja nego samo iscitava kod svakog pokretanja i postupa prema njemu. Windows 7 - treba ga staviti u C:\Users\korisnik\AppData\Roaming\XBMC\userdata Windows XP - ovdje C:\documents and settings\korisnik\application data\xbmc\userdata Kreirate u notepadu fajl i stavite ovaj code u njega: HTML:
<advancedsettings> <fakefullscreen>true</fakefullscreen> </advancedsettings> PS: sto neradi "code" prozorcic ? EDIT: Zaboravih napomenuti da ce ovo biti implementirano tek u Alphi2 koja izlazi sreddinom tjedna. Za one nestrpljive tu su trenutne Unofficial Nightly Buildovi gdje je to implementirano, ali jos nije sluzbeno...
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 09.11.2009. u 11:26. |
09.11.2009., 10:27 | #67 |
Premium
|
u filmovima sada imam info o filmu, slike, sve uredno sljaka...odem isto tako postaviti za serije ali nece, za OSD subtitle puknio sam script path iz program files jer meni nema u C:\Users\boris\AppData\Roaming\ http://img510.imageshack.us/img510/9...nshot00061.jpg pojavljuje mi se stalno dole desno "recentlyadded.py" dal to smeta nesto... EDIT: gledo sam po netu na forumu od xbmc kazu da na alphi nesto kod tv shows-a jos zajebaje da ostavi od imdb linkove u xml fajlu, pa da se rucno ide to promijeniti no nec se ja jos s time zahebavati jos cu pricekat da vidim kak ce to drugi rijesiti i ako znas mozda gdje se snimaju svi ti coveri i info-i o filmovima i serijama ucita mi imena foldera od serija ali nemam ni jednu seriju unutra, kod mene je "ime foldera" > season XX >> episode XX > fajl
Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 09.11.2009. u 11:24. |
09.11.2009., 11:21 | #68 | |
Premium
|
To nije dobro ... Onda si zahebo kod instalacije. Prilikom instalacije dobio si upit gdje da bude data spremnik, vjerovatno si odabrao install folder, a ne DEFAULT lokaciju ... Install lokacija je namjenjena za portable varijantu XBMC-a, kada ga nosis na stiku onda biras drugu stavku. Sto se tice serija ... Odabrao si folder di su serije, pa nadalje SET CONTENT (vrlo bitno ... jer ovime XBMC-u dajes do znanja da je su u tom folderu tv serije) /this directory contains/tv show postavio si kvacku na run automated scan a pod opcijama scrapera si postavio TVDb.com Citiraj:
Samo mogu reci da scraperi rade odlicno i na filmovima i na serijama. Cak mi se cini da je search i DL prilicno ubrzan. Odnosi se na Camelot Alpha i na zadnju neoficijelnu verziju sa sshcs.com Vjerujem da si negdje fulao prilikom postavljanja srcapera za tv show. Mada bi ti ja najprije preporucio da napravis novu instalaciju gdje ce user data biti na defaultnoj lokaciji, a ne u program files. Prije toga dobro svew pocisti. Mozes i rucno posto XBMC nedira registry-je ...
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 09.11.2009. u 11:34. |
|
09.11.2009., 11:33 | #69 |
Premium
|
postavio sam tako, ali imao sam ispred svakog foldera season 1-3 ili 1-5 i to ga je bunilo maknio sam to i poceo je skidati info, ali npr. u folderu chuck imam 2 sezone on mi pokaze mozda 13 epizoda za koje je nasao covere a ostale neprikaze i tak je na svima, dal postoji negdje da ukljucim opciju da ono za sta nema cover da prikaze ocistim uvijek sve rucno preko everything-a ukucam XBMC i opalim delete
09.11.2009., 11:47 | #70 | |
Premium
|
Citiraj:
Za serije moras postovati neke uvjete sto se tice dir-a. Radis folder sa imenom serije, u njemu folder sezone, pa serije strpas u njega. Mada mislim da radi i opcija: folder sa imenom serije, pa u njega strpas fajlove neovisno o sezoni, razvrstane na nacin: ime serije S01E01 ime serije S01E02 ... ime serije S02E01 ime serije S02E02 ... Nije mi tako poslozeno, ali citao sam negdje na forumu da i taj nacin prepoznaje.
|
Oglas
|
|
09.11.2009., 13:03 | #71 |
Premium
|
evo napokon proradilo sve instlirao sam svjezu verziju alpha 9.11 kada sam stavljao postavke za tv shows zadnji puta ocito sam nesto pomrdao sada mi je nasao doslovno sve, cak i how it made 8 sezona isprobao sam odma subtitle i to mi je cak nasao, samo steta sto nema prijevodi-online.org no mozda bi se s njima isto to moglo dogovoriti stvarno pohvale za program naletio sam na par bugova zna me izbaciti iz programa kad pauziram odem u postavke i vratim se nazad onda nema zvuka, ili pauziram film odem do postavki i stisnem stop onda me izbaci van EDIT: ziiky si probo mozda preko daljinca sredit si nesto? trenutno sam u nabavci irda to usb pa bi si iskonfigurirao dal ljudima to sljaka?
Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 09.11.2009. u 13:32. |
09.11.2009., 15:06 | #72 | |
Premium
|
Citiraj:
Koristenje XBMC-a s iMON-om je pravi uzitak. Radi i vanjski iMON VFD display integriran u Antec case, ispisuje XBMC naredbe koje stiskam i EQ. Postelaj si jos i cdArte i clearArte ... je da su beskorisni, ali ipak ... stvarno daju poseban štih. U glazbenom menu-ju si mozes dodati jos i SHOUTcast koji ti je ponudjen u istom izborniku gdje browsas kod dodavanja foldera.
09.11.2009., 21:01 | #73 |
Premium
|
vidio sam za shoutcast to cu si isto srediti , a ako mi je isti path do filmova uvijek i sada jos uvijek je u beta fazi dal ja mogu kopirati slike i info pa naknadno kasnije dodati, znaci samo copy paste napraviti pa da kasnije opet imam da mi neskida svaki puta ponovo
09.11.2009., 21:51 | #74 | |
Premium
|
Citiraj:
A ako stavljam novu verziju samo ju odraram tamo da pregazi postojecu i ujedno doda sve slike iz librarys-a.
09.11.2009., 22:41 | #75 |
Premium
|
htio sam te jos pitati dali postoji neka opcija ili plugin s kojim mogu ako promjenim naziv filma ili nesto da se autmatski obrise ako napravim folder s filmom ice age 03 i tako mi udje u library i sad ispravim ice age 3 imat cu dva thumbaila ali jedan od njih radi, e sad da tak nemoram za sve dal postoji nesto sto autmatski to sredi znaci brise "mrtve linkove" tj. serije/filmove
10.11.2009., 01:35 | #77 |
Premium
|
a to brise cijeli library ili samo one koji nerade, za filmove sam cekao 2-3h da se skinu update-i a za serije 4h pa nebi htio da moram nanovo sve
10.11.2009., 02:30 | #78 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
|
10.11.2009., 02:40 | #79 |
Premium
|
dal je netko probo gmail checker dali radi kak spada evo kaze ziiky probaj i glazbu uvrsitit u library, patim se dobrih 2h, download-a album info nakraju od 180 albuma glazbe iz 80's, mi je skinio 8 covera za album od toga nisam nasao ni u jednoj pjesmi info neki ili nesto...probo sam s last.fm , allmusic i jos nekima nesjecam se tocno imena jer more litlle help
10.11.2009., 06:54 | #80 | ||
Premium
|
Citiraj:
Nisam to jos probao Citiraj:
Time dobijes da sortira glazbu pomocu tagova, te prorade funkcije funArt (backdrop izvođaca, rotira pozadine kako listas izvođace) i cdArt (animacija rotirajuceg cd-a pored slike albuma), ali ih moras ubacivati sam. A u Transparency skinu mozes odabrati da umjesto vizualizacije prikazuje pozadinu izvođaca. Nominovanje je ... funart.jpeg i cdart.png; oboje ide u root folder izvođaca, s time sa dir struktura mora odgovatati tagovima inace neces dobiti cd animaciju. npr: ako je u tagu file name Byonce-Ave Maria, artist-Byonce, album I an ... Sasha fierce. Onda dir struktura mora biti root folder=ime izvođaca, pa folder albuma bez imena izvođaca, pa fajlovi nominovani izvođac - ime pjesme. Baza funart-a ... link Baza cdArt-a ... link
10.11.2009., 10:34 | #81 |
Premium
|
jos nisam uspio poigrati s ovim glazbenim sadrzajima, no naisao sam na fatnasticnu stvar za imenovanje epizoda podesis u par koraka kako zelis da izgleda fajl http://smartrename.enpts.com/download.php ...npr. imamo Greys.Anatomy.S05E01E02.HDTV.XViD-DOT on autmatski pretvara u (posto je pilot verzija pa je duza stavit ce samo 01 naknadno dodajte 02) Grey's Anatomy S05 E01 no za sve ostale super radi evo slika http://img694.imageshack.us/img694/5...nshot00071.jpg http://img200.imageshack.us/img200/2...shot00072y.jpg i sto je najbolje ima ga u context menu-u pa je u par sek epizoda imenovana EDIT: dal je netko naisao na program za titlove ovakvog slucaja, imenujem recimo seriju od gore Grey's Anatomy S05 E01 i sada titl ide 5x01-02 Dream a Little Dream of Me.srt pa me zanima dali automatski po seriji moze rename-at u isto ime kao i seriju znaci da bude Grey's Anatomy S05 E01.avi Grey's Anatomy S05 E01.srt mal je offtopic ako nepase nek mod prepravi ili cu ja ljepo sam imenovao jedno 20 foldera na nacin ime serije > season x > ime serije S01 E02 > ime serije s01 e02.avi i sad mi nece ni jedan sugavi fajl prepoznati, ziiky isto je ko i kod tebe gore sto si stavio sliku ali da ga krunim nezeli, odem do foldera gdje rade fajlovi i obrisem samo HDTV.XviD i xbmc ga vise neprepoznaje i nakon skeniranja sadrzaja WTF sve ovdje ljepo pise nesmije biti razmaka izmedju S01 E02 nego bi trebalo biti skupa moja greska
Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 10.11.2009. u 11:59. |
10.11.2009., 21:20 | #82 |
Premium
|
Sta sad opet neradi ??!!! Malo radi, malo ne ?? ime serije > season x > ime serije S01 E02 > ime serije s01 e02.avi > ovako nije kod mene. Ovdje ispada da svaka serija ima svoj folder ?? Ides ... Ime serije/sezona x/ime serije S01E01.avi EDIT: Evo upravo sam probao, tvoj sistem XBMC ne prepoznaje, znaci S01(razmak)E01 zaboravi. Ili S01E01 (bez razmaka) ili 1x1 ili 01x01. Od tri solucije ti si odabrao neku žnj. Ja koristim Renamer, program za skupno nominovanje i avija i titlova, meni je odlican ...
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 10.11.2009. u 21:42. |
10.11.2009., 21:36 | #83 | |
Premium
|
Citiraj:
dal se kod tebe dogadja da kad pauziras i resumas da gubis zvuk vidim da se dosta ljudi buni ista stvar i kod mene, rekli su da je prije 2 tjedna to bilo popravljeno no evo u aplhi ponovo ista stvar
10.11.2009., 21:55 | #84 | |
Premium
|
Citiraj:
Poprati malo XBMC.log fajlove koji su ti pod AppData/raoming/xbmc u njemu mozes iscitati gdje je error i sta je problem Ja sam spojio optikom preko spDIF-a. Probaj pod settings/system/audio hardware/audio output device - stavi bas svoju zvucnu ili aticu ako preko nje pustas zvuk
11.11.2009., 12:38 | #86 | |
Premium
|
Citiraj:
11.11.2009., 13:23 | #87 |
Premium
|
evo ja imo problem nisam znao kak enable-at srt nakraju pod supported files dodas samo ";srt" i sve sljaka dal si uspio kak rijesiti ako imas npr. "the unit S04E01-02" smartrename to stavi kao "the unit S04E01" EDIT: on tko neradi nakon pause/resume zvuk mora iskljuciti u postavkama zvuk (baloncici ili klikanje) meni na hrvatskom pise "zvukovi navigacije"
Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 11.11.2009. u 22:51. |
12.11.2009., 02:44 | #90 |
Premium
|
ja koristim alphu 9.11 na w7 x64 dali ti javlja gresku za dx9??
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|