|
14.08.2024., 20:21 | #11971 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2015
|
Citiraj:
Hvala puno! Najvjerojatnije bude onda pro plus udomljen. Za neka bolja vremena bude pricekao eversolo. |
|
14.08.2024., 20:58 | #11972 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Neki Radio Paradise?! Ako se nista nije promijenilo, to je free, listener supported, no adds internet radio. Nisam ga sad vec jako dugo slusao al' zadnji put kad jesam bio je bas dobar. Cak sam im uplatio par puta
Oglas
|
|
15.08.2024., 10:40 | #11974 |
#erase startup-config
|
Mislim da ću im i ja nešto uplatiti. Žena me pitala šta to svira da je baš dobro |
15.08.2024., 11:27 | #11975 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Slusam ovu Tvornicu i moram priznati pravo osvjezenje pored recimo Otvorenog koji nakon 8 sati zvuci kao repriza onih 15 pjesmi u kriz. A i lokalne radio postaje su nam tlaka kada na svakoj netko mora nesto pricati i na silu zabavljati pucanstvo. Dugo vremena sam placao DI.FM pa odustao, realno toliko izbora imaju da se ukakis. Ajmo probati i Radio Paradise, nije lose imati izbora kada svaki dan cijeli dan nesto svira. I klinki dosadi kad je uvijek isto na tapeti hahaha
15.08.2024., 22:53 | #11976 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
radio 101 nakon što su im oduzeli koncesiju streama i dalje samo bez reklama. ne slušam ih često, ali moguće da im se repertoar nešto proširio od kada nisu na FM-u. definitivno pohvala za tvornicu - od početka su top. |
16.08.2024., 10:22 | #11977 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Ako ste orijentirani na rock/metal muziku preporučam rock radio si, meni odlični. Imaju čak i svoju app na playstoru |
17.08.2024., 03:46 | #11978 |
Pink Floyd fan
|
17.08.2024., 08:56 | #11979 |
The mighty pirate
|
Grdo su se zakopali. Ostao sam samo na dva zvučnika pa nemam nikakvih problema, ali pratim već mjesecima iskustva ljudi koji imaju više toga u sustavu i ne mogu nikako dobiti da radi. I umjesto da pokrpaju to što prije, odugovlačili su i na kraju je svaka nova verzija radila sve više problema. Jedino što mi zapravo fali je to što su onemogućili da imam izravnu kontrolu glasnoće s volume tipkama na mobitelu. Sad moram otvoriti aplikaciju da bi ih pojačao, stišao. Moji imaju dva starija zvučnika na S1, to nisu dirali jer je “zastarjelo” pa radi i dalje kak spada
19.08.2024., 13:40 | #11980 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Točno to. U mojem slučaju je između ostaloga Volumio produljio život mojeg prastarog tableta kojem se napuhala baterija pa je morala van. BTW: na njemu upravo slušam Radio SI Odličan je! |
|
|
|
Oglas
|
|
22.08.2024., 17:09 | #11981 |
Premium
Datum registracije: Oct 2016
|
Kako bacaš zvuk na hifi, preko Bluetootha pretpostavljam? |
22.08.2024., 19:01 | #11982 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
22.08.2024., 20:23 | #11983 |
The mighty pirate
|
22.08.2024., 22:22 | #11984 | ||
Premium
|
Citiraj:
Ne nejdu. Cak ni Sony-ev LDAC Codec nemoze isporuciti puni birate cak ni u idealnim slucajevima kamoli SBC/aptX. Pricamo naravno o nekompresiranom sadrzaju ili Hi-Res (FLAC,WAV...). Za slusanje MP3-ca je ok ali nista vise od toga. MP3-ce cak ni na 320k za mene ne spadaju u HIFI pojam. https://www.soundguys.com/understand...-codecs-15352/ https://www.soundguys.com/ldac-ultim...h-guide-20026/ Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 22.08.2024. u 22:53. |
||
03.09.2024., 21:39 | #11985 | |
Premium
|
Citiraj:
Da se vratim na post od prije mjesec dana, električar ga rastavio, otišao transformator, nikoga u Rijeci zasad nisam našao da namata trafoe mašinski, tako da polako idem u potragu za zamjenom, a ovaj ću nekom nadobudnom probati prodati za 100 eura pa nek se igra. Osim toga, kratko pitanje - znam za duge rasprave oko (ne)važnosti DACa recimo između laptopa i ampa. Kada gledam današnja pojačala, vidim da se kod mnogih hvale njihovi integrirani DACovi. Ima li uopće smisla pored njih imati i USB dac kao izlaz iz laptopa (recimo, imam neki 10 godina star koji je košta valjda 50 eura, ali čak sam tada i ja čuo razliku od direktnog spajanja 3.5mm - RCA - AMP).
03.09.2024., 21:44 | #11986 | |
Premium
|
Citiraj:
Tresla se brda rodio se mis. Prenapuhano iskreno ALI - zavisi sto spajas i koliko ti je audio izlaz iz postojeceg uredaja "cist". Ak su neke kvallitenije slusalice ili druga audio oprema i cujes staticki sum kad nista ne svira i spojis na lap - onda ti se isplati uzet vanjsku zvucnu (dio koje je i DAC) da rascisti izlaz. Uz to malo dobijes na osjetljivosti, detaljima ali tu uzimamo u obzir da si dublje posegnuo u zep za izlazne elemente. Uglavnom - ak spojis na lap sto vec hoces gonit i ak ti zvuci dobro - ne zamaraj se. Ako je tiho ili nije cist zvuk - uzmes nekaj u rangu 50-100 Eura i to je to. Ako imas mogucnost spoji izvor zvuka i AMP digitalnim putem i rijesio si problem najcesce.
03.09.2024., 21:51 | #11987 | |
Premium
|
Citiraj:
In Construction... Zadnje izmijenjeno od: Botlorn. 03.09.2024. u 22:19. |
|
03.09.2024., 22:29 | #11988 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako koristis laptop kao izvor zvuka (prikljucak za sluske) - on je najcesce ne bas nekaj spektakularno. Zato ekipa kupi nekaj da spoji na USB na lapu i najcesce RCA na pojacalo ili kao sto je u mom slucaju bilo - Toslink adapter (10-20 Eura) na Opticki ulaz na pojacalu i mir. Najcesce je najjeftinije rijesenje ako samo zelis dobiti cist zvuk a nemas neku skupu opremu. Danas imas hrpu opcija u vidu Fiio, iFi, S.M.S.L. , Fosi, Topping koji nude i vise "mogucnosti".
03.09.2024., 22:46 | #11989 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Izlaz za slušalice je apsolutno pogrešno rješenje za spajanje na hi-fi, jer se tu radi o analognom signalu ali niske snage, za klasičan linijski RCA ulaz na pojačalo treba ti izlazna snaga komponente od 1,5 - 2 V, kako bi dobio čist zvuk bez distorzije na zvučnike. |
|
03.09.2024., 22:52 | #11990 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisi. Vecina MBO nema Toslink out osim ako nejdes na skuplje modele (jedan od razloga zasto sam preferirao Gigabyte LGA775 ploce). Ali su u danasnje vrijeme integrirane zvucne (ALC1200+) daleko bolje od onoga sto je prije 10-15 godina bilo u ponudi i cesto su dovoljno dobre za vecinu normalne ekipe.
03.09.2024., 22:58 | #11991 |
#erase startup-config
|
Mda samo što toslink galvanski razdvaja komp i pojačalo pa nema ground loopa, ne prenosi se šum napajanja i ostale elektronike na pojačalo a i ako se dogodi havarija u PCju poput strujnog udara (defektno napajanje npr.) to neće prijeći na HiFu. Još se nađe USB zvučnih sa toslinkom. Rijetke su ali ih ima. |
05.09.2024., 22:12 | #11992 |
Premium
|
Nadam se da sam u dobroj temi jer nemam pojma o Hi-Fi opremi... Ujak ima stari gramofon Ei Nis GS523 i negdje je izgubio pogonski remen. Da li su remeni standardizirani ili kako to ide? Gdje bih mogao nabaviti remen za ovaj model? Google ne pomaze. |
06.09.2024., 08:02 | #11993 | |
Premium
|
Citiraj:
Treba ti samo remen iste duzine. P.S.- imas na kleinanzeigen hrpu rabljenih i novijih gramofona za cca 50 Eura koji su kudikamo bolja investicija od kupnje remena za taj model. Gledaj samo Technics 1220 kopije (Reloop, Audio-Technica)...
Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 06.09.2024. u 08:11. |
|
06.09.2024., 10:00 | #11994 | |
Premium
|
Citiraj:
Hvala, sad samo da smislim kako izmjeriti potrebnu duzinu remena jer sam 1300km udaljen od gramofona Nije stvar u gramofonu, cisto sumnjam da ce se uopce i koristiti. Cisto sentimentalna vrijednost. Taj gramofon je nesto cega se sjecam kada sam bio dijete i dane provodio kod bake na selu, pa bih ga rado osposobio. |
|
06.09.2024., 12:07 | #11995 | |
Premium
|
Citiraj:
Znam Tesko da ces online naci trazenu informaciju osim ako netko od kolega sa foruma ima iskustva sa tim modelom pa moze pomoci....
26.09.2024., 00:09 | #11996 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Pozz, jedno pitanje vise sa prakticne strane. Volio bih da mi se sa paljenjem jednog Hifi uredjaja (npr. pojacala) automatski pale i ostale komponente, npr. network player sa tabletom kao displayem, DAC i sl. E sad, posto ce komponente biti cuspajz svih mogucih vrsti, neki imaju trigger in/out, neki ne, trazim neki pametnu letvu koja sama kuzi da se npr. uredjaj u kontrolnoj uticnici (pojacalo) upalio, pa automatski pali i ostale uticnice na letvi. Nesto slicno ovima - s time da ovi imaju i opciju 12V triggera, ako npr. kontrolni uredjaj ima takav out. https://www.amazon.com/gp/product/B0058DHO1W https://www.adafruit.com/product/2935 Ali ofc, za 230V Euro mrezu.
26.09.2024., 00:17 | #11997 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
26.09.2024., 01:05 | #11998 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Magnat receiver
Bok, prije 2 mj sam kupio Magnat MR 750 receiver koji mi je nakako bio najzaokruženiji uređaj koji sam trebao: stereo receiver sa fm i dab-om, DACom i hdmi arc i bluetooth opcijom. Uz njega imam klipsch rp-5000f samostojeće kutije. Pojačalo je hibridno, odn. ima 1 lampu u predpojačalu. Od početka korištenja nisam imao neki wow efekt za taj sustav kao kod nekih puno jeftinijih sustava (tata ima Yamahu klasik neki stereo iz jeftinijih serija star 15ak godina, i Mission bookshelf-ove m72i i tamo mi sve zvuči top. Jasno, čisto - baš kako treba (ili volim). Sad... nisam ja to nešto slušao od kada imam, s vremena na vrijeme da, ali sam imao drugih poslova. Ali mi je u tim trenutcima uvijek nešto falilo. I sad sam zvao druge osobe da to malo čuju da bismo svi zaključili da je zvuk zapravo - očajan. Uzak, s muljavim ili nepostojećim srednjim tonovima. Fali onaj zvuk u glasu pjevača, udarci metlica na dobošu kod RHCP ne postoje. U biti. Zvuk kao sa nekog ajko reći "srednjeg" stereo radija sa puuuno basa, što je isto čudno jer Klipsch rp 5000f nisu veliki zvučnici i reprodukcija basa bi im trebala biti hm, valjda manja, ne znam. Ali ovdje basa ima napretek. Doduše, soba ima 20m2. Ajmo reći nekih 50m3. Jer su dosta visoki stropovi. Na fmu mi se čini zvuk normalniji i širi. Malo sam se uhvatio u koštac ovih dana s time. I ovo su stvari koje sam primjetio. 1. Primjetio da se lampa u predpojačalu ne zagrijava 20-30 sekundi kako piše u uputama nego je kao zagrijavanje koje traje oko 1 sekundu (piše na ekranu) i onda se pojačalo uključi relejima. Ja nemam distorzije zvuka ili prekide, šumove ni mikrofoniju. Samo eto lampa je odmah spremna. Prije sam mislio da je to ok. A sad nisam siguran. Radi se o jj tubes 1xECC81 u predpojačalu. 2. Danas je šogor donio klasu d Marantza, koji je odmah prosvirao klipscheve, jako fino široko puno. Ono zvuk bez natezanja - zvučnici prodisali... to pojačalo ima 25W po kanalu ali zvuk - 100 puta širi, puniji pa ono - normalan. Sad, ako tko ima neko pojačalo iz tih magnatovih hibridnih serija, kakva su vaša iskustva, koliko dugo vam se lampa/lampe zagrijavaju? Bilo tko drugi tko ima iskustva sa lampama, može li biti da je nešto a tom lampom? Je li problem u katastrofalno lošem DACu (ne znam o kojem se točno DAC-u radi. Ali sva glazba koju sam puštao bila je digitalna - išla je preo HDMI-a ili optike (ukljucio radi testiranja). Dakle ako se ne varam to je sve preko tog DAC-a koji je ugrađen. Jedino je evo FM bio onak normalnog zvuka - a to ne ide preko DAC-a. Probat ću ovih dana uključiti CD player i izvrtit neki CD da isključim DAC, i probat ću svirati tatinu yamahu na klipsch, te ću probati svirati tatine missione na moj magnat. Trenutno mislim da je pojačalo žešći šrot i malo reć da sam razočaran. Ali još postoji nada da je nešto s lampom, i to ću na kraju probati zamijeniti kada iscrpim opcije. Mislim, kod nas taj uređaj košta 700-800€, ja sam ga uzeo preko amazona iz Njeme za 470€. Znam ja da to nije neki ogroman novac, ali nije ni mali i u tom rangu treba postojati kvalitetan zvuk. Ja sam ga našao dosta povoljnije pa mi je bilo privlačno. Sad odmah slati na RMA, a zapravo mozda je to sve ispravno samo debelo govno haha. Evo ako ima ko koju pametnu ili kritiku, tu sam, slušam. Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 26.09.2024. u 01:19. |
26.09.2024., 04:26 | #11999 |
Pink Floyd fan
|
Meni se cini da si kupio govno. Uvalili su ti pricu o lampama i toplom udijofilskom zvuku. Al' ajd, barem lijepo izgleda U neko ranije doba dok sam to jos kao pratio, receiveri nisu bas glasili za audiofilske. Zvucnici mi se cine preveliki za tvoj prostor. Sto je bio izvor zvuka za Marantza a sto za taj tvoj hibridni lampas? Probaj imati sve isto, osim receivera. Ako je bolje, onda je receiver problem. Btw, zbog cega si uopce kupovao nesto takvo sa lampama? I opcenito kako si dosao na tu kombinaciju receivera i zvucnika?
26.09.2024., 07:48 | #12000 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
I ja isto mislim da će tu generalno biti neki loš uređaj. U načelu, kupio sam na slijepo. Recenzije koje sam našao su top, i bez obzira na lampe, taj je uređaj imao skoro sve što sam želio. Nisam ga kupovao zbog lampi. Birao sam između njega i Cambridge audia axa100 d, mislim da se tako zove. Pa gle, relativno je to skup uređaj da bi tako loš zvuk (nezadovoljavajući) bio, na relativno dobrim zvučnicima. Mislim da oni nisu preveliki. To su ti 5.25" drajveri i sad s ovim marantzom su super svirali. Napominjem da je to M-CR511, koji je klasa d network player. Izvor zvuka je TV TCL65C805 - SPOTIFY, YT, netflix... Uspoređivao sam dakle sve isto iskopčao svoj Magnat i stavio taj Marantz AIO na kojem slušaju nećaci Sve preko iste oprema, isti kablovi za zvučnike, ista veza na internet, isto sve. Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 26.09.2024. u 09:25. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|