Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.07.2024., 23:47   #11911
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
Ne mislim to u lošem kontekstu nego sumnjam da bi primjetio razliku između kablova

I ja sam više za novo jer ne pratim scenu i ne znam što uopće gledati.
Imaš kakvu preporuku? Gledao sam i BW 702 s rotelom od novog, a gramofon project debut pro ili rega planar 3.

Soba je 50m2, ubiti dnevni boravak oblika L, 4,5x9m. Stavio mi ih pokraj TVa, samostojece odmaknute od zida.
kablovi nemaju veze, trebaju ti, dobro da su malo kvalitetniji, i ništa više. nikako nije glavna poveznica s audiofilstvom, daleko od toga.

od velikih zvučnika, ja sam na probi imao ove, ali za moj prostor su bili ipak malo preveliki - a moj postor je dosta manji od tvog. inače, fantastičan zvučnik za malo novaca, u odnosu na što nudi:
https://sonusart.hr/vestlyd-v12c.html

pitanje je samo jel ti styling odgovara.

što se tiče klasičnijih tornjeva, kladio bih se na ovo, iako ih nisam čuo:
https://audiodream.hr/proizvod/pmc-prodigy5/

ovo bi isto mogao biti dobar veliki zvučnik, a sad je na dobrom popustu:
https://audiocinema-art.hr/shop/moni...i-zvucnici-par

obzirom da ionako kupuješ na duži niz godina, daj si malo vremena i posjeti trgovine, poslušaj recimo tri modela koji te privlače, nazovi i naruči si termin. puno jednostavnije nego da probaš doma, što bi bilo idealno, ali ipak će ti dat neki okvir.

ne žuri, u svakom slučaju
jean luc je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2024., 09:44   #11912
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Tko bi u studiju profesionalno koristio nešto komprimirano?? Tko danas u studijima koristi komprimirani audio? Koristili su ga novinari za interviewe do pojave digitalnih diktafona.

Kužio se ATRAC od CDa. Bio je u rangu MPEG1 audia. Ipak je ovo hifi tema.

Za 600DEM si već mogao kupiti CD pržilicu koja je bila daleko korisnija nego okljaštreni entry level minidisc. CD mediji su brzo postali puno jeftiniji od minidisca. Skoro niti jedan auto nije dolazio s minidiscom niti u opciji.

Nisi mogao nikome dati ili posuditi neku ziku jer to nitko nije imao. Niti je tebi netko mogao dati ili posuditi jer to nitko nije imao.

A Sony nije ništa napravio da to postane mainstream. Slično kao i Blu-ray. Dan danas je hodajući mrtvac a oni još uvijek naplaćuju 12.50$USD tantijema po uređaju. Kad na to dodaš carinu i PDV ispada da svaki blu ray uređaj košta 200kn više zbog (pohlepe) Sonyja.
pa CDi i prže su krenuli masovno posle 2000 a MD 1995.

da se kuži razlčika na uho onda nebi SCMS bio ugrađivan u MD uređaje.

a na kraju niko nije spomenuo studijsku kvalitetu. valjda razgovaramo o praktičnoj primjeni medija za mase
Oglas

Oglas
Staro 25.07.2024., 10:30   #11913
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Nije baš Hi-Fi, ali tema je najbliža ovome.
Prijatelj treba pojačalo (isključivo novo) za upariti s Elac Debut 2.0 F5.2
Kriteriji su da ima preamp/phono, optički/coax ulaz (integrirani DAC). Bilo bi dobro da ima sub-out ali nije uvjet.
I nažalost, da ne prelazi cca 350-400€ (u Njemačkoj).
Za sad su mu u užem izboru:
Yamaha A-S 301
Pioneer A-40AE
Denon PMA-600NE
Po meni je sve to isti Q. Vaše mišljenje?
skitnica je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2024., 10:42   #11914
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:
Autor skitnica Pregled postova
Kriteriji su da ima preamp/phono, optički/coax ulaz (integrirani DAC). Bilo bi dobro da ima sub-out ali nije uvjet.
Yamaha A-S 301
Pioneer A-40AE
Denon PMA-600NE
isti K...nek se ne zamara sa kvalitetom, već nek si uzme koji mu se više sviđa
Staro 25.07.2024., 10:46   #11915
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Yamaha A-S 301
Pioneer A-40AE
Denon PMA-600NE
Nek isproba Argon SA1/SA2. Mogao bi se iznenaditi.

https://argonaudio.com/collections/amplifiers-streaming
Staro 25.07.2024., 11:32   #11916
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Ima komplet Argon gramofon, pojačalo i zvučnike u drugoj prostoriji i nije pretjerano zadovoljan s tim. Što me ni ne čudi jer mi kombinacija gramofon i D pojačalo baš i nema smisla. U biti ni sam taj gramofon po sebi nema smisla.
Staro 25.07.2024., 12:17   #11917
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Ima komplet Argon gramofon, pojačalo i zvučnike u drugoj prostoriji i nije pretjerano zadovoljan s tim. Što me ni ne čudi jer mi kombinacija gramofon i D pojačalo baš i nema smisla. U biti ni sam taj gramofon po sebi nema smisla.
Da, to je jeftino full digital pojačalo, pa vjerojatno njegov A/D konverter i ne može biti nešto posebno. Slušao sam ga par dana, i po mom sudu će bolje kontrolirati veće zvučnike od ovih osnovnih pojačala u A/B klasi. Taj izlaz u Argonu nije neki generički čip, nego njihov vlastiti dizajn temeljen na davnašnjim TACT high-end pojačalima. Na optičkom ulazu je fakat izvrsno radilo.
Generalno, ne bih rekao da će bilo što ovih ampova koje si naveo da razmatra biti išta bolji od ovog pojačala, osim možda što se tiče phono ulaza.

Jel probao spojit SA1 na Elac zvučnike?
Staro 25.07.2024., 12:41   #11918
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Da, to je jeftino full digital pojačalo, pa vjerojatno njegov A/D konverter i ne može biti nešto posebno. Slušao sam ga par dana, i po mom sudu će bolje kontrolirati veće zvučnike od ovih osnovnih pojačala u A/B klasi. Taj izlaz u Argonu nije neki generički čip, nego njihov vlastiti dizajn temeljen na davnašnjim TACT high-end pojačalima. Na optičkom ulazu je fakat izvrsno radilo.
Generalno, ne bih rekao da će bilo što ovih ampova koje si naveo da razmatra biti išta bolji od ovog pojačala, osim možda što se tiče phono ulaza.

Jel probao spojit SA1 na Elac zvučnike?
Zvučnici su u dolasku. Ne znam je li u ovom kompletu u pitanju SA1, mislim da je nešto starije jer je komplet gramofon, pojačalo i zvučnike kupio za cca 500€ novo. Na ovaj novi setup spajat će se Denonov analogni gramofon (koji ima ugrađen preamp pa ne znam zašto inzistira na preampu na pojačalu), i laptop preko toslinka. Maloprije mi je pisao da je naručio Denon PMA-600 pa nema smisla više o tome. Moj mu je savjet bio da uzme Yamahu A-S201 ili Sony STR-DH190 jer ne vjerujem da će išta dobiti korištenjem DAC-a u pojačalu u odnosu na onog u laptopu a upola su jeftiniji.
Staro 25.07.2024., 13:58   #11919
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Yamaha A-S 301
Pioneer A-40AE
Denon PMA-600NE

Za te novce u pravilu neće dobiti neku dinamiku u zvuku. Bolje se protegnuti još 200€ više.

Osobno mi se svidio taj kontinuirani loudness na Yamahama jer si možeš dozirati koliko da podigne kod tihog slušanja.
Staro 25.07.2024., 14:26   #11920
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:
Za te novce u pravilu neće dobiti neku dinamiku u zvuku. Bolje se protegnuti još 200€ više.

Osobno mi se svidio taj kontinuirani loudness na Yamahama jer si možeš dozirati koliko da podigne kod tihog slušanja.
to mu je 50% više od buđeta

bolje bi prošao da ide na polovno
Oglas

Oglas
Staro 25.07.2024., 15:36   #11921
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
to mu je 50% više od buđeta

bolje bi prošao da ide na polovno
Ne želi ništa polovno i taj dio apsolutno razumijem. Budget je on sam sebi odredio, nije da će mu +- 200€ nešto promijeniti u životu ali ako si ne zada neke okvire onda tome nema kraja. Istom logikom je birao i zvučnike i mislim da mu je izbor odličan u odnosu uloženo/dobiveno. Naravno da za 100€ više možeš kupiti nešto malo bolje i tako u nedogled. Ženin brat ima Elac Debut B5.2 bookshelfe i u kombinaciji sa Sony STR-DH190 meni to zvuči odlično.
Staro 25.07.2024., 23:22   #11922
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Ne želi ništa polovno i taj dio apsolutno razumijem. Budget je on sam sebi odredio, nije da će mu +- 200€ nešto promijeniti u životu ali ako si ne zada neke okvire onda tome nema kraja. Istom logikom je birao i zvučnike i mislim da mu je izbor odličan u odnosu uloženo/dobiveno. Naravno da za 100€ više možeš kupiti nešto malo bolje i tako u nedogled. Ženin brat ima Elac Debut B5.2 bookshelfe i u kombinaciji sa Sony STR-DH190 meni to zvuči odlično.

Razliku između pojačala od 500 i 800€ će čuti mnogo ljudi, no kako cijena raste razlika postaje sve manje primjetna.
Dakako, najbitnije od svega jest da je vlasnik zadovoljan.
Samo ne bih htio biti uvredljiv, ali on nije siguran što da kupi, pa pita tebe koji ni sam nisi siguran do te mjere da pitaš na forumu.
To mi nikako nije recept za kupovinu pojačala. Budući kupac će biti puno zadovoljniji ako samo ode u trgovinu i kupi ono pojačalo koje mu najljepše izgleda i posjeduje potrebne opcije. Bolje i to nego kupovati prema preporuci osobe koja je dobila preporuku na forumu.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 26.07.2024. u 02:03.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2024., 02:55   #11923
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
kablovi nemaju veze, trebaju ti, dobro da su malo kvalitetniji, i ništa više. nikako nije glavna poveznica s audiofilstvom, daleko od toga.

od velikih zvučnika, ja sam na probi imao ove, ali za moj prostor su bili ipak malo preveliki - a moj postor je dosta manji od tvog. inače, fantastičan zvučnik za malo novaca, u odnosu na što nudi:

obzirom da ionako kupuješ na duži niz godina, daj si malo vremena i posjeti trgovine, poslušaj recimo tri modela koji te privlače, nazovi i naruči si termin. puno jednostavnije nego da probaš doma, što bi bilo idealno, ali ipak će ti dat neki okvir.

Ne sumnjam da navedeni PMC zvučnici ne sviraju atraktivno, ali ipak mi je malo prenabijena cijena jer je u njima poznati peerless midbass 830656 koji u maloprodaji košta 25€ komad.
Znam da kutija vrijedi, izrada, mjerenje, skretnica, brand, transport...ali malo su pretjerali.
Edit: sad malo i proučio skretnicu. Ne može to dobro zvučati na jeftinom pojačalu.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 26.07.2024. u 03:06.
Staro 26.07.2024., 10:56   #11924
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Hi-Fi

Citiraj:
Ne želi ništa polovno i taj dio apsolutno razumijem. Budget je on sam sebi odredio, nije da će mu +- 200€ nešto promijeniti u životu ali ako si ne zada neke okvire onda tome nema kraja. Istom logikom je birao i zvučnike i mislim da mu je izbor odličan u odnosu uloženo/dobiveno. Naravno da za 100€ više možeš kupiti nešto malo bolje i tako u nedogled.

To je baš cjenovni rang gdje se za 100-200€ više dobije vrlo osjetna razlika u zvuku. Hifi se kupuje na dulji period i frustracija je kada godinama znaš da si mogao dati još malo za (puno) bolje.

Imao sam Onkyo A9010 koji je tri godine za redom na What HiFi bio najbolje entry level pojačalo do 300€. Odlično pojačalo ali u odnosu na ovaj Onkyo od 550€ kojeg sad imam fali dinamike pogotovo u bas području gdje fali i definicije. Sve se na njemu bolje čuje pa i YT dialog.

Za bolje od toga treba puno dublje posegnuti u džep.
Staro 26.07.2024., 11:17   #11925
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Razliku između pojačala od 500 i 800€ će čuti mnogo ljudi, no kako cijena raste razlika postaje sve manje primjetna.
Dakako, najbitnije od svega jest da je vlasnik zadovoljan.
Samo ne bih htio biti uvredljiv, ali on nije siguran što da kupi, pa pita tebe koji ni sam nisi siguran do te mjere da pitaš na forumu.
To mi nikako nije recept za kupovinu pojačala. Budući kupac će biti puno zadovoljniji ako samo ode u trgovinu i kupi ono pojačalo koje mu najljepše izgleda i posjeduje potrebne opcije. Bolje i to nego kupovati prema preporuci osobe koja je dobila preporuku na forumu.
Čovjek u pravilu kad kupuje bilo kakvu tehnologiju pita mene za savjeta a ja, iako imam vlastito mišljenje i iskustvo, volim čuti i tuđa. Više puta sam se uvjerio da ljudi koji vole filozofirati o zvuku ne čuju razliku između pojačala od 300 i 3000€ pa kako će čuti onu između 500€ i 800€? Razliku u pojačalu od 500€ i 800€ najčešće stvara samo ime proizvođača ili neki feature nebitan za izlazni analogni signal. U prijevodu, često pojačala od 500€ zvuče bolje od onih od 800€, pogotovo kad u priču ubacimo uparivanje s različitim zvučnicima pa nekad na jednima bolje zvuči jedno pojačalo a na drugima drugo, neovisno o cijeni.
Konkretno, što se tiče pojačala koje sam ovdje naveo kao opcije čuo sam Sonyja u kombinaciji s Elac-ima i zvuči odlično. Tradicionalno sam naklonjen Yamahinim pojačalima u nižoj klasi, no tu kombinaciju nisam čuo. Za Denona sam, znajući da je najvjerojatnija opcija zbog cijene koju može dobiti (280€) i jer ispunjava sve njegove zahtjeve, pitao ne bi li mi netko ostavio komentar tipa "ne kupuj to, meni je crknuo nakon mjesec dana".
Staro 26.07.2024., 11:34   #11926
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Citiraj:
To je baš cjenovni rang gdje se za 100-200€ više dobije vrlo osjetna razlika u zvuku. Hifi se kupuje na dulji period i frustracija je kada godinama znaš da si mogao dati još malo za (puno) bolje.

Imao sam Onkyo A9010 koji je tri godine za redom na What HiFi bio najbolje entry level pojačalo do 300€. Odlično pojačalo ali u odnosu na ovaj Onkyo od 550€ kojeg sad imam fali dinamike pogotovo u bas području gdje fali i definicije. Sve se na njemu bolje čuje pa i YT dialog.

Za bolje od toga treba puno dublje posegnuti u džep.
Hi fi se ne kupuje za 500€ a ovdje čak nije ni riječ o Hi Fi-ju nego opremanju prostorije za njegov boravak ali i povremene partyje.
Drago mi je da si spomenuo A-9010 koji je bio primjer jeftinog a dobrog pojačala što se tiče zvuka i opremljenosti. Nažalost njega sam mu uspio naći jedino refubrished a to ne želi i po njegovom mišljenju nema dovoljno snage.
Ne znam kakvu glazbu slušaš no meni to pojačalo (prije desetak godina sam ga imao) upareno s B&W 603 nije bilo manjkavo u bas području već ako sam mu trebao tražiti manu u odnosu na tri puta skuplju Yamahu to bi bilo u vokalima, posebno u visokim.
U biti to je stvar ukusa.
Pretpostaviti ću da sad imaš A-9070?
Staro 26.07.2024., 12:35   #11927
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:

To i planiram, već sam bio u sonusartu i audiocinemaartu malo sam se raspitivao. Planiram krajem godine uzeti, a gledam već pola godine nešto. A kako to funkcionira? Oni slože setup ja uzmem ploče i USB s glazbom pa slušamo? i ako mi se ne sviđa ne uzmem, nisam nikada to isprobavao..

I ja bi volio da je novo iz dućana, klasični stil zvučnika, ovi mi se ne uklapaju u interijer. ZAto sam i gledao triangl antal i BW 703. Budem ih slušao.

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2024., 14:00   #11928
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
To i planiram, već sam bio u sonusartu i audiocinemaartu malo sam se raspitivao. Planiram krajem godine uzeti, a gledam već pola godine nešto. A kako to funkcionira? Oni slože setup ja uzmem ploče i USB s glazbom pa slušamo? i ako mi se ne sviđa ne uzmem, nisam nikada to isprobavao..

I ja bi volio da je novo iz dućana, klasični stil zvučnika, ovi mi se ne uklapaju u interijer. ZAto sam i gledao triangl antal i BW 703. Budem ih slušao.
Pa tako okvirno, sigurno se s njima možeš dogovoriti da recimo amp bude približno ono što planiraš uzeti, ako nemaš baš ništa. Vjerojatno će ti onda pokušat uvalit i ostatak opreme što ne mora biti ništa loše ako dobiješ popust na količinu.....

Apropo PMC-a, kao što rekoh nisam slušao baš taj model, ali sam slušao neke druge, i pouzdano znam da ti zvučnici mogu ispuniti veće prostore zvukom, jer ta tvrtka već dugo radi (i usavršava, valjda) TL princip, koji baš nije trivijalan za izvest kako spada. S tim u vezi, pretpostavljam da nije ni toliko važno što su zvučničke jedinice relativno jeftine, jer u toj cjenovnoj klasi one ionako prevladavaju. Zvučnici koji koriste neke od novih hi-end drivera tipa Purifi ili SB su ionako u klasi barem duplo skupljih.
Ergo, mislim da je važnije da je kutija i proračun kod jeftinijih modela (znam, klasa oko 2 soma eura ne zvuči kao "jeftinija" , al objektivno tak stoje stvari na tržištu, posebno kad je riječ o samostojećim modelima) izvedena kako treba, jer ne vidim negdje drugdje na tržištu u toj klasi da netko nudi vrhunske drivere. Možda KEF, gdje ionako njihove drivere možeš dobit samo u njihovim kutijama.
Nedavno sam slušao male jeftine Martin Logan kutije, to je dost dobro sviralo, ali kutija je fakat perolagana. Tolko da mi se činilo da bi se isplatilo dat napravit poštenu kutiju, ako recimo dobiješ te zvučnike na nekoj dobroj akciji. Čini mi se da oni ionako koriste iste drivere u nekoliko svojih klasičnih linija modela (u kutijama, mislim), i da razlika u cijeni ide na kabinete, eventualno na nešto bolje elemente u skretnici.

Sad, možemo mi tematizirat jel PMC Prodigy preskup za drivere i skretnicu koju dobiješ, al pitanje je što možeš dobit od drugih proizvođača. Recimo, taj Vestlyd zaista isporučuje masivnu inertnu kutiju, sa velikim i sposobnim driverom, i na kraju to rezultira impresivnim zvukom, glasnim i dubokim, ali sposobnim za sve potrebne finese. Rekao bih da im je cijena u tom kontekstu kikiriki.
Staro 26.07.2024., 14:31   #11929
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Hi-Fi

Citiraj:
Pretpostaviti ću da sad imaš A-9070?
A-9150

Moje Mission M34i floorstandere je 9010 teže tjerao dok ovaj to tjera s takvom lakoćom da je teško povjerovati da ima samo 30W snage…
Staro 26.07.2024., 15:38   #11930
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Zanimljivo, imam (još uvijek) i M34i. Nisu u pogonu, jedan krči na basu. Jesi li ih u Vemilu kupio?
Staro 26.07.2024., 21:19   #11931
9800pro
aka Edo, aka Syncros
Moj komp

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Zanimljivo, imam (još uvijek) i M34i. Nisu u pogonu, jedan krči na basu. Jesi li ih u Vemilu kupio?
Kupio ja svoje kad su propadali i sve bilo u pola cijene.
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2024., 23:04   #11932
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova

Nekako mi u sjećanju da sam svoje prodao baš tebi, primopredaja bila negdje u VG.
Staro 26.07.2024., 23:22   #11933
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
I ja 😂
Samo su me izgleda dopali izložbeni jer je jedan bio malo oštećen a drugome se odlijepila membrana nakon par dana. A nisam ih imao kome reklamirati.
Staro 27.07.2024., 12:47   #11934
zYpreXa
Registered User

Datum registracije: Sep 2015
Citiraj:
Čovjek u pravilu kad kupuje bilo kakvu tehnologiju pita mene za savjeta a ja, iako imam vlastito mišljenje i iskustvo, volim čuti i tuđa. Više puta sam se uvjerio da ljudi koji vole filozofirati o zvuku ne čuju razliku između pojačala od 300 i 3000€ pa kako će čuti onu između 500€ i 800€? Razliku u pojačalu od 500€ i 800€ najčešće stvara samo ime proizvođača ili neki feature nebitan za izlazni analogni signal. U prijevodu, često pojačala od 500€ zvuče bolje od onih od 800€, pogotovo kad u priču ubacimo uparivanje s različitim zvučnicima pa nekad na jednima bolje zvuči jedno pojačalo a na drugima drugo, neovisno o cijeni.
Konkretno, što se tiče pojačala koje sam ovdje naveo kao opcije čuo sam Sonyja u kombinaciji s Elac-ima i zvuči odlično. Tradicionalno sam naklonjen Yamahinim pojačalima u nižoj klasi, no tu kombinaciju nisam čuo. Za Denona sam, znajući da je najvjerojatnija opcija zbog cijene koju može dobiti (280€) i jer ispunjava sve njegove zahtjeve, pitao ne bi li mi netko ostavio komentar tipa "ne kupuj to, meni je crknuo nakon mjesec dana".

Kad smo vec u tome cjenovnom rangu, molim preporuku izmedu:
Yamaha A-S501
Yamaha A-S701
Marantz PM6007
zYpreXa je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2024., 12:49   #11935
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:

Hehe da, davne 2010. u pola cijene kad su propadali kako kolega kaže. Izgleda da sam imao sreće jer su moji mint bili bez crtice i još uvijek sviraju kao prvi dan. Samo sam brisao prašinu s njih

Driveri su Audaxovi, tada 7€/kom.
Staro 27.07.2024., 13:14   #11936
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Autor zYpreXa Pregled postova
Kad smo vec u tome cjenovnom rangu, molim preporuku izmedu:
Yamaha A-S501
Yamaha A-S701
Marantz PM6007

Svoj Onkyo sam kupio nakon što sam ga u Ronisu usporedio s Marantzom koji je koštao cca 1100€. Onkyo ga je uništio. Marantz je zvučao prigušeno u odnosu na Onkyo i teže je tjerao one 4-sistemske Focale na koje smo to spojili.

Svi Marantzi koje sam slušao su imali topli zvuk ali plitak s tupim basevima. Kao da zvuku fali dubine, širina pozornice…

Jeftinije Yamahe hoće zvučati “svijetlo” kako se kaže.

Treba poslušati. Najbolje kupiti oba pa prodati onoga koji manje odgovara
Staro 27.07.2024., 14:17   #11937
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Svoj Onkyo sam kupio nakon što sam ga u Ronisu usporedio s Marantzom koji je koštao cca 1100€. Onkyo ga je uništio. Marantz je zvučao prigušeno u odnosu na Onkyo i teže je tjerao one 4-sistemske Focale na koje smo to spojili.

Svi Marantzi koje sam slušao su imali topli zvuk ali plitak s tupim basevima. Kao da zvuku fali dubine, širina pozornice…

Jeftinije Yamahe hoće zvučati “svijetlo” kako se kaže.

Treba poslušati. Najbolje kupiti oba pa prodati onoga koji manje odgovara

Slazem se - najbolje je da cujes sam jer Marantz ima definitivno malo topliju signaturu zvuka. Ja sam sa svojim prezadovoljan, osobno mi je Yamaha zvucala ok ali malo "dosadno". Meni za Blues i Rock je Marantz pun pogodak.

tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2024., 15:21   #11938
zYpreXa
Registered User

Datum registracije: Sep 2015
Pusta se uglavnom rock.
Yamaha mi je privlačna zbog loudnesa, jer ne slušam glasno, dok me marantz privlaci zbg best buy u tom rangu...
Moram onda negdje poslušati jedno i drugo...
zYpreXa je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2024., 16:27   #11939
Ante M
Premium

Ante M's Avatar

Datum registracije: Oct 2016
Citiraj:
Jesi li možda našao/tražio koji bi bio suvremenik te a-9150 ? Ako se ne varam, nju više ne možeš nabaviti novu u dućanu, eventualno second hand.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2024., 18:17   #11940
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:

12" bas (ili veći 15" model V15C) ??!! to već dugo nisam vidio u HI-FI zvučnicima

da je to bilo prije 2 godine kad sam ja kupovao zvučnike vjerovatno bi to uzeo. ovak sam se morao zadovoljit sa Fyne auduo F 502

tansmisija uvijek zvuči veće nego što je. sjećam se TDL i best buy RTL3 kutija. odličan zvuk iz srednje velikih drivera. mogu si mislit kak PMC. onda radi
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno