Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 04.11.2007., 15:42   #1
T0X1C
n00b
Moj komp
 
T0X1C's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Split
Postovi: 236
Mjenjanje napona na GA-MA69VM-S2

Ovako, imam mali problem vezan uz Gigabyteovu GA-MA69VM-S2 maticu, naime u biosu imam opcije samo za mijenjanje FSB-a, HT fekvencije i mnozitelja (14x pa prema dole), memory speed i timings, ali nigdje opcije za mjenjanje napona (ni napona proca ni memorije), bios je najnoviji rev. F6.

E sad me zanima zna li itko neki dobar prog za overclock (posebno mjenjanje voltaze) iz windowsa kad vec ne mogu u biosu?

Probao sam sa CrystalCPUID, i uspio sam mjenjat napon iz windowsa, ali ne mogu overclockat s njime tako da bi mi trebao jedan "all-in-one" program za mjenjanje napona i frekvencije koji bi automatski sve to obavio na startupu windowsa (znaci npr. ja namjestim napon na 1.5V i FSB nn 250MHz i da to program napravi prilikom svakon podizanja windowsa)

Aj ljudi preporucie nesto bar da vidim dokle ide ovaj 5600+ jer na default naponu nece preko 3.0GHz.
__________________
PC #2:
[ASUS P4P800S]-[P4 1.8 @ 2.8 GHz]-[Infineon 512 Mb DDR]-[GeForce 4 MX]-[Seagate 160GB]
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 10:48   #2
T0X1C
n00b
Moj komp
 
T0X1C's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Split
Postovi: 236
Ajde ljudi, bar jedan program, nemora i radit samo da se s necim za***avam
__________________
PC #2:
[ASUS P4P800S]-[P4 1.8 @ 2.8 GHz]-[Infineon 512 Mb DDR]-[GeForce 4 MX]-[Seagate 160GB]
T0X1C je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.11.2007., 10:53   #3
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Pa koristi Crystal CPUID i ClockGen...Ne treba ti all in one, i dva odvojena će biti O.K. ionako se ne instaliraju.
ClockGen tutorial: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=584876
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 11:03   #4
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,574
OT: Nemoj ni slučajno stavljati F6 BIOS (defaultni mi je bio F3) jer je meni zblesirao ploču da se nije htjela ni bootati. Na reklamaciji sam dobio novu.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 15:27   #5
T0X1C
n00b
Moj komp
 
T0X1C's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Split
Postovi: 236
Nije meni cisti F6 nego F6a, a i radi ploca sasvim ok s tim biosom vec par tjedana

ok probat cu s clockgenom i crystalCPUID pa javim ako bude problema :-)

Nego, koji generator takta da koristim sa svojom plocom Ga-MA69VM-S2 jer je nema tamo na popisu???
__________________
PC #2:
[ASUS P4P800S]-[P4 1.8 @ 2.8 GHz]-[Infineon 512 Mb DDR]-[GeForce 4 MX]-[Seagate 160GB]
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 15:36   #6
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Ako te ploče nema na listi, nema posla...

I da, (općenito) sa ClockGenom ne možeš mijenjati napone. To možeš sa EasyTuneom ili uGuruom, ovisno o pločama...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 15:44   #7
T0X1C
n00b
Moj komp
 
T0X1C's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Split
Postovi: 236
Easy tune mi neradi tj. opcija za overclock mi je siva i nemogu uci u opcije za overclock u easytuenu

uGuru jel to isto za gigabytice? EDIT: vidim da nije vec za abit

I da, nema moje na popisu za clockgen
__________________
PC #2:
[ASUS P4P800S]-[P4 1.8 @ 2.8 GHz]-[Infineon 512 Mb DDR]-[GeForce 4 MX]-[Seagate 160GB]
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 18:52   #8
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Budi realan, koliko para, toliko muzike...

Ako želiš clockati, kupi bolju ploču, hard truth
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 19:28   #9
T0X1C
n00b
Moj komp
 
T0X1C's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Split
Postovi: 236
Ma nemam jos ja namjere clockat (niti ocekujem nesto previse od ovog proca), ali bi voliko vidit dokle ide, pa da znam kasnije sto ocekivat, ali fora je da sve mogu mjenjat samo ne u biosu, u windowsima mogu voltazu, a u biosu sve ostalo

Debilno, valjda ce izac clockgen sa podrskom za ovu plocu pa cu tad probat, ali ako netko zna neki program nek slobodno napise da probam
__________________
PC #2:
[ASUS P4P800S]-[P4 1.8 @ 2.8 GHz]-[Infineon 512 Mb DDR]-[GeForce 4 MX]-[Seagate 160GB]
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 21:52   #10
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Čuj, ja sam napisao kako se može potražiti generator takta, pa ga potraži. Možda nema tvoje matične na popisu, ali možda ti matična ima generator takta koji je na popisu podržanih
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.11.2007., 22:25   #11
Voorhees
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2003
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 167
imam GA-MA69G-S3H i ima ICS951464 i uredno radi ClockGen kad ga postavima na ICS951462 i poslao sam info o ICS-u i ploči i da isto tako točno radi kao i ovaj gore drugi navedeni na njihov mejl ne bi li uvrstili ploču na popis
Voorhees je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 00:46   #12
T0X1C
n00b
Moj komp
 
T0X1C's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Split
Postovi: 236
Citiraj:
Autor Voorhees Pregled postova
imam GA-MA69G-S3H i ima ICS951464
Ja imam neku stariju verziju clockgena u kojoj nema tog ICS951464, mozes mi posla link za neku noviju verziju?

EDIT: netreba meni radi clockgen kad stavim na ICS951462

super, odoh se sad igrat
__________________
PC #2:
[ASUS P4P800S]-[P4 1.8 @ 2.8 GHz]-[Infineon 512 Mb DDR]-[GeForce 4 MX]-[Seagate 160GB]
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 01:21   #13
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Probaj sa RMClock Utility dignuti napon. Program nije za takve stvari, ali za 0.05V (ako imaš volje mučit se sa time) bi trebao moći podić napon na procu.

E sad, malo ćeš se morat pomučit dok skužiš RM kako radi
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 12:17   #14
Ovca
KozajeZakon.
Moj komp
 
Ovca's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 303
od viska glava ne boli :
prije sam koristio ovaj systool : http://www.techpowerup.com/systool/ a
ponekad i CBID: http://cbid.amdclub.ru/
__________________



Ovca je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 14:24   #15
T0X1C
n00b
Moj komp
 
T0X1C's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Split
Postovi: 236
Tnx ovca, idem ih sad probat, pa javim da li rade.

Ako netko ima jos neku preporuku samo navalite ljudi

EDIT:

Evo malo sam se sad igra sa SysTool-om i cini se da mi je ploca ogranicena na max vcore 1.35, tako da izgleda da nema nekog velikog overclocka
__________________
PC #2:
[ASUS P4P800S]-[P4 1.8 @ 2.8 GHz]-[Infineon 512 Mb DDR]-[GeForce 4 MX]-[Seagate 160GB]

Zadnje izmijenjeno od: T0X1C. 06.11.2007. u 15:02.
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 18:58   #16
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Ti programi bi ti u pravilu uvijek trebali davati max. od defolt Vcore + 0.05V.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 19:30   #17
T0X1C
n00b
Moj komp
 
T0X1C's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Split
Postovi: 236
a fuck

5600+ mi radi na 1.300V a programi mi dopusataju izmedju 1.100 i 1.350.
Steta, znaci nema programam koji bi dopustio vece dizanje napona?
__________________
PC #2:
[ASUS P4P800S]-[P4 1.8 @ 2.8 GHz]-[Infineon 512 Mb DDR]-[GeForce 4 MX]-[Seagate 160GB]
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 19:40   #18
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Nope...
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 19:41   #19
Ovca
KozajeZakon.
Moj komp
 
Ovca's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 303
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ti programi bi ti u pravilu uvijek trebali davati max. od defolt Vcore + 0.05V.
Istina...default vcore orleansa 1.35+0.05v=1.4v sto je ujedno i maxV sa ove ploce.
evo testirano u dnevnoj sobirleans 3200+ i Ga-M68SM-S2

sva sreca da je to ipak, ko fol htpc
__________________



Ovca je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 19:56   #20
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Nije, tako je na svim pločama. Jednostavno ti programi nisu napravljeni (očito namjerno) da se može dati više od 0.05V iznad nominalne vrijednosti.

Mislim, ja imam u BIOS-u max. od 1.55V, a opet preko tih programa mogu dati najviše 1.3V (defolt mog proca je 1.25V).
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 19:58   #21
T0X1C
n00b
Moj komp
 
T0X1C's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Split
Postovi: 236
Bar tebi Easy Tune radi

A steta, bas sam misli malo ovog X2 provozat na 1.45V
__________________
PC #2:
[ASUS P4P800S]-[P4 1.8 @ 2.8 GHz]-[Infineon 512 Mb DDR]-[GeForce 4 MX]-[Seagate 160GB]
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 20:18   #22
Ovca
KozajeZakon.
Moj komp
 
Ovca's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 303
evo mozes ocekivat ovako nesto...kazu da nisu mogli stabilno preko 3.1
http://www.firingsquad.com/media/art...ge.asp/2152/02
__________________



Ovca je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2007., 00:22   #23
T0X1C
n00b
Moj komp
 
T0X1C's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Split
Postovi: 236
Ah, onda nisam ni na gubitku puno

inace meni na 1.3V radi stabilno na 3050MHz sve preko toga neide...
__________________
PC #2:
[ASUS P4P800S]-[P4 1.8 @ 2.8 GHz]-[Infineon 512 Mb DDR]-[GeForce 4 MX]-[Seagate 160GB]
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 13:30   #24
T0X1C
n00b
Moj komp
 
T0X1C's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Split
Postovi: 236
Eto, prvo isprike zbog ozivljavanja ovako starog topica, ali samo da javim da sam sredio probleme vezane uz mjenjanje napona.

Rijesio sam ih flashanjem biosa koji je sredjen od S3H ploce za ovu moju i srecom sve je proslo kako treba i u biosu imam otkljucanje opcije za mijenjanje napona proca, memorije i nb-a.

ako se itko zeli igrat, nek me PM-a pa saljem bios jer je prevelik da ga ovdje uploadam

btw. 5600+ sad radi na 3.15 GHz uz 1.375 V, ali mozda moze i jos sa malo vecim naponom pacu se kasnije igrat s time...
__________________
PC #2:
[ASUS P4P800S]-[P4 1.8 @ 2.8 GHz]-[Infineon 512 Mb DDR]-[GeForce 4 MX]-[Seagate 160GB]
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 16:04   #25
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 346
baš sam ti htio napisat da sam to i ja napravio, ali vidim da si našao rješenje. ja imam ma69gm-s2h ploču i isto tako flashao sa tim prilagođenim biosom od s3h i sve radi, a u everestu mi pokazuje da imam ma69g-s3h ploču... ali bitno da smo dobili taj M.I.T. izbornik...
marke je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 16:09   #26
Router
Hejter
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 6,474
Moze neki link gdje se moze skinuti taj bios modani ? imam i ja s2h pa bi isprobao te nove opcije , iako i ovako sam zadovoljan sa kombinacijom ploca i proc , 2.8ghz je pristojno ...
Router je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 17:02   #27
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 346
evo u google sam upisato ma69gm-s2h modded s3h bios i našo mi je neke forume (nije to onaj s kojeg sam ja skinuo), ali eto ima i tamo link na taj bios, tako da bi trebalo radit... sretno i javi dal radi
http://rapidshare.com/files/12728200...gs3h.f6_to_s2h
marke je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 18:26   #28
Router
Hejter
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 6,474
Nasao sam na nekom forumu par stranica o tom postupku , i procitao nesto zanimljivo - kad se jednom stavi ovaj modani bios od s3h nema vise mogucnosti da se vrati stari od s2h , tako da ce ovaj postupak kod mene jos jedno vrijeme pricekati zbog garancije .
Router je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 18:44   #29
T0X1C
n00b
Moj komp
 
T0X1C's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Split
Postovi: 236
a da ti pravo kazem, nemam se vise ni namjere vracat na original bios od moje maticne, ovaj radi kako treba, a maticna je ionako kostala bijednih 300 kn tako i nema neke stete
__________________
PC #2:
[ASUS P4P800S]-[P4 1.8 @ 2.8 GHz]-[Infineon 512 Mb DDR]-[GeForce 4 MX]-[Seagate 160GB]
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2009., 11:29   #30
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 346
hm, znači ne postoji nikakav način da se vrati stari bios od s2h matične? meni garancija traje još godinu dana, pa me zato zanima...
marke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na