Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja, modding i ostalo > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 07.03.2019., 16:37   #1
xylos
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2019
Lokacija: Njemacka
Postovi: 4
500W dovoljno za gtx 2070 ?

planiram uskoro da kupim Zotac GTX 2070 mini pa me zanima kolike su mogucnosti da radi sa trenutnom napojnom od 500W njemacke proizvodnje

link od PSU https://www.csl-computer.com/shop/pr...550&cPath=7_60

specifikacija kompa je sljedeca:Maticna ploca: MSI H110M Pro-VD, i7 7700 4x3.6 GHz (kaby lake), 2 x 8 GB DDR4 pc2400, SSD 120GB, HDD 1TB SATA, te graficka karta Asus GTX 1050Ti OC koji bi zamjenio sa RTX 2070, Sound 7.1 8-Channel HD audio (ALC887), monitor 1080p 144Hz. i da napomenem jos kuciste je CoolerMaster Box 5 MSI Edition sa 6 aktivini ventilatora, zadnja strana 120x1, te prednja 120x3, 140x2
xylos je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2019., 16:39   #2
papčić
Brat od Đon Vejna
Moj komp
 
papčić's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: zg-vg
Postovi: 1,120
Ne.
__________________
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel."
papčić je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.03.2019., 16:41   #3
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9,027
a možda i bi, ako nema RGB sranja
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2019., 16:58   #4
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,798
na knap
a svi govore kako napajanje nije bajno opteretit do njezine oznake potrošnje
nego do 80% od 500w


Dakle, nebude dobro
Radit ce, samo koliko dugo


uštekaj sve, nabavi neki wat meter i izmjerio koliko u full load stresu potegne iz zida
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2019., 17:10   #5
xylos
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2019
Lokacija: Njemacka
Postovi: 4
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
na knap
a svi govore kako napajanje nije bajno opteretit do njezine oznake potrošnje
nego do 80% od 500w


Dakle, nebude dobro
Radit ce, samo koliko dugo


uštekaj sve, nabavi neki wat meter i izmjerio koliko u full load stresu potegne iz zida
https://www.neckermann.de/p/csl-gami...BwE#95474157.0 ovo je link od pc-a koji sam kupio prije circa godinu dana samo sam ja dodao jos 8 gb identicne ram memorije i tu pise kuciste sa 32 led...sada sta se pod tim podrazumjeva ima u njemu ta crvena led traka ali ne bas nesto previse a u opisi napojne pise da je do gtx 1080 e sad kolika je razlika u potrosnji izmjedju gtx 1080 i rtx 2070
xylos je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2019., 17:11   #6
xylos
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2019
Lokacija: Njemacka
Postovi: 4
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
na knap
a svi govore kako napajanje nije bajno opteretit do njezine oznake potrošnje
nego do 80% od 500w


Dakle, nebude dobro
Radit ce, samo koliko dugo


uštekaj sve, nabavi neki wat meter i izmjerio koliko u full load stresu potegne iz zida
kada izracunam pomoci online psu kalkulatora na vise njih sam probao, ispadne od 424w-434w potrosnje cak i kad dodam neke komponente tipa optickih uredjaja koje uopce nemam
xylos je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2019., 17:14   #7
xylos
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2019
Lokacija: Njemacka
Postovi: 4
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
na knap
a svi govore kako napajanje nije bajno opteretit do njezine oznake potrošnje
nego do 80% od 500w


Dakle, nebude dobro
Radit ce, samo koliko dugo


uštekaj sve, nabavi neki wat meter i izmjerio koliko u full load stresu potegne iz zida
pa gle oni ovdje prodaju cak i jace konfiguracije sa istom napojnom koju ja imam, sto mi nije jasno nikako, evo jedan primjer

https://www.csl-computer.com/shop/pr...iABEgJplPD_BwE
xylos je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2019., 08:23   #8
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,666
Nije problem u wattima problem je u "wattima". Piše da ima 500W ali koliko stvarno ima pitanje je sad jer:

- košta samo 40 eura
- nema detaljnih specifikacija, samo broj kablova

Ova konfa koju si linkao ima 2060 koja je štedljivija nego 2070 (u prosjeku 70W manje, koliko vidim).

Uglavnom - vjerojatno će raditi, vjerojatno će biti i na knap, vjerojatno i napajanje nije bog zna koje kvalitete. Kupuješ skupu grafičku pa shodno i tome kupi pošteno napajanje, a ovo pokloni nekome za office konfu.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 07:29   #9
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp
 
Disco's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,424
Da, fora je u kvaliteti napajanja.
Nego kakva kobinacija, H110 ploča i i7 7700...

Kupi si neko pošteno napajanje od 600-700w i miran si dugo vremena.
Evo moj HX 450 ima već 7-8 godina ako ne i više, ne sjećam se, a on to tvoje od 500w sažvače i ispljune.
__________________
Slobodno me dodajte na PSN
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 09:42   #10
ansha
Premium
Moj komp
 
ansha's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Sibenik
Postovi: 185
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
na knap
a svi govore kako napajanje nije bajno opteretit do njezine oznake potrošnje
nego do 80% od 500w


Dakle, nebude dobro
Radit ce, samo koliko dugo


uštekaj sve, nabavi neki wat meter i izmjerio koliko u full load stresu potegne iz zida
U igrama nece opteretit ni 60%, a i to u worst case scenariju. Ako napajanje nije tesko smece, a vjerojatno nije jer ima i duplo jeftinijih (velika je mogucnost da neki poznati brand prodaje isto napajanje znacajno skuplje) nece imat problema...
ansha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.03.2019., 09:57   #11
tomek@vz
Premium
 
tomek@vz's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: München
Postovi: 2,010
Kratko - Da - ako je zbilja kvalitetno napajanje po Gold standardu (Seasonic konkretno) - ako je Bronze - 600W bi uzeo za svaku sigurnost. Ako sam ja na 380 W Seasonic S12 mogo tjerat ovo mozes i ti 2070 na 500W Gold Sisi Ono kaj mene vise brine je kombinacija takvog hardwera i najjeftinije moguce ploce za Celerona....Maticna i napajanje su 2 najbitnije komponente u kompu...tak da...je...
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 10:28   #12
ansha
Premium
Moj komp
 
ansha's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Sibenik
Postovi: 185
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Kratko - Da - ako je zbilja kvalitetno napajanje po Gold standardu (Seasonic konkretno) - ako je Bronze - 600W bi uzeo za svaku sigurnost. Ako sam ja na 380 W Seasonic S12 mogo tjerat ovo mozes i ti 2070 na 500W Gold Sisi
Koja gold Sisa? Ima neko manje vise no-name napajanje od 500W, kazu interneti da je to jedan rail do 38A sta je debelo dovoljno za gurat kombinaciju 7700/2070 koja kad je oboje maxano ne moze povuc 300W....
ansha je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2019., 13:33   #13
ThePornstar
Premium
Moj komp
 
ThePornstar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: -
Postovi: 3,660
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ako sam ja na 380 W Seasonic S12 mogo tjerat ovo mozes i ti 2070 na 500W Gold Sisi
Moj Seasonic S12II 380 je u ovih 9 godina pogonio 3870x2, 4870, GTS 250, HD 5850 i sad je pred penziju sa GTX 1060. Volio je i naklokane procesore u kombinaciji s gladnim grafama, poput Q6600. Tako da, 2070 mora radit sa kvalitetnim 500W napajanjem i još će imat fest lufta, ali bojim se da ovo napajanje od OP-a nema n "k" od kvalitete.
__________________

RIP!

MTM: 6457-A88 @ modded BIOS 2.29 1.08

CPU: Intel T8100 (undervolted - 0.95V @ full speed Dual IDA)

RAM: 4 GB

VGA: Endivija Quadro NVS 140M (undervolted @ 0.95V)

HDD: Seagate ST9100821AS 100GB/7200 RPM

LCD: 15.4" WXGA

OS: Win 10 Pro x64

Battery: OEM MTec 9 cell 8800mAh (Sanyo)






MTM: 4236-AJ3

CPU: Intel i5 2520M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 3000 + nVidia NVS 4200M

HDD: Seagate 500 GB / 7200 RPM

LCD: 14" HD+

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 9 cell, 94 Wh (Panasonic)







MTM: 4242-NP6

CPU: Intel i5 2430M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 3000 + nVidia NVS 4200M

HDD: SanDisk SSD Plus 120 GB

LCD: 15.6" HD+

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 6 cell 56 Wh







CPU: Intel i5 5300u

RAM: 12 GB

VGA: Intel HD 5500

HDD: Crucial MX300 275 GB

LCD: AUO B140HAN01.3 / 14" IPS FHD

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 3 cell internal + 3 cell / 6 cell external






ROM: OPN27.76-12-22 (8.0.0)
ThePornstar je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2019., 10:17   #14
renc
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 452
Zamisli sada ovo. Toliko su mi puta po forumima preporučivali brutalna napajanja za konfe koje ni blizu ne troše toliko. Tad mi puko film i nabavio sam onaj mjerač potrošnje od kolege ITevca u firmi. I jasno, potrošnja pod punim opterećenjem je bila puno manje nego li su mi oni savjtovali. Puno manje. Recimo ako proc ima tdp 65 a grafa 120 (ostalo ne troši puno) onda je neko kvalitetno 400W (80 plus itd) i više nego dovoljno. A podnijelo bi i više jer ima još dosta lufta snage (kojeg uvijek treba ostavit). Čemu bacat pare i cuclat struju? Jasno, bitno je nabaviti kvaliteno napajanje koje vuče na railovima konstantno struju kako treba ali uzimati neke velike watte za nešto što ne troši ni blizu toliko nema smisla.

Ovdje je jedan vrlo dobar test koji pokazuje što i koliko može kvalitetno 400W napajanje.

Zadnje izmijenjeno od: renc. 22.03.2019. u 10:38.
renc je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2019., 10:30   #15
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 580
Maloprije uzeo 1080ti sa napajanjem i ostalim komponentama pod "moj komp".
Nikakvih problema nema.
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2019., 11:32   #16
DragonSlayer
Premium
Moj komp
 
DragonSlayer's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 549
Neko vrime bi radilo ako nije noname, al bi eventualno trebo nesto jace
__________________
Traži se želja za životom u zamjenu za dobar bubreg i neoštećenu jetru
DragonSlayer je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2019., 00:47   #17
Gigi55
Registered User
 
Gigi55's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2018
Lokacija: serbia
Postovi: 3
Idi na 600W
__________________
https://webllena.com/
Gigi55 je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2019., 11:49   #18
ibme74
Premium
 
ibme74's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Planet Zemlja
Postovi: 936
Ti stv odgovaras na temu staru vise od 3 mj?
Malo skipljas postove za trznicu?
ibme74 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na