Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.10.2008., 23:13   #31
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
A gdje je onih 4.5GHz "Prime stabilno"? Čemu potreba za takvim izjavama (da ne kažem nešto drugo) ?

Nije da će se nešto promijeniti imao ti CPU na 3GHz ili na 5GHz za 24/7...slično kao i vserverina izjava sa nikad prežaljenih 625MHz...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2008., 23:15   #32
kasko
Premium
Moj komp
 
kasko's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Ivanić_Grad
Postovi: 1,693
Evo malo poboljšano na 4352.94
( nisam mislio pod "stabilno" da radi na 4.5 GHz već da normalno boota i ne smrzava se u radu normalnom tipa browsanje, music player i tak, pa nemožeš ni očekivat od tog proca da radi na tak visokom taktu :] , ispravit ću post prijašnji, krivo sam se izrazio )
kasko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.10.2008., 23:17   #33
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Mogu mislit kako ovaj OC izgleda...preko ET6-ice ili SetFSB-a diže FSB...ako prođe, trk u CPU-Z po validaciju, ako ne, nazad u BIOS na krkanje napona
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2008., 23:19   #34
Gilbert5
Agent 0
Moj komp
 
Gilbert5's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Kutina - ZG
Postovi: 4,251
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Mogu mislit kako ovaj OC izgleda...preko ET6-ice diže FSB...ako prođe, trk u CPU-Z po validaciju, ako ne, nazad u BIOS na krkanje napona
A kaj ima drugi način?

Ipak mislim da je ET5 u pitanju.

Koji je napon potreban za 4.3 gige btw?
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2008., 23:21   #35
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Ovisno o primjerku, zna cuclati dosta
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2008., 23:26   #36
kasko
Premium
Moj komp
 
kasko's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Ivanić_Grad
Postovi: 1,693
Ne koristim Easy tune ako na njega misliš, u BIOS- u oc-am , to je meni ovak malo ovak iz gušta da vidim kako mi ide proc, za normalan rad nije ni potrebno više od 3.2 GHz barem meni ( makar ga držim na 3.6 jer imam dobar hladnjak pa nemam nikakve opasnosti od pregrijavanja za 24/7 ).... s recimo 2.53 kako je orginal, na 3.2 se lijepo vidi na ekstraktanju+ surfanje+ music player da brže radi i lakše diše komp.... Morao sam čak na 1.600 podesit u BIOS-u da mi radi u windowsima...

Evo, nekako mi se čini kao da nemože više dostići nazad tu frekvenciju, jednom sam samo to probao i sada opet, ali kao da mu moram dati puno više voltaže... E7200@ 4503.37 MHz (474.04 * 9.5)

Zadnje izmijenjeno od: kasko. 29.10.2008. u 23:39.
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2008., 07:39   #37
VulcanRaven
Premium
Moj komp
 
VulcanRaven's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Rijeka-Belveder
Postovi: 741
Ista stvar meni.Kad sam ga krkao sa voltazom dok sam clockao,sada mi na 3.7ghz (frekvi na kojoj ga inace drzim) trazi vise struje,kad probam stavit napon s kojim mi je prije radio,srusi se nakon nekog vremena.
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2008., 08:06   #38
Melani
Banned
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: doma
Postovi: 964
degradacija radi preivsokog napona nije nešto čime se hvali.(teško čete prodati takve primjerke proca)
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2008., 08:42   #39
VulcanRaven
Premium
Moj komp
 
VulcanRaven's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Rijeka-Belveder
Postovi: 741
Citiraj:
Autor Melani Pregled postova
degradacija radi preivsokog napona nije nešto čime se hvali.(teško čete prodati takve primjerke proca)
Cuj,ako se netko hoce ciganit i ne kupit proc koji vrti sve benchmarkove na frekvi iznad 4ghz radi toga sta je na nekoj frekvi prije radio na 1.325v a sad mu treba 1.350v onda neka se cigani nekom drugom,meni nece.Takvoj osobi ga iz principa nebi prodao.Bez uvrede,ne napadam tebe samo konstatiram.



OT: Nesto me vec duze vremena cudi a i zanima: kako to da nitko na PC Ekspertu nema Cascade ili LN2? Dali je to zbog cijene ili teske dobavljivost?

Zadnje izmijenjeno od: VulcanRaven. 30.10.2008. u 09:04.
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2008., 10:23   #40
žile
Banned
 
žile's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 3,074
Citiraj:
Autor VulcanRaven Pregled postova
Cuj,ako se netko hoce ciganit i ne kupit proc koji vrti sve benchmarkove na frekvi iznad 4ghz radi toga sta je na nekoj frekvi prije radio na 1.325v a sad mu treba 1.350v onda neka se cigani nekom drugom,meni nece.Takvoj osobi ga iz principa nebi prodao.Bez uvrede,ne napadam tebe samo konstatiram.
Korisnik Melani je u potpunosti u pravu.To je kao da ideš prodavat disk sa bad sectorima,kao on normalno radi,vrti sve bencheve itd. šta si već ispričao,ali eto,ima par bad sectora.To je degradiran proc i tu priča završava,uostalom,trebali ste znati da se s time ne hvali,i da krkanje napona dovodi do toga.Nije to nikakvo ciganjenje kako ti to nazivaš.Prije da je ciganjenje traženje iste cifre koju bi tražio neki drugi korisnik,samo što on svoj proc nije uništio.I mislim kako osoba koja je potencijalni kupac ima privilegiju da iz principa ne kupi proc od tebe,za razliku od tebe koji je nemaš pravo tu principit
Uostalom,sve ćeš to vidjet kada dođe vrijeme za to

Citiraj:
Autor VulcanRaven Pregled postova
OT: Nesto me vec duze vremena cudi a i zanima: kako to da nitko na PC Ekspertu nema Cascade ili LN2?
Onda već duže vremena nisi u toku

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Stabilan, to vecinom znaci da treba proći barem super pi 1M.
Hm,neznam baš,neki tjedan sam bio negdje pokušao napraviti klasifikaciju tih izraza vezanih uz OC:
proc ide ---> možeš zavrtit makar spi 1M na danoj frekvenciji xy.
proc radi ili nedaj bože stabilan ---> 9-12h prime,orthosa ili kojeg već ne alata koji se tu koriste,naravno,uz prihvatljiv napon koji je ~1,4 za ove proceve.

Vidim da 90% tu nadrih overklokera tu nezna razlikovat ide i radi,ne vrijedi mi puno u životu što on radi na 4500@1,6 jer to mogu objesit mačku o rep.

Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
slično kao i vserverina izjava sa nikad prežaljenih 625MHz...
E drito to,majke mi da sam to htio sinoć napisat.
žile je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.10.2008., 13:39   #41
VulcanRaven
Premium
Moj komp
 
VulcanRaven's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Rijeka-Belveder
Postovi: 741
Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Onda već duže vremena nisi u toku
Nisam vidio,kontao sam da bi vjerovatno na Hwbotu bio netko takav u PCE timu,promaklo mi je.A sto se proca tice,fucka mi se,za mene je to ok proc,a kad ga budem prodavao nabit cu u boldu da trazi 0.025v vise nego kad sam ga kupio,pa cemo se ciganit za cifru!
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2008., 14:14   #42
Melani
Banned
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: doma
Postovi: 964
ja sam ti samo htio napomenut da se time ne hvali jer se niko neće ciganit oko cijene nek jednostavno neće kupiti.malo čudno ali je tako.
to ti je ko kad prodaješ polrani proc koji radi bolje nego da nije poliran ali ga je teže prodati,a i cijena mu pada ohoho.
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2008., 14:27   #43
VulcanRaven
Premium
Moj komp
 
VulcanRaven's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Rijeka-Belveder
Postovi: 741
Citiraj:
Autor Melani Pregled postova
ja sam ti samo htio napomenut da se time ne hvali jer se niko neće ciganit oko cijene nek jednostavno neće kupiti.malo čudno ali je tako.
to ti je ko kad prodaješ polrani proc koji radi bolje nego da nije poliran ali ga je teže prodati,a i cijena mu pada ohoho.
Nisam ni ja nista lose mislio kad sam te quote-irao.Tako da ne spamamo bez veze,ubijamo temu,koja je OC,a ne eventualna prodaja mog proca. Pozz
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2008., 15:52   #44
Bravo
Premium
 
Bravo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VŽ county
Postovi: 1,437
Citiraj:
Autor night_whisper Pregled postova
Evo, nekako mi se čini kao da nemože više dostići nazad tu frekvenciju, jednom sam samo to probao i sada opet, ali kao da mu moram dati puno više voltaže... E7200@ 4503.37 MHz (474.04 * 9.5)
Kolko je voltaža u biosu bila?
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2008., 16:33   #45
kasko
Premium
Moj komp
 
kasko's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Ivanić_Grad
Postovi: 1,693
Neznam zašto si odmah na početku me odmah ismijao, istina nisam ja nikakav clocker , ali to ti netreba biti razlog ismijavanja, kao što ste tražili validacija je tu...

U BIOS-u sam namjestio na 1.6600 V da bi mi radio proc, isto kao i prije znači da mi nije u igri bila degradacija ( ono u prijašnjem postu, slučajno sam preskočio clock za memoriju,pa kad sam digo tako proc mema je isto skočila na kakvih 1800 pa naravno da nije htjelo bootat, pa sam to zamjetio i podesio na 1066 i radilo je kako treba s Ballistixima 800MHz )
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2008., 16:37   #46
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Citiraj:
Autor night_whisper Pregled postova
Neznam zašto si odmah na početku me odmah ismijao, istina nisam ja nikakav clocker , ali to ti netreba biti razlog ismijavanja, kao što ste tražili validacija je tu...
Kad se netko pravi lud Prvo napišeš:

Citiraj:
ja sam svoj E7200 na 4.5GHz digo i radi stabilno na orthosu, javim temp i voltažu navečer...
A editiraš u ovo:

Citiraj:
Ja sam svoj E7200 na 4.5GHz digo i radi stabilno u windowsima tj, pri browsanju, music playeru.... nemože raditi nijednu zahtjevnu aplikaciju....
Koga foliraš čovječe...normalno da će ti ljudi prigovarati na očitu laž.

Inače ni tih 4.5GHz "stabilnih u Firefoxu" nismo još vidjeli, kao niti jedan SS na kojem vrtiš npr. Super Pi...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2008., 17:05   #47
VulcanRaven
Premium
Moj komp
 
VulcanRaven's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Rijeka-Belveder
Postovi: 741
Vidite kako kad Razer lupi sakom u stol kako nastane cito.
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 16:17   #48
Gemmy
smeghead
Moj komp
 
Gemmy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,139
evo meni dosao komp s popravka, pa cu danas probat koliko ide ovaj proc...
par brzinskih pitanja...

1. koja je def voltaza za 7200 na 2.5, neznam jer mi na auto ne pokazuje koliko je, i stalno varira, pa ga ja rucno sibnuo na 1,15 za start, to bi trebalo biti ok valjda...

2. do koliko bi mogao dizat voltazu za stabilan rad 24/7 rad ispod BT-a? 1.4?

3.u everestu mi ocitava temp jezgri od 45 do 50 i cpu 30-35 u idle-u, a real temp ocitavao u isto vrijeme core temp 35, i dist to TJ max 60, kome vjerovati...
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 16:21   #49
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Ajde ti pročitaj ove teme prije svega:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107715

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97506

A ne da se u svakom threadu recitira jedno te isto...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 17:23   #50
Gemmy
smeghead
Moj komp
 
Gemmy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,139
tnx razer, prostudirao sam vec to

evo za prvu ruku ide na 3.5 na 1.2V(ili 1.25V u biosu), u starijem occtu 30 min je stabilan, moram skinut novju verziju pa pustit nju nek vrti
sada idem malo testirat u cod4

Edit by mod: nemožeš stavljati sliku u bmp format...


Zadnje izmijenjeno od: Razer. 05.11.2008. u 17:34.
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2008., 19:12   #51
Shockre
Premium
 
Shockre's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Dublin
Postovi: 582
oj,
imam E7200 sa stock coolerom na GA-EP45-DS3L ploci..jel zna neko na kolko bi se mogo dignut procesor sa ovim coolerom?
Shockre je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2008., 22:02   #52
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp
 
ShAd0w_dAnCeR's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: BJ/ZG
Postovi: 530
malo sam se danas igrao, pa evo...



Rezultat: 13.469s

Intel E7200@3.99GHz (TrU120-E@passive), Kingmax 2x2GB PC6400 (SPD 2.00B)

jedna simbolicna brojka, MHz do 4-tisucice...
ShAd0w_dAnCeR je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 10:02   #53
Shockre
Premium
 
Shockre's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Dublin
Postovi: 582
kak tebi ide na tak malom naponu na 4ghz?!
meni je sad na 3,8 ghz i na 1.36V,a nije stabilan..boota se komp i mos radit u win,al na OCCTu se odmah crasha! ram nije clockan..
Shockre je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 10:07   #54
Pippincro
Premium
Moj komp
 
Pippincro's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Čakovec
Postovi: 615
fakat odlicna voltaza za e7200, s time da je upitno dal je to prime stabilno i sposobno za 24/7 rad (tj. na duze staze).

e da, ShAd0w_dAnCeR na koliko voltaza padne pod loadom (prema cpu-z)?
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 10:19   #55
pipe
Bill Gates
Moj komp
 
pipe's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Vukovar
Postovi: 1,980
Mene zanimaju temperature s tim pasivnim TRU-om.
__________________
[Project] Silent Bandwidth Killer [56k Warning!]
I ja imam na ploci.
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 11:42   #56
Shockre
Premium
 
Shockre's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Dublin
Postovi: 582
evo,najbolje sto sam ja postigo:



temp. u full loadu nije prelazila 50C na Prime testu (3h),hladnjak je Cooler Master TX2.
voltaza je 1,4V..nemoze na manje nikak!
jedino kaj me je*e je kaj nemrem slozit ram na 1066 MHz.. supertalent cl5.

EDIT:
eh..ispada da ipak nije bas prestabilno..prime ide ok,al npr grid se ugasi nakon 3 min..

Zadnje izmijenjeno od: Shockre. 11.11.2008. u 13:28.
Shockre je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 18:33   #57
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp
 
ShAd0w_dAnCeR's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: BJ/ZG
Postovi: 530


evo, ovako izgleda moja 24/7 frekva... komp je vec 3 dana stabilan bez rusenja (nisam jos brijo nekakve 12h orthose i slicno), a jedino sto ATM igram je wc3 dota, eventualno zahalam pure... takoder, ovo nije nikakvo lagano podizanje i slicno, ja to krknem ovako po prilici i ako radi sve super, neam volje ja sad to testat piz** materine...

inace core voltage prema CPU-Zu, dok ovako surfam, slusam winamp, iam otvoreno par ovako "nikakvih" programcica (garena, ventrilo) core voltage je 1.264V, a kao sto vidite dok ode u load je 1.248V (ne, ovdje se nisam zabunio... dok ode u load, prema cpu-zu se smanji)...

inace pasta je uber-lose nanesena (ova sto iam se zasusila, a ljen sam otic do ducana po novu), a hladnjak je jos na passivi, tako da mi temp ode preko 63c dok 10min vrtim orthos na 3.80GHz (to sam prvo brijo da ce mi bit 24/7), tak da sam samo otiso u bios, spustio malo FSB i par stepa voltažu, inace mema mi je na 1.9V, iako je na 720MHz, ali ono, nemre naskodit...

eh i da, razlog zasto je prime prioritet stavljen na 8 je da bi bio siguran da se taj cpuz refresha...

eh i da - prime stabilan je (pricam za 3.99 frekvu), 15 min test...


i jos pitanje-dva...

zasto u biosu neam 2.00A SPD?
do koliko bi mu smio krkat voltazu, ovako za bench? (u biosu)

Zadnje izmijenjeno od: ShAd0w_dAnCeR. 11.11.2008. u 19:18.
ShAd0w_dAnCeR je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 19:36   #58
Pippincro
Premium
Moj komp
 
Pippincro's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Čakovec
Postovi: 615
Citiraj:
Autor ShAd0w_dAnCeR Pregled postova


evo, ovako izgleda moja 24/7 frekva... komp je vec 3 dana stabilan bez rusenja (nisam jos brijo nekakve 12h orthose i slicno), a jedino sto ATM igram je wc3 dota, eventualno zahalam pure... takoder, ovo nije nikakvo lagano podizanje i slicno, ja to krknem ovako po prilici i ako radi sve super, neam volje ja sad to testat piz** materine...

inace core voltage prema CPU-Zu, dok ovako surfam, slusam winamp, iam otvoreno par ovako "nikakvih" programcica (garena, ventrilo) core voltage je 1.264V, a kao sto vidite dok ode u load je 1.248V (ne, ovdje se nisam zabunio... dok ode u load, prema cpu-zu se smanji)...

inace pasta je uber-lose nanesena (ova sto iam se zasusila, a ljen sam otic do ducana po novu), a hladnjak je jos na passivi, tako da mi temp ode preko 63c dok 10min vrtim orthos na 3.80GHz (to sam prvo brijo da ce mi bit 24/7), tak da sam samo otiso u bios, spustio malo FSB i par stepa voltažu, inace mema mi je na 1.9V, iako je na 720MHz, ali ono, nemre naskodit...

eh i da, razlog zasto je prime prioritet stavljen na 8 je da bi bio siguran da se taj cpuz refresha...

eh i da - prime stabilan je (pricam za 3.99 frekvu), 15 min test...


i jos pitanje-dva...

zasto u biosu neam 2.00A SPD?
do koliko bi mu smio krkat voltazu, ovako za bench? (u biosu)

15 minuta je nista za test stabilnosti, ali ajde ako radi nek radi tako

do prvog bsod/smrzavanja jel


edit. e i ovo da se voltaza koju maticna daje cpu-u smanji u loadu je sasvim normalno - malo razerov sticky procitat da vidis o cemu se tu radi hehe
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 19:52   #59
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp
 
ShAd0w_dAnCeR's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: BJ/ZG
Postovi: 530
ma evo sad sam stavio (u biosu) 1.3V, vratio V NB-a na 1.1, rame na 1.8V, 3.42GHz i to mi je za sada 24/7 frekva, dok god ne kupim neki 120mm vent+novu pastu...
ShAd0w_dAnCeR je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 20:02   #60
Gemmy
smeghead
Moj komp
 
Gemmy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,139
meni na 4,0 nece stabilno nikako ispod 1.4v, zato ga drzim pri 1.2V na 3,5 vec skoro tjedan dana, bez ijednog bsod-a, rusenja itd, ja prezadovoljan
Gemmy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na