Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.03.2009., 21:36   #31
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
To šta ih "sakrivaju" nije niš čudno. Who is kaže:
P Address 193.198.184.130
Host dns1.srv.carnet.hr
Location HR, Croatia
City Zagreb, 21 -
Organization Used to be maintained by HR-ZZ
Dodam gore
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 21:23   #32
loma
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: osijek
Postovi: 16
najsvježije informacije iz t coma:
Prefered DNS: 195.29.166.116
alternative DNS: 195.29.166.117
loma je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.09.2009., 22:59   #33
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Evo mog komentara, obrati pažnju na ime hosta:
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Aha, igrala se djeca. Srećom, malo im je teže promjenit (pra)stari i možda glavni na 195.29.150.3 (uostalom taj je i međunarodno prijavljen), više:
IP Address = 195.29.150.3
Host = dns1.t-com.hr
DNS Records

IP Address = 195.29.166.116
Host = ns1.t-com.hr
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 23:05   #34
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,004
Posve normalno
Citiraj:
najsvježije informacije iz t coma:
koje su unatoč tome stare pola godine…
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 17:06   #35
loma
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: osijek
Postovi: 16
ok nisu baš najnovije, al ih niko nije napiso... na forumu jesu najsvježije..
loma je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 18:55   #36
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Ma ne komentiram tebe, tnx šta si ukazao na x - tu promjenu, izmjenjeno u 1. postu
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 20:04   #37
loma
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: osijek
Postovi: 16
ma nisam mislio na tebe nikky, nego na thopok-a.. :a tebi Nikky svaka čast
loma je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2009., 08:39   #38
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Nadopunjeno / ispravljeno za http://www.bnet.hr
Primary = 83.139.80.22 (ns1.bnet.hr)
Secondary = 83.139.104.2 (ns2.bnet.hr)

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.04.2010. u 14:16. Razlog: Ispravak
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2010., 02:17   #39
zele
Registered User
 
zele's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: split
Postovi: 51
kako iskljucit upisivanje DNS postavki...imam ruter ZyXEL i nevidim tu mogucnost...to me zanima jer imam mobitel koji nema mogucnost unosa DNS postavki a htio bi da se spajam na svoju mrezu a neide zbog DNS postavki..
zele je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2010., 17:07   #40
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Imam blagi osjećaj da si nešto pomješao, jedno je adsl (Internet) konekcija i s njom vezan potencijalni blem sa DNS - ovima, a drugo je wireless preko kojeg spajaš komp ili lap ili u tvom slućaju mob na svoju kućnu mrežu tj. wireless router.

Većina routera ima (pa tako i tvoj ZyXEL) opciju da DNS - ove preuzima od ISP - a ili da ih manualno unosiš. U principu ako ih postaviš u routeru na ostalim elementima mreže nije nužno jer će router taj posao odrađivat za sve.

Vezano za mobitel, ako uspostaviš wireless konekciju s routerom onda bi trebao bez blema sa njime na net / internet. Ako i dalje nešto ne štima, moraš dati više detalja i raspoloživih opcija.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.08.2010., 17:28   #41
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,809
Kod mene B.net daje ove DNS-ove:

Primary = 83.139.104.2
Secondary = 83.139.105.2
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2010., 18:19   #42
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Da, evo copy - paste sa njihove stranice:
DNS serveri:
ns1.bnet.hr 83.139.80.22
ns2.bnet.hr 83.139.104.2
ns3.bnet.hr 83.139.105.2

već piše na 1. postu pod Novi.

EDIT1 (09/10/2010): Vidim danas net sve nešto štuca i idem provjerit T-Com DNS - ove i otkrijem da su napravili "puni krug" tj. ponovno je aktualan 195.29.150.3 i 195.29.150.4 par.

EDIT2 (24/10/2010): Jeste li znali da Google BigBrother ima javne DNS servere ? Vidi 1. post.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.10.2010. u 18:55.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2011., 10:56   #43
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,121
pozdrav. koji su trenutno "najbolji" serveri za T-com?
danas mi net steka totalno pa da probam promjenit. na "auto" ih stavlja:
195.29.166.118
195.29.166.119
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2011., 11:31   #44
Mihael
Premium
Moj komp
 
Mihael's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 1,456
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
pozdrav. koji su trenutno "najbolji" serveri za T-com?
danas mi net steka totalno pa da probam promjenit. na "auto" ih stavlja:
195.29.166.118
195.29.166.119
T-skamovi dns serveri su malo malo nedostupni i zato problem sa netom. Od kad koristim open dns nemam problema.
__________________
"I find your lack of faith disturbing."

Moje trgovine 1, 2, 3, 4, 5...
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2011., 12:03   #45
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,121
Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
T-skamovi dns serveri su malo malo nedostupni i zato problem sa netom. Od kad koristim open dns nemam problema.
moze malo pojasnjenje tog "open DNS-a". pretpostavljam da se radi o usluzi od strane npr. google-a? sta su brzine slicne/jednake kao preko lokalnih/sluzbenih servera? sigurnost?
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2011., 12:48   #46
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Piše, samo treba čitati, Google ima svoje (vidi 1. post) a za Open DNS vidi njihove stranice ili http://en.wikipedia.org/wiki/OpenDNS
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2011., 16:24   #47
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 711
pitanjce, posto nisam bas u tim isp vodama...
naime zanima me da li je moguce biti prikljucen na x providera, a koristiti neki y dns server od drugog providera?
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2011., 16:52   #48
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp
 
Bono's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb Croatia
Postovi: 2,286
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
pitanjce, posto nisam bas u tim isp vodama...
naime zanima me da li je moguce biti prikljucen na x providera, a koristiti neki y dns server od drugog providera?
Naravno pogotovo ako si na VIPnetu pa im dns nista ne valja. Moja preporuka mozes koristiti dns od njih: http://www.opendns.com/
__________________
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.”
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2011., 17:57   #49
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,003
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Naravno pogotovo ako si na VIPnetu pa im dns nista ne valja. Moja preporuka mozes koristiti dns od njih: http://www.opendns.com/
Isto vrijedi i za B.Net, sad sam složio openDNS i razlika na dosta primjera je vrlo očigledna.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2011., 18:55   #50
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp
 
Bono's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb Croatia
Postovi: 2,286
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Isto vrijedi i za B.Net, sad sam složio openDNS i razlika na dosta primjera je vrlo očigledna.
Vipnet je kupio B.Net tako da nista cudno.
__________________
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.”
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2011., 19:52   #51
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,717
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
pitanjce, posto nisam bas u tim isp vodama...
naime zanima me da li je moguce biti prikljucen na x providera, a koristiti neki y dns server od drugog providera?
http://code.google.com/speed/public-dns/
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2011., 19:59   #52
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,809
Je li netko uspoređivao OpenDNS i Google DNS? Zanima me razlika u brzini jer me OpenDSN baš i nije oduševio...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2011., 20:38   #53
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp
 
Bono's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb Croatia
Postovi: 2,286
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Je li netko uspoređivao OpenDNS i Google DNS? Zanima me razlika u brzini jer me OpenDSN baš i nije oduševio...
Ja sam zadovoljan vec par godina s Open DNS-om, a nekad davno sam benchao te dnsove i googlov se pokazao malo brzi od Open DNS, a oba DNS-a daleko brza od ISP-ovog.
__________________
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.”
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2011., 15:02   #54
Zlik
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 109
Da li je dovoljno promjeniti DNS u Windowsima ili treba i u ruteru? Imam TG782i, ali nemogu u njemu naci postavke za promjenu.
Zlik je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2011., 13:35   #55
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Pametnije je postaviti u Routeru mada pomaže postavljeno na kompu.
Za TG782 pogledaj temu o njemu, ako se dobro sjećam, treba kroz CLI.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2012., 18:21   #56
T0mB1ll
Premium
Moj komp
 
T0mB1ll's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: CPS
Postovi: 1,539
za H1?

upisao sam onaj koji je u ruteru..

80.80.50.3
80.80.50.43

Zadnje izmijenjeno od: T0mB1ll. 02.06.2012. u 19:11.
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2012., 13:47   #57
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Nisu nigdi službeno naveli ali po who.is to jesu dns - ovi od H1,
dodano u 1. post.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2012., 16:22   #58
ColonelElite
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Vaduz
Postovi: 23
Imam Lynksisov ruter, verzija FW-a Tomato 1.28, gdje upisujem DNS koji želim koristiti?
ColonelElite je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2012., 17:50   #59
NTN
Premium
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: ZG
Postovi: 200
Kad se ulogiras u router:

Basic/network i nadjes static DNS.
NTN je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2012., 19:09   #60
ColonelElite
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Vaduz
Postovi: 23
Aha, vidim, a što znači ovo IP:Port? IP je sam DNS server, ali kakav port tu stavljam?
ColonelElite je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na