Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.09.2015., 11:56   #31
pjedvaj
Registered User
 
pjedvaj's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: empty
Postovi: 21
Teoretski bi trebalo raditi s Oracle VM paravirtualnim driverima.
pjedvaj je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 13:26   #32
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,768
Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
host moderni os kao win 10, guest xp na kojem treba upogoniti program što nije problem ali zanima me može li se i na kojem virtualizacijskom programu u gostu najlakše upogoniti hardver npr pci kartica koja nije podržana na ičem poslije xpa (tj u hostu)
https://pubs.vmware.com/vsphere-51/i...81E22D499.html
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.09.2015., 12:01   #33
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,316
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Sve mi vise lici na nesto o cem sam pricao na hr.comp.hardver pred nekih 15ak godina...

Cloud desktopi optimizirani za razlicite namjene (gaming, CAD, video obrada, foto obrada, itd)...

Inace, bas me zanima da li ce se pojavit cloud-gaming servis tipa OnLive koji ce koristiti GPU passthrough, jer onda su svi problemi rijeseni... Vec sada imamo prilicno brze linkove sa niskim latencijama, tako da samo vidim napredak... Tko se sada ubaci u ovu pricu, ima zagarantiran posao sljedecih 15-20 godina...
Ne pratim bas ali imam noviji TV pa me dotakla ova inforamcija. Nekako mi cinjenica da Samsung TV danas moze streamati PS3 igre prati taj trag. OK danasnji TV-i su dosta mocni ali i dalje, trebalo bi vidjeti sto je zapravo na njihovim serverima a sto na samom TV-u.

http://www.samsung.com/us/support/an...481/927132395/

P.s. Da pojasnim, na nekim modelima Samsunga ne treba imati PS3 uređaj da bi se igrlale igricie sa PS3. Treba imati joystick i pretplatu na PS3 streaming igre.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 13:10   #34
Lignja
Re Di Calamara
 
Lignja's Avatar
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 562
capture imaga na virtualnoj mašini

Pozdrav i sretan Božić svima,

imam win10 32 bitni hrv 1511 na virtualki vmware.
napravim sysprep, ali ne znam kako da napravim capture imagaea i dodem do wim fajla.

probao sam razne tutoriale, ali nisam uspio.
__________________
xxx
Lignja je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 13:29   #35
zdravko_c
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 331
Osobno to radim tako da sam napravio bootabilan WinPE iso po nekom tutorialu sa neta, stavio na njega imagex.exe i bootam sa njega, ako te pati komandna linija mozes skinuti GUI za navedeni, Gimagex i njega pokrenes, konacni rezultat je wim image.

tutorial kako napraviti WinPE link

tutorial za capture link
zdravko_c je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 13:44   #36
Lignja
Re Di Calamara
 
Lignja's Avatar
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 562
Hvala stari!
Ako radim winpe na 64b hocu ga moc vrtit na 32b, kako bi dosao do .wim ?
__________________
xxx
Lignja je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 14:16   #37
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,653
Trebalo bi moći, generalno x64 "pokriva" oboje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 14:17   #38
Lignja
Re Di Calamara
 
Lignja's Avatar
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 562
Hvala decki. Budem probao cim kolicina majoneze u krvi bude blizu kriticne granice
__________________
xxx
Lignja je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 14:31   #39
zdravko_c
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 331
32-bitni WinPE i imagex, uredno prave wim i od 32 i od 64-bitnih Windowsa, pa vjerujem da isto vrijedi i za 64-bitni WinPE, jedino jos napomena da bi za capture Windows-a 10 trebao koristiti imagex iz Windows 10 ADK
zdravko_c je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 14:36   #40
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
šta se nemre ufatit image sa macrium-om na win10?
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.12.2015., 15:54   #41
Lignja
Re Di Calamara
 
Lignja's Avatar
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 562
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
šta se nemre ufatit image sa macrium-om na win10?
kao moše se, al nisam uspio proaktat kako ?
__________________
xxx
Lignja je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 15:59   #42
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
mislim sada pričam mimo virtualke, ali ono trebalo bi se i tamo... za 8.1 recept je jasan - uefi pripremljeni bootabilni stick, rufus, macrium .iso i to je to.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 18:25   #43
zdravko_c
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 331
može i sa Macriumom napraviti image, ali koliko mi je poznato ne u wim format za koji je kolega pitao
zdravko_c je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 20:14   #44
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
naravno nikako ne u .wim
syss je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 21:28   #45
Lignja
Re Di Calamara
 
Lignja's Avatar
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 562
našao sam rješenje, ali mi nije jasno na koji način funkcionira...
uglavnom imagex nije u upotrebi u winpe od win8
microsoft forsira -dism.
pa sam ja tako čuketao sa ove stranice link
dosta mi je razbijanja glave, vec mjesec dana svo svoje slobodno vrijeme trošim na surfanje i čačkanje po virtualkama...
znao sam da je sa VM jebada, al takva...
prošao sam VirtualBox, Hyper-V, i na kraju završio na VMware, ona mi najbolje paše. užas !
ova može ovo, ova je nemoguča sa šeranjem i c/p podataka na virtualke... ma koma

ovo mi nije jasno?
Citiraj:
uefi pripremljeni bootabilni stick, rufus, macrium .iso i to je to.
znači napraviš sysprep ili odma butaš live cd pa sa njega pokreneš macrium...
sad si me zainteresirao za drugi način
ako imaš vremena da mi malo objasniš pa da speglam koji virtualku

hvala svima i uživajte u blagdanima
__________________
xxx
Lignja je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 21:36   #46
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
znači ako imaš answer fajl na putanji gdje treba biti, radiš sysprep, označiš generalize i oobe i shut down nakon što je gotov, ubaciš boot medij (macrium) i nakon toga (obavezno nakon) usb ladicu na koju ćeš uhvatit image i taj image distribuiraš unedogled + rearm office-a ako je potrebno kako bi to sve skupa ispravno radilo preko kms-a.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 22:00   #47
Lignja
Re Di Calamara
 
Lignja's Avatar
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 562
aha, kužim, tako nešto slično sam radio sa acronisom davno prije.
kako napraviš macrium boot cd ? Create bootabl rescue media ?


ako ti nije bed da mi objasniš u par koraka . nije hitno !
ali vidim da dosta ekipe koristi macrium, ja do nedavno nisam ni čuo za to .
sve capture image sam radio preko WDSa, tako da mi nije ni trebalo
__________________
xxx
Lignja je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2015., 00:22   #48
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,541
Gle prvo pitanje što će ti image ?

Drugo:
Imaš 2-3 načina capture imega.

1. Third party tools: ghost,acronis,taj šta ga spominjete,clonezilla....

2. 3. Microsoft - sad tu su dva jer microsoft ima dva načina (bar sam tak zaklkučio) WDS i win PE.

WDS je server koji boota win pe kroz mrežu i mora biti konfiguriran. Dok s druge strane moze biti i samostalni medij sa win pe koji moze napravit image (o ovom najmanje znam).

I sad se vraćamo na početak - šta želiš napravit?

Najlakši način i najbrži: acronis ali on nije besplatan .... recimo besplatan i legalan način (ako imaš serversku licencu) wds al njega treba slagati.

S druge strane imaš clonezillu i tog macroniuma il kak se zove ....

I za kraj ako ti treba samo stanje sustava jer nešto probavaš ne zaboravi: sve virtualke imaju snapshoot funkciju i radi sasvim solidno na virtuaboxu (s vjerojatno i u ostale dvije).

Glede sheranja fajlova moraš znati za svaku podesit ispravno i onda radi bez problema.

Prije sam radio u vmwareu, onda prešao na virtuabox i sad slažem wds i deploy te koristim HyperV.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2015., 07:23   #49
Lignja
Re Di Calamara
 
Lignja's Avatar
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 562
Treba mi .wim fajl da ga kasnije mogu preko wds a deployat na ostala fizicka racunala. Trenutno sam ogranicen na jedan laptop pa to obavljam preko virtualnog okruzenja.
Posto sam nadobudno usao u taj projekt, zaniteresirao sam se za takav nacin dolaska do cilja. Preko virtualnog okruzenja.
Virtualne masine rade super samo teoretski. Zato sam i mijenjao Vb, Vmware i Hv.
Recimo u HyperV mi je bilo bilo frustrirajucejer ne radi copy paste sa hosta na virtualku i obratno.
procitao sam par tutoriala i Sve sam podesio kako je tamo bilo naznaceno. Ali meni je bilo uvijek onemoguceno. jednostavno enhanced session mode nisam mogao upaliti. Gledam po forumima ekipi radi nekima ne.
To me frustriralo. Takve banalne zapreke na koje sam trosio vrijeme i zivce. Mrzim virtualke. htio sam hyperV koristiti jer je od microsofta, i dolazi impelementiran u win10...
uglavnom pronsao sam Vmware najprikladnijim.
__________________
xxx

Zadnje izmijenjeno od: Lignja. 26.12.2015. u 07:35.
Lignja je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2015., 10:47   #50
ONeill
Premium
 
ONeill's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 281
Enhanced session se treba uključiti na tri mjesta kako bi ispravno radio - dva mjesta u Hyper-V postavkama i Guest service na samoj virtualci. Tada copy/paste uredno radi na relaciji host <-> VM, na oba Gen1 i Gen2 VM.
(dolazi Hyper-V i u Win8)

Ako sam dobro razumio iz ovog zadnjeg posta, već imaš WDS kod sebe riješen ?
U tom slučaju ne vidim čemu se mučiti s ručnim rješenjima kad Capture napraviš preko WDS-a bez razmišljanja. I puno je elegantnije rješenje nego ručno raditi capture i onda import .wim.


Citiraj:
uglavnom imagex nije u upotrebi u winpe od win8
microsoft forsira -dism.
ImageX kao alat ne dolazi nativno u WinPE, već ga treba ubaciti kroz DISM i onda napraviti bootabilni .iso (ili sprižiti na fizički medij).
Ako imaš želje i dalje ručno naučiti/odraditi capture image, javi pa ti mogu poslati svoju dokumentaciju oko toga ili gotov .iso WinPE imageX medij.
ONeill je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2015., 17:28   #51
Slow
Premium
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 296
Slow je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2015., 20:38   #52
Lignja
Re Di Calamara
 
Lignja's Avatar
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 562
u firmi WDS radi capturing image.
ja sam slozio jednu sliku win10 32bitni, ali je bila na virtualki.
svi su mi reki da gubim vrijeme i zivce, ali bas me zainteresirao nacin capturing image sa VMa. i tu je prica krenula...

hyper v sam tocno podesio kao sto si ti rekao na tri mjesta, ali ne radi. jos sam forsirao hyperv . kao microsoftov proizvod, besplatan. uglavnom svi moji kolege koriste Vmware ili VB.

@ONeill slobodno mi posalji dokumentaciju kako ubaciti imagex u novi winpe win10.
ali ocekuj hrpu pitanja
ako si spreman na to, unaprijed hvala
__________________
xxx
Lignja je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2015., 23:07   #53
ONeill
Premium
 
ONeill's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 281
Citiraj:
Autor Lignja Pregled postova
svi su mi reki da gubim vrijeme i zivce, ali bas me zainteresirao nacin capturing image sa VMa. i tu je prica krenula...
Capture proces je isti kao da ga radiš i na fizičkom uređaju, nema razlike.

Citiraj:
Autor Lignja Pregled postova
hyper v sam tocno podesio kao sto si ti rekao na tri mjesta, ali ne radi. jos sam forsirao hyperv . kao microsoftov proizvod, besplatan. uglavnom svi moji kolege koriste Vmware ili VB.
Šteta, jer recimo ja s Hyper-V imam samo pozitivna iskustva u raznim scenarijima. Daleko od toga da VMware ili VirtulBox ne valjaju, ali Hyper-V već dolazi sa OS-im i besplatan je pa mi je to dodatni plus

BTW, nisam bio siguran ali sam sad provjerio - VM ti mora biti Win8.1 /Win10 Enterprise level da bi enhanced mode radio kako treba, Pro verzija nije podržana. Host može biti bilo koja verzija.

Citiraj:
Autor Lignja Pregled postova
@ONeill slobodno mi posalji dokumentaciju kako ubaciti imagex u novi winpe win10.
Poslano na PP.

Citiraj:
Autor Lignja Pregled postova
ali ocekuj hrpu pitanja
ako si spreman na to, unaprijed hvala
Ako ću znati, odgovorim, nije uopće problem.
ONeill je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2016., 22:01   #54
Hrvoje xyz
lepi
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 906
Ajme,komplicirano mi sve to zvuci.Moze mi netko reci s te stranice vmare, kaj da skinem da mogu virtualno stabviti virtualne windowse xp da pokrenem vrazji program za spajanje autoplin dijagnostike?program pisan 90 i neke, nesto malo moderniziran al nikako mi nece raditi na win7 64bitnim , da ne pricam koliko sam problema imao sa spajanjem jer je to u principu serial port veza, prebacena na usb..
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2016., 22:05   #55
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,768
Citiraj:
Autor Hrvoje xyz Pregled postova
Ajme,komplicirano mi sve to zvuci.Moze mi netko reci s te stranice vmare, kaj da skinem da mogu virtualno stabviti virtualne windowse xp da pokrenem vrazji program za spajanje autoplin dijagnostike?program pisan 90 i neke, nesto malo moderniziran al nikako mi nece raditi na win7 64bitnim , da ne pricam koliko sam problema imao sa spajanjem jer je to u principu serial port veza, prebacena na usb..
Mozda ce ti biti lakse to odraditi s VirtualBoxom, a tutoriala na Internetima ne manjka...
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2016., 22:24   #56
goc_mails
low_rider
Moj komp
 
goc_mails's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 432
o ovakvim pizdarijama sam s kolegom prije 10god pricao (EDIT prije 16god -zaboravio sam da sam stariji )....mislim da je zadnja recenica bila Niš od tog dok smo mi zivi
https://www.youtube.com/watch?v=opX-AsJ5Uy8

@Hrvoje
mozda bi ti bilo jednostavnije kupit lap za 300kn koji ima vec xp....ak ce ti trebat za daljna testiranja tj profi upotrebu
__________________
A bu bu....

Zadnje izmijenjeno od: goc_mails. 25.02.2016. u 22:42.
goc_mails je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2016., 23:16   #57
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,696
Da, jer uvijek postoji mogućnost da će imat problema s korištenjem com i inih portova na virtualki. Virtualke kao takve rade super, jedino je uvijek neki problem kad treba neki vanjski resurs spojit na njih.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2016., 10:02   #58
Hrconja
Premium
Moj komp
 
Hrconja's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,324
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Da, jer uvijek postoji mogućnost da će imat problema s korištenjem com i inih portova na virtualki. Virtualke kao takve rade super, jedino je uvijek neki problem kad treba neki vanjski resurs spojit na njih.
Zato postoje serial port to USB kablovi (kvalitetni).

Ja imam složenu dijagnostiku na Win XP koji se vrte na Parallels. I sve radi kako treba

Tako da vjerujem da i na VMWare playeru/VirtualBoxu mora radit ok
__________________
Hrconja je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2016., 10:19   #59
lutherus
Premium
Moj komp
 
lutherus's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Dubai UAE
Postovi: 700
[QUOTE=goc_mails;2895543]o ovakvim pizdarijama sam s kolegom prije 10god pricao (EDIT prije 16god -zaboravio sam da sam stariji )....mislim da je zadnja recenica bila Niš od tog dok smo mi zivi
https://www.youtube.com/watch?v=opX-AsJ5Uy8

/QUOTE]

E da, to je kul, samo kaj nije ništa novo i posebno. Je već duže vrijeme biram hardver koj podržava iommu jer kao glavni os koristim Linux dok radi posla trebam vrtiti cad a neželim fizičke penđere na kompu. Stoga imam jednu grafu koja je dodjeljena isključivo virtualki. Performanse su 98% nativne mašine.
__________________
Note to the AMD haters: nobody cares
lutherus je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2016., 12:38   #60
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,628
Koji sw koristis za emulaciju, quemu, kvm, nesto trece?
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na