Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Hlađenje
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 07.01.2009., 18:08   #91
Armand
192.168.0.1
 
Armand's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: BiH
Postovi: 463
Ok komsho, znaci one orginalne plasticne push belaje si pocupo, i stavio malo duze sarafe s maticama. Nije lose, mada si mogo malo skratit ove sarafe, ali nema veze. Od viska glava ne boli . Neznam tacno koji su ti ovo sarafi, al pretpostavljam da su fi 6 mm, tj stezes matice sa kljucam br. 10 ? Mada pretpostavljam da nema potrebe stezat , al eto tako da se izrazim.
Ajmo dalje....prosvjetli me jos jednu stavku da mi neke stvari budu jasnije, posto neznam, a to su rasponi rupa na MBO kod soketa 775 i kod soketa 1366. Kod soketa 775 je negdje oko 105 mm po dijagonali, a kod novog 1366 soketa ta duzina iznosi??
__________________
P4 3.0 Prescott (Zalman 7000b-cu) @ Gigabyte 8ik1100
2x512 Apacer ddr400
AiW x800xt + vf900
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2009., 18:25   #92
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,069
4mm su sarafi, a stezao sam sarafcigerom: s gornje strane drzim maticu, a saraf vrtim sarafcigerom.

Ne znam te podatke o razmaku rupa na LGA1336.
SRV je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.01.2009., 23:40   #93
Armand
192.168.0.1
 
Armand's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: BiH
Postovi: 463
Ajoj pa to je kljucna informacija u zadnjih 10 postova, sad te opet nista ne kontam i vracamo se na pocetak . Ako je raspon rupa na socketu 1366 ili siri ili uzi od 105 milimetara(po dijagonali) i ako je ta neka MBO bez dodatnih rupa za socket 775 colere, kako ces plasirati frizera na i7 proc?

Izgleda da se se socket 1366 ploce kupovat spram coolera hehe
__________________
P4 3.0 Prescott (Zalman 7000b-cu) @ Gigabyte 8ik1100
2x512 Apacer ddr400
AiW x800xt + vf900
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 00:34   #94
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,069
Ajme, malo kreativnosti molim.

Ah sad, da ti objasnjavam, a neke od stvari koje bih koristio ne znam ni kako se zovu. Uglavnom jedino sto je bitno je da LGA1336 ima rupe i da su te rupe udaljenije nego kod Freezera.

IMHO, ne bih ni stavljao Freezera na jedan i7, samo kazem da je moguce.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 01:04   #95
-Stinger-
Premium
Moj komp
 
-Stinger-'s Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: ZG/KA/OS
Postovi: 305
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Ajme, malo kreativnosti molim.

Ah sad, da ti objasnjavam, a neke od stvari koje bih koristio ne znam ni kako se zovu. Uglavnom jedino sto je bitno je da LGA1336 ima rupe i da su te rupe udaljenije nego kod Freezera.

IMHO, ne bih ni stavljao Freezera na jedan i7, samo kazem da je moguce.
__________________

I reject your reality and substitute my own!



-Stinger- je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 09:29   #96
Armand
192.168.0.1
 
Armand's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: BiH
Postovi: 463
Evo naprimjer kolega stinger isto nebi stavljao freezera na i7, ali vjerujem da od 100+ freezera na forumu da ce ih makar 10-ak pomislit na istu ovu stvar o kojoj ja i komsija srv pricamo i zato kolega stinger ako nemas neku konkretnu ideju, neki predlog, neku viziju kako freezera plasirat na nove intele, zamolio bih te da nepravis takve bespotrebne ulete. Hvala.

Izgleda da ce se ova prica tek zahuktati kad se neko docepa i7, neke nove ploce i kad ugleda freezera kako opusteno stoji na vitrini, dok mu stock hladnjak probija ushi na visokim temperaturama, a pritome u dzepu se osjeti manjak krznasha
__________________
P4 3.0 Prescott (Zalman 7000b-cu) @ Gigabyte 8ik1100
2x512 Apacer ddr400
AiW x800xt + vf900
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 12:16   #97
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Da si se bar malo potrudio i ubacio upit u Google već bi dobio sve odgovore

http://www.xtremesystems.org/forums/...1&d=1226928874
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 18:12   #98
Armand
192.168.0.1
 
Armand's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: BiH
Postovi: 463
ma brate baco sam raznorazne upite u google ali 0 pojena, doduse nisam znao kako napisat '' raspon rupa'' na engl

Vidis koji su to smradovi, a mogli su zadrzat isti raspon rupa kao kod soketa 775, jer fakat ima mjesta na svakoj ploci
__________________
P4 3.0 Prescott (Zalman 7000b-cu) @ Gigabyte 8ik1100
2x512 Apacer ddr400
AiW x800xt + vf900
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 18:31   #99
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Ne bi se baš kladio pošto je LGA1366 ipak osjetno veći
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 18:54   #100
-Stinger-
Premium
Moj komp
 
-Stinger-'s Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: ZG/KA/OS
Postovi: 305
Citiraj:
Autor Armand Pregled postova
Evo naprimjer kolega stinger isto nebi stavljao freezera na i7, ali vjerujem da od 100+ freezera na forumu da ce ih makar 10-ak pomislit na istu ovu stvar o kojoj ja i komsija srv pricamo i zato kolega stinger ako nemas neku konkretnu ideju, neki predlog, neku viziju kako freezera plasirat na nove intele, zamolio bih te da nepravis takve bespotrebne ulete. Hvala.

Izgleda da ce se ova prica tek zahuktati kad se neko docepa i7, neke nove ploce i kad ugleda freezera kako opusteno stoji na vitrini, dok mu stock hladnjak probija ushi na visokim temperaturama, a pritome u dzepu se osjeti manjak krznasha
kao prvo, mi nismo nikakve kolege, a kao drugo freezer košta 140 kn-a, get over it, ako si imao para za matičnu i proc dat 4.5 -5 k kn-a nemaš 200-300 kn-a dat za cooler koji ima postolje za LGA1366 ( a da još dodam da je puno bolji od freezera pro, to bi za tebe bio overkill izgleda ), fakat si čudan, i sad još kažeš da su trebali ostaviti isti socket ( okvir ) kao kod LGA755, samo zato da bi ti mogao freezera stavit gore
__________________

I reject your reality and substitute my own!



-Stinger- je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.01.2009., 20:31   #101
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čk
Postovi: 3,376
Citiraj:
Autor -Stinger- Pregled postova
kao prvo, mi nismo nikakve kolege, a kao drugo freezer košta 140 kn-a, get over it, ako si imao para za matičnu i proc dat 4.5 -5 k kn-a nemaš 200-300 kn-a dat za cooler koji ima postolje za LGA1366 ( a da još dodam da je puno bolji od freezera pro, to bi za tebe bio overkill izgleda ), fakat si čudan, i sad još kažeš da su trebali ostaviti isti socket ( okvir ) kao kod LGA755, samo zato da bi ti mogao freezera stavit gore
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 20:57   #102
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor -Stinger- Pregled postova
kao prvo, mi nismo nikakve kolege
Leave your issues at the door please
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 21:10   #103
-Stinger-
Premium
Moj komp
 
-Stinger-'s Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: ZG/KA/OS
Postovi: 305
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Leave your issues at the door please
and what's your issue!?

bolje objasni čovjeku kako da namontira Freezera 7 PRO na LGA 1366 socket
__________________

I reject your reality and substitute my own!



-Stinger- je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 21:15   #104
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Sve je u redu kolega
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 21:25   #105
-Stinger-
Premium
Moj komp
 
-Stinger-'s Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: ZG/KA/OS
Postovi: 305
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Sve je u redu kolega
- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -



kolege su bili u doba socijalizma
__________________

I reject your reality and substitute my own!



-Stinger- je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 21:51   #106
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
Buraz (ili to ne smijem reć jer nismo crnci ? ), al bome si napet. Vidi se da ideš na strojarstvo

Al u svakom slučaju se slažem sa ovime da ako se ima 4 iljade za CPU + ploča, da se onda može kupiti i kvalitetan hladnjak.
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 22:02   #107
-Stinger-
Premium
Moj komp
 
-Stinger-'s Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: ZG/KA/OS
Postovi: 305
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Buraz (ili to ne smijem reć jer nismo crnci ? ), al bome si napet. Vidi se da ideš na strojarstvo

Al u svakom slučaju se slažem sa ovime da ako se ima 4 iljade za CPU + ploča, da se onda može kupiti i kvalitetan hladnjak.
ma sve ok, samo poludim kad netko kaže kolega ( nesmijem psovat )

pa ne, dopizdilo mi kad je netko toliko uporan sa tim freezerom, ok, cooler je dobar, ali daj nemoj bit tako naporan... kad vidiš da ti neće nitko pomoć, onda ožeži google i traži sam, a ne napadat ljude - ako neznaš kako stavit freezer onda šuti.. e pa kad je tako bahat bio, normalno da ću mu odvratit istom mjerom ))
__________________

I reject your reality and substitute my own!



-Stinger- je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 22:20   #108
generic
Premium
Moj komp
 
generic's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 979
Citiraj:
Autor -Stinger- Pregled postova
ma sve ok, samo poludim kad netko kaže kolega ( nesmijem psovat )

pa ne, dopizdilo mi kad je netko toliko uporan sa tim freezerom, ok, cooler je dobar, ali daj nemoj bit tako naporan... kad vidiš da ti neće nitko pomoć, onda ožeži google i traži sam, a ne napadat ljude - ako neznaš kako stavit freezer onda šuti.. e pa kad je tako bahat bio, normalno da ću mu odvratit istom mjerom ))
A čuj druže(), ovo je forum gdje se isprobavaju nove ideje. Takva tu populacija obitava, padne ti nešto na pamet i probaš. Metoda pokušaja i promašaja.

edit: Sorry, morao sam, bilo je jače od mene

Zadnje izmijenjeno od: generic. 08.01.2009. u 23:33.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 22:41   #109
-Stinger-
Premium
Moj komp
 
-Stinger-'s Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: ZG/KA/OS
Postovi: 305
Citiraj:
Autor generic Pregled postova
A čuj druže(), ovo je forum gdje se isprobavaju nove ideje. Takva tu populacija obitava, padne ti nešto na pamet i probaš. Metoda pokušaja i promašaja.
WC kotlić, zvučnik ili je bolja izetova palica

možda tek onda shvati kako namontirat freezera na LGA1366
__________________

I reject your reality and substitute my own!



-Stinger- je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2009., 15:54   #110
Armand
192.168.0.1
 
Armand's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: BiH
Postovi: 463
Wooo WoOoo WOOooo , take it easy kid...
Citiraj:
Autor -Stinger- Pregled postova
ožeži google i traži sam, a ne napadat ljude - ako neznaš kako stavit freezer onda šuti.. e pa kad je tako bahat bio, normalno da ću mu odvratit istom mjerom ))
Nevidim na osnovu cega si zakljucio da se ja ponasam bahato i nekoga napadam, ali evo sad cu ti reci opet i bit cu malo objektivniji. Ako nemas neki konstruktivan predlog, neku ideju kako izvest ovo o cemu ja pricam nemoj se ni javljat, jer bezze zagadjujes forum nepotrebnim spamom a nikome ne pomazes. Isto tako, ako ti trojica malo starijih clanova ovog foruma (Vuco, Wolv i ja) kazemo da malo spustis loptu, onda tako i uradi, a ne pricat te price, iznerviro me.. , sada bi psovo.. i sl.

Citiraj:
Autor generic Pregled postova
A čuj druže(), ovo je forum gdje se isprobavaju nove ideje. Takva tu populacija obitava, padne ti nešto na pamet i probaš.
Upravo to! Nemam nista, niti socket 775 plocu, niti 1366, niti freezera. Imam ovo sto imam, a to je ovo dole u mome potpisu ali to nemora da znaci da ovdje na forumu nesmijemo iznosit neke interesantne (barem meni) ideje jer..
Citiraj:
Autor -Stinger- Pregled postova
cooler je dobar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Al u svakom slučaju se slažem sa ovime da ako se ima 4 iljade za CPU + ploča, da se onda može kupiti i kvalitetan hladnjak.
Vuco, u potpunosti se slazem s ovim, no doubt about that. Ali zasto ne probati, pa makar iz znatizelje, ovo o cemu ja pricam. Po nekom mom misljenju, manji proizvodni proces Nehalema i manja voltaza, freezer mi se cini kao pun pogodak sto se temperatura tice.

Wolv nemoj me pogresno skontat, ispade da sam nadprosjecno navalentan , ali fakat kad se pogledaju ove slicice, mjesta od rupa do socketa ima ko u prici, i to me nemoze niko razuvjerit. A zasto nisu ostavili isti raspon kao kod socketa 775, o tome se ima pricat jako puno, ali eto ja samo kazem da bi mnogim sretnim vlasnicima freezera bilo bolje da jesu.

http://sobitza.com/portal/images/rec...00/image_6.jpg
http://sobitza.com/portal/images/rec...00/image_8.jpg

-------------------------------------------------------------------------

Vuco, sorry, sve sto smatras da bi trebalo biti pobrisano, samo ozezi, imas moju dozvolu
__________________
P4 3.0 Prescott (Zalman 7000b-cu) @ Gigabyte 8ik1100
2x512 Apacer ddr400
AiW x800xt + vf900
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2009., 17:53   #111
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,069
Opet kazem, mnoge ploce ce dolaziti sa LGA775 rupama. Kao ona Asus P6T.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2009., 18:11   #112
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
Citiraj:
Vuco, u potpunosti se slazem s ovim, no doubt about that. Ali zasto ne probati, pa makar iz znatizelje, ovo o cemu ja pricam. Po nekom mom misljenju, manji proizvodni proces Nehalema i manja voltaza, freezer mi se cini kao pun pogodak sto se temperatura tice.
Ovako, što sam ja imao kod sebe. Recimo Nehalem 920 na stock voltaži, ali na 3Ghz (jednostavno dizanje FSB-a) ti je na stock hladnjaku pod IntelBurnTestom išao do 70°C (tako je Everest prijavljivao). Sa AVC Black Samurai hladnjakom (koji izgleda kao da je pojeo jednog Big Typhoona ) su max. temperature išle do 55°C (naravno, ne moram govoriti da je hladnjak nečujan). No, naravno, IntelBurnTest najjače grije i sumnjam da će ikoji program toliko zagrijati CPU.

Tako da ono - Freezer i ako ide gore, hladit će ok dok je sve na stock. Mogao bi se on dosta grijati
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2009., 20:01   #113
Jablan
Premium
Moj komp
 
Jablan's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: ZG
Postovi: 756
Pa kada bi ostavljali isti raspon rupa na novim socketima, kako bi se prodavali neki novi cooleri. Hebi ga, sve je to nekako povezano, i svi oni žive od prodavanja hardverske magle..
Jablan je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 11:12   #114
Armand
192.168.0.1
 
Armand's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: BiH
Postovi: 463
Citiraj:
Autor Jablan Pregled postova
Pa kada bi ostavljali isti raspon rupa na novim socketima, kako bi se prodavali neki novi cooleri. Hebi ga, sve je to nekako povezano, i svi oni žive od prodavanja hardverske magle..
Citiraj:
Autor Armand Pregled postova
A zasto nisu ostavili isti raspon kao kod socketa 775, o tome se ima pricat jako puno, ali eto ja samo kazem da bi mnogim sretnim vlasnicima freezera bilo bolje da jesu.
znam, to isto sam i ja ovdje rekao
__________________
P4 3.0 Prescott (Zalman 7000b-cu) @ Gigabyte 8ik1100
2x512 Apacer ddr400
AiW x800xt + vf900
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 11:49   #115
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,069
Pa sad, veci razmak rupa je nuzan, zbog veceg stock coolera u slucaju Nehalema. Kad vidite cooler, bit ce vam jasno da manji razmak rupa nije ni moguc.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 12:53   #116
Armand
192.168.0.1
 
Armand's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: BiH
Postovi: 463
<a href="http://www.imagesforme.com/show.php/258296_DSC02539.JPG" target="_blank"><img src="http://www.imagesforme.com/out.php/t258296_DSC02539.JPG" alt="Upload slika i fotografija" border="0" /></a>

Ja kazem da je moguce, i da su htjeli mogli su to i da urade. Vidis kako su rebra i7 stock coolera samo malo usjecena ovdje pored ovih push belaja, a moglo je jos kamaru
__________________
P4 3.0 Prescott (Zalman 7000b-cu) @ Gigabyte 8ik1100
2x512 Apacer ddr400
AiW x800xt + vf900
Hitachi 80gb Sata2
Corsair HX520W
Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)
Armand je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2009., 20:01   #117
alfa115
Forewer Young
Moj komp
 
alfa115's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Rovinj
Postovi: 17
Moj primjer

E6600 @ 2400 oc @ 3560 (8x445) na 1.5 V sa freezerom pro7,brzinu venta podešavam rucno na potenciometru od 900 do 2600 rpm.
Kada nije opterečen temp jezgri na 900-1000 rpm 48-52 C,kada je full load 2600 rpm temp jezgri 62-65 C max.Kada nije oc 32 C ne opte.a full load 48 C i uvijek 900-1000 rpm
alfa115 je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2015., 14:15   #118
GTC
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Zg
Postovi: 49
6 i pol godina poslije...

...da malo vrnem temu iz mrtvih
Dakle, trenutno imam 775 kantu i prelazim na 1151. Imam Freezer 7 Pro Rev.1, pa me zanima da li to paše na 1151. Pošto sam matičnu već nabavio gledao sam i ove push polugice (relativno) pašu, tj. mrvicu su na koso ali prilično sam siguran da bi se mogao cooler namontirati, pa me zanima da li ima neka službena informacija da ide na 1151 ili ne. Nisam uspio zguglati, što god upišem izbacuje mi ili info za Rev.2, ili nešto totalno nepovezano.

Ono što me malo brine je što sam našao i stock cooler za 775, i njegove polugice (ili kak se to već zove...) nikak ne pašu na 1151 (dijagonala je prekratka).
GTC je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2015., 14:30   #119
emilblomsky
Premium
Moj komp
 
emilblomsky's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: karlovac
Postovi: 993
Citiraj:
Autor GTC Pregled postova
6 i pol godina poslije...

...da malo vrnem temu iz mrtvih
Dakle, trenutno imam 775 kantu i prelazim na 1151. Imam Freezer 7 Pro Rev.1, pa me zanima da li to paše na 1151. Pošto sam matičnu već nabavio gledao sam i ove push polugice (relativno) pašu, tj. mrvicu su na koso ali prilično sam siguran da bi se mogao cooler namontirati, pa me zanima da li ima neka službena informacija da ide na 1151 ili ne. Nisam uspio zguglati, što god upišem izbacuje mi ili info za Rev.2, ili nešto totalno nepovezano.

Ono što me malo brine je što sam našao i stock cooler za 775, i njegove polugice (ili kak se to već zove...) nikak ne pašu na 1151 (dijagonala je prekratka).
Pa moja ti je pretpostavka da ne paše,jer socket nije ni postajao tada!Možda ima za kupiti neki adapter?
__________________
Phil of the future!
emilblomsky je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2015., 15:13   #120
GTC
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Zg
Postovi: 49
Malo sam istraživao i ne pašu 775 cooleri na 115X, ali...
https://www.youtube.com/watch?v=hNcje3JRO0A

Ovo bi vjerojatno funkcioniralo. Mišljenja?

Edit: poskidao sam push pinove sa Freezera i izmjerio, s metodom iz videa će se definitivno moći namontirati

Zadnje izmijenjeno od: GTC. 03.09.2015. u 15:29.
GTC je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na