Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Hlađenje
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.10.2007., 14:49   #31
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp
 
Zmalamuth's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb-Rijeka
Postovi: 917
Sad sam vidio da imas TT Armor.
Frend je imao TT Armor i rijesio ga se je jer mu se 7800GTX pregrijavala unutra, mislim da je sada na nekom ANTEC-u i grafa radi bez beda.
__________________


i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
Sapphire 6950 - 2gb - dual Fan
Logitech G500 & G510 Keybord
OCZ Vertex4 256gb/640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Chieftec BA-02BBSL Noise Isolated
120mm Chieftec/ 92mm Chieftec
Phillips Brilliance 240PW - 24' & 202P7 - 22''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2007., 14:49   #32
Salko01
Premium
Moj komp
 
Salko01's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: PcEkspert forum
Postovi: 550
Ok kod tebe je temp 28 stupnjeva!!
Pozdrav!!
__________________
Bez linkova u sigu...
Salko01 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.10.2007., 16:06   #33
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,511
ajd molim te uzmi sondu i samo je prisloni na gornji dio baze kulera ili stavi prst i reci da li je hladnije od tvoje tjelesne temperature
syss je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2007., 17:09   #34
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
Temperatura ljudske kože je 23-27C...
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2007., 20:03   #35
MentalHarikiri
Premium
Moj komp
 
MentalHarikiri's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 2,560
bože threda

uglavnom...netreba polirati bazu na Freezeru 7...u većini slučajeva su dobici neznatni
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2007., 13:34   #36
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,232
Stavljen bez diranja, u idlu temp niže cca 3 do 5 °C u fullu 10 do 15 °C = super...
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2008., 19:46   #37
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 369
procitao sam dosta toga, al svi govore drugacije. ovako, imam e2160, clockan na 2.8ghz bez diranja u napon, idle mi je 40+3°C, load 55-6 sa box coolerom, ako ja zelim recimo 3.33ghz i ~1.5v, hoce ga Freezer moci hladiti? dal se moze na njega strpati 12cm vent? bi li sto poboljsalo?
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2008., 12:34   #38
pipe
Bill Gates
Moj komp
 
pipe's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Vukovar
Postovi: 1,979
Hm, 120mm vent bi mozda mogao, ali morao bi improvizirati. Mislim da je ipak 1.5v previse za taj cooler.
__________________
[Project] Silent Bandwidth Killer [56k Warning!]
I ja imam na ploci.
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 12:21   #39
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
I meni se čini da bi 1.5V možda ipak bilo previše za Frizera. Probaj, neće se dogoditi ništa procesoru tijekom malo testiranja...i pozorno motri temperature, u svakom slučaju
Kao što je Pipe rekao, treba improvizirati za 120 mm vent.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 16:57   #40
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,069
Ma nije 1.5V puno za Freezer, nego za procesor.

Svaki put kad procesor prelazi iz idle stanja u load, dolazi do peaka napona koji sasvim sigurno premasi tih 1.5V.
SRV je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.08.2008., 17:16   #41
anonimac20
Pošteni trgovac
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: blizu Zg
Postovi: 68
Može li se promjeniti hladnjak od tog frezzera?Tj cooler,jer mi izgleda jako ružno
anonimac20 je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 17:22   #42
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,069
To na sto ti mislis nije ni hladnjak ni cooler. Da, moze se promijeniti.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 17:25   #43
domis
Premium
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Hrvatistan
Postovi: 4,046
e, dragi moj ti si puko...

ti imas otvoren komp kod monitora i gledas svakih 5 min na cooler?
uostalom taj vent je skoro prakticki necujan do kojih 1100rpm


btw:
oce ko kupiti poliranog freezera7pro bez gare?
domis je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 02:49   #44
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 369
ako mi kazes dal bi taj polirani friza hladio na 3.33ghz i 1.45v ?
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 04:37   #45
domis
Premium
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Hrvatistan
Postovi: 4,046
neznam, moram probat

btw. 3.5ghz na svom procesoru sam postigel upravo ispod frizrera (je da je bil max rpm, al to je druga stvar )

max koji sam mu dal je bilo oko 1.7v, temp kojih 70 po jezgri na idle
domis je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 09:38   #46
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Ma nije 1.5V puno za Freezer, nego za procesor.

Svaki put kad procesor prelazi iz idle stanja u load, dolazi do peaka napona koji sasvim sigurno premasi tih 1.5V.
Je, ali peak kratko traje. Zato se i zove peak
Ja svog ganjam non-stop na 1.45-1.5V zato što đubre nije neki klouker. Do 1.55V je sve O.K.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 09:57   #47
thedream
Banned
Moj komp
 
thedream's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Zagreb ( Šibenik )
Postovi: 5,456
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Je, ali peak kratko traje. Zato se i zove peak
Ja svog ganjam non-stop na 1.45-1.5V zato što đubre nije neki klouker. Do 1.55V je sve O.K.
Za 3.2ghz ti treba 1.55V?
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 09:59   #48
domy1
Yugokiller
Moj komp
 
domy1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 611
Šta je previše za frizera 1.5v. Ovisi i koji procesor, sigurno ne za četveroglavca. Evo kod mene hladi e4500 bez pol frke, poliran je ali s tim sam dobio par stupnjeva.
Na stock naponu i 2.4GHZ vent uopče ne radi, tj očitava cca 400 pa 0, jedva da se vrti. Naravno u idle-u 27 C, dok u load-u se vrti na 650 i temp je cca 40 C. Propuh u kučištu je savršen tako da je vjerojatno i do toga...
__________________

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 10:20   #49
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Za 3.2ghz ti treba 1.55V?
Za 3.3 točnije...dalje od toga ne ide...Sad je kloukan na 3 GHz i radni napon mu je ~1.45V.
Kad ga na 3 GHz hranim sa 1.4V bude nestabilan u testovima, sa 1.45V mi je sigurni napon - jer pad napona neće pasti do 1.4V. Bar se tako nadam
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 10:57   #50
Majo
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb,Dubrava
Postovi: 2,280
@swarm dude-jel ti govoris o e2160 jel meni za 3ghz treba 1.35v s time da ploca undervolta na 1.296
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 11:00   #51
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Jes, jes, E2160. Moj je šrot primjerak
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 11:03   #52
Majo
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb,Dubrava
Postovi: 2,280
Najvjerovatnije L2 steping.Al opet puno je to...
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 18:19   #53
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,069
Uf, moj na 1.5V ide fino na 3.4GHz, ali za 3.2GHz treba svega 1.384V, tako da se ne isplati kljukat ga za tih 200MHz razlike.

Hladjeno Freezerom, vent ubrza do 1500-1600rpm, a temperatura ne ide preko 53C.

Isto L2 stepping, a ni M0 nisu nesto bolji.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2008., 19:35   #54
Majo
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb,Dubrava
Postovi: 2,280
Kako tak mala temp meni je s TX2 oko 60 celzijusa na 1.35 v a ploca jos undervolta???Puknem ga u load pise 60c a ono tx2 je sam pri bazi par finova vruc ostalo je sve hladno na njemu,ko da nema dobrog prijenosa topline...
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2008., 01:48   #55
Doy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: cro
Postovi: 37
Ubo i ja taj navedeni freezer, do koliko mi je sigurno clockat q6600?
Doy je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2008., 02:17   #56
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,069
Citiraj:
Autor Majo Pregled postova
Kako tak mala temp meni je s TX2 oko 60 celzijusa na 1.35 v a ploca jos undervolta???Puknem ga u load pise 60c a ono tx2 je sam pri bazi par finova vruc ostalo je sve hladno na njemu,ko da nema dobrog prijenosa topline...
Ima kvaka, kod mene je skinut IHS.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2008., 01:49   #57
Doy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: cro
Postovi: 37
Moj procesor je na 1,33 V, potrosnja 150 W, max 180 W, q6600, je li to ok? imam freezer 7 pro s kojim sa i vise nego zadovoljan (novo sve).
Doy je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2008., 08:29   #58
joco7
clon: joco7 i kloker1974 i martina7 i maja_kokolari blake
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 138
dobar je frezzer imam ga samo sad mu konkurencija dolazi nova >D
joco7 je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2008., 13:56   #59
tocka
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 175
sa cime da maknem prijasnju pastu?
ja bi svog freezera na E8400stavio
tocka je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2008., 13:59   #60
joco7
clon: joco7 i kloker1974 i martina7 i maja_kokolari blake
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 138
Citiraj:
Autor tocka Pregled postova
sa cime da maknem prijasnju pastu?
ja bi svog freezera na E8400stavio

ako imas rakije eto mozes stime..
joco7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na