Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 30.11.2017., 16:46   #1141
Rogue92
Premium
Moj komp
 
Rogue92's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Našice
Postovi: 161
Stvar je što sam onu ugrabio tijekom crnog petka za 550kn i trenutno ju koristim na kaby lake platformi i radi dobro, ali u slučaju da budem htio promjeniti platformu i ići na ryzen...
Rogue92 je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2017., 20:32   #1142
matrix30zg
Premium
Moj komp
 
matrix30zg's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 153
ddr4 amd r7

Pozdrav svima

Dobio sam jedan modul ddr4 amd r7 8gb 2400mhz performance series...zanima me moze li to radit sa ryzenom?
Negdje sam procitao da je taj ram iskljucivo za intel...
__________________
ČSSR-četiri sjede sedam rade
SSSR-sedam sjedi sedam radi
SFRJ-sedam filozofira radi jedan
matrix30zg je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 14.01.2018., 19:30   #1143
filips13
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 55
Pozdrav, kupio sam ASRock AB350M PRO4 ploču i G.Skill Aegis DDR4 16 GB 3000 MHz. Problem je što mi se RAM očitava s frekvencijom 2133 MHz. Zanima me mogu li išta učiniti da dobijem nešto više od tih 2133 MHz?
filips13 je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 19:35   #1144
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,136
jesi probao u bios-u namjestat?
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 19:45   #1145
filips13
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 55
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
jesi probao u bios-u namjestat?
Nisam, nemam nikakvih iskustva s time. Čitao sam o nestabilnosti sustava kad ljudi mijenjaju frekvencije pa nisam siguran trebam li obratiti pažnju na nešto posebno, odnosno postoji li mogućnost da napravim neku trajnu štetu ako prčkam po tim postavkama.
filips13 je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2018., 20:25   #1146
Smartic
Premium
Moj komp
 
Smartic's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,106
Ne možeš napraviti štetu... sustav ti ili neće bootati ili se srušiti ako ne valjaju postavke, samo ponovno otiđeš u BIOS i namjestiš.

Btw. svaki DDR4 RAM i ploča će raditi na 2133MHz dok ne loadaš XMP profil u BIOS-u ili ručno ne promijeniš postavke. Probaj 2933MHz XMP profil ili što već imaš u BIOS-u.
Smartic je online   Reply With Quote
Staro 15.01.2018., 17:57   #1147
filips13
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 55
Citiraj:
Autor Smartic Pregled postova
Ne možeš napraviti štetu... sustav ti ili neće bootati ili se srušiti ako ne valjaju postavke, samo ponovno otiđeš u BIOS i namjestiš.

Btw. svaki DDR4 RAM i ploča će raditi na 2133MHz dok ne loadaš XMP profil u BIOS-u ili ručno ne promijeniš postavke. Probaj 2933MHz XMP profil ili što već imaš u BIOS-u.
Da, pokazalo se tako. XMP profil je bio na Auto. Mogu ga prebaciti na 2933 MHz i pokušao sam, ali komp se ne boota onda, samo se restarta uzastopno. Jedino što mi je bilo označeno kad sam prebacio na taj profil sa 2933 MHz je DRAM Voltage crvenim slovima na 1.35V. Automatski je na 1.20V.
filips13 je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2018., 23:20   #1148
Smartic
Premium
Moj komp
 
Smartic's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,106
U tom slučaju probaj samo spuštati korak po korak s 2933... i 1.35V nije ništa opasno, do 1.4V je sve ok.
Smartic je online   Reply With Quote
Staro 16.01.2018., 07:15   #1149
SaleFFS
Varilnik
Moj komp
 
SaleFFS's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,469
I svakako stavi zadnji bios ako već nisi.
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2018., 19:29   #1150
filips13
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 55
Na 2666 MHz radi stabilno. Nisam još stavio zadnji BIOS, ali budem. Hvala na pomoći.
filips13 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.02.2018., 04:19   #1151
¤ Vegas ¤
Registered User
Moj komp
 
¤ Vegas ¤'s Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 17
Jel ima kakve razlike osim u boji kod Kingstorn HyperX memorija? specifikacije su sve iste, samo vidim razliku u boji i jednom slovu u kodnom nazivu. Samo boja ili ima još nešto?
¤ Vegas ¤ je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2018., 21:51   #1152
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,235
samo boja
__________________
😂 😂 😂
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2018., 14:46   #1153
nickross
Budget gamer
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 143
U računalu imam jedan stick ove memorije. klik


Pošto ju je nemoguće naći po normalnim cijenama(50 eura za 8gb stick) mogu li staviti neku drugu memoriju od 8gb u računalo?


Konfa:


CPU: i7-3930K 4ghz OC
MBO: Asus Rampage IV Formula
RAM: 1X8 GB DDR3-1600 Crucial
GPU: MSI GTX 1060 3GB + Accelero Mono Plus cooler
PSU: Hyper 600w
CASE: Zalman Z3 Plus
SSD: 250 GB Samsung 850 EVO
HDD: 500 GB Hitachi 7200 SATA
nickross je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2018., 22:45   #1154
juzer vulgaris
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 19
Jel mi može netko objasnit ove fore sa ramom na ebayu AMD only, Intel only, high density? Jel to neka podvala ili šta? Vidim da su čipovi na pločici na ''dva kata'' :-)
juzer vulgaris je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na