Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.11.2010., 13:52   #61
forum
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: BiH
Postovi: 20
640x480 rezolucija ili 300 pixela, koja je bolja?
Ak' sam dobro upratio, prva varijanta.. Na šta se ovo odnosi, jer se obično nalazi na pakovanjima pri kupovini? Malo pojašnjenja oko ove rezolucije ili pixela kod web kamera. Hvala.
forum je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2010., 08:57   #62
klupica
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: zg
Postovi: 1
evo ovako,

treba mi web kamera koja ima daljinski mali da se može rotirati zumirati i sl.
ima li toga u zagrebu za kupiti, a da cijena nije ogromna?
klupica je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.11.2010., 11:38   #63
dejanbinladen
konjpjukter
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 934
trebao bih neku aktualnu preporuku za kameru, uvjet je 30fps i cijena do 150-200kn
neznam o webcamovima bash nist
hvala
dejanbinladen je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2010., 22:52   #64
summus
Premium
 
summus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: U kućici na stablu
Postovi: 245
Evo odgovora nakon točno mjesec dana
Neznam da li još uvijek tražiš ili ne ali definitivno najbolje što možeš kupiti za 150-200 Kn je Logitech HD Webcam C270 u Linksu je 189 Kn.
Ne zalazim baš u ovaj dio foruma, al' evo odgovor bolje ikad nego nikad
summus je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2011., 21:32   #65
NemoRS
Premium
Moj komp
 
NemoRS's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 477
Kupio sam curi kameru Logitech C210.Instalirao sam drivere i pripadajuci softwer i kod mene na 7-ici i kod nje na xp-u.Kod nje dobijem sliku kad pricam s frendom ali uzasno mi se cuje pucketanje iz mojih zvucnika na laptopu.Novi su driveri za zvuk, a kad slusam glazbu i sve na laptopu sto se zvuka tice nema nikakvog pucketanja i sve je cisto. Pomislio sam da nesto nije u redu sa njenim zvucnicima pa sam dosao doma i instalirao kod mene.Isto se cuje pucketanje s time da slika zatrzava i zasteka totalno,moj glas i glas sugovornika je kao robot i kamera je totalno neupoterbljiva.Probao sam utisavat sve zive i nezivo zvucnike ali nema svrhe. Kad sam sebe gledam nema trzanja i na onom testu sve se cuje ok. U cemu je problem??
NemoRS je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2011., 20:31   #66
[Psyho]Cox
Premium
Moj komp
 
[Psyho]Cox's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Opuzen/Zagreb
Postovi: 340
Web kamera

Koju web kameru bi mi preporucili da je sto jeftinija a da moze imat 30fps na 640x480? Jel se moze takvo nesta nac za 100-150kn (gledam ponudu ADM-a i vidim da imaju kamerica u tom cjenovnom rangu)?

Druga stvar koja me brine je brzina uploada, ja sam na 5/0.5 (Iskon CARnet duo). Hoce ovih 0.5 bit dosta za izgurat 30fps na 640x480?

Unaprijed se zahvaljujem!
__________________
Najgore se sekirat!!!

Acer TimelineX 5830G
[Psyho]Cox je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 14:16   #67
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,356
Molim preporuku za web kameru

Bok,

znači kupujem web kameru ali da bude pri video razgovoru Full HD
po mogučnosti.

Hvala !

kaj mislite o ovome :Logitech HD Webcam C510 ?



__________________
Ovo je moj sin Vlado

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 05.09.2011. u 15:34. Razlog: dupli post...
chief_wolfinjo je online   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 15:20   #68
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,425
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
kaj mislite o ovome :Logitech HD Webcam C510 ?



koliko vidim dosta je slicna mojoj C270 kameri Slika na mojoj je dosta dobra, mikrofon radi zadovoljavajuce i na win7 je bilo plu&play metoda, sve radi...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 16:52   #69
pixxeel
Premium
 
pixxeel's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 219
Pripazi jer sam načuo da neki modeli rade u HD rezolucijama samo sa Logitechovim chat programom, skype i ostali VGA only.
pixxeel je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 20:42   #70
kukuriku
Registered User
 
kukuriku's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 31
@chief_wolfinjo

moja preporuka c910
kamera je mrak, ali je i cijena takva



Citiraj:
Autor pixxeel Pregled postova
Pripazi jer sam načuo da neki modeli rade u HD rezolucijama samo sa Logitechovim chat programom, skype i ostali VGA only.
HD video calls and Skype
kukuriku je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.09.2011., 21:01   #71
pixxeel
Premium
 
pixxeel's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 219
pixxeel je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 21:51   #72
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,664
A kako koristit full hd kameru uz ovu nasu bjedu od uploada?
@kukuriku pokreni samo video na yt na 1Mbit pa ces vidjet da steka a kamoli da ide prijenos slike uzivo na 0,3-0,8Mbit
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB


Zadnje izmijenjeno od: BlackDwarf. 05.09.2011. u 23:35.
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 22:16   #73
kukuriku
Registered User
 
kukuriku's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 31
Citiraj:
Autor BlackDwarf Pregled postova
A kako koristit full hd kameru uz ovu nasu bjedu od uploada?
@kukuriku pokreni samo video na yt na 1Mbit pa ces vidjet da steka a kamoli da ide prijenos slike uzivo na 0,3-8Mbit

Sve to štima ali zavisno kako kome i na kojoj mreži.
A' da smo daleko od Evrope u brzinama neta, istina je.
kukuriku je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2011., 07:54   #74
Gjuro
Premium
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 269
Logitech HD Pro Webcam C910

Posjedujem i vrhunska stvar, nikad bolju kameru nisam imao za komp.
Gjuro je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2011., 09:01   #75
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,356
__________________
Ovo je moj sin Vlado
chief_wolfinjo je online   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 20:25   #76
CroScorpio
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zg
Postovi: 52


ovakvu imam ja: http://www.twenga.fr/product.php?pag...P&sort=0&tab=0 odlična je slika super i zvuk bez ijednog šuma
CroScorpio je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2011., 00:35   #77
slish480
Yeeepiyaye
Moj komp
 
slish480's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Nova Gradiska, Slavonski Brod
Postovi: 282
Moze preporuka kamere do 150 kn, iz diskonta24 gledao sam ovo http://tinyurl.com/cz9oa9u
slish480 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2011., 00:53   #78
srale7
Premium
Moj komp
 
srale7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,782
Gledam malo te logitech kamere, nigdje nije deklarirano količina fps? Konkretno gledam
C270
__________________

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2011., 01:04   #79
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,922
Po snimkama s neta reko bi da je 15FPS
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3G
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Logitech K750
Logitech MX Master
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM

Facelessone je online   Reply With Quote
Staro 05.12.2011., 01:31   #80
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,343
Sraletu opet ne radi gugl

Citiraj:
The Logitech C270 HD Webcam captures video at a resolution of up to 1280x720 and 30 frames per second (fps) while still images are captured at 3Mp
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2011., 08:17   #81
fanATIk
NITKOV
Moj komp
 
fanATIk's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb / Maksimir
Postovi: 3,470
Citiraj:
Autor slish480 Pregled postova
Moze preporuka kamere do 150 kn, iz diskonta24 gledao sam ovo http://tinyurl.com/cz9oa9u
Protegni se koju kunu i uzmi ovu o kojoj srale priča
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=C270+HD
__________________




Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Fortron Bluestorm II 500W
Kejs u izgradnji
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Canon CanoScan 4400F
Win 10




Unique case by fanATIk




Avatar BIG SIZE
fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2011., 20:08   #82
srale7
Premium
Moj komp
 
srale7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,782
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Sraletu opet ne radi gugl
Ili google, ili je do preglednika, ali ja sluzbenoj logitech stranici nisam uspio naći taj podatak.

Sluzbeni homepage, Features, i pazi sad: Specification i naravno nigdje nema fucking broj sličica u sekundi na sluzbenoj stranici. I onda meni ne radi google

Citiraj:
Technical Specifications

The specs:

  • HD video calling (1280 x 720 pixels) with recommended system
  • Video capture: Up to 1280 x 720 pixels
  • Photos: Up to 3.0 megapixels (software enhanced)
  • Built-in mic with Logitech RightSound™ technology
  • Hi-Speed USB 2.0 certified (recommended)
  • Universal clip fits laptops, LCD or CRT monitors
__________________

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2011., 20:47   #83
fanATIk
NITKOV
Moj komp
 
fanATIk's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb / Maksimir
Postovi: 3,470
Stoji. Ali da si guglo "logitech c270 hd fps", skužio bi o čemu jelc priča.
__________________




Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Fortron Bluestorm II 500W
Kejs u izgradnji
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Canon CanoScan 4400F
Win 10




Unique case by fanATIk




Avatar BIG SIZE
fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2011., 21:00   #84
srale7
Premium
Moj komp
 
srale7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,782
Kuzim, ali po meni to je totalno neozbiljno, tako izostaviti jednu jako bitnu karakteristiku i to na sluzbenoj stranici.
__________________

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2011., 21:06   #85
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,343
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Ili google, ili je do preglednika, ali ja sluzbenoj logitech stranici nisam uspio naći taj podatak.

Sluzbeni homepage, Features, i pazi sad: Specification i naravno nigdje nema fucking broj sličica u sekundi na sluzbenoj stranici. I onda meni ne radi google
A kaj te briga kaj piše tamo, kao i svaku stvar kaj kupuješ za svoje novce prvo pronjuškaš po netu da ne bi bilo pisalo na plotu...

Kao i kod svake webice fps ovisi o količini svijetla, ne budeš imal isti framerate i u mraku
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2012., 16:14   #86
PSP User
Premium
Moj komp
 
PSP User's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Negdje
Postovi: 74
Dali mi netko moze reci dali trenutno postoji bolja kamera od C910? Znam da postoji C920 ali nije mac kompaktibilna pa mi ne igra ulogu. Hvala
PSP User je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2012., 18:10   #87
Kristijan1
Premium
Moj komp
 
Kristijan1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Čepin
Postovi: 1,283
Da oživim ovu temu i mene zanima ima li neka web kamera bolja od C910 !
Trebam web kameru i zanima me dali se s istom može snimati u HD rezoluciji na HDD pri 30 fps/sec.

Bilo bi dobro kada bi netko tko posjeduje istu dao neki komentar ili savjet .
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2012., 23:20   #88
Dino57
Premium
Moj komp
 
Dino57's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Čepin
Postovi: 179
imao sam C250, nedavno uzeo C310 i s obje sam više nego zadovoljan. To je u biti mid range logitech kamera i za te pare(300 kn) ne vjerujem da ima išta posebno bolje.
Samo jbg zbog ultra sporog uploada od 20kB nemožeš normalno pričati i streamati 720p a pogotovo 1080p.
C510 po mome mišljenju nije isplativa jer razlika između slike na c310 i c510 sigurno nije značajno velika.
Dino57 je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2012., 19:09   #89
Pawzilla
Premium
Moj komp
 
Pawzilla's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 300
Evo koja je situacija kod mene.. Isto tražim webcam, te se dvoumim između Logitech c210 (SD) i c270 (720p HD).. pošto roditelje stvarno rijetko vidim, jedina mi je mogućnost vidjeti ih preko skype-a, pa gledam da bude što kvalitetnija, no opet je u pitanju bandwidh.. S jedne strane je c270 naravno bolja, ali s 512Kb/s uploadom, HD gubi smisao, pošto mu je po skype-ovoj web stranici potreban 1.5Mb up/down stream da bi video bio tečan.. sad je li to stvarno tako, ne znam. Eto, ako ima još koja aktualna kamera da je u ovom cjenovnom rangu, no bolja, preporučite
Pawzilla je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2012., 20:06   #90
lowrider
Premium
Moj komp
 
lowrider's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: VARAŽDIN
Postovi: 817
Jel ima možda negdje kakav popis koje kamere imaju cmos, a koje ccd senzor?
Znam da su one stare Logitech imale neke ccd senzor, što je kao bolje
lowrider je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na