Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja, modding i ostalo > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.01.2009., 18:36   #61
akroporid
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Croatia
Postovi: 16
Nani, imaš li ti konfiguraciju kakvu si naveo za htpc s integriranom grafikom?

Kako radi, kako reproducira .mkv datoteke? Zapinje li ili slično?

Može li s tom konfiguracijom ići i slabiji procesor od Phenoma (koji minimalno?), a da hd radi kako treba.

Ja bih si htio složiti htpc koji mi uopće ne treba za igre nego samo za malo surfanja i gledanja hd-a.
akroporid je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2009., 00:46   #62
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,343
Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
ne moze se preporuciti ni 780G cipset koji jos uvjek ima na mnogim plocama bug sa 2D prikazom koji je za sad ne rijesiv sa novijim driverima.
I onda je svizac...

Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
Naravno da BUG postoji, pa sjecam se kad sam trazio najbolju platformu za HTPC koliko sam dugo trazio razlog bug-a na AMD plocama i ne radi se o nekim forumima vec o svim poznatijim svjetskim forumima gdje su se mnogi hardwerski bugovi dogadjali.
Pravac Google koga zanima vise o ovim problemima.
zamotao čokoladu

Baš zanimljivo, imao sam 780G par mjeseci na stolu i sve je radilo kak treba.
Možda sam ipak trebao uopće ne imati tu ploču nego guglat pa radit zaključke o nečemu kaj nisam ni vidio a kamoli radio sa tim?
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.01.2009., 02:06   #63
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp
 
Nani's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 742
Hoces da kazes da to sto si ti imao plocu bug-free da problem ne postoji?

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?...Language=en-us

http://forums.mozillazine.org/viewto...?f=38&t=807075

http://forums.amd.com/game/messagevi...threadid=99753

Problem sa IE je rjesen donekle sa catalistima 8.12 ali nije rjesio Firefox, dok pojedine stranice i dalje laguju u IE-u.

I sve i da radi kako treba opet napominjem nema 8 kanalni HD zvuk pa kako god se okrene nVidin cispet je superiorniji.

@akroporid

Konfiguracija koju sam naveo, vrti svaki 1080p mkv bez ikakvih problema(mkv je takodjer 24p kao i blu-ray pa ne treba vise od 24 slikice u sec za reprodukciju), jako se malo grije, bez problema staviti pasivni cpu hladnjake i pasivnu napojnu jedinicu.
8200 cipset odlicno radi sa svakim av receiverom i izbacuje LPCM 7.1 zvuk preko av receivera na 7.1 konfiguraciju zvucnika naravno preko hdmi out izlaza.

Anandtech je testirao Intelov G35/45, AMD 780G/790GX i nVidiin 8200/8300 cipset iposto govorimo o HTPC-u da citiram par recenica;
Citiraj:
Autor Anandtech
24 fps Playback: Perfect on NVIDIA
Most movies are recorded at 24 frames per second, however most displays and graphics cards refresh the screen 60 times per second (60Hz). Enter the home theater space and you'll find a number of displays that can properly output a 24 fps signal, but with an HTPC you'll need a video card that can properly output a 24Hz signal. Support for 24 fps playback isn't necessary, but you'll find that without it wide panning shots won't be smooth as the camera moves from one point to the next. The reason is that it's impossible to evenly divide 24 frames into 60, so some frames end up being displayed more than others (the infamous 3:2 pulldown).
On one end of the spectrum we have Intel's G45 which absolutely does not support proper 24p playback. The G45 still does not have official support for it in the drivers and although 24 fps playback is possible in the hardware, we seriously doubt the software group will implement it (that's a dare).
The AMD 780G/790GX results were very choppy at times; even when they seemed smooth we experienced audio sync problems.
The only platform that can properly handle 24 fps output is NVIDIA's GeForce 8200/8300. It just works.
8-channel LPCM
We've been talking about 8-channel LPCM for quite a while now, if you want to know what this is consult our article on the topic. Currently the Intel G35/G45 and NVIDIA GeForce 8200/8300 chipsets support 8-channel LPCM output via HDMI. AMD continues to trail with 2-channel LPCM output on their chipsets. However, they are offering 8-channel LPCM support on the HD 4xxx series of video cards. Of course that option comes with an additional cost and potential problems such as incompatibility with AVR receivers (i.e. those from Yamaha). NVIDIA removed the option for selecting 5.1 channel support in their HDMI drivers, instead offering only 7.1 for multi-channel setups, but this option returns in a soon to be released audio driver set.
Naravno da Intelov G45 ima previse problema kako sam i rekao sa av receiverima da bi se uopste mogao uzeti u razmatranje za konekciju sa receiverom.

Detaljan test moze se naci na sljedecoj stranjici; http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3430&p=5

Zaklucak je uglavnom ovaj;
Citiraj:
Autor Anandtech
if we had to choose one chipset for primary HTPC usage, it would be the NVIDIA GeForce 8200. The GF8200 offers 8-channel LPCM output, no hassle 1080P/24 fps playback capabilities, modest pricing, and a relatively low power envelope when paired with an appropriate processor such as the Phenom X3 8750 or Phenom X4 9350e.
O 780G cipsetu nedostacima;
Citiraj:
Autor Anandtech
The drawback for us is the lack of multi-channel LPCM HDMI audio output and not so great 1080P/24 fps playback capabilities
Sto je porazavajuce za cipset da nema dobru 24p podrsku!

O G45 cipset nedostacima;
Citiraj:
Autor Anandtech
However, we have no idea if implementation of 1080P/24 fps support will occur. Speaking of driver quality and features, this is one area where Intel is behind AMD and NVIDIA
Kao sto sam rekao i ranije Phenom + nVidia 8200 dobitna kombinacija za HTPC.

Ovakva konfiguracija je narucena preko bare i kompletan dojam sa Meediom cu napisati kad stigne.

Zadnje izmijenjeno od: Nani. 15.01.2009. u 02:29.
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2009., 02:20   #64
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,343
To kaj ima usera koji prijavljuju probleme nije ama baš nikakav razlog da ti decidirano izjaviš
Citiraj:
ne moze se preporuciti ni 780G cipset koji jos uvjek ima na mnogim plocama bug sa 2D prikazom


Sličan profil usera redovito zatrpava i forume i podršku proizvođaća zašto su im prodali neispravni proizvod, šalju ss-ove Everesta a grafa radi u 2D modu...ili slični biseri.

Neki problemi koje su imali i Opera i FF su bili vezani za Flash a to je Adobe ispravio zadnjom verzijom.
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2009., 02:33   #65
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp
 
Nani's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 742
Tako mozemo ici u nedogled, uvjek ce biti onih koji ce iz svojih licnih beneficija blatiti konkurente proizvode ali cinjenica ostaje da je 8200 komletniji produkt i ispred 780G i G45 cispeta pogotovo kad je u pitanju reprodukcija HD videa (1080@24p) i audia (7.1 LPCM) sto je najvaznije kod HTPC-a.
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2009., 08:23   #66
mymoon
nautic expert
Moj komp
 
mymoon's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Rijeka-Opatija, negdje između
Postovi: 1,383
još jedno iskustvo iz prve ruke, ne putem neta:

ja sam sebi složio htpc sa foxconn A7GMX-K i nikakvih bugova nisam primjetio.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2009., 09:14   #67
agm7007
noise freak
Moj komp
 
agm7007's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: ZG
Postovi: 320
I ja imam 780G chipset (GB 78G-DS3H) i nisam primjetio nikakve probleme.
agm7007 je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2009., 22:27   #68
marioxp
Premium
 
marioxp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Croatia
Postovi: 36
Vrijedi li ova konfiguracija 3800 kn?

Konfiguracija je iz jedne domaće trgovine i mislim ju kupiti pa želim vaše komentare da li bi mijenjali neke komponente?


# MB ASUS M2NPV-VM, nForce 6150, HT2000, 4xDDRII/800MHz dual channel, VGA on board 128MB, PCI-Ex16, PCI-Ex1, 2xPCI, U/ATA133x2+SATAIIx4, RAID 0, 1, 0+1, 5, Gigabit LAN, 10 x USB 2.0, 2xIEEE1394a, 6 channel sound, ATX
# CPU AMD Athlon 64 X2 5000+ (2.6GHz,1MB,65W,AM2) box
# DDR2 2 GB 800 MHz Patriot Signature Line Kit with Heat Sink (2x1GB)
# HDD SEAGATE 320 GB, ST3320620AS, 7200/Serial ATA, 16MB Cache buffer, NCQ
# HDD SEAGATE 320 GB, ST3320620AS, 7200/Serial ATA, 16MB Cache buffer, NCQ
# VGA ASUS EN8500GT SILENT/HTP/256M/A, GeForce 8500GT, PCIe x16, 256 MB, DDR2, 128-bit, Radni takt GPU 459 MHz, DVI-I, 1x D-sub, HDTV da, Video izlaz S-Video, 2048x1536, 90-C1CJ70-HUAY00Z
# Pinnacle PCTV Hybrid Pro PCI, 310i, analog TV/FM + DVB-T, remote
# DVD+/-RW PIONEER DVR-112DBK, 18x, crno, Dual layer, bulk
# Kućište Antec FUSION, Desktop tower, mATX, 5,25" vanjski utor 1, 3,5" unutarnji utor 3, USB 2, FireWire 1, Napajanje 430 W, Hlađenje 2 ventilatora, srebrno-crna, VFD display
# iMON PAD OEM (Remote Control Unit za iMON Inside i iMON VFD)
__________________
mario
marioxp je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2009., 22:30   #69
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Ploča je sranje i ima daleko boljih s integriranim AMD ili nVidia karticama. Diskove rađe kupiš dva po 500GB, jer je grafička čisti nepotrebni trošak.
Memoriju isto tak moreš kupiti normalan Kingmax, GoodRAM i njima slične, jer nema potrebe za skupom memorijom u HTPCu.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 15.01.2009. u 22:44.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2009., 23:21   #70
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Uzmi si radije HD4670 od grafulje.

WD6400AAKS hard uzmi.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.01.2009., 18:06   #71
Klokan
Premium
Moj komp
 
Klokan's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 118
Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
Tako mozemo ici u nedogled, uvjek ce biti onih koji ce iz svojih licnih beneficija blatiti konkurente proizvode ali cinjenica ostaje da je 8200 komletniji produkt i ispred 780G i G45 cispeta pogotovo kad je u pitanju reprodukcija HD videa (1080@24p) i audia (7.1 LPCM) sto je najvaznije kod HTPC-a.
pa kakvi su to problemi s reprodukcijom 1080p/24hz... ja ih nemam kao ni mnogi drugi... i ovo što se tiče plazme i brisanja programa, frend je imao isti problem kao i ja s 6800 serijom, a ja sa 8800 i 9800( iako su 8800 i 9800 zapravo iste) dok s ati x1950gt, hd3200(integriranom), hd4850 i frend koji je uzeo hd 4670 nemamo taj problem, slučajnost, mislim da ne. jest i problem u plazmi i pošto je hrpa ljudi kupila pv80 želim samo ukazati na ovaj bug s nvidinim karticama

i pošto je većina mkv-a u 23,976fps ne 24fps... svakih 40-ak sekundi se vidi trzanje(jedva primjetno ali primjetno) ako se ne namjesti točno 23,976 fps-a u driveru ili pomoću powerstipa, ne znam jel to riješeno s 8200 serijom ali sa nvidinim karticama( i atijevim ako se stavi preko drivera na 24Hz) koje sam ja imao je bio taj problem.
Klokan je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2009., 02:22   #72
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp
 
Nani's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 742
24p je marketinski naziv za 23,976fps-a. Nece na televizoru stajat dvocifren broj sa 3 decimale

Kako sam rekao, problem se desava kod prve serije sa nedogradjenim EDID-om televizora.

Judder nije uzrokovan s 24p signalom vec nemogucnostu televizije da pravilno prikaze 24p signal.
Televizori obicno odradjuju 2:3, 3:2 ili 2:2 pulldown sa 24p materijalom i zato imas traznje ili judder.
Medjutim sve i da imas recimo Pioneer Kuru koji odlicno prikazuje 24p signal tako sto ga 3 puta ponavlja sa 3:3 algoritmima (72Hz) opet bi sa Intelovim G45 imao judder jer on nije u sanju da pravilno posalje 24p signal, nema potpunu podrsku.

Nadalje ti problemi (intelov 24p) oko koje anandtech-ov recezent govori tesko ce primjetiti user koji ne zna sta i gdje da gleda.
Problem je kad jednom uocis neke anomalije vezane uz 24p signal koje od momenta uocavanja su iritantne i ne prestaju da smetaju.

Malo televizora moze pravilno da rijesi prikaz 24p signala bez blura i bez juddera.
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2009., 20:06   #73
akroporid
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Croatia
Postovi: 16
kako utvrditi koji TV-ovi mogu pravilno reproducirati 24 fps?

Ja imam sony z seriju pa kad gledam neke dvd-ove kad je pan kamere to užasno trza. Na drugim dvd-ovima to nism primjetio.

Skinuo sam jucer neki .mkv trailer pa sam ga pustio na starom kompu (athlon 3000+, 1GB RAM, neka grafa...) pa mi je trzao a CPU usage bio od 90 do 100%.
Nadam se da ova konfa koju si preporucio nece imati toliki CPU usage.

Pitanje, moze li se nekim programom natjerati da phenom koristi sve jezgre pri reprodukciji videa (ako ce uopce biti potrebe za tim)?
akroporid je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2009., 20:36   #74
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp
 
Nani's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 742
Tvoja Z serija je jedan televizorcina i po sa pravom kalibracijom, jos kad bi se spustila previsoka cijena tog modela...
Naime Z serija podrzava 24p true Cinema mod, koji se aktivira sa Theatre/Cinema modom.
Ako i dalje film trza u Cinema modu onda je ili defektan tv ili neki drugi uredjaj koji praivlno ne fiduje televizor.
Taj Cinema mod iskljucuje automatski MotionFlow (mada ga mozes rucno u Cinema modu ukljuciti ali ce ti dati "video look" blu ray-u)

U globalu Sony i Pioneer rade multipriciranje 24p signala 3, 4 ili 5 puta 3:3 za 72Hz, 4:4 za 96Hz (PAL), 5:5 (NTSC), da bi izjednacili frekfenciju panela sa brojem slika cime se izbjegava judder.

Drugi proizvodjaci rade 3:2 ili 2:2 pulldown gdje je judder prisutan i to nije pravi 24p True Cinema mod.

Film ti je trzao zbog lose 24p podrske. Konfa koju sam napisao je dizajnirana za HD video i HD zvuk. CPU utilisation je oko 30% sa ukljucene sve 3 jezgre.
Primjer kako to izgleda na Phenomu 8450
http://video.aol.com/video-detail/am...ore/3542507789

3 jezgre se kod Phenoma u konjukciji sa 780G ili 8200 cispesom automatski ukljucuju prilikom reprodukcije blu-ray 1080p@24Hz materijala, gdje naravno i cipseti preuzimaju dobar dio rada pogotovo kod VC1 i h.264 codeca.
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2009., 09:32   #75
marioxp
Premium
 
marioxp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Croatia
Postovi: 36
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Ploča je sranje i ima daleko boljih s integriranim AMD ili nVidia karticama. Diskove rađe kupiš dva po 500GB, jer je grafička čisti nepotrebni trošak.
Memoriju isto tak moreš kupiti normalan Kingmax, GoodRAM i njima slične, jer nema potrebe za skupom memorijom u HTPCu.
Kao što sam naveo to je konfiguracija iz trgovine i prodaju ju za 3700kn. Ja nikako ne mogu iz komponenti sastaviti konfiguraciju za te novce, te sam stoga vas pitao mišljenje o komponentama odnosno da li koja od komponenti nije dorasla HTPC-u.
Što se diskova tiče i jedan od 320 biti će dovoljan.
__________________
mario
marioxp je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2009., 11:21   #76
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp
 
Nani's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 742
@mario
CPU:Phenom 8450
CPU COOLER:SCYTHE Katana 2 SCKTN-2000 (visina 100mm) (moze i neki drugi-vodi racuna o visini zbog kucista)
MB:Asrock, Gigabyte, Asus, nvidia 8200 ili 8300
MEMORY: Kingmax, G.Skill, Crosair, 2 x 1GB DDR2 6400 ili (2X2GB ako ostane love)
Disk 1: 80GB (Za sistem)
Disk 2: 640GB WD (Storage)
TV TUNER; avertv hybrid speedy pcie ili Pinnacle PCTV Hybrid Pro (ganjaj hybrid kartice zbog dvb-t tunera).
PSU; Chieftec 450W
CASE; Antec Fusion black + remote(ukljucen) (visina oko 140mm)

Ovo mozes uzeti za 4k kuna
Imas tisinu, hladne komponente, pravilnu 24p reprodukciju, mozes 8 kanalni LPCM izbacit preko HDMI-outa na ploci.
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2009., 12:19   #77
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp
 
Lihto's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,944
Zašt mora uzimat disk za sistem od 80gb,samo nepotreba buka...Ako će stavljat XP netreba mu više od 10gb za HTPC ili ako će Vista/Windows 7 ići gore onda 25gb max...A to može stavit na ovaj WD ili bolje da uzme 2 WD-a.
__________________
iMac 27 2.66 QC 12Gb 1066
iPad 5 White 32gb Wifi
iPhone 7 32gb
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2009., 15:44   #78
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,781
Ne ulazeci u HTPC dio price, integrirana grafika u 780V chipsetu (ili njezini driveri, ne znam a nije ni bitno) *jest* smece - kada broj GDI objekata krene rasti prema nekoliko tisuca, stvar jednostavno ne radi kako spada. Bio to Firefox sa 60-70 tabova ili Photoshop, stvar je ista - redraw smrtno spor, pucanje overlaya i ostale divote. Osobno sam dozivio preporod otkada je NVS-ica opet unutra...
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2009., 08:04   #79
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp
 
Nani's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 742
@Lihto
Naravno da ne mora, to je samo prijedlog, moze uzeti WD640GB i pravit particije i cao.
Medjutim obicno useri htpc-a znaju razmjenjivat diskove koji su storage, pa da uvjek ima na jednom OS. Puno je prakticnije nego kopirati sa DVD-ova.
Sto se buke tice uzme seagate-ove diskove i dumpere i rijesen problem.
HTPC je specifican sto ni za jednu konfiguraciju nije fiksiran, slaze se prema potrebi i mogucnostima, ja sam jedan od onih koji je prije 10 godina odvajao sistemski disk od storaga pa to mi je ostala navika odavno
Eto ako ne uzme taj 80GB disk moze uzeti 4GB rama. Sve je prilagodljivo.
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2009., 20:02   #80
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,564
Trebao bi misljenje

Procesor AMD Athlon 64 X2 5000+ , socket AM2, BOX ! , 65nm, 1024
MB Gigabyte M78SM-S2H, sAM2, GeForce 8200, VGA, DVI/HDMI, GLAN, mATX
DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax
Frontier Media Center 400W ATX2.0,USB2.0+AV jack

Evo ovo bi slozio za htpc pa me zanima da li je to ok konfa da vrti hd 1080p bez trzanja.
Konfa bi sluzila samo za gledanje serija,filmova.(divx,dvd,mkv...)
Bila bi spojena preko hdmi-a na panasonic 42pv80 plazmu

Da li je ovo napajanje u ovom kucistu dovoljno jako da to sve gura?
U to ide jos:
HDD maxtor 200 gb
Pioner 111 dbk przilica

Da li stanu 120 mm ventovi u frontier kuciste?
Da li ova ploca daje 5.1 zvuk preko integrirane zvucne?

Pozdrav
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2009., 21:32   #81
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp
 
Nani's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 742
Ako kupujes od nule onda definitivno idi na 8450 procesor a ako imas vec taj x2 i on ce dobro posluziti.
Uglavnom radit ce mkv bez ikakvog trzanja, zato ce se pobrinuti 8200 cispet.
Sto se tice ventova i napajanja nadji specifikacije kucista i pogledaj.

Ploca pored 5.1 zvuka daje i linearni 7.1 pcm zvuk preko hdmi kabla.
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2009., 21:36   #82
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Ne vidim razlog za kupnju Phenoma X3, kad tak i tak sav HD može bez ikakvih problema prebaciti na čipset.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2009., 21:58   #83
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,564
OK uzimam onda tu konfu ali ima sad jedan problem nije dostupna ploca u vemilu.
Ima li jos negdje ta ploca?
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2009., 22:40   #84
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,343
Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
radit ce mkv bez ikakvog trzanja, zato ce se pobrinuti 8200 cispet
Dakle-taj chipset ima i hardware akceleraciju .mkv materijala zakodiranog bez DXVA podrške?

Jako dobar posao Nvidie
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2009., 23:56   #85
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
Ima li jos negdje ta ploca?
Ovo su dućani koji nude tu ploču, samo je pitanje dal stvarno imaju ploču ili je ona samo na cjeniku. Najbolje da nazoveš, pa si onda siguran i lako kreneš u kupnju ili u potražnju neke slične ploče.
Imaš i ploče s GeForce 8300 čispetom za kojih 650+ kn ili modele s AMD 780G ili 790GX čipsetima, ako ne budeš nigde mogel kupiti/naći tu GeForce 8200 ploču.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2009., 12:40   #86
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,745
Stiže nova igračka, više nije "aktualna" ZOTAC GeForce 8200-ITX WiFi,
novo ZOTAC GeForce 9300-ITX WiFi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2009., 13:48   #87
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp
 
Lihto's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,944
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Stiže nova igračka, više nije "aktualna" ZOTAC GeForce 8200-ITX WiFi,
novo ZOTAC GeForce 9300-ITX WiFi.
odlična stvar
jel ima tog negdje za nabavit i koja će bit preporučena cijena?
__________________
iMac 27 2.66 QC 12Gb 1066
iPad 5 White 32gb Wifi
iPhone 7 32gb
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2009., 20:13   #88
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,564
Evo nema nigdje za kupiti Gigabyte M78SM-S2H plocu pa me zanima koju onda da uzmem sa istim chipsetom ili nekim drugim a da je mATX i da ima HDMI izlaz
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2009., 21:05   #89
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,745
Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
odlična stvar
jel ima tog negdje za nabavit i koja će bit preporučena cijena?
Nema još nigdje, ovdje piše: "Zotac expects the 9300-ITX to be available in mid-February at a suggested retail price of $139.99".
Živila jamerika, eto pogađaj pošto će biti u EU ili ovdje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2009., 21:53   #90
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
Evo nema nigdje za kupiti Gigabyte M78SM-S2H plocu pa me zanima koju onda da uzmem sa istim chipsetom ili nekim drugim a da je mATX i da ima HDMI izlaz
Gigabyte MA78GM-S2H ili bilo koju drugu ploču (ASRock, Biostar, Asus, ECS, i sl.), koja ti odgovara formatom ili čipsetom (AMD 700G ili nVidia 8000 serija), jer tak i tak (ako već nema HDMI na ploči) dobiš DVI-HDMI adapter, pa nemaš brige.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na