Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.10.2010., 00:10   #91
Daj.Hard
Premium
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 72
Moja preporuka je LMR-240 kabel.
Gubici su zanemarivi na toj duljini i za 2.4 i za 5GHz.

http://shop.elma.hr/KABELI/MREZA/RAC...611ct6691.html

Jedino što je cijena prava pljačka.

Ja koristim Belden H-155 za tu namjenu. Konektori i kabel nabavljeni vani, skrimpan ručno. Razlika u cijeni cca 600% !!

Ak nađem doma neš od 2 metra, nekaj ćemo dogovorit, right?
Daj.Hard je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2010., 15:47   #92
rrr
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: mtk
Postovi: 2
Pošto ja nisam ništa od ovoga gore shvatio. Zanima me ako ja imam novu satelistsku antenu sa tanjurom. I nemam šta sa njom raditi.... Bi li mi koristlia u svrhu krađe interneta i sl. ? I ako bi koristilo, kako, i šta bi tebalo napraviti?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.09.2011. u 09:36. Razlog: 1. osnovne - razmak među riječima, preglednost
rrr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.11.2010., 17:45   #93
Amdejac
PCEkspert Agent
Moj komp
 
Amdejac's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Monitoring Room
Postovi: 5,202
Naravno da ti može koristiti. Sve imaš na ovom linku.
__________________

AMD Phenom II X4 965 Black Edition/Gigabyte GA-MA770-DS3 v1.0/2x2GB Kingmax KLDE88F/Gainward Radeon HD 4670/Maxtor SATA-II 320GB/Bare ATA-100 120GB/D-Link DGE-528T/Chieftec GPS 400AA-101 A/Thermaltake's Sonic Tower+2x120 mm/Cooler Master Centurion/Logitech Wave keyboard/Logitech MX 1100 Cordless Laser Mouse/LG External Super Multi DVD Rewriter GE20NU11

AMD Athlon 64 3200+/ASRock 939Dual-SATA2/Supertalent 2GB PC3200/ATI Radeon HD 3200/Hitachi 80GB+320GB+1TB/Maxtor120GB/Samsung 2TB/D-Link DGE-528T/Potrošnja od 30 do 45 Wata bez uključenog monitora

AMD Phenom X3 8750/ASRock M3A785GMH/128M/3x1GB Apacher DDR2/Integrated ATI Radeon HD 4200/Samsung HGST Deskstar 2TB/Pionner DVR-1120/Realtek RTL 8168D/Trendsonic Opera Media Center/Samsung LE32B530 (PanelS-PVA)

Asus N750JK/ Intel i7 4700HQ 3.4 Ghz/ Intel Haswell H86 Express/ 2x4 Gb DDR3/ Intel HD 4600/ GeForce GTX850M/ SSD 24 Gb/ SSD 120 Gb/ HDD 1TB 7200rpm/ 17,3" LCD (FHD) Backlight Non-Glare 1920x1080/ Quad Bang & Olufsen speaker with External SonicMaster subwoofer/https://www.asus.com/Notebooks/N750JK/

HP nx7300/Intel Core Duo Processor T2250/1x2048 MB DDRII 667MHz/Intel Graphic 950/SSD 60Gb SATA III/DVD-RW/15.4" 1280 x 800

HP nx6325/AMD Sempron 3500+/1024 Mb DDR II (667 Mhz)/ATI Radeon Xpress 1150 (X300)/HDD 60Gb ATA/DVD-RW/15" 1024*768

HP 650/Intel Cor i3-2348M/2 Gb DDR3/Intel HD Graphic 3000/HDD 320Gb SATA/DVD-RW/15.4" 1366x768

Acer Iconia Tab A500/CPU DualCore 1 Ghz Cortex-A9/Chipset Nvidia Tegra 2 T20/GPU ULP GeForce/1 Gb DDR2/Storage 16 Gb+microSD 16Gb/10.1" 800x1200

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 P3110/DualCore 1Ghz/1 Gb RAM/Chipset TI OMAP 4430/GPU PowerVR SGX540/Storage 16 Gb+microSD 16Gb/7" 600x1024

5" IPS/MediaTek MT6752 Octa Core 1.70GHz/ GPU Mali T760MP/2 Gb/16 Gb/MicroSD 16 Gb/ Dual SIM/13 mpx/5mpx/Li-Polymer 4000mAh

GPON TP-Link TX-6610, upstream 1.244Gbit/s, downstream 2.488 Gbit/s / Speedport W724V / D-Link GigaExpress DGS-1008D Green Tech. 8 port switch / 2x AP Linksys WRT 54GL v.1.1, Firmware DD-WRT v24-sp2 /


Kuhanje piva kod kuće by Amdejac
KAD SE MRTAV PROBUDIŠ, neznaš da si umro i nije ti teško, TEŠKO JE DRUGIMA, ISTO JE AKO SI GLUP.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.09.2011. u 09:36.
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2010., 19:33   #94
semiRocket
Registered User
 
semiRocket's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Rijeka, Žejane
Postovi: 17
Mislim napraviti kantenu, spajanje s karticom na antenu vršiti običnim antenskim kabelom RG6U. Kako to izvesti a da je čim jeftinije. Kakvi konektori trebaju ako može slike i gdje nabaviti. Koliko sam shvatio F-konektor treba imati podnožje za vijke...

Gledao sam na ebay-u RP-SMA to f kabel, ali mi se neda čekati mjesec dana pošiljku

RP-SMA > F bih krimpao sam, ako mi može netko objasniti kako to napraviti. Daj.Hard?

EDIT: Ili ovako nešto jel se može to nabaviti kod nas?

Zadnje izmijenjeno od: semiRocket. 14.11.2010. u 22:48.
semiRocket je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2010., 00:23   #95
rrr
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: mtk
Postovi: 2
E bok,htio bi se posebno zahvaliti svima koji su pridonjeli ovoj temi.Ja ,stvarno nisam znao 95% ovoga što ste pisali ode,jednostavno nije moje područje,općenito.Tako da sam u kratkom vremenu,pomoću vaših korisnih postova,skužio bar kako funkcionira kantena,itd.
rrr je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2011., 15:56   #96
tr4nc3
Banned
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Split
Postovi: 1
Talking Kantena

Prije svega pozdrav svima!

Nemojte me odma kamenovat znan da ima tema o izradi kantena,zanimalo bi me par konkretnih pitanja a i neda mi se sad kopat..
Ovako,iman Tp-link TN-WL422G wireless usb,sad koliko san svatija taj usb ima na sebi RP-SMA konektor(ako se ne varan),na kanteni bi mi triba bit N(zenski) konektor..

Sad koliko san svatija triban jos kupit RP-SMA ženski konektro i N muski konektor i to dvoje povezat sa pigtail kabelon,jel???
Koji bi mi pigtail najbolje odgovara(duzina max 2m),moze bit i malo skuplji samo da nema gubitaka.??
I jeli ima di kupit(po mogucnosti uz splitu) odma gotov takvi kabel da se ne j*eben sa krimpanjen toga..(cuja san da je to jako naporno)
tr4nc3 je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2011., 20:27   #97
fvranjes
Registered User
Moj komp
 
fvranjes's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 12
Bok svima.
Ja sam se također bacio u izradu jedne ovakve kantene i sve sam sredio samo još moram kupiti kabel, pa me zanima što mislite o uzimanju 1 metar kabela sa gubicima 0.7db/m sa konektorima skrimpanim na kabel, cijena je 65 kn metar?
Jesu li to preveliki gubici i koji bi to kabel uopće bio (po mojoj procjeni to bi trebao biti LMR-195)? Jel bi se više isplatilo uzimanje LMR-400 budući da su kod njega jako mali gubici?
fvranjes je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2011., 20:56   #98
fvranjes
Registered User
Moj komp
 
fvranjes's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 12
I jel bi imao manje gubitke sa produžnim usb kabelom od 1 metar + 30 cm pigtail sa gubicima 0.7db/m ili samo sa pigtailom 1 metar bez usb-a?
fvranjes je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2011., 18:56   #99
devil88
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Osijek
Postovi: 13
probao sam s tim produznim kabelom i dosta sam gubio, ta kantenica u kombinaciji s wireles stickom nedaje nikakve rezultate iako imam i sa satdish, mislim da je bolje praviti nesto kvalitetnije biquad u kombinaciji s sat dish,,, jedino sto nisam skontao na jednom postu kaze da se moze s biquada s kabelom povezati ruter na mjesto antenice, sto neznam jel pije vodu posto je ta antenica za odasiljanje a ne prijem ili mozda grijesim?
devil88 je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2011., 19:26   #100
pinkskin
Premium
Moj komp
 
pinkskin's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Daruvar
Postovi: 1,633
Dali je wireless jednosmjerna ili dvosmjerna komunikacija?
__________________


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.09.2011. u 09:38.
pinkskin je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.05.2011., 19:27   #101
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,883
Pa valjda su ti sve wireless antene dvosmjerne, nevidim neke koristi od jednosmjernih antena i nisam uopće siguran jel postoje za wireless kao takve.
__________________
Sent from AS/400.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.09.2011. u 09:38.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2011., 21:12   #102
devil88
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Osijek
Postovi: 13
Citiraj:
Autor pinkskin Pregled postova
Dali je wireless jednosmjerna ili dvosmjerna komunikacija?
Normalno da je dvosmjerna al jel nebi trebao AP pa ruter i onda dalje ili grijesim
devil88 je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2011., 21:18   #103
pinkskin
Premium
Moj komp
 
pinkskin's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Daruvar
Postovi: 1,633
Pa ak je dvosmjerna a večina uređaja ima samo jednu antenu onda antena i prima i šalje, ovo drugo nerazumijem.
__________________


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.09.2011. u 09:39.
pinkskin je online   Reply With Quote
Staro 21.09.2011., 18:29   #104
devil88
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Osijek
Postovi: 13
simens sx 763 wlan od t coma ima kolko ja kontam samo odasiljanje a ne i client mod, ili se opet varam nesto sam citao da se mogu neki ruteri prepucati da rade u clijent modu, uglavnom kolko kontam trebao bi mi AP i stvar bi bila rijesena (malo kasnim u temi al imao sam havariju s kompom).
Jos nesto, negdje sam procitao da je biquad u kombinaciji s sat dish bolji od grid antene 24 dbi, jel to moguce ili je provala? Sto mislite o RG 59 kabelu oce li imati previse zagusenja, da uopce neprobam nego da odma puknem na lmr400.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.09.2011. u 09:41.
devil88 je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2011., 19:30   #105
pinkskin
Premium
Moj komp
 
pinkskin's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Daruvar
Postovi: 1,633
Wireless ti je dvosmjerna komunikacija (upload i download) pa tako i antene za njega i primaju i odašilju.

Brkaš, client mod je mod da se uređaj spaja na wlan mrežu i taj siemens ima samo Acces point mod.

E sad za sat biquad sam i ja čito da je opaka kombinacija nevjerujem da je provala.

Ako možeš odmah što bolji kabal uzmi i gledaj da ga staviš što manje.
__________________

pinkskin je online   Reply With Quote
Staro 21.09.2011., 19:35   #106
devil88
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Osijek
Postovi: 13
dakle simens nula bodova nemogu ga iskoristiti nikako, dakle cist kupiti neki ap i kabel s konektorima, kolko bi kabela bilo pozeljno min mi treba da bi je digao na krov a ap stavio na suho s dosegom struje 5 metara, nadam se da nebi puno gubio posto mi stvarno treba daleko dopucati do Ap od wifi mreze grada.
Hvala svima na odgovorima

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.09.2011. u 09:42.
devil88 je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2011., 08:10   #107
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,382
ja imam 8m kabla lmr 240 i wifi radi super.
tak da nije bed. a i da kupiš lmr 400 kabel
__________________
Ovo je moj sin Vlado
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2011., 00:58   #108
tunja_89
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Lukavac
Postovi: 9
pozz ljudi!
ovako dosada sam imao antenu koja je isla direktno u pci wireless karticu,ali prije par dana ta je antena zavrsila u smecu, ne pitajte zasto.
planiram izraditi tu kantenu,udaljenost izmedju antene na koju se ja spajam je neki 100m zracne linije i nema nista izmedju nas.
e sad duzina mog kabla je oko 10m,nadam se da nije pretjerano jer manje ne moze!
slijedeca stvar koja me zanima koji konektor da uzmem,je li uopste bitno koji jer na drugom kraju kabla je konektor koji ide u wireless karticu mislim da se radi o onom RPSMA. nadam se da nije previse pitanja od jednom!!!
tunja_89 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2011., 10:42   #109
devil88
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Osijek
Postovi: 13
pitam se pitam

"1/4 WaveLenght vam govori koliko sonda mora biti udaljena od dna" kojeg dna izvana ima prsten koji je ispupcen za oko tri milimetra i nije dno ili se on isto racuna u duzinu kantenice, naime duzina nije ista mjereci iznutra i mjereci izvana!!! neznam jel tko to primjetio i koja mjera se racuna
devil88 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2011., 17:16   #110
devil88
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Osijek
Postovi: 13
N

Nitko to nije primjetio ili nitko necita postove

Napravljeno i radi Hvala svima na trudu sto su mi odgovorili!!!!

Zadnje izmijenjeno od: devil88. 18.10.2011. u 10:04. Razlog: napravio sam to sto sam pitao
devil88 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2011., 22:34   #111
goran1985
Ili jesi ili nisi
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: vrgorac
Postovi: 341
jel se može standardni koaksijani kabel (koji se koristi za RTV signal) koristiti za spajanje antene i AP na kojemu je RPSMA, i ako može kako spojiti konektore na njega?
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2011., 00:06   #112
pinkskin
Premium
Moj komp
 
pinkskin's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Daruvar
Postovi: 1,633
Može se, samo onda mora bit što kraći, zalemiš za kanetnu.

Imaš u chipteki kabal od 5 metara 50 kuna sa konektorima, samo ga sjekneš i zzalemiš jedan kraj za kantenu.
__________________

pinkskin je online   Reply With Quote
Staro 24.02.2012., 18:18   #113
Zmaj000
Neradnik
Moj komp
 
Zmaj000's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Slav.Brod
Postovi: 1,245
Ajmo znalci. Dali mogu router iskoristiti kao antenu tj ovako: Dva routera, u jedan je spojen net, a da drugi sluzi za primanje signala. Znaci u drugu prostoriju stavim drugi router ( oba su thompson ST) spojim ga kablom i preko njega da primam signal.

Ono to mi je palo napamet neznam uopce dali je izvodljivo.
Zmaj000 je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2012., 18:59   #114
begi
Premium
Moj komp
 
begi's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: BiH Bihać
Postovi: 612
Koji je model rutera. Da li ima klijent mod.
__________________
duty demagogue
begi je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2012., 20:24   #115
Zmaj000
Neradnik
Moj komp
 
Zmaj000's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Slav.Brod
Postovi: 1,245
Citiraj:
Autor begi Pregled postova
Koji je model rutera. Da li ima klijent mod.
Oba su ST780, a to dal ima klijen mod nemam pojma
Zmaj000 je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2012., 15:00   #116
Velikus
Premium
Moj komp
 
Velikus's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 171
par pitanja u vezi konektora:

- jel moguća izrada tzv. "dock-a"

==> N-konektor >> rp-sma
........................ >> rp-tnc

puno hvala!
__________________
"Ups, sam neš uprsk'o?"

Zadnje izmijenjeno od: Velikus. 20.06.2012. u 15:36.
Velikus je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2012., 03:00   #117
sick
cLub420
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Đakovo, Hrvatska
Postovi: 1
Citiraj:
Autor Yaxyo Pregled postova
može mi netko dat link za download?
ovaj ne radi, puko.
sick je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2013., 01:10   #118
Ivša
Registered User
Moj komp
 
Ivša's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Osijek
Postovi: 28
Citiraj:
Autor sick Pregled postova
može mi netko dat link za download?
ovaj ne radi, puko.
Također!?
Ivša je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2013., 01:55   #119
kantenas
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: Kraljevec na Sutli
Postovi: 3
Ljudi ja sam novi u ovome tako da cu probati laicki objasniti sto me muci. Ja se zelim spojiti kod susjeda na internet (imam njegovo dopustenje) ali mi laptop ima premali domet da hvata susjedov signal. Ja bih si napravio kantenu koja moze loviti do 200m. Sto mi je potrebno za takvu kantenu? Napisite mi strucno i pored po domacem molim vass hitno jeee.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.03.2013. u 09:39. Razlog: RAZMACI u pisanju
kantenas je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2013., 02:37   #120
begi
Premium
Moj komp
 
begi's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: BiH Bihać
Postovi: 612
Ne bih ti preporučio da to riješavaš kantenom. Nemaš je gdje ni uštekati. Vidi neko rješenje sa long range wireless usb adapter, možda onda antena-
__________________
duty demagogue
begi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na