Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.05.2018., 16:07   #1
ranga
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 22
Racunalo ponekad nece boot-a

Imam problem sa racunalom, naime nece da odjednom prije mjesec dana da boot-a tj ne daje sliku, a ventilator na cpu sporije radi, uspio sam ga ovih par tjedana upalit tako da bi oatao upaljen oko pola sata te bi pritiskom na restart ubrzao ventilator na cpu i pokrenuo se, radio bez ikakvih problema. Sad vise i to nemoze, evo radi o po 2 sata ali nece da vise na restart da boota. Zna li netko u cemu moze biti problem? Maticna?
Napajanje sam provjerio sa drugim, mjenjao ram memoriju, ocisceni utori na maticnom ali opet isto. Nadam se da netko zna do cega sigurno moze biti.
ranga je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2018., 16:10   #2
bamuja
ex zmaster76
Moj komp
 
bamuja's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: pula/rotterdam
Postovi: 262
bamuja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.05.2018., 16:20   #3
ranga
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 22
Neznam sto da nadodam, radi se o konfiguraciji

Amd phenom 965
Asrock970
8gb
Amd Hd 6870

Konfa je radila uredno bez ikakvih problema, sta da kaz vise?
ranga je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2018., 20:26   #4
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 381
Sve van,osim jednog keksa rama + proc i napajanje i polako krenuti ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2018., 20:38   #5
bamuja
ex zmaster76
Moj komp
 
bamuja's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: pula/rotterdam
Postovi: 262
koje napajanje je trenutno i s kojim drugim si testirao? kao sto je kolega predlozio, izvadi sve na stol, spoji samo maticnu sa procom za pocetak, bez rama, trebalo bi ti pistati da nema rama, onda polako kreces sa jednom plocicom rama, pa zamjenis nju sa drugom (pretpostavljam da su 2x4gb plocice), ako radi prvo sa jednom pa sa drugom stavi obje pa probaj spojiti graficku.
bamuja je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2018., 23:22   #6
ranga
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 22
Trenutno je seasonic 430, probao jos i sa xfx 450w i ista stvar, vec sam vadio prije kojo tjedan sve vanka osom procesora i nema pomoci
ranga je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 05:29   #7
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 381
Onda posudi/kupi novu ploču i isprobaj s njom ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 08:07   #8
ranga
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 22
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Onda posudi/kupi novu ploču i isprobaj s njom ...
Onda vjerojatno ploca, mislis?
ranga je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 08:28   #9
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,345
A može biti još dosta stvari, ali ako si probao zamjeniti ram, vjerojatno je ploča, da. CPU jako rijetko kada stvara probleme, tako da bi bilo idealno ako imaš gdje istestirati s drugom pločom.
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 08:57   #10
ranga
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 22
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
A može biti još dosta stvari, ali ako si probao zamjeniti ram, vjerojatno je ploča, da. CPU jako rijetko kada stvara probleme, tako da bi bilo idealno ako imaš gdje istestirati s drugom pločom.
Trenutno tesko da mogu do ploce, jedino da uzmem neku polovnu pa da probam, a da pokusam jos jednom rastavit i ispuhat sve?
ranga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.05.2018., 09:09   #11
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,345
A možeš ti raditi što želiš, tko sam ja da ti govorim

Ja samo nagađam što bi moglo biti.
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 09:11   #12
bamuja
ex zmaster76
Moj komp
 
bamuja's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: pula/rotterdam
Postovi: 262
Koji je tocan model asrockice? Ako ima hladnjak na mosfetu probaj ga skinuti i pogledaj u kakvom je stanju termalpad ispod. Imao sam slucaj sa slicnim simptomima di je termalpad bio pretvoren u zvakacu, promjenio termalpad i sve proradilo normalno.
bamuja je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 09:15   #13
ranga
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 22
Citiraj:
Autor bamuja Pregled postova
Koji je tocan model asrockice? Ako ima hladnjak na mosfetu probaj ga skinuti i pogledaj u kakvom je stanju termalpad ispod. Imao sam slucaj sa slicnim simptomima di je termalpad bio pretvoren u zvakacu, promjenio termalpad i sve proradilo normalno.
Radi se o Asrock 970 Extreme 3 maticnoj, sad to nisam nikad pokusavao.
ranga je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 09:31   #14
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,345
Citiraj:
Autor bamuja Pregled postova
Koji je tocan model asrockice? Ako ima hladnjak na mosfetu probaj ga skinuti i pogledaj u kakvom je stanju termalpad ispod. Imao sam slucaj sa slicnim simptomima di je termalpad bio pretvoren u zvakacu, promjenio termalpad i sve proradilo normalno.
Pasta je samo medij koji nema veze s paljenjem kompa. Može probati, ali mislim da to nije problem.
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 09:36   #15
bamuja
ex zmaster76
Moj komp
 
bamuja's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: pula/rotterdam
Postovi: 262
A cuj u svakom slucaju jeftinije nego kupovina druge maticne. A i kazem imao sam slucsj gdje je zamjena rijesila problem
bamuja je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 09:40   #16
ranga
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 22
Citiraj:
Autor bamuja Pregled postova
A cuj u svakom slucaju jeftinije nego kupovina druge maticne. A i kazem imao sam slucsj gdje je zamjena rijesila problem
Provjerim popodne pa vidim oce li bit pomaka
ranga je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 10:15   #17
bamuja
ex zmaster76
Moj komp
 
bamuja's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: pula/rotterdam
Postovi: 262
Ako nemas termalpad trenutno, samo skini hladnjak i pocisti termalpad sa maticne pa probaj tako upaliti, da ustedis vrijeme i novcice ako nije do toga.
bamuja je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 14:57   #18
ranga
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 22
Citiraj:
Autor bamuja Pregled postova
Ako nemas termalpad trenutno, samo skini hladnjak i pocisti termalpad sa maticne pa probaj tako upaliti, da ustedis vrijeme i novcice ako nije do toga.
Ocisceno stavljena nova pasta, sve ponovno spojeno i nista opet nema slike a ventilalor od cpu neide pravom brzinom
ranga je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 15:06   #19
bamuja
ex zmaster76
Moj komp
 
bamuja's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: pula/rotterdam
Postovi: 262
Mjenjaj maticnu onda. Probaj posuditi od nekog za test
bamuja je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 15:07   #20
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,345
Citiraj:
Autor ranga Pregled postova
Ocisceno stavljena nova pasta, sve ponovno spojeno i nista opet nema slike a ventilalor od cpu neide pravom brzinom
Sve je na stock?
Probao clear CMOS?
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 17:07   #21
ranga
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 22
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Sve je na stock?
Probao clear CMOS?
Davno vec
ranga je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 17:17   #22
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,669
jesi pogledao kondenzatore? U kakvom su stanju, ima napuhnutih?
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 18:11   #23
ranga
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 22
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
jesi pogledao kondenzatore? U kakvom su stanju, ima napuhnutih?
Nema napuhanim, svi izgledaju dobro
ranga je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2018., 08:59   #24
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 381
Nije ni jedan kondić malo ispupčen ???
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2018., 14:18   #25
ranga
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 22
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Nije ni jedan kondić malo ispupčen ???
Ma nema nijedan, volio bi da ga ima da znam da je to njega, izvadio maticnu jako dobro pregledao i nema ispupcenog kondezatora nigdje
ranga je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2018., 14:32   #26
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 381
Jel imaš od koga posuditi vent za proc,pa da njega probaš staviti ...

Jel ti hladnjak dobro sjedne na cpu ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2018., 14:55   #27
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,669
Hladnjak sjeo/ne sjeo komp se mora upalit. Ne moze se pregrijat u tako malom periodu.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2018., 15:42   #28
ranga
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 22
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Hladnjak sjeo/ne sjeo komp se mora upalit. Ne moze se pregrijat u tako malom periodu.
Hladnjak normalno sjedi na procu skinut ociscen nova pasta.
ranga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na