Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.12.2017., 15:03   #31
livada2
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 277
Evo da potvrdim da je sa electroneum.hashvault.pro poola direkt sjelo na criptopiu 102ETN-a. trajlo je 20 minuta da potvrdi transakciju
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2017., 17:55   #32
I Don't Know
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Podgorica
Postovi: 100
Zna li neko kako da podesim monero da majna ali da je stalno hajdovan da ne moze da se vidi da majna? Imam mini igraonu pa sam mislio da opteretim sve procesore na jedno desetak odsto da rade dok su racunari upaljeni.
I Don't Know je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.12.2017., 19:37   #33
rudi1
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 94
Citiraj:
Autor I Don't Know Pregled postova
Zna li neko kako da podesim monero da majna ali da je stalno hajdovan da ne moze da se vidi da majna? Imam mini igraonu pa sam mislio da opteretim sve procesore na jedno desetak odsto da rade dok su racunari upaljeni.
Nircmd !
http://www.nirsoft.net/utils/nircmd.html

U folder gdje je miner, kopiras nircmd.exe i kreiras nevidise.bat (ili nevidise.cmd) file s ovim sadrzajem:

nircmd.exe win hide ititle "cmd.exe"
miner.exe

Kad pokrenes skriveni.bat startat ce miner, ali ce prozor biti skriven. Vidjet ces ga u Task manageru kao proces (kartica Details u win10).


Primjer kad je startano s ukljucenim skrivanjem.

Napisao sam miner.exe, preimenovao sam xmr-stak-cpu-notls.exe, ali prakticki stavis cijelu komandnu liniju minera s parametrima (ako ima parametre, xmr-stak ima config.txt iz kojeg ucitava, pa nema par).

ititle "cmd.exe" znaci "In title", tj. da će hidat prozor koji u dijelu imena ima "cmd.exe", Kako to provjeris? Pa tako da komentiras nircmd liniju sa rem da ti ostane samo miner.exe. Vidjet ces da je je u vrhu prozora cmd.exe


Primjer kad je startano kao normalan prozor, prije skrivanja (inace nije memory error, to je zbog vise startanja)

Postoje i drugi matching nacini (pocinje sa, exact match ...)

Zadnje izmijenjeno od: rudi1. 09.12.2017. u 19:50.
rudi1 je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2017., 19:54   #34
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp
 
RimtuTiTuki's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 695
koji diff koristite za CPU mining?

Na R7 1700 dobivam oko 480H/s (nije OC-an)

GTX1070 dobiva oko 670H/s
RimtuTiTuki je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2017., 20:31   #35
livada2
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 277
Citiraj:
Autor RimtuTiTuki Pregled postova
koji diff koristite za CPU mining?

Na R7 1700 dobivam oko 480H/s (nije OC-an)

GTX1070 dobiva oko 670H/s
ja sam s 2 vege stavio na high port al kolko sam shvatio danasnji poolovi sami saltaju kad shvate kolko mozes... znaci ti bi s cpu moro ic na low . najcesce na poolu pise koji port da koristis za sta.
Ako je to uopce pitanje bilo jer ja u xmr-staku nemam komandu za diff
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2017., 13:23   #36
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp
 
RimtuTiTuki's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 695
Citiraj:
Autor livada2 Pregled postova
ja sam s 2 vege stavio na high port al kolko sam shvatio danasnji poolovi sami saltaju kad shvate kolko mozes... znaci ti bi s cpu moro ic na low . najcesce na poolu pise koji port da koristis za sta.
Ako je to uopce pitanje bilo jer ja u xmr-staku nemam komandu za diff
Ma da... ovaj pool ima automatski switch diff-a

https://electroneum.hashvault.pro/en/#!/ports

Ali se može naštimati fiksni diff:

Username format : address.paymentID+FixedDifficulty -->link

S obzirom da do sada nisam majnao sa CPU-om... nemam pojima što i kako naštelati... Mada me isplativost iznenadila
RimtuTiTuki je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2017., 18:33   #37
ThePornstar
Premium
Moj komp
 
ThePornstar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: -
Postovi: 3,182
Citiraj:
Autor maymun Pregled postova
Klikni na settings pa možeš birati minimum payout od 500 da 100000, evo sad pogledao.
Fala stari, nisam uopće skužio to
__________________

RIP!

MTM: 6457-A88 @ modded BIOS 2.29 1.08

CPU: Intel T8100 (undervolted - 0.95V @ full speed Dual IDA)

RAM: 4 GB

VGA: Endivija Quadro NVS 140M (undervolted @ 0.95V)

HDD: Seagate ST9100821AS 100GB/7200 RPM

LCD: 15.4" WXGA

OS: Win 10 Pro x64

Battery: OEM MTec 9 cell 8800mAh (Sanyo)






MTM: 4236-AJ3

CPU: Intel i5 2520M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 3000 + nVidia NVS 4200M

HDD: Seagate 500 GB / 7200 RPM

LCD: 14" HD+

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 9 cell, 94 Wh (Panasonic)







MTM: 4242-NP6

CPU: Intel i5 2430M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 3000 + nVidia NVS 4200M

HDD: SanDisk SSD Plus 120 GB

LCD: 15.6" HD+

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 6 cell 56 Wh







MTM: 20AW-S1HK0P

CPU: Intel i5 4300M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 4600

HDD: Transcend 370S 128 GB

LCD: AUO B140HAN01.3 / 14" IPS FHD

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 9 cell 100 Wh / 6 cell 57 Wh






ROM: OPN27.76-12-22 (8.0.0)
ThePornstar je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2017., 18:10   #38
I Don't Know
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Podgorica
Postovi: 100
Citiraj:
Autor rudi1 Pregled postova
Nircmd !
http://www.nirsoft.net/utils/nircmd.html

U folder gdje je miner, kopiras nircmd.exe i kreiras nevidise.bat (ili nevidise.cmd) file s ovim sadrzajem:

nircmd.exe win hide ititle "cmd.exe"
miner.exe

Kad pokrenes skriveni.bat startat ce miner, ali ce prozor biti skriven. Vidjet ces ga u Task manageru kao proces (kartica Details u win10).


Primjer kad je startano s ukljucenim skrivanjem.

Napisao sam miner.exe, preimenovao sam xmr-stak-cpu-notls.exe, ali prakticki stavis cijelu komandnu liniju minera s parametrima (ako ima parametre, xmr-stak ima config.txt iz kojeg ucitava, pa nema par).

ititle "cmd.exe" znaci "In title", tj. da će hidat prozor koji u dijelu imena ima "cmd.exe", Kako to provjeris? Pa tako da komentiras nircmd liniju sa rem da ti ostane samo miner.exe. Vidjet ces da je je u vrhu prozora cmd.exe


Primjer kad je startano kao normalan prozor, prije skrivanja (inace nije memory error, to je zbog vise startanja)

Postoje i drugi matching nacini (pocinje sa, exact match ...)
Hvala puno probat cu! Moram li svaki dan da pokrecem nakon paljenja racunara ili je automatski pokrenut process??
I Don't Know je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2017., 21:35   #39
rudi1
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 94
Citiraj:
Autor I Don't Know Pregled postova
Hvala puno probat cu! Moram li svaki dan da pokrecem nakon paljenja racunara ili je automatski pokrenut process??
Nije automatski, moras pokrenuti taj bat file svaki put nakon paljenja racunala. Sam se neće pokrenut.

Ako hoćeš da se sam pokrene, stavi njegov shortcut u startup grupu (run dialog: 'shell:startup'), ili dodaj u registry ([HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]). Ima više načina za automatski startat.
rudi1 je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2017., 19:30   #40
rudi1
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 94
Tko holda ETN..
Sutra u 12:00 UTC pocinje trading sa ETN ICO coinima kojih ima mali milijun vani (bolje rečeno par bilijuna) i koji su u ICO periodu nabavljeni po 0.001 USD. Za sada je cijena još 0.1 usd/etn, ali sutra bi mogla naglo pasti. Nisam expert, ali čitam, pa provjerite.

https://www.reddit.com/r/Electroneum...ork_handle_it/

https://www.reddit.com/r/Electroneum...appening_next/

Zadnje izmijenjeno od: rudi1. 12.12.2017. u 19:50. Razlog: zato
rudi1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.12.2017., 09:15   #41
smurf
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Cakovec
Postovi: 32
Bok, svima!

Složio sam Monero rig s jednom(druga je u stand by) Asus RX580 8GB DUAL OC(Samsung), kopirao strapove s 1750 na 2000, instalirao blockchain driver od 23.08. te u xmr-staku postavio intensity na 1024. U AF sam postavio cclock 1150, mclock 2100, core voltage 850, power -20.

Kao što se vidi na slici, kartica kopa oko 820 H/s te cijeli rig troši oko 130W(mjereno na utičnici).

Da li po vama ovo može puno bolje te kako?

https://imgur.com/a/yGWwn
smurf je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2017., 10:56   #42
livada2
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 277
Citiraj:
Autor smurf Pregled postova
Bok, svima!

Složio sam Monero rig s jednom(druga je u stand by) Asus RX580 8GB DUAL OC(Samsung), kopirao strapove s 1750 na 2000, instalirao blockchain driver od 23.08. te u xmr-staku postavio intensity na 1024. U AF sam postavio cclock 1150, mclock 2100, core voltage 850, power -20.

Kao što se vidi na slici, kartica kopa oko 820 H/s te cijeli rig troši oko 130W(mjereno na utičnici).

Da li po vama ovo može puno bolje te kako?

https://imgur.com/a/yGWwn
Kolko sam procitao po forumima imas super rezultat.Vidim da se ljudi hvale kad postignu 750h/s. Mada kad ubodes i sjedecu past ce ti rezultat malo i ove. nije 580 bas za kopanje monera. potrosnju si super smanjio.
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2017., 11:09   #43
Gile
Premium
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 357
Citiraj:
Autor smurf Pregled postova
Bok, svima!

Složio sam Monero rig s jednom(druga je u stand by) Asus RX580 8GB DUAL OC(Samsung), kopirao strapove s 1750 na 2000, instalirao blockchain driver od 23.08. te u xmr-staku postavio intensity na 1024. U AF sam postavio cclock 1150, mclock 2100, core voltage 850, power -20.

Kao što se vidi na slici, kartica kopa oko 820 H/s te cijeli rig troši oko 130W(mjereno na utičnici).

Da li po vama ovo može puno bolje te kako?

https://imgur.com/a/yGWwn
Monero :

5 x ASUS DUAL-RX580-O8G

https://imgur.com/a/dOXog
Gile je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2017., 11:31   #44
smurf
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Cakovec
Postovi: 32
Citiraj:
Autor livada2 Pregled postova
nije 580 bas za kopanje monera. potrosnju si super smanjio.
predlažeš ETH ili nešto drugo?

Citiraj:
Autor Gile Pregled postova
Monero :

5 x ASUS DUAL-RX580-O8G

https://imgur.com/a/dOXog
daj napiši detalje, nemoj se samo hvalit!
smurf je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2017., 15:59   #45
maymun
Premium
Moj komp
 
maymun's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: zadar
Postovi: 189
Ko kaže da rx 580 nije za monero???



RX 580 GTS XXX ED 1325/2125

EDIT: gornjih 1000 nije stabilno, ruši se miner jednom dnevno. Ali na ri 888 (ostale postavke iste) stabilno 5 dana. 988 H/s.

Zadnje izmijenjeno od: maymun. 28.12.2017. u 21:41.
maymun je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2017., 21:35   #46
livada2
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 277
Pa sigurno ima isplativijih za tu karticu od monera.
pogotovo danas kad je sve palo. ETH sigurno vise daje . Bar tako kaze WhatToMine

1000h/s . Kolko ti to struje trosi. Ljepo si to podigo...

Zadnje izmijenjeno od: livada2. 21.12.2017. u 21:48.
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2017., 21:48   #47
ruthr
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: os
Postovi: 5
4xrx580 & 4xvega64



ruthr je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2017., 21:55   #48
maymun
Premium
Moj komp
 
maymun's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: zadar
Postovi: 189
Potrošnju nisam mjerio, ali kartica je 10-ak °C hladnija nego kad kopa eth, 48° cryptonight vs 60° ethash, na istim postavkama.

whattomine sada kaže
31.8 Mhs ethash = 3.37$
cryptonight 1000 H/s = 5.19$
$/kwh = 0.1

Velika razlika. Volio bih točno izmjeriti potrošnju ali nemam watmetar, a ampermetar je tu negdje ali moram ga pronaći

Znači potrošnja je definitvno manja, postavke su navedene gore a detaljnije tu
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=932

Vege su sigurno bolji odabir za cryptonight, već sada, a kamoli kada se pojave mineri optimizirani za HBM2

Zadnje izmijenjeno od: maymun. 21.12.2017. u 22:04. Razlog: gramatika
maymun je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2017., 22:24   #49
livada2
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 277
Citiraj:
Autor maymun Pregled postova
Potrošnju nisam mjerio, ali kartica je 10-ak °C hladnija nego kad kopa eth, 48° cryptonight vs 60° ethash, na istim postavkama.

whattomine sada kaže
31.8 Mhs ethash = 3.37$
cryptonight 1000 H/s = 5.19$
$/kwh = 0.1

Velika razlika. Volio bih točno izmjeriti potrošnju ali nemam watmetar, a ampermetar je tu negdje ali moram ga pronaći

Znači potrošnja je definitvno manja, postavke su navedene gore a detaljnije tu
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=932

Vege su sigurno bolji odabir za cryptonight, već sada, a kamoli kada se pojave mineri optimizirani za HBM2
Da. taj kalkulator za 580 daje samo 690h a ne 1000. mislio sam da i za eth mozes dic njegovih 31 na 35-36 al ocito je za eth vec napucan OC a za crypto nije pa se stvorila velika razlika u procjeni zarade.
livada2 je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2017., 09:16   #50
tomov
Premium
Moj komp
 
tomov's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 380
Citiraj:
Autor maymun Pregled postova
Ko kaže da rx 580 nije za monero???



RX 580 GTS XXX ED 1325/2125
Imam kolegu u u redu koji je u internet kapitalizmu a nije tu na forumu.

Zanima ga koju verziju koristiš i koji ti je setup SGMinera jer kopa sa XMRStek (nadam se da sam dobro napisao).
tomov je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2017., 14:37   #51
maymun
Premium
Moj komp
 
maymun's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: zadar
Postovi: 189
Citiraj:
Autor tomov Pregled postova
Imam kolegu u u redu koji je u internet kapitalizmu a nije tu na forumu.

Zanima ga koju verziju koristiš i koji ti je setup SGMinera jer kopa sa XMRStek (nadam se da sam dobro napisao).
sgminer 5.5.5-gm, nema devfee za razliku od xmrstak.
--rawintensity 896 -w 8 -g 2 ali tu treba eksperimentirati 896/4/2, 512/8/2 itd...

EDIT: gornjih 1000 nije stabilno, ruši se miner jednom dnevno. Ali na ri 888 (ostale postavke iste) stabilno 5 dana. 988 H/s.

Zadnje izmijenjeno od: maymun. 28.12.2017. u 21:40.
maymun je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2018., 19:12   #52
smurf
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Cakovec
Postovi: 32
Moje dvije Asus rx580 8GB OC (Samsung) daju oko 1720 H/s

1150@900mV
2100
Ubermix 2.3 strap
225W cijeli rig, kartice 90W svaka
35C@80%

Uspio sam ih natjerati na oko 1900 H/s, ali je potrošnja 50% veća pa nema smisla.

@maymun daj pls izmjeri potrošnju, tnx!
smurf je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2018., 18:08   #53
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 411
Danas poceo majnat monero sa CPU-om, napravio wallet na kompu, podesio minera sa adresom i da koristi supportxmr.com pool, medjutim hash rate tamo mi je 0. WTF?! . Imam par mašina pa me zanima jel treba neko vrijeme proc ili bi se odma trebali pojaviti ?

Edit: trebalo je dodati adresu. Kako imam dvije (jedna od exchange-a , druga od lokalnog walleta) ni jedna adresa nije dobila payment. Opet wtf?! Na poolu piše da je bilo paymenta...


Aha, total due je 0.002344 a min payout je 0.01 . Izgleda da ne mogu radit payout direktno na exchange (binance)?

Zadnje izmijenjeno od: Firecracker. 10.01.2018. u 08:34.
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2018., 07:59   #54
smurf
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Cakovec
Postovi: 32
Citiraj:
Autor Firecracker Pregled postova
Danas poceo majnat monero sa CPU-om, napravio wallet na kompu, podesio minera sa adresom i da koristi supportxmr.com pool, medjutim hash rate tamo mi je 0. WTF?! . Imam par mašina pa me zanima jel treba neko vrijeme proc ili bi se odma trebali pojaviti ?
Najbolje pričekati 24h da se realan H/s prikaže na pool-u.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
smurf je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2018., 08:02   #55
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 411
Citiraj:
Autor smurf Pregled postova
Najbolje pričekati 24h da se realan H/s prikaže na pool-u.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Taman gore editirao post sa novim informacijama.
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2018., 13:48   #56
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,668
Tek sam počeo majnati Cryptonight sa xmr-stak majnerom.
Da li mi netko može reći šta ovo znači, koliko je loše i može li se smanjti broj errora?

Code:
RESULT REPORT
Difficulty       : 100001
Good results     : 4476 / 4632 (96.6 %)

Error details:
| Count | Error text                       | Last seen           |
|   154 | AMD Invalid Result               | 2018-01-19 10:22:08 |
To je u periodu od 9 sati.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2018., 15:35   #57
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 411
Nisi najbitnije napisa, hash rate i hardver kojim majnas.

errori nek te ne opterecuju

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2018., 16:50   #58
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,668
Citiraj:
Autor Firecracker Pregled postova
Nisi najbitnije napisa, hash rate i hardver kojim majnas.

errori nek te ne opterecuju

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Vege, 16kH/s.

__________________
Sent from my mobile using Tapatalk
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2018., 16:57   #59
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 411
To je odlicno!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2018., 17:32   #60
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,668
Citiraj:
Autor Firecracker Pregled postova
To je odlicno!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Odlično u smislu da je taj broj errora odličan? Zna ih biti i više?
Pokušao sam i malo smanjiti clockove, međutim svejedno bude errora, a čitam po netu da je to do xmr-stak minera, ne nužno do kartica.
Doduše ni ovi blockchain driveri nisu optimizirani za Vege.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na