Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.08.2017., 11:55   #91
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 76
Citiraj:
Autor Shamanix Pregled postova
Ostavio sam se simplemining OS-a i vratio na win da probam drivere nove i odlicni su.. sada AMD opet radi kao i prije..



Kontam da vise nema razloga placati i koristit SimpleMining OS..


Pa sad nije da je cijena tolika da ćemo zbog nje propasti,mislim da je licenca za win daleko skuplja,a dobiješ legalan os pripremljen za upotrebu.Ok, vrti se oko ubuntua pa se to može složiti i u vlastitom aranžmanu,ali ako nisi vičan korišćenju linuxa dobiješ img. ubodeš stick i piči,ma ko to može platiti.Ja imam i PimpOs koji ti je opet custom Ubuntu,ali je kompletan sa gui-em i hrpom alata,ali mi je nekako smos ipak fora,sa pimp-om se zezam kada mi je dosadno.
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2017., 23:20   #92
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 911
nakon sto sam stavio po dva risera na jedan sata kabel sad se svaki put pale svih 6 grafi ali sad imam ovaj error pa ako netko zna kako ga rjesiti?








enable 4g i sve one opcije na gen2 su stavljene, iskljucen audio i stavljena primarna graficka na integriranu
vacs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.08.2017., 11:25   #93
Getriba94
Premium
Moj komp
 
Getriba94's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,017
Citiraj:
Autor snhelix Pregled postova
Pa sad nije da je cijena tolika da ćemo zbog nje propasti,mislim da je licenca za win daleko skuplja,a dobiješ legalan os pripremljen za upotrebu.Ok, vrti se oko ubuntua pa se to može složiti i u vlastitom aranžmanu,ali ako nisi vičan korišćenju linuxa dobiješ img. ubodeš stick i piči,ma ko to može platiti.Ja imam i PimpOs koji ti je opet custom Ubuntu,ali je kompletan sa gui-em i hrpom alata,ali mi je nekako smos ipak fora,sa pimp-om se zezam kada mi je dosadno.
Nije fora u tome da je skup nego nema jos fixa za DAG file, tako da nrp 5 grafi na SMOSU radi sad cca 10mhs manje neg na windowsu s updateanim driverima.

Sent from my D6603 using Tapatalk
Getriba94 je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 11:35   #94
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,067
Citiraj:
Autor vacs Pregled postova
meni 6x rx570 eth 168MH/s + 2530MH/s sa dcri na 15..znaci 28 + 421 po grafi...nek ide redom od 1 do 50 pa neka vidi gdje mu sweet spot
Meni 570 radi 26.7 ETH i 400 DCR na istim postavkama znaci dcr -15
1170 2020 overclock i moded bios Hynix 1500 na vise ak se dobro sjecam, no ove moje imaju 2 memorije, kad sam memoriju elpida mjenjal strap nije imalo nikakvog ucinka, tek kad sam hynix, drugu memoriju promjenil strap onda je proradilo.

Neznam kak da ih naguram na 28 MHS. Poerlevel mi je na 1, bio na 0 ali je nakon 3 dana jedna graficka zblokala.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 11:56   #95
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 911
za power level 0 trebas core skinuti na 1050mhz ali gubis hash onda

sto se tice 28mh/s, neces ga dobiti dok ne dode dag fix tako da sad jedino na windowsu to mozes
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 12:14   #96
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,067
Ok, hvala. Ma nema sanse da idem na windowse, ono malo sto sam bio je bila katastrofa, rigovi vise offline engo online, a dodjem na ovaj smos spojim disk i on radi, ma nisam mogao svojim ocima da vjerujem. Tak da je mene smos kupio i vise nista drugo ni necu pokusavat, samo nek cim prije dodje taj fix na dag i da ddoa neke egzoticne valute za mining i to bi bilo to.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 12:15   #97
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,133
Nema mislim smisla, jer power ne čini čuda i W se uopće ne smanjuju...

Držite power na 3/4 i to je to, core lupite na 1130/1150
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 12:16   #98
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 911
smOS-u samo fali da doda vise majnera jer ovo sto je bilo sa sigt, recimo mogao si majnati na majneru koji ima x11 kernel a na smOS nije nijedan updatean da podrzava tako da bi trebao i na tome malo poraditi ali jbg
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 12:33   #99
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,067
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Nema mislim smisla, jer power ne čini čuda i W se uopće ne smanjuju...

Držite power na 3/4 i to je to, core lupite na 1130/1150
Da to sma i ja primjetil da taj power level nema bas neke prevelike rzalike osim sto mi je na power level 0 na RX 570 zastekalo nakon 3 dana, a na RX 470 neide ispod 2.

Znaci jedina solucija je da se undervolta iz biosa?

Dali se to isplati? Mislim, sad trosim 900w na rx 470 i 800 wati na rx570. To bi se dalo koliko skinuti? 100 wati po rigu?
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2017., 12:55   #100
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 911
najnize sto sam u windowsu mogao spustiti je 920w 6x rx570, na smOS na power level 1 dobijem 950w tako da je to dovoljno blizu
vacs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.08.2017., 15:00   #101
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,067
Da ali ja imam 5 graficki. I ove rx 470 daju malo bolji hash ali i trebaju vise struje. Pa sad dok se sve to skupa usporedi nebih mogao procjeniti koje se bolje isplate dali rx 570 ili 470. Cini mi se da su na isto.

Da i ja bih volio da ovaj dodaje u taj smos malo vise toga. Ali dobro sad je updejto site i puno ljepse to sve izgleda.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2017., 12:43   #102
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,067
Dali vi u SMOSu svaku graficku posebno podesite? Mislim na Core clock i memory clock.
Imam jedan rig gdje je 5 graficki isto i rade isto odprilike kada dadem svima iste postavke, no na ovom drugom rigu jedna graficka mi je od drugog proizvodjaca i teka, nezeli ici vise.

I dlai ste vi to bazdarili u decimalo kako bi se reklo svaku graficku ili ste stavili onak na nulu zaokruzeno?
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2017., 01:19   #103
croclocker
Premium
 
croclocker's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: GER
Postovi: 715
instaliro SMOS na SSD
vidim dvije particije ali ne vidim ni jednu windows particiju u kojoj je config.txt
neko mozda neku ideju


27.08.2017 03:03:57
27.08.2017 03:03:57 HDD Raw Copy Tool 1.10; http://hddguru.com
27.08.2017 03:03:57
27.08.2017 03:03:57 * * * * * IMPORTANT: DURING THE DUPLICATION PROCESS
27.08.2017 03:03:57 ALL DATA ON TARGET WILL BE IRREVERSIBLY OVERWRITTEN!
27.08.2017 03:03:57
27.08.2017 03:03:57 Source: [0] RAW simpleminer-RX-v1118-kernel4.11-16.60-noaer.img [120,03 GB]
27.08.2017 03:03:57 Target: [1] ASMT 2105 0 [120,03 GB]
27.08.2017 03:04:02 Locking device...
27.08.2017 03:04:02 Copying...
27.08.2017 03:44:52 Average speed: 49,0 MB/s
27.08.2017 03:44:52 Task complete.

probo na usb stick
dobijem gresku na 13 %

27.08.2017 03:59:50
27.08.2017 03:59:50 HDD Raw Copy Tool 1.10; http://hddguru.com
27.08.2017 03:59:50
27.08.2017 03:59:50 * * * * * IMPORTANT: DURING THE DUPLICATION PROCESS
27.08.2017 03:59:50 ALL DATA ON TARGET WILL BE IRREVERSIBLY OVERWRITTEN!
27.08.2017 03:59:50
27.08.2017 03:59:50 Source: [0] RAW simpleminer-RX-v1118-kernel4.11-16.60-noaer.img [120,03 GB]
27.08.2017 03:59:50 Target: [1] Kingston DTR30G2 PMAP [15,73 GB]
27.08.2017 03:59:54 Locking device...
27.08.2017 03:59:54 Copying...
27.08.2017 04:06:35 Write Error occurred at offset 15,736,963,072 (27)
27.08.2017 04:06:35 Cannot write to target, aborting...
27.08.2017 04:06:35 Average speed: 39,2 MB/s
27.08.2017 04:06:35 Operation terminated at offset 15,736,963,072 LBA 30,736,256


Edit :

rijeseno

na sticku radi a vjerovatno ce i na ssdu ...

Zadnje izmijenjeno od: croclocker. 27.08.2017. u 04:24.
croclocker je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 07:55   #104
O9g1
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Moj komp
 
O9g1's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 320
E pingvinići, može mala pomoć, pliz?!
Pokušavam u SMOS-u složit da mi pokazuje public IP adresu i dobio uputu na SMOS chatu, ali pri upisu mi je tiplovnica sa zbrlana i ništa nije gdje bi trebalo biti (ušao direktno u root sa CTRL+ALT+F3). Uspio sam naći sve znakove, ali vitičasta zagrada ( ova { , } ) mi izgleda ovako:


Zbog toga dobijam "awk { print $1}: command not found"

Ima li tko ideju kako ovo riješiti?
Ekipa na SMOS chatu predlaže da to napravim sa C/P kroz ssh, ali ne znam ni kako ga upaliti, pa može možda neki link na tutorial for dummies. Goglo mi baš nije od prevelike pomoći

Thnx unapred!
__________________



CPU: Intel i5 2500k (BX80623I52500K) cooled by Scythe Ninja3 (SCNJ-3000)
MBO: Asus P8Z68-V PRO/GEN3
RAM: 2x4GB Kingston 1600MHz, DDR3, XMP (KHX1600C9D3K2/8G)
GPU: GIGABYTE Radeon R9 290 4GB Windforce 3x (GV-R929OC-4GD)
SSD: Samsung 840 EVO 120GB (MZ-7TE120BW) - System
HDD1: WD Caviar Black 500GB (WD5001AALS) - Storage
HDD2: WD 250GB (WD2500JS-22MHB0 ) - Backup
ODD: Samsung 22/8/8/48/32x (SH-S222AB)
PSU: XFX XXX Edition P1-650X-CAG9 650W
CASE: Fractal Design Arc midi
FAN CONTROL: Scythe KAZE MASTER 5.25″ Bay Fan Controller (KM01-BK)
FAN: 2x Fractal Design Dynamic GP-14, 140 mm intake+2X Scythe S-flex 120mm (SFF21E) exhaust
OS: W10 x64
LCD:MASTER: LG 29UM57-P Ultra širok đubar, jooooj što ga volem... , SLAVE: Dell 17"
KEYBOARD: Logitech UltraX keyboard (Y-BL49)
MOUSE: Logitech G400
SOUND: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
HEADSET: Steelseries Siberia v2
RALLYING GEAR: Logitech G25+homemade cokpit+handbrake (modani Genius MaxFighter F-16U)
IF IN DOUBT, FLAT OUT!!!


Don't touch it! It is mine! It's all miiiiineeee!!!







Lenovo Essential B580
CPU: Intel Celeron Dual Core B820 1.70GHz (2MB cache)
LCD: 15.6" HD LED 1366 x 768
GPU: Intel HD Graphics 3000
RAM: 4GB DDR3 1600MHz
HDD: 320GB SATA
ODD: DVDRW DL
PSU: Up to 4hours (Li-Ion 6 cell)
ETHERNET: Yes (Gb LAN)
COMM: Yes (802.11b/g/n)
BLUETOOTH: Yes
AUDIO IN/OUT: Yes
VGA OUT: Yes
HDMI: Yes
CASE: Lenovo
CARD READER: Yes
FINGERPRINT READER: Yes
CAMERA: Yes
OS: Windows 7 Profesional








Lenovo ThinkPad E560
CPU: Intel Core i7-6500U 2.5 GHz
LCD: 15.6 inch 16:9, 1920x1080, IPS-Panel, LED-Backlight, glossy: no
Extern LCD:Lenovo X24a, 24 inch 16:10, 1920x1200, IPS-Panel, LED-Backlight
GPU: AMD Radeon R7 M370 2 GB GDDR5
RAM: 16GB, 2 x 8 GB DDR3L-1600
HDD: 250GB SSD
ODD: DVD+/-RW
PSU: 48 Wh (6 cell)
ETHERNET: Gigabit Ethernet
COMM: 802.11ac, Bluetooth, Intel Dual Band Wireless-AC 8260 - M.2 Card
CONNECTIONS: 3 x USB 3.0, HDMI, VGA, OneLink connector, LAN, Headphone/microphone combo jack
CARD READER: 4 in 1 ( SD Card, MultiMediaCard, SDHC Card, SDXC Card )
CAMERA: Yes
OS: Windows 10 64x









Poštena, dobra i odgovorna trgovina +još jedna...





Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers!
O9g1 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 08:01   #105
grudobran
The boobs protector
Moj komp
 
grudobran's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Dwarfpool
Postovi: 115
Ako imaš neku kantu na linuxu onda u terminalu tipkaj

ssh root@lokalni.ip.od.riga

ako imaš W instaliraj Bitwise SSH Client ili Putty i preko njega se ulogiraj
grudobran je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 16:24   #106
O9g1
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Moj komp
 
O9g1's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 320
instalirao Putty i skužio kako kopirati, ali kako sam noob za linux, ne kužim je li ovo sve treba unijeti kao jednu liniju ili više njih? Tj. treba li negdje enter lupat, pa dalje C/P...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Public IP SMOS tut.jpg‎
Views:	60
Size:	72.6 kB
ID:	18502  
__________________



CPU: Intel i5 2500k (BX80623I52500K) cooled by Scythe Ninja3 (SCNJ-3000)
MBO: Asus P8Z68-V PRO/GEN3
RAM: 2x4GB Kingston 1600MHz, DDR3, XMP (KHX1600C9D3K2/8G)
GPU: GIGABYTE Radeon R9 290 4GB Windforce 3x (GV-R929OC-4GD)
SSD: Samsung 840 EVO 120GB (MZ-7TE120BW) - System
HDD1: WD Caviar Black 500GB (WD5001AALS) - Storage
HDD2: WD 250GB (WD2500JS-22MHB0 ) - Backup
ODD: Samsung 22/8/8/48/32x (SH-S222AB)
PSU: XFX XXX Edition P1-650X-CAG9 650W
CASE: Fractal Design Arc midi
FAN CONTROL: Scythe KAZE MASTER 5.25″ Bay Fan Controller (KM01-BK)
FAN: 2x Fractal Design Dynamic GP-14, 140 mm intake+2X Scythe S-flex 120mm (SFF21E) exhaust
OS: W10 x64
LCD:MASTER: LG 29UM57-P Ultra širok đubar, jooooj što ga volem... , SLAVE: Dell 17"
KEYBOARD: Logitech UltraX keyboard (Y-BL49)
MOUSE: Logitech G400
SOUND: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
HEADSET: Steelseries Siberia v2
RALLYING GEAR: Logitech G25+homemade cokpit+handbrake (modani Genius MaxFighter F-16U)
IF IN DOUBT, FLAT OUT!!!


Don't touch it! It is mine! It's all miiiiineeee!!!







Lenovo Essential B580
CPU: Intel Celeron Dual Core B820 1.70GHz (2MB cache)
LCD: 15.6" HD LED 1366 x 768
GPU: Intel HD Graphics 3000
RAM: 4GB DDR3 1600MHz
HDD: 320GB SATA
ODD: DVDRW DL
PSU: Up to 4hours (Li-Ion 6 cell)
ETHERNET: Yes (Gb LAN)
COMM: Yes (802.11b/g/n)
BLUETOOTH: Yes
AUDIO IN/OUT: Yes
VGA OUT: Yes
HDMI: Yes
CASE: Lenovo
CARD READER: Yes
FINGERPRINT READER: Yes
CAMERA: Yes
OS: Windows 7 Profesional








Lenovo ThinkPad E560
CPU: Intel Core i7-6500U 2.5 GHz
LCD: 15.6 inch 16:9, 1920x1080, IPS-Panel, LED-Backlight, glossy: no
Extern LCD:Lenovo X24a, 24 inch 16:10, 1920x1200, IPS-Panel, LED-Backlight
GPU: AMD Radeon R7 M370 2 GB GDDR5
RAM: 16GB, 2 x 8 GB DDR3L-1600
HDD: 250GB SSD
ODD: DVD+/-RW
PSU: 48 Wh (6 cell)
ETHERNET: Gigabit Ethernet
COMM: 802.11ac, Bluetooth, Intel Dual Band Wireless-AC 8260 - M.2 Card
CONNECTIONS: 3 x USB 3.0, HDMI, VGA, OneLink connector, LAN, Headphone/microphone combo jack
CARD READER: 4 in 1 ( SD Card, MultiMediaCard, SDHC Card, SDXC Card )
CAMERA: Yes
OS: Windows 10 64x









Poštena, dobra i odgovorna trgovina +još jedna...





Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers!
O9g1 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 18:34   #107
grudobran
The boobs protector
Moj komp
 
grudobran's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Dwarfpool
Postovi: 115
Kad si ulogiran kao root

Napravi backup da nešto ne zezneš
cp /root/utils/stats_json.sh /root/utils/stats_json.sh-org

nano /root/utils/stats_json.sh

Otvara ti se editor, spusti se strelicama do linije
ipAddress=`/sbin/ifconfig eth0 | grep 'inet addr:' | cut -d: -f2 | awk '{ print $1}'`
i nju komentiraj sa # tako da izgleda

# ipAddress=`/sbin/ifconfig eth0 | grep 'inet addr:' | cut -d: -f2 | awk '{ print $1}'`

Prepiši ono sa slike,svaka linija u svoj red

Kad si gotov
CTRL + O za Save, lupiš ENTER kad te pita hočeš li snimiti file
CTRL +X za izlaz iz editora

Zadnje izmijenjeno od: grudobran. 04.09.2017. u 18:42.
grudobran je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2017., 10:57   #108
O9g1
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Moj komp
 
O9g1's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 320
Evo za sve noobove od nooba koji je ekšli stvar uspio upogoniti...
Čemu sve to?
Zato što mi je rig 10 km od mjesta stanovanja (kod staraca u mojoj staroj sobi ) A da bi mogao povući namajnano, ethermine mi traži da upišem i IP adresu riga. Da se ne bi zajeFrkavao odlaskom starcima samo radi toga, htio sam elegantnije to riješiti, pa evo:

Prema uputi kolege Grudobrana (Hvala Grudo! ), skinuo i instalirao Putty (besplatan), raspakirao, instalirao i pokrenuo. Sve što je potrebno je unijeti local IP riga (ipak sam ga zbog ovoga i instala upgrade-anog kernela za veći HS donio doma da sve to posložim i doma u lokalnoj mreži mi je IP 192.168.1.2, svima će u lokalnoj mreži biti isti osim što zadnji broj može biti od 2-255. Taj IP vidite kad u simplemining.net svom profilu ostavite kursor na imenu svog riga kao na slici dolje



Citiraj:
Autor grudobran Pregled postova
Kad si ulogiran kao root

Napravi backup da nešto ne zezneš
cp /root/utils/stats_json.sh /root/utils/stats_json.sh-org

nano /root/utils/stats_json.sh

Otvara ti se editor, spusti se strelicama do linije
ipAddress=`/sbin/ifconfig eth0 | grep 'inet addr:' | cut -d: -f2 | awk '{ print $1}'`
i nju komentiraj sa # tako da izgleda

# ipAddress=`/sbin/ifconfig eth0 | grep 'inet addr:' | cut -d: -f2 | awk '{ print $1}'`

Prepiši ono sa slike,svaka linija u svoj red

Kad si gotov
CTRL + O za Save, lupiš ENTER kad te pita hočeš li snimiti file
CTRL +X za izlaz iz editora
Malo pojašnjenje ovoga quotanoga. Naime meni kao linux neznalici prvo što bode oko je: "i nju komentiraj sa # tako da izgleda"

Wooot??? Goglo... sva mudrost je u tome da kad ste strelicama došli dolje do predmetne linije, da ispred nje umetnete znak # i razmak. Time ste samo tu istu komandu pretvorili u običan text i kompjuter je više ne izvršava, tj. ubuntu. Vjetojatno bi isti efekt dalo brisanje iste ili možda ne bi ?! LOL
Nakon toga C/P ostatka ispod ugašene linije:

privateIpAddress=`/sbin/ifconfig eth0 | grep 'inet addr:' | cut -d: -f2 | awk '{ print $1}'`
publicIpAddress=`curl -s http://ipv4.icanhazip.com`
ipAddress="Private: $privateIpAddress Public: $publicIpAddress"


i sada ste uveli novu naredbu kojom kažete da želite vidljiv i interni i public IP.

Ethermine.org.... DAJ MOJE PARE 'VAMO!!!

__________________



CPU: Intel i5 2500k (BX80623I52500K) cooled by Scythe Ninja3 (SCNJ-3000)
MBO: Asus P8Z68-V PRO/GEN3
RAM: 2x4GB Kingston 1600MHz, DDR3, XMP (KHX1600C9D3K2/8G)
GPU: GIGABYTE Radeon R9 290 4GB Windforce 3x (GV-R929OC-4GD)
SSD: Samsung 840 EVO 120GB (MZ-7TE120BW) - System
HDD1: WD Caviar Black 500GB (WD5001AALS) - Storage
HDD2: WD 250GB (WD2500JS-22MHB0 ) - Backup
ODD: Samsung 22/8/8/48/32x (SH-S222AB)
PSU: XFX XXX Edition P1-650X-CAG9 650W
CASE: Fractal Design Arc midi
FAN CONTROL: Scythe KAZE MASTER 5.25″ Bay Fan Controller (KM01-BK)
FAN: 2x Fractal Design Dynamic GP-14, 140 mm intake+2X Scythe S-flex 120mm (SFF21E) exhaust
OS: W10 x64
LCD:MASTER: LG 29UM57-P Ultra širok đubar, jooooj što ga volem... , SLAVE: Dell 17"
KEYBOARD: Logitech UltraX keyboard (Y-BL49)
MOUSE: Logitech G400
SOUND: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
HEADSET: Steelseries Siberia v2
RALLYING GEAR: Logitech G25+homemade cokpit+handbrake (modani Genius MaxFighter F-16U)
IF IN DOUBT, FLAT OUT!!!


Don't touch it! It is mine! It's all miiiiineeee!!!







Lenovo Essential B580
CPU: Intel Celeron Dual Core B820 1.70GHz (2MB cache)
LCD: 15.6" HD LED 1366 x 768
GPU: Intel HD Graphics 3000
RAM: 4GB DDR3 1600MHz
HDD: 320GB SATA
ODD: DVDRW DL
PSU: Up to 4hours (Li-Ion 6 cell)
ETHERNET: Yes (Gb LAN)
COMM: Yes (802.11b/g/n)
BLUETOOTH: Yes
AUDIO IN/OUT: Yes
VGA OUT: Yes
HDMI: Yes
CASE: Lenovo
CARD READER: Yes
FINGERPRINT READER: Yes
CAMERA: Yes
OS: Windows 7 Profesional








Lenovo ThinkPad E560
CPU: Intel Core i7-6500U 2.5 GHz
LCD: 15.6 inch 16:9, 1920x1080, IPS-Panel, LED-Backlight, glossy: no
Extern LCD:Lenovo X24a, 24 inch 16:10, 1920x1200, IPS-Panel, LED-Backlight
GPU: AMD Radeon R7 M370 2 GB GDDR5
RAM: 16GB, 2 x 8 GB DDR3L-1600
HDD: 250GB SSD
ODD: DVD+/-RW
PSU: 48 Wh (6 cell)
ETHERNET: Gigabit Ethernet
COMM: 802.11ac, Bluetooth, Intel Dual Band Wireless-AC 8260 - M.2 Card
CONNECTIONS: 3 x USB 3.0, HDMI, VGA, OneLink connector, LAN, Headphone/microphone combo jack
CARD READER: 4 in 1 ( SD Card, MultiMediaCard, SDHC Card, SDXC Card )
CAMERA: Yes
OS: Windows 10 64x









Poštena, dobra i odgovorna trgovina +još jedna...





Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers!
O9g1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2017., 15:22   #109
Getriba94
Premium
Moj komp
 
Getriba94's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,017
To si sve mogao i prek team viewera, ukoliko jos nema na smosu dag fix dajes u vjetar cca 10% ukupnog hasha + mjesecno za rigove.

Ja ga koristio prije i okej je ali vise nema racunice ako za AMD pricamo.

Sent from my D6603 using Tapatalk
Getriba94 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2017., 18:18   #110
O9g1
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Moj komp
 
O9g1's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 320
Imam samo jedan rigić od 3 grafe, pa me i ne boli baš previše tih 10%, a ovo je fakat u odnosu na windoze set and forget!
Hmmmm, kako možeš preko TV uopće ući u SMOS??? Nisam imao pojma da je to moguće...

Bah, noob, šta da ti pričam!
__________________



CPU: Intel i5 2500k (BX80623I52500K) cooled by Scythe Ninja3 (SCNJ-3000)
MBO: Asus P8Z68-V PRO/GEN3
RAM: 2x4GB Kingston 1600MHz, DDR3, XMP (KHX1600C9D3K2/8G)
GPU: GIGABYTE Radeon R9 290 4GB Windforce 3x (GV-R929OC-4GD)
SSD: Samsung 840 EVO 120GB (MZ-7TE120BW) - System
HDD1: WD Caviar Black 500GB (WD5001AALS) - Storage
HDD2: WD 250GB (WD2500JS-22MHB0 ) - Backup
ODD: Samsung 22/8/8/48/32x (SH-S222AB)
PSU: XFX XXX Edition P1-650X-CAG9 650W
CASE: Fractal Design Arc midi
FAN CONTROL: Scythe KAZE MASTER 5.25″ Bay Fan Controller (KM01-BK)
FAN: 2x Fractal Design Dynamic GP-14, 140 mm intake+2X Scythe S-flex 120mm (SFF21E) exhaust
OS: W10 x64
LCD:MASTER: LG 29UM57-P Ultra širok đubar, jooooj što ga volem... , SLAVE: Dell 17"
KEYBOARD: Logitech UltraX keyboard (Y-BL49)
MOUSE: Logitech G400
SOUND: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
HEADSET: Steelseries Siberia v2
RALLYING GEAR: Logitech G25+homemade cokpit+handbrake (modani Genius MaxFighter F-16U)
IF IN DOUBT, FLAT OUT!!!


Don't touch it! It is mine! It's all miiiiineeee!!!







Lenovo Essential B580
CPU: Intel Celeron Dual Core B820 1.70GHz (2MB cache)
LCD: 15.6" HD LED 1366 x 768
GPU: Intel HD Graphics 3000
RAM: 4GB DDR3 1600MHz
HDD: 320GB SATA
ODD: DVDRW DL
PSU: Up to 4hours (Li-Ion 6 cell)
ETHERNET: Yes (Gb LAN)
COMM: Yes (802.11b/g/n)
BLUETOOTH: Yes
AUDIO IN/OUT: Yes
VGA OUT: Yes
HDMI: Yes
CASE: Lenovo
CARD READER: Yes
FINGERPRINT READER: Yes
CAMERA: Yes
OS: Windows 7 Profesional








Lenovo ThinkPad E560
CPU: Intel Core i7-6500U 2.5 GHz
LCD: 15.6 inch 16:9, 1920x1080, IPS-Panel, LED-Backlight, glossy: no
Extern LCD:Lenovo X24a, 24 inch 16:10, 1920x1200, IPS-Panel, LED-Backlight
GPU: AMD Radeon R7 M370 2 GB GDDR5
RAM: 16GB, 2 x 8 GB DDR3L-1600
HDD: 250GB SSD
ODD: DVD+/-RW
PSU: 48 Wh (6 cell)
ETHERNET: Gigabit Ethernet
COMM: 802.11ac, Bluetooth, Intel Dual Band Wireless-AC 8260 - M.2 Card
CONNECTIONS: 3 x USB 3.0, HDMI, VGA, OneLink connector, LAN, Headphone/microphone combo jack
CARD READER: 4 in 1 ( SD Card, MultiMediaCard, SDHC Card, SDXC Card )
CAMERA: Yes
OS: Windows 10 64x









Poštena, dobra i odgovorna trgovina +još jedna...





Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers!
O9g1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2017., 18:40   #111
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,133
Napokon dodali grupiranje...sada se moze s jednim emailom majnati vise valuta!
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2017., 15:34   #112
tabana
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 48
Može li se (i ima li smisla) u ovom OS-u rudariti sa različitim GPU-ima na istom rigu? Npr. 2x ATI + 2x Nvidia na istom rigu?
tabana je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2017., 20:22   #113
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,133
Ne, nema podrške za to.

BTW

Da li je netko imao problem, da kada snimi image na HDD ili SSD, da mu se poslje ne vidi disk, tj da ne vidi config te ne možeš upisati adresu?
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2017., 08:00   #114
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 76
na usb sticku od 32 gb nema problema,probao i na ssd isto bez problema.
btw sada sa novim kernelom rx560(saphire) 4 gb-micronis gpu 1130 mema 1900,undervolt 975 mV i tdp u SMOS u na 4 ide na eth 12,5 MH/s to mi je svega 0,1-0,2 gore od win7 bolje nisam uspio izvući.
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2017., 20:11   #115
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,133
Kako undervoltaš?

Power na AMD-u ne radi, i to sve što napravi smanji core clock... a ako ga ti ipaš na 1130, i power na 4, on će držati core na 1130.

Spuštanje potrošnje na AMD kartici ide jedino spuštanjem core clocka, bar ja nisam skužio kako drugačije...
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2017., 19:01   #116
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 76
Ja sam recimo imao power na 6 i 2 rig-a (3xgtx1060 6 gb na win 7) + SMOS 2x 470 4 gb i 1 x rx 560 4 gb skupa 830W power na 6, kad sam spustio power na 4 780 w,one na winsima nisam dirao-(skupa su mi na mjeraču pa zato to navodim),prema tome čačkanje samo SMOS-a.ukupni Hash mi je na smosu pao za cca 0.8-1 MHz pa pretpostavljam da se malo snizio i core clock a gore su postavke iz biosa i da rx470 su mi na 950mV 560 na 975.
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2017., 14:24   #117
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Pozdrav imam 6 modanih kartica koje mi ne rade stabilno, tj previse im je klokana memorija. Moram spustiti memoriju na 1900 mhz svaki put kad startam vindows i cclaymore da bi radile stabilono. E sad, da li na SMOS mogu podesavati klokove svake kartice posebno? I jos jedno pitanje...imam na rigu obicni hdd, da li mogu ovaj image naplepiti na taj hdd (tu mi ej i windows ) i podesiti u biosu da boota sa hdd SMOS?
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2017., 14:39   #118
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,246
mozes nalijepiti image SMOS na hdd ali ce ti obrisati windowse

i mozes overclockat kartice pojedinacno, samo odvoji sa zarezom... npr. 1900,2000,1800,1850 ako su cetri kartice u rigu.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2017., 15:13   #119
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Hvala na odgovoru,a da li vidim koje su kartice u pitanju? Jer imam 6 rx 580 kojima treba spustati memory clock, 3 rx570 I 4 rx 580 ...problem mi je sto mram koristiti razlicite klokove za ove kartice ,znaci da li vidim u smos koju karticu podesavam? Hvala unapred za odgovor.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2017., 15:43   #120
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,246
Ne bas, ovako ti izgleda moj SMOS...



Dakle krenes s default clockom npr. 1750 pa downclockas ili overclockas sve odjednom dok ne bude stabilno, ako ti bude pucalo ili se miner rusio, pisat ce ti koja kartica zafrkava, npr. GPU1, onda tu karticu downclockas i to ti je to... malo borbe, format je GPU0,1,2,3,4,5 ... na ovoj mojoj slici prva 2 su 1060, a ostalo su 470 4g.

edit: dakle na trecem rigu di su 5x 470, prva kartica GPU0 mi je uvijek hangala pa sam joj spustio memoriju, a ostale rade i na visoj.
dakky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na