Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.07.2017., 17:57   #31
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,247
Radi na USB3.0 portu..... nevjerojatno, i vidi svih 5 odjednom... super... to je to, evo prebacena 3 riga sa win na smos... jos 2 na drugoj lokaciji.... hvala
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2017., 10:43   #32
xoverload
Premium
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: osijek
Postovi: 119
Ma meni ne radi na toj ploci na bilo koji utor da ubodem USB. Doslovno sam sve portove isprobao, ne znam u cemu je problem. Kada je u USB2.0 onda dobijam stack trace odmah na pocetku, kada ga ubodem u USB3.0 onda kao i krene nesto raditi ali boota u emergency mode i onda ne znam sta bih dalje. Probao sam s dva sticka vec i uvijek ista fora.
xoverload je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.07.2017., 19:43   #33
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,146
Probaj s jednom grafom. Ako neće, onda skini novi image i ponovno stavi na stick.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2017., 11:01   #34
luka1002
Craken
 
luka1002's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 23
Pitanje

Da li podržava limit TDP (za Nvidie)?
Od minera, da li je podržan EWBF's ?

luka1002 je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2017., 11:41   #35
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,146
Da i Da
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 16:28   #36
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Da li mislite da cu resiti problem sa SMOS to sto mi na windowsu 5 grafi radi a 6. nece ?
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 16:30   #37
O9g1
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Moj komp
 
O9g1's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 320
vrlo vjerojatno
__________________



CPU: Intel i5 2500k (BX80623I52500K) cooled by Scythe Ninja3 (SCNJ-3000)
MBO: Asus P8Z68-V PRO/GEN3
RAM: 2x4GB Kingston 1600MHz, DDR3, XMP (KHX1600C9D3K2/8G)
GPU: GIGABYTE Radeon R9 290 4GB Windforce 3x (GV-R929OC-4GD)
SSD: Samsung 840 EVO 120GB (MZ-7TE120BW) - System
HDD1: WD Caviar Black 500GB (WD5001AALS) - Storage
HDD2: WD 250GB (WD2500JS-22MHB0 ) - Backup
ODD: Samsung 22/8/8/48/32x (SH-S222AB)
PSU: XFX XXX Edition P1-650X-CAG9 650W
CASE: Fractal Design Arc midi
FAN CONTROL: Scythe KAZE MASTER 5.25″ Bay Fan Controller (KM01-BK)
FAN: 2x Fractal Design Dynamic GP-14, 140 mm intake+2X Scythe S-flex 120mm (SFF21E) exhaust
OS: W10 x64
LCD:MASTER: LG 29UM57-P Ultra širok đubar, jooooj što ga volem... , SLAVE: Dell 17"
KEYBOARD: Logitech UltraX keyboard (Y-BL49)
MOUSE: Logitech G400
SOUND: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
HEADSET: Steelseries Siberia v2
RALLYING GEAR: Logitech G25+homemade cokpit+handbrake (modani Genius MaxFighter F-16U)
IF IN DOUBT, FLAT OUT!!!


Don't touch it! It is mine! It's all miiiiineeee!!!







Lenovo Essential B580
CPU: Intel Celeron Dual Core B820 1.70GHz (2MB cache)
LCD: 15.6" HD LED 1366 x 768
GPU: Intel HD Graphics 3000
RAM: 4GB DDR3 1600MHz
HDD: 320GB SATA
ODD: DVDRW DL
PSU: Up to 4hours (Li-Ion 6 cell)
ETHERNET: Yes (Gb LAN)
COMM: Yes (802.11b/g/n)
BLUETOOTH: Yes
AUDIO IN/OUT: Yes
VGA OUT: Yes
HDMI: Yes
CASE: Lenovo
CARD READER: Yes
FINGERPRINT READER: Yes
CAMERA: Yes
OS: Windows 7 Profesional








Lenovo ThinkPad E560
CPU: Intel Core i7-6500U 2.5 GHz
LCD: 15.6 inch 16:9, 1920x1080, IPS-Panel, LED-Backlight, glossy: no
Extern LCD:Lenovo X24a, 24 inch 16:10, 1920x1200, IPS-Panel, LED-Backlight
GPU: AMD Radeon R7 M370 2 GB GDDR5
RAM: 16GB, 2 x 8 GB DDR3L-1600
HDD: 250GB SSD
ODD: DVD+/-RW
PSU: 48 Wh (6 cell)
ETHERNET: Gigabit Ethernet
COMM: 802.11ac, Bluetooth, Intel Dual Band Wireless-AC 8260 - M.2 Card
CONNECTIONS: 3 x USB 3.0, HDMI, VGA, OneLink connector, LAN, Headphone/microphone combo jack
CARD READER: 4 in 1 ( SD Card, MultiMediaCard, SDHC Card, SDXC Card )
CAMERA: Yes
OS: Windows 10 64x









Poštena, dobra i odgovorna trgovina +još jedna...





Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers!
O9g1 je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 16:32   #38
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Tnx, ode pokusati.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 18:06   #39
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Nece da boota.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 19:02   #40
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 911
preciziraj problem (slikovito ako moze)
vacs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.07.2017., 21:33   #41
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Uradim sve kako je u uputstvu ,stavim usb, podesim da boota sa usb-a , I nista se ne desava, samo neka crtca treperi u desnom kutu. Pokusao sma u biousu da nadjem I iskljucim onboard grafiku, ali nisam nasao ima nesto. Ali isto mi se desava kad sma pokusao i sa 4 grafe

Zadnje izmijenjeno od: DigitalVHS. 19.07.2017. u 21:49.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 22:04   #42
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,146
Mislim da će biti lakše da ja tebi dam ban

Majke ti daj malo više napiši, pa nemrem po cijelom forumu tražiti što imaš, koju ploču, koje grafe... da bi pokušao pomoći ti...

I reci mi, nije valjda da je to još onaj prvi rig od početka tvoje registracije na ovaj forum?
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 22:28   #43
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Ma ja pisem I kukam u svakim temam, I pisao sam x puta koji rig, pa onda mislim da vi znate koji je rig u pitanju..

Da to je taj rig sto si ti pokusao da sredis Samo sam uzeo jos dve grafe, I 5 mi radi ali 6 nece.

Asus Z270 a Prime

750+700 PSU

4 gb rama

4xRx580 8 gb Strix OC (njih sam modao )

2x Rx580 8 gb TopEdition (njih nisma dirao)

2 grafe su mi an ploci 4 na riserima...

Sad ti vidis koliko s ja zajebavam sa tim pa ti ostani normalan

Uglavnom 5 grafi radi 6 nece..pokusao sam 1000001 varijantu....Upravo sam pre 20k minuta uspeo da sredim svih 6 ...tj device menager vidi svih 6 sa instaliranim drajverima....ja krenem da plesem I skacem , ukljucim claymore I komp se totalno zamrzne
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 22:34   #44
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,146
Znaci ovo si napravio?

1) Make sure you're running the latest BIOS!
2) Set device to boot from USB/pendrive
3) Upgrade bios to newest (important !)
4) Enable 4G encode
5) Set PCIe support to Auto
6) Enable onboard graphics to startup as first (PEG - > IDG)
7) Plug your monitor into the ONBOARD graphics

Image na stick, stavi kada zavrsi u config svoj email i ubaci stick u usb3.0 na ploci i iskljuci disk ako imas.

Odi onda na simplemining i logiraj se te na mailu klikni link koji dobijes. Kada se pokrene mora se tamo na tom linku pojaviti tvoj rig...

Uglavnom kada pokrenes rig treba oko 5-10 min da se pokrene...probaj prvo sa 1 grafom i onda pikaj jednu po jednu...
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 22:43   #45
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Nisam sve tako odradio, idem ispocetka.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2017., 09:57   #46
Bezimeni777
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Samobor
Postovi: 129
Pitanje, posto me win10 hebe i nikak da mi radi stabilno, probat cu se prebaciti na SMOS, ali na njihovoj stranici ima posebno sa skinuti za R verziju grafickih kartica i za RX verziju, a ja u rigu imam mix jednog i drugog.... kaj skinuti?
Bezimeni777 je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2017., 09:59   #47
tskarda
Premium
Moj komp
 
tskarda's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Umag
Postovi: 954
Moraš razdvojiti. Neće ti raditi zajedno.

Ili koristi Ethos distro.
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2017., 10:05   #48
Bezimeni777
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Samobor
Postovi: 129
Znaci i ova opcija odpada, tnx
Bezimeni777 je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2017., 10:10   #49
tskarda
Premium
Moj komp
 
tskarda's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Umag
Postovi: 954
Pa nemoj skrivati opremu ko zmija noge, daj napišti koji ti je setup, koliko grafica imaš, koje su itd pa će ti netko naći riješenje.

Negdje si pisao da imaš 2 kompa sa 3+2 grafe, smjesti ih tako da ti jedna bude na R a druga na RX verziji.
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2017., 13:27   #50
Bezimeni777
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Samobor
Postovi: 129
Ma kaj bi skrivao
Imao to u 2 kompa:

1 Rig
PRIME B350-PLUS,AMD Rayzen 1600, 32GB RAM, 512 SSD....
1 x rx580 8GB, 1 x r9 290 4GB
550W Bronze

2 Rig
MSI Z170A Krait Gaming 3X, Intel G4560, 4GB rama, 500 HDD
1 x r9 290 4GB, 2 x r9 390 8GB
700W Bronze

I sad to sve prebacio na 1 rig, na ovu MSI i stvar nikak ne sljaka, probat cu se jos poigrat sa driverima jel mislim da u njima lezi problem.
Bezimeni777 je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2017., 16:27   #51
tskarda
Premium
Moj komp
 
tskarda's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Umag
Postovi: 954
R9 potrpaj u jedan, pa nabavi neki komp za par kuna sa kvalitetnim 350w ili više napajanjem za tu jednu sirotu 580ku
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2017., 20:12   #52
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,146
Citiraj:
Autor Bezimeni777 Pregled postova
Ma kaj bi skrivao
2 Rig
MSI Z170A Krait Gaming 3X, Intel G4560, 4GB rama, 500 HDD
1 x r9 290 4GB, 2 x r9 390 8GB
700W Bronze

I sad to sve prebacio na 1 rig, na ovu MSI i stvar nikak ne sljaka, probat cu se jos poigrat sa driverima jel mislim da u njima lezi problem.
Ne šljaka jer ti je slabo napajanje, za 4x trebaš imati 1000W. Iako mi nije jasno kako te tri rade na 700W bronze...
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2017., 20:39   #53
Bezimeni777
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Samobor
Postovi: 129
Radilo je ko beba, s time da je jos imao 2 x 3.5" HDD Napajanje nije problem, jel kad spojim 2 graficke isto se miner zblesira na 0.00, tak da je ili driveri ili riseri (koji su radili bez problema)

Probat cu staviti samo 4x R9 i SMOS







Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 27.07.2017. u 21:44.
Bezimeni777 je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2017., 21:45   #54
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,146
Ja imam Seasonic 850W Gold i nema šanse da mi rade 4xR9 290 gore...

Probaj SMOS, jer tako buš otklonio probleme sa SW.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2017., 21:55   #55
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 76
meni je ovaj SMOS,hard rock već danima,mali Rig sa 2rx470 4g RAM,kuc u drvo da ga ne ureknem,inače probao i win7 koji se na toj konfiguraciji,na dfi lan party povremeno blesirao,te pimp os koji je isto stabilan ali ipak kompleksniji,imam licencu pa ću ga vjerojatno upogoniti sa hladnijim danima jer mi se sada ne sjedi uz vrući rig.za kolegu post iznad,kakva ti je situacija sa temperaturama ?osim komponenti,graf,proc vise manje ali pak temperature komponenti napajanja ipak su te r mačkice
zahtjevne.
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2017., 23:43   #56
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,069
I ja presao na ovo, izgleda kool.

Danas sam doslovno zamrzio Linux, majcicu ti vidim koliko sam problema imao...

Ovako das 2$ i bez brige si, samo se nadam da ce raditi, i da sad imam rx470 s 5 graficki, 4 gigabyte i 1 MSI. Radi zasad.

A imam i ja ovu spomenutu maticnu i jao mjake li ji vidim.
Uglavnom ako zezaju usbeovi onda treba nesto onaj IMMOU enable ili disable nisam siguran, cini mi se enable u biosu od maticne. Probaj mozda pomogne. inace ja bootao s diska ovaj smOS

EDIT:
Kako se MODa Bios u smOSu?
__________________

Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 27.07.2017. u 23:50.
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2017., 01:07   #57
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 911
u teoriji mozes ali rade nemoj, bootaj u windows i modaj tamo pa se vrati u smOS
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2017., 01:13   #58
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,069
Jel ima taj smOS ssh acess?

Jer imam iste graficke, pa bi onda jedan bios za svaku sredio pa bi preko ssha mozda mogao ostale modati?

Ili bolje da napravim to u widnowsima za svaku posebno... Jer mi je zlo od linuxa...
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2017., 01:31   #59
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 911
navodno ima ali se nisam htio baviti time jer ne zelim pobrkati grafe, ustekavati jednu po jednu, cekati da se sve digne itd itd...jednostavnije je u windowsu, a tak i tak ih vec imas instaliran
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2017., 08:07   #60
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 76
ssh pristup
login :miner
pass: miner
snhelix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na