Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.06.2017., 21:49   #1
matej_cro
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Asus RT-AC1200g+ 3G/4G

Pozdrav ljudi,

uzeo sam za more asusov router i tele2 pokucni internet. Imam tele2 stick(huawei e1752) u koji sam stavio SIM karticu i ubacio u router, ali ne mogu postici da mi internet radi. Uspio sam doci do dijela gdje mi pise da je Connected, ali ne otvara niti jednu stranicu. stavio sam mu zadnji firemware. pliz help
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	asus.PNG‎
Views:	94
Size:	172.5 kB
ID:	18227   Click image for larger version

Name:	asus_ping.PNG‎
Views:	85
Size:	124.4 kB
ID:	18228  
matej_cro je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 23:08   #2
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Pa i jesi connected, vidiš da ti prolazi ping prema FB smetju ...
Vjerojatno fali neka sitnica, da je ova konekcija preko stika u prioritetu u odnosu na WAN port, ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.06.2017., 23:40   #3
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 958
upute za spajanje 3g/4g stick na asus router

https://www.youtube.com/watch?v=k5FjpBiYiXo
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2017., 01:21   #4
matej_cro
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
@skalar pogledao sam taj video, nisam imao tu opciju na pocetku da postavim da je usb modem.

ali sam uspio rijesiti, resetirao sve na tvornicke postavke opet ubacio stick, upisao APN resetirao router i radi.

matej_cro je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2017., 01:42   #5
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 958
ako ti ne bude teško ak možeš s vremena na vrijeme javiti kako to radi sa stikom,
mogla bi postat zanimljiva alternativa ubuduće.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2017., 13:55   #6
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
moze speedtest?

navodno postoje neka ogranicenja u Asus-ovoj implementaciji USB drivera za 3G/4G stickove, pa u nekim modelima to limitira brzinu na 25Mbit
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2017., 16:00   #7
matej_cro
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
moze. za sad sam na 3G sticku, ali cu ga vjerovatno mijenjati za 4G jer nije bas bajna brzina posto mi treba za apartmane (bit ce barem 5-8 ljudi spojeno, nekad mozda i vise).

do sad mjerenja:
doma - podsljeme: ping:119, d:2.9mbps, u:346kbps
posao - tresnjavka - ping:106, d:4.03mbps, u:4.23mbps
kafic na tresnjavci - ping: cca 120, d: 1.23mbps, u:cca 300kbps
matej_cro je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2017., 20:58   #8
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 675
Super ti brzine ako pogledamo kolike su antene u tom 3G usb stiku .
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2017., 22:31   #9
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Idu ti (posteni) 3G stickovi uredno preko 20Mbps s tim zakrzljalim unutarnjim antenicama
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2017., 22:41   #10
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 958
kaj nije na ugovor i nebaš puno skuplji 4g router na tele2 s time da su ti otvorene opcije postavljanja vanjskih antena?
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.06.2017., 11:59   #11
acmevagabundo
Premium
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: ZG
Postovi: 119
Pozdrav,
imam navedeni ruter i neki Huawei stick (ne znam koji, fizički ne mogu do njega). Kad bi otišao na more koristio sam bonbon internet i neki TP-link ruterčić da bi imao WiFi u apartmanu. Pošto tele2 u pokućnom daje flat, imam u planu uzeti jedan mjesec tu tarifu i spojiti stick u Asusov ruter koji bi ponio iz Zagreba. Pretpostavljam da bi to radilo.
Ono što znam je da je stick 3G. Pretpostavljam da će raditi ako stavim tele2 karticu u 3G stick, samo će se smanjiti brzina na 3G. Kakva je razlika u praksi između 3G i 4G, ako je puno bolje da imam 4G modem, koji preporučate?
Htio bi kupiti što treba (4G modem?) u ZG, tako da kad dođem na ljetovanje imam svu potrebnu aparaturu. I oglasnik mi je prihvatljiva opcija.
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2017., 13:08   #12
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Citiraj:
Autor acmevagabundo Pregled postova
Kakva je razlika u praksi između 3G i 4G
4G je jos uvjek manje zauzet od 3G, pa su brzine u praksi visestruko vece nego na 3G, jer na 3G se rijetko gdje mogu postic maksimalne brzine...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2017., 21:19   #13
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 958
prva i najveća razlika je da 4g ima puno veći domet od 3g,tako da vjerojatno tamo u ruralnim sredinama gdje
jedva da je bilo 3g signala je moguće imati upotrebljiv internet preko 4g ono što će vjerojatno u priobalju
biti veliki problem preko ljeta će biti zagušenost.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2017., 22:37   #14
matej_cro
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
kaj nije na ugovor i nebaš puno skuplji 4g router na tele2 s time da su ti otvorene opcije postavljanja vanjskih antena?
kad sam kupio ovaj router onda sam saznao da ima mogucnost za dodatne antene

Ono sto mi je bilo bitno za internet:
  • bez ugovora
  • router otkljucan da mogu koristiti u narednim godinama
  • flat internet


Nabavio sam 4G stick(alcatel onetouch L850V) preko njuskala od HTa. Covjek mi je tvrdio da je otkljucan pa sam se nasao s njim da provjerim i fkt otkljucan. Covjek jos ima 30ak komada pa ako nekom treba PM pa vam dam kontakt.

Sto se tice brzine. bio sam u uredu na tresnjavci gdje je zgrada do zgrade, signal na jednoj crtici:
4G stick preko laptopa: ping:39ms, d:19,97mbps,u:2,12mbps.

Testirao prije par min doma (podsljeme), 4Gstick u router ustekan, jacinu signala nez posto sam preko moba testirao i zadovoljan, brze neko vdsl koji imam od HTa
ping:135ms, d:44,5mbps, u:25,6mbps

Update:
testirao sam jos doma 4G stick preko laptopa: ping:40ms; d:36,41mbps; u:34,41mbps

Zadnje izmijenjeno od: matej_cro. 21.06.2017. u 01:15.
matej_cro je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 20:28   #15
matej_cro
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Pozdrav ekipa...mali update
posto mi opet treba za apartman internet, uzeo sam od tcoma internet posvuda za 49kn/mj (60gb promotivni period) jer imam njihove usluge.


cim sam dobio internet simicu, odmah problemi...prvo aktivacija ide untuar 24h. probam nakon 3 dana, pise da je spojeno, ali internet ne funkcionira. korisnicka kaze da idem mijenjati sim karticu u poslovnicu. dodem u city centar, ja sam cekao samo pola sata i jos je bilo 8ljudi ispred mene (covjek ispred mene je vec cekao sat vremena). nikad mi nece biti jasno zas ekipa ne stavi vise ljudi na te saltere (ovo mi se uredno dogada u koju god poslovnicu dodem)

vratimo se natrag na internet
covjek mi je rekao da internet posvuda ima drugaciji apn (fms.ht.hr), protokol je PAP. otvorim ja postavke na usbu i ne mogu mijenjati postavke, vec samo dodati novi profil s postavkama, koji ne mogu postaviti da je default (znaci svaki put kad se upali, pokrece se drugi profil koji nema dobar apn i nebi radio internet). vec sam htio zvati korisnicku, ali reko idem probati jezik prebaciti na eng(defaultno je hrv) i vidi vraga, mozes editirati postavke, postaviti defaultne......dok je bio hrv ovo je sve bilo nemoguce.

cim sam to postavio, internet proradio. stavio u router (Asus RT-AC1200g+ 3G/4G) i testirao sam brzine u podsljemenu:
  • desktop - ping:28ms, d:86,04mbps, u:39,62mbps
  • laptop - ping:34ms, d:44,55mbps, u:36,30mbps
  • mob - ping:36ms, d:52,3mbps, u:29,8mbps

sve u svemu zadovoljan za sada. router i stick idu na more pa cekamo da gosti, ali i ostale turiste navale.

prosle godine tele2 koliko god je imao super ponudu, turisti su zagusili mreze i internet mi je padao od 12h nadalje ispod 1mbps...niti za turiste dobro niti za mene jer sam morao raditi. tako da sam ih popljuvao zesce, korisnicke sluzbe sam zvao N puta...ali nista. rekli su da imaju u planu izgradnju novu stanicu blizu mene (grad pag), ali vjerujem da je to prodavanje magle..iz tog razloga sam se odlucio za tcom jer vjerujem da njihova mreza moze podnijeti tu navalu turista

toliko od mene
PS sorry na gramatickim i pravopisnim greskama
matej_cro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na