Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 24.11.2017., 22:01   #121
Randy
Premium
Moj komp
 
Randy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2013
Lokacija: ST
Postovi: 56
Citiraj:
Autor QW47 Pregled postova
Samo Ethereum ili? Jesu modane ili stock? Koliko ti vuče iz zida, baš iz utičnice?
Solo Eth, sve su clockane potrosnja iz zida oko 750w mislin da se to moze spustit ali nisan se jos sa time pozabavia, mozda ce ko iskusniji napisat koju o tome.
Randy je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2017., 22:03   #122
I Don't Know
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Podgorica
Postovi: 100
Moze li EVGA SuperNOVA 850 G2 da gura 4 RX580? Mislio sam sad 4 da uzmem i ovo napajanje pa kasnije da dodam jos 4 i jos jedno isto napajanje. Sve to na ploci Z270 Prime A.
I Don't Know je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.11.2017., 22:05   #123
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Moze i 5 kom da gura
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2017., 00:15   #124
QW47
Registered User
Moj komp
 
QW47's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 64
Citiraj:
Autor Randy Pregled postova
Solo Eth, sve su clockane potrosnja iz zida oko 750w mislin da se to moze spustit ali nisan se jos sa time pozabavia, mozda ce ko iskusniji napisat koju o tome.
Probaj ih samo undervoltat idi po 5 mV. Trebalo bi ić do -30 mV negdje. I smanjit clock speed, a povećat rame jel.
QW47 je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2017., 16:56   #125
I Don't Know
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Podgorica
Postovi: 100
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Moze i 5 kom da gura
Uzeo sam na kraju ASUS ROG Strix Radeon RX 570 O4G jer je bila najeftinija ubjedljivo. 200 USD po komadu a koliko vidim daju 28 hasha.
Dakle one manje trose od rx 580 tako da bi trebalo 6 da gura 850 Evga G2? ili makar 5 lagano?
I Don't Know je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2017., 17:14   #126
Redline
Premium
Moj komp
 
Redline's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Vž-Mb
Postovi: 273
Netko stavio na akcije, za trenutno potrebe cini mi se ko najbolji deal Evga 750W GQ
Trebalo bi biti dosta za 3 GTX 1060/70?
Redline je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 09:12   #127
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 918
Citiraj:
Autor Redline Pregled postova
Netko stavio na akcije, za trenutno potrebe cini mi se ko najbolji deal Evga 750W GQ
Trebalo bi biti dosta za 3 GTX 1060/70?
Po racunici da, ali kad to sve skupa spojis, a ovisi i o drugim potrosacima struje, koji CPU, koji disk i tako...

Ali mislim da neki naguraju cjelis et na takvo napajanje. Ja vise volim ostavit malo luftunga napajanju, da se ne preznojava...

Imam 3x 750 evga za 5 rx 470 i tu sam imao problema to pospojiti i kalibrirati potrosnju na oba napajanja...
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 09:24   #128
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Meni Corsair TX-ovi 850W guraju sve rigove

5x 1060
5x 1070
5x RX470
5x RX480
5x RX570

S time da mi se recimo kod 5x 1070 kada pokrenem zcash miner nakon 2 minute rada ugasi, znaci preslabo je malo, dok mi ethereum radi bez problema

EVGA 750 mora bez problema gurati 5x 1060 setup
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 09:36   #129
markec2102
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 90
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
EVGA 750 mora bez problema gurati 5x 1060 setup
Slažem se! Meni Sama armor 750W gold 80+ bez problema gura 5X1060. Cca. 600W vuče iz zida cijeli rig.

Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Meni Corsair TX-ovi 850W guraju sve rigove

S time da mi se recimo kod 5x 1070 kada pokrenem zcash miner nakon 2 minute rada ugasi, znaci preslabo je malo, dok mi ethereum radi bez problema
Meni 5X1070 (Zotac amp extreme) vuče iz zida cca. 850-900W na 60% power i 499 memory clock, tako da zbilja mislim da ti je to napajanje preslabo...

Zadnje izmijenjeno od: markec2102. 26.11.2017. u 09:42.
markec2102 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 10:09   #130
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 918
A kako gurate ove rx 470?
meni trosi preko 900W iz uticnice.

Ako tko koristi SMOS i voljan je podjeliti setting bio zahvalan, ako je samo to u pitanju, ali predpostavljam da nije..
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.11.2017., 10:17   #131
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,994
900W koliko komada?

u smosu je važan core, to se drži a ko se kopa ETH na 1100... a voltage držima na 900-950 ovisno o rigu.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 10:32   #132
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 918
5 komada, standard.
Core sam stavio na 1150 osim ove jedne gdje sam stavio 1125
Isto memory 2015, osim te jedne koja radi na 2125
Ta je uljez u rigu, i treba ovakve frekvencije da bi davala slicno ko ove 4. Drugaciji je proiozvocac, MSI, a ove ostale 4 su Gigabyte

Core je isto drugaciji 925 za ove 4 gigabyte, a ova na jacim frekvencijama je na 950.

powerstage sam stavio na 6.

Da probal stavit 1100 core? Ali sam se igrao s tim i majnale su manje. Dual majnam DCR i rade 28-29 MHS a ova koja je uljez nije bas stabilna, nekad padne i na 20. Pa sad ako tko ima savjet sto da joj radim?
https://www.msi.com/Graphics-card/Ra...-4G-OC/Gallery
Ovo je taj uljez

http://www.gigabyte.us/Graphics-Card...-GAMING-4GD#kf
A ovo su ove 4 graficke of Gigabyte
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 10:59   #133
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Ja sve govorim za solo mining, ne radim nista u dualu

Rade mi i 5x 1070 zcash sa corsairom, ali sa spustenim power limitom pa se automatski spusti i core clock i daje manji hashrate (oko 440-450 h/s) dok na 90% power limita rade oko 490 h/s
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 11:19   #134
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 800
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Ja sve govorim za solo mining, ne radim nista u dualu
eth+sia se ne isplati?
lit je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 11:37   #135
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 918
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Ja sve govorim za solo mining, ne radim nista u dualu

Rade mi i 5x 1070 zcash sa corsairom, ali sa spustenim power limitom pa se automatski spusti i core clock i daje manji hashrate (oko 440-450 h/s) dok na 90% power limita rade oko 490 h/s
Aha, moguce, jer dual mining je stvarno stress. Kad ne dual majnam potrosnja je jako mala. Ali ipak ovo sto izmajna decreta je vise nego sto platim struju za to pa opet je +
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 11:38   #136
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Citiraj:
Autor lit Pregled postova
eth+sia se ne isplati?
Pa isplati se nesto dodatno, ali sam zakljucio da je to premala dobit u odnosu na vece zagrijavanje, nestabilnost itd.
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 19:42   #137
PR3DA70R
Premium
Moj komp
 
PR3DA70R's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 630
Koje napajanje za 7 5XX AMD kartica preporučate?
Jedno od 1200W ili dva slabija u kombinaciji.
PR3DA70R je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 19:07   #138
aerial
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 127
Planiram na jedan rig staviti 5 X 1070-ki koje bi uglavnom rudarile ZCash. Dosada sam kad bi gurao ZCash puštao makismalno 145 W po jednoj 1070ki. U tom smislu sam mislio uzeti Corsair HX850. Sad gledam da možda ne bi bilo loše staviti i napajanje od 1000W. Na koliko vi držite power limite za 1070ce?

Zadnjih dan dva gledam napajanja i najviše mi se sviđa taj Corsair HX850. Trenutno imam Seasonic Prime 650W (Titanium) i najviše me jebe to što su krajevi ovih 6+2 pinskih konektora preblizu pa mi dvi 1070 stoje skoro pa priljubljene - odmicao san ovaj prednji kraj da malo više diše ova straga. U video reviewu ovog Corsair HX850 PSU vidim da su ti krajevi puno više razmaknuti pa omogućavaju veće odmicanje bez extendera.

Ima tko kakva mišljenja savjete?
aerial je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 19:34   #139
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb/Split
Postovi: 578
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Meni Corsair TX-ovi 850W guraju sve rigove

5x 1060
5x 1070
5x RX470
5x RX480
5x RX570

S time da mi se recimo kod 5x 1070 kada pokrenem zcash miner nakon 2 minute rada ugasi, znaci preslabo je malo, dok mi ethereum radi bez problema

EVGA 750 mora bez problema gurati 5x 1060 setup
1000 w napajanje bi onda trebalo biti dovoljno za 5 x 1070? Ili treba ići na 1200

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 19:47   #140
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
1000 w napajanje bi onda trebalo biti dovoljno za 5 x 1070? Ili treba ići na 1200

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
Moralo bi biti dosta definitivno 1000W
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 19:44   #141
PR3DA70R
Premium
Moj komp
 
PR3DA70R's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 630
Koje napajanje je trenutno isplativo za 7 komada RX5**?
Može preporuka?
PR3DA70R je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2017., 09:33   #142
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,110
Citiraj:
Autor PR3DA70R Pregled postova
Koje napajanje je trenutno isplativo za 7 komada RX5**?
Može preporuka?
ovisi zelis li dual mining ili samo ethash i kakve ce ti biti postavke na grafama(preporuka low power bios mod)

u obzir takodjer uzmi br.konektora za pcie ako ides na jedno napajanje.

ovdje ti je dobra stranica sa rivjuima napajanja LINK

idi na gold napajanje sa bar 5god garancije neovisno o tome hoce li biti kombinacija dva slabija ili jedno jace
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2017., 10:00   #143
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 120
Ima li možda netko od kolega viška 8-Pin PCIe na 2x8-Pin PCIe kablića za napajanje za prodati. Može na PM.
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2017., 23:54   #144
PR3DA70R
Premium
Moj komp
 
PR3DA70R's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 630
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
ovisi zelis li dual mining ili samo ethash i kakve ce ti biti postavke na grafama(preporuka low power bios mod)

u obzir takodjer uzmi br.konektora za pcie ako ides na jedno napajanje.

ovdje ti je dobra stranica sa rivjuima napajanja LINK

idi na gold napajanje sa bar 5god garancije neovisno o tome hoce li biti kombinacija dva slabija ili jedno jace
Single mining, za sada.

Gledam da je sve dobavljivo u nekim od dućana u Rijeci. A pošto sam se za ostatak komponenti odlučio na kupovinu u Instaru, sam od tamo htio odabrati i napajanje. Nažalost nemaju baš neku ponudu 1200W-nih napajanja tako da sam tražio što se nudi za kombinaciju 2 PSU-a.
Po linku koji si dao i čitajući okolo po netu, OVA sisa se pokazala kao jako dobar izbor! Te sam se odlučio uzeti dva takva i amen. Biti će lufta i za više.

Hvala ti puno!
PR3DA70R je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2017., 22:01   #145
damba_
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 68
Je li Fortron Hyper 700W dovoljan za 3x RX470/570 4GB?
Trenutno držim 2x RX 470 4GB u kompu iz potpisa i troši 300W iz utičnice pa sam mislio prebaciti to na stari komp na koji bi preko risera mogao spojiti maksimalno 3 grafičke.
damba_ je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2017., 22:04   #146
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Dovoljno je bez problema
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2017., 00:25   #147
Brut
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Zadar
Postovi: 206
koliko trosi jedna EVGA 1070? Hoće moći 4x na 750w ?
Brut je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2017., 00:57   #148
Adzivu
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Vukovar
Postovi: 83
4 mogu bez problema.
Može i 5 ako kopaš nešto drugo osim ETH.
Adzivu je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2017., 09:48   #149
problem_child
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: st
Postovi: 117
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Kakav mamac, o čemu ti pričaš?

TT nikako nije dobar deal kraj https://www.nabava.net/search.php?q=gigabyte+700w ili https://www.nabava.net/search.php?q=Hyper+M+700W ako nema Hyper 700W po 485kn.
bok,

slažem rig od 6 x RX580 i još uvijek mi je ostalo otvoreno koje napajanje koristiti.

Ok znam da je Hyper od 700 dobar izbor i dostupan no zanima me što točno znači da je napajanje modularno i kako to točno provjeriti u specifikaciji proizvoda da li je modularno jer sam se malo mučio s time.

Hvala!
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2017., 10:09   #150
aerial
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 127
Modularno znači da je odvojivo/spojivo u manje samostalne dijelove.
U praksi ti to znači da dobiješ kutiju za napajanje i kablove posebno. Kada napajanje nije modularno onda kablovi vire iz kutije napajanja i nisu odvojivi.
aerial je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na