Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.08.2017., 14:34   #121
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 906
trenutno u mojoj farmi je po par kom dole navedenih ploča, evo kako je upaljeno tako i radi

nediram više ništa, plug and play

AMD

780T-D3L
970A-DS3P
990FXA-UD7
AX370 Gaming K7

Intel

H110-D3A
Z170 Gaming K3
Z270P-D3
B85M-D3H
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2017., 19:45   #122
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 1,276
Baš danas složio još jedan rig s tom divotom od matične.
Idem sutra kupit još jednu, da se nađe.
kopija je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.08.2017., 10:28   #123
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb/Split
Postovi: 580
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Točka na točku

Također član Gigabyte 970A DS3P fan kluba
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2017., 10:43   #124
Bezimeni777
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Samobor
Postovi: 128
ASRock H81 Pro BTC ili GIGABYTE GA-H110-D3A?

Jedna Z170 mi se uvijek rusi na vise od 2 graficke pa ju mislio zamjeniti
Bezimeni777 je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2017., 11:10   #125
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 906
ja bi općenito išao na noviji socket.. nikad neznaš da nešto bude prije ćeš nać noviju ploču
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2017., 09:11   #126
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 125
Citiraj:
Autor Bezimeni777 Pregled postova
ASRock H81 Pro BTC ili GIGABYTE GA-H110-D3A?

Jedna Z170 mi se uvijek rusi na vise od 2 graficke pa ju mislio zamjeniti
Ako kupujes u dućanu, uzmi ploču s novijim socketom...
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2017., 14:06   #127
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,504
Evo još malo materijala o Asusici sa 19 PCIe slotova
http://www.bug.hr/vijesti/asus-preds...lu/161845.aspx
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2017., 17:40   #128
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,697
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Evo još malo materijala o Asusici sa 19 PCIe slotova
http://www.bug.hr/vijesti/asus-preds...lu/161845.aspx
Čekao bi izlazak ove matične no opće nemam ideju kad će izać na tržište.


Dali netko ima ovu?

http://www.asrock.com/MB/Intel/H110%...BTC+/index.asp

Razmišljam uzet ili jednu ili drugu u kombinaciji 8 amd 8 ati kartica na winsima.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2017., 20:50   #129
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 824
Za toliko utora zar ne trebaju neki produžni za risere (da gpu no stoji blizu)? jel to isto kupiti preko Alija ili ... ?
lit je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2017., 23:36   #130
rudi1
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 94
Mozda ce nekom koristiti info o mb/graf kombinaciji:

  • Mb Asrock Z170A-X1/3.1
  • 2 x Zotac GTX1060 6gb (samsung), u PCI-E x16 slotovima, prvi x16 mode, drugi x4 mode)
  • radi ok, s OC 22-23 MH/s po kartici na ETH, cca 230W
  • bez OC ~19MH/s
  • win10 enterprise eval 90 days, celer G3930, 8GB DDR4
  • dva napajanja, drugo samo za drugu grafu
rudi1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.09.2017., 02:43   #131
croclocker
Premium
 
croclocker's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: GER
Postovi: 715
Imam problem s H81 pro btc

Radile su ploce normalno dok ih nismo poceli ugradivati

3 slot, znaci drugi pcix1 ne radi
Ako uzmem istu graficku i isti riser i stavim i neki drugi slot radi
To mi se dogada na 3 ploce za sada

Neko neku idej
Uvjek je u pitanju isto slot
Kod jedne maticne sam 10000 posto siguran da je radio jer je ta maticna s tim riserom bila na drvenom testnom postolju gdje se sve bilo u pripremi
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20170916_095024.jpg‎
Views:	98
Size:	594.0 kB
ID:	18564  

Zadnje izmijenjeno od: croclocker. 16.09.2017. u 13:52.
croclocker je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2017., 18:20   #132
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Čekao bi izlazak ove matične no opće nemam ideju kad će izać na tržište.


Dali netko ima ovu?

http://www.asrock.com/MB/Intel/H110%...BTC+/index.asp

Razmišljam uzet ili jednu ili drugu u kombinaciji 8 amd 8 ati kartica na winsima.
Imam ja, stigla juce. 3 kartice sam instalirao iz prvog pokusaja. Veceres cu jos 3 i za par dana mi stize jos 7 pa ti kazem iskustva...

Btw nisam ni razmisljao kako ce to da funkcionise sa standardnim riserima..mislim da trebaju minimum 60 cm pa se nesto i mzoe iskombinovati.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2017., 20:29   #133
Bezimeni777
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Samobor
Postovi: 128
Pripazite samo sa pci-e riserima, jel su preblizu i ekipa ih redovno skuri jel se metalni dijelovi dotaknu...
Bezimeni777 je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2017., 00:23   #134
dhalan
Premium
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Gračac
Postovi: 153
Citiraj:
Autor croclocker Pregled postova
Imam problem s H81 pro btc

Radile su ploce normalno dok ih nismo poceli ugradivati

3 slot, znaci drugi pcix1 ne radi
Ako uzmem istu graficku i isti riser i stavim i neki drugi slot radi
To mi se dogada na 3 ploce za sada

Neko neku idej
Uvjek je u pitanju isto slot
Kod jedne maticne sam 10000 posto siguran da je radio jer je ta maticna s tim riserom bila na drvenom testnom postolju gdje se sve bilo u pripremi
Slično mi se dogodilo neki dan.
Spojio 6x 1060 na h110-d3a, bile sve u device manageru, pokrenuo miner i restartao se sustav. Poslije toga uvijek samo 5 komada, na šestoj code 12 u device manageru, premalo resursa... i svejedno koji riser i grafička, uvijek ne radi treći pcie slot

Mislio sam da je napajanje, ali nije.

Pa sam na kraju tu ploču stavio gdje je 6x 580, nakon što sam bios resetirao i upalio mining opciju. kad.. tamo sve radi bez problema. Pa sam ostavio sve isto u biosu, ali sam ponovno instalirao windows i eno sad sve ok.

Nezz šta je od tog pomoglo, ali probaj u biosu vidit ili ponovno windows (ako je windows)
dhalan je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2017., 12:39   #135
markec2102
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 90
Ima li netko iskustva s H110 PRO BTC+ pločom?

Razmišljao sam uzet još 10 kartica, tj. složit 2 riga sa GiGabyte GA-970A-3DSP, ali onda imam dodatni trošak 1 proca i jedne memorije... Vjerojatno i par wata više struje bi trošilo, pa eto slušam vaše prijedloge, da li da idem na asrock ovaj gore ili da uzmem 2X gigabyte?
markec2102 je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2017., 13:41   #136
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 824
Ove matične koje nude 10+ slotova za kartice treba biti oprezan jer ono što sam čitao ne možeš stavit da budu sve AMD ili Nvidia, već moraš kombinirati pola AMD a pola Nvidia, jer samo tako rade.

Zadnje izmijenjeno od: lit. 16.10.2017. u 13:51.
lit je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2017., 14:16   #137
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,046
Krivo si cuo... radi to normalno sa 13 istih grafi.

Ali neisplativo i bolja i jeftinija je opcija 970 ds3p + proc i memorija sa njuske ili ebaya Athlon II. Struja je zanemariva razlika.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2017., 00:03   #138
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Čekao bi izlazak ove matične no opće nemam ideju kad će izać na tržište.


Dali netko ima ovu?

http://www.asrock.com/MB/Intel/H110%...BTC+/index.asp

Razmišljam uzet ili jednu ili drugu u kombinaciji 8 amd 8 ati kartica na winsima.
Meni radi 10 kartica, kad ubacim 11. onda poblesavi sve, tipa radi samo 8, ili 7 nekad i 11....ali svaki reset riga proradi razlicit broj kartica...znaci 10 radi stabilno a 11 i vise nece...e sad, mozda nije do ploce, mozda je do mene
Imam 4 gb rama, pokusacu jos sa 8
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2017., 09:08   #139
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,046
A koje grafičke i napajanja?
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2017., 10:41   #140
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 193
imam ploču https://www.gigabyte.com/Motherboard...-DQ6-rev-10#ov i na njoj procesor e8200 dvojezgreni na 2.66 i 4 GB rama.
Napravio bih rig na toj bazi, ima 5 utora, sa jednom karticom rx 570 Nitro+ mi radi. Planiram uzeti još 4 rx 580.
Da li je su proc i ploča (nekad bila high end) dostatni za zadatak?
Hvala!

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2017., 11:07   #141
grudobran
The boobs protector
Moj komp
 
grudobran's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Dwarfpool
Postovi: 115
Jesu.

Na jednom rigu imam jednojezgrenog Athlona i 2 MB RAMa, ali vrtim na linuxu i radi bez problema.
grudobran je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2017., 11:09   #142
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 193
Odlično, hvala za info!

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2017., 14:30   #143
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
A koje grafičke i napajanja?
6x Rx580 8 gb Sapphire Nitro+ ,4x Rx580 8 gb Strix i 3x Rx570 4 gb Strix..

Napajanja imam svakakva i na 100 nacian sam pokusao da spojim, imam neko serversko HP od 1200w + 2 Sama forza 750w i 2 MS od "750w"

Cim ubacim 11. karticu rig poblesavi, evo dans mi stize jso 4 gb memorije pa javim da li to resava problem.

Evo pokusao sam sa dodatne 4 gb memorije i ne radi. Ali pitanje jedno, malo offtopic. Ubacio sma polocicu od 4 gb i resetovao rig. medjutim rig boota SMOS sa usba, znaci ne moze ni prpoznati dodadtnu memoriju...moram bootati windows da bi propoznalo ovu memoriju koju sam ubacio? Glupo pitanje al sta cu

Zadnje izmijenjeno od: DigitalVHS. 17.10.2017. u 17:57.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2017., 21:10   #144
psycho1
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9
pozdrav ekipa! da li netko ima da je pokusao i uspio na asrock h110+ pokrenuti 13 istih grafi? sorry ako je netko vec pitao prije ovo.
psycho1 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2017., 08:39   #145
FikiMrcina
Premium
 
FikiMrcina's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 112
Jel mozda netko probao?
Onda 1800 BTC

https://imgur.com/GBgQniU

Sve grafe na maticnu
FikiMrcina je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 11:11   #146
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Citiraj:
Autor psycho1 Pregled postova
pozdrav ekipa! da li netko ima da je pokusao i uspio na asrock h110+ pokrenuti 13 istih grafi? sorry ako je netko vec pitao prije ovo.
Jesam ja, ali prorade nakon 15ak reseta, ili vise.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 12:55   #147
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
Citiraj:
Autor DigitalVHS Pregled postova
Jesam ja, ali prorade nakon 15ak reseta, ili vise.
zar nije onda bolje uzeti "normalne" maticne s 5-6-7 slotova? ovo mi se cini kao dobra zezancija..
karatas je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 10:57   #148
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Ja ti nisam najbolji za odgovor na to pitanje, jer sam se ja namucio i sa sklapanjem riga na Asusu Z270 Prime .Znaci samo 6 kartica. Meni je btc pro+ proradila u stvari zi prve (ako zanmeraimo ovo sto joj treba xx reseta da pokrene sve kartice ) Ali da, mislim da ljudi vise vole ici na proverene ploce sa 6 slotova max.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 13:45   #149
darQ
I'm nightrider
Moj komp
 
darQ's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Požega
Postovi: 715
Htio sam podjeliti svoje iskustvo sa GIGABYTE GA-H110-D3A.

Jučer sam upogonio svoj prvi rig sa 6 GPU-ova (6 x RX570), te mi nije "od prve" radilo svih 6 kartica.
Ključnima su se pokazale 2 postavke u BIOS-u:
- Max Link Speed treba biti postavljen na Gen2
- Above 4G Decoding treba biti postavljne na Enabled

Također, na gigbyte-ovom sajtu su dostupne smjernice za podešavanje navedene ploče na ovom linku, ali u mom slučaju, osim gore navedenih postavki, ništa od navedenog nije bilo previše bitno kako bi rig "noramlno" radio sa 6 GPU-ova.

Neke druge posebnosti po pitanju same ploče nisam primjetio (za sad).

__________________
plug & pray

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 840pro 256gb SSD
Logitech M705+K360
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2
darQ je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 22:20   #150
psycho1
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9
ok, hvala.
psycho1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na