Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.08.2017., 18:30   #91
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,133
O ... ja cu da popizdim
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2017., 18:59   #92
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,430
A lijepo sam vam reko da stavite mining folder pod tržnjak da se ne vidi "sa ceste". Sad uživajte u pitanjima na koje nema odgovora

@mob
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,456V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-6-5-15 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp 1909W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.08.2017., 19:13   #93
de.fang
Premium
Moj komp
 
de.fang's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Sk-Zg
Postovi: 1,095
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
A lijepo sam vam reko da stavite mining folder pod tržnjak da se ne vidi "sa ceste". Sad uživajte u pitanjima na koje nema odgovora

@mob
I to pod hitno.

Citiraj:
Autor Zeko.mudri Pregled postova
5 komada slotova ali nabijenih jedan do drugog, znači 4 kartice, nema mjesta za petu... neka jeftinjak opcija sa 6 slotova? Ili s boljim rasporedom?
Trebao si uzeti singleslot kartice pa bi ti sve ljepo stale jedna uz drugu....
__________________

Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 02.08.2017. u 19:19.
de.fang je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2017., 19:42   #94
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb/Split
Postovi: 589
Citiraj:
Autor Zeko.mudri Pregled postova
5 komada slotova ali nabijenih jedan do drugog, znači 4 kartice, nema mjesta za petu... neka jeftinjak opcija sa 6 slotova? Ili s boljim rasporedom?
Jel može slika tvog trenutnog riga?

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2017., 16:48   #95
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 126
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
a za risere nisi cuo?
Obično ubodem 1 na ploču i ostale na risere...?
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2017., 16:50   #96
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 126
Trebao si uzeti singleslot kartice pa bi ti sve ljepo stale jedna uz drugu....[/QUOTE]

Ma hajde
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2017., 17:17   #97
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
Citiraj:
Autor Zeko.mudri Pregled postova
Obično ubodem 1 na ploču i ostale na risere...?
Prije koji tjedan sam postavio isto pitanje. U pravilu se sve stavlja na risere,jer inace kada ubodes karticu u plocu ona bloka pristup ostalim PCI slotovima. Naravno,sve ovisi o konfiguraciji ploce. Ako mozes sve kartice koje zelis spojiti na plocu bez risera,onda super. Ako ne,onda koristis risere.

Zadnje izmijenjeno od: karatas. 04.08.2017. u 11:38. Razlog: Pogresno sam nazivao graphic extendere risevima, a ne riserima.
karatas je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2017., 17:52   #98
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,299
Jel ti to nemožeš reći slovo "R" pa onda i kod izražavanja preko interneta umjesto "R" pišeš "V"?
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Zadnje izmijenjeno od: maXonja. 04.08.2017. u 09:42.
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 07:21   #99
Max1020
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Pozdrav svima, trebam malu pomoc. Imam maticnu f1a55-m lx3 r2.0 i graficke rx480 8gb i rx 480 8gb gaming x.
Vec se danima j.... da rade dvije za mining, ali jedna oce druga ne, uglavnom eror code 43. Imam i risere sve moguce kombinacije sam probo ali ne ide, jednu vidi druga ima trokutic u device menageru. Razmisljam da uzmem drugu plocu, m81m plus ili neka po vama s kojom nema problema i sve radi bez puno zafrkavanja. Ima ko kakav prijedlog sta i kako, da li je problem do ploce ili staviti gore ubuntu, neznam ni sam
Max1020 je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 07:52   #100
de.fang
Premium
Moj komp
 
de.fang's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Sk-Zg
Postovi: 1,095
Citiraj:
Autor Max1020 Pregled postova
Pozdrav svima, trebam malu pomoc. Imam maticnu f1a55-m lx3 r2.0 i graficke rx480 8gb i rx 480 8gb gaming x.
Vec se danima j.... da rade dvije za mining, ali jedna oce druga ne, uglavnom eror code 43. Imam i risere sve moguce kombinacije sam probo ali ne ide, jednu vidi druga ima trokutic u device menageru. Razmisljam da uzmem drugu plocu, m81m plus ili neka po vama s kojom nema problema i sve radi bez puno zafrkavanja. Ima ko kakav prijedlog sta i kako, da li je problem do ploce ili staviti gore ubuntu, neznam ni sam
Win10 ? Ako da napravi update
__________________
de.fang je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.08.2017., 08:15   #101
Max1020
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Da da sve sa win 10 je probano...Hoces reci cim se instalira gasiti update??? ne smije upoce nista povuci?
Max1020 je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 08:23   #102
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
Mislim da covjek ne zeli to reci. Bas suprotno.

Moja iskustva (nedavno sam o tome pisao) su takva da sam morao azurirati Win 10 sa zadnjim updateima i jos staviti windows creators update. tek mi je onda proradio hashrate kako treba. Nisam imao tu tvoju gresku, no probaj: Takodjer, neki dan sam gledao neki video u kojem je covjek rekao da se MORA imati najnovije win10 i da se bez toga uopce ne krece u posao.

sretno!
karatas je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 08:38   #103
Max1020
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
moze idem se poiugrat s update, a neznam jel do ploce,mislim ako kupim H81M-Plus, da li je moguce da nemas ti problema, jer sumnjam u plocu ipak je stara pk
Max1020 je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 08:41   #104
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
nemam tu plocu i nemam s njom iskustva (opcenito imam malo iskustva), ali ispricao sam ti svoju pricu. mozda pomogne
karatas je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 08:53   #105
de.fang
Premium
Moj komp
 
de.fang's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Sk-Zg
Postovi: 1,095
Ovo postaje teško čitljiv i pretežak podforum.
Toliko bedastih teorija jos ne vidjeh
__________________
de.fang je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 09:30   #106
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,430
Risevi? Dear god and sweet jesus...

@mob
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,456V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-6-5-15 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp 1909W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 09:49   #107
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 126
Citiraj:
Autor Zeko.mudri Pregled postova
Radim drugi rig, tražim povoljnu ploču s prockasom za 5 kartica, imate neku preporuku.
Neki konkretan prijedlog? Na kojim pločama vi mineate?
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 11:35   #108
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 911
Citiraj:
Autor Zeko.mudri Pregled postova
Neki konkretan prijedlog? Na kojim pločama vi mineate?
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=285190
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 11:48   #109
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 126
Prošao kroz "nabavu" i zaključak je sljedeći (vezano uz nabavu u Hrvatskoj):

Asrock Z97 Extreme 4 - 6 GPU - nedobavljivo

AsRock H81 Pro BTC - 6 GPU - skupo (ali najpovoljnije na ovoj listi)

AsRock B85 Anniversary - 6 GPU - nedobavljivo

ASRock H97 Anniversary - 6 GPU - nedobavljivo

Asrock Z97X Killer - 6 GPU - nedobavljivo

MSI Gaming Z97 G45 - 7 GPU - nedobavljivo

MSI Z97 Gaming 7 - 7 GPU - nedobavljivo

Zanimljive ploče koje treba testirati kako rade:

Asrock FM2A88X PRO3+ - 5 GPU? - nedobavljivo
Gigabyte GA-B250-HD3P - 5 GPU? - skupo
GA-Z170-GAMING_K3 - 6 GPU? - skupo
MSI B250 Gaming M3 - 6 GPU? - skupo


Uglavnom, mislim da bi trebalo osvježiti ovaj popis
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 11:50   #110
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
jesi procitao jos koji post osim pocetnog posta?
karatas je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 11:54   #111
de.fang
Premium
Moj komp
 
de.fang's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Sk-Zg
Postovi: 1,095
Citiraj:
Autor Zeko.mudri Pregled postova
Prošao kroz "nabavu" i zaključak je sljedeći (vezano uz nabavu u Hrvatskoj):

Asrock Z97 Extreme 4 - 6 GPU - nedobavljivo

AsRock H81 Pro BTC - 6 GPU - skupo (ali najpovoljnije na ovoj listi)

AsRock B85 Anniversary - 6 GPU - nedobavljivo

ASRock H97 Anniversary - 6 GPU - nedobavljivo

Asrock Z97X Killer - 6 GPU - nedobavljivo

MSI Gaming Z97 G45 - 7 GPU - nedobavljivo

MSI Z97 Gaming 7 - 7 GPU - nedobavljivo

Zanimljive ploče koje treba testirati kako rade:

Asrock FM2A88X PRO3+ - 5 GPU? - nedobavljivo
Gigabyte GA-B250-HD3P - 5 GPU? - skupo
GA-Z170-GAMING_K3 - 6 GPU? - skupo
MSI B250 Gaming M3 - 6 GPU? - skupo


Uglavnom, mislim da bi trebalo osvježiti ovaj popis
Daj si truda i osvježi ga.
__________________
de.fang je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 13:13   #112
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 126
Citiraj:
Autor de.fang Pregled postova
Daj si truda i osvježi ga.
Pronašao Matična ploča ASRock H81 PRO BTC, 1150 (jamszvo 3 godine) za samo - 449,00 kn što zvuči kao SF. Poslao sam upit, baš me zanima mogu li ju dobaviti.

A prockas INTEL Celeron G1840 BOX, s. 1150, 2.8GHz, 2MB cache, DualCore, GPU - 293,55 Kn u drugom dućanu.

U svakom slučaju budem vas kolege informirao o svojim nevjerojatnim otkrićima, pa možda i vi uštedite koju kunicu
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 13:16   #113
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,133
A ja tebe informiram, ako mi se sljedeci tvoj post ne svidi dobiti ćeš ban
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2017., 20:15   #114
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 1,311
Dosađuju mi se dva Athlona II u ladici pa tražim neku AM3 matičnu u koju bi se dalo šest grafi upiknut, da malo razbijem monotoniju zvanu Gigabyte 970A DS3P.
Jel ko ima ideju?
Kolko vidim sve Gigabajtice sa 990FX chipsetom su EOL.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2017., 21:58   #115
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,133
Nažalost ne budeš to našao, 5 max.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2017., 23:13   #116
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 911
da javim svoje spoznaje nakon 3 sata zajebancije

uspio sam natjerati asus h270 plus da prepoznaje 8 grafi, problem je bio u m.2 adapterima, NE SMIJETE, ponavljam, NE SMIJETE ustekati napajanje u njih jer iz nekog razloga pci-e x1 port 1 i 5 se onemoguce, tek kad sam istekao napajanje sa njih su proradile sve

nisam imao puno vremena za testirati kada mi je srusilo miner ali mislim da je rx480 lose modana (od frenda grafa sa samsung uber mix mod ili tako nesto), vidi se na slici da se ona smrzla








vacs je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2017., 13:11   #117
joga
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 3
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Msi Z270A PRO radi savrseno sa 6xGTX1060.
Pozdrav

Ljepo je vidjeti da 270a pro radi savrseno sa 6gtx1060, znaci da ja nekaj radim krivo(noob), imam 6 gtx1070 ali mucenje da slozim da krene majat uredno.
joga je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2017., 02:52   #118
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 985
za sve koji pate da imaju brdo grafi na jednoj ploči

netreba vam dual psu adapter i 19 grafi na jednu mbo

https://i0.wp.com/pinoyscreencast.ne...3%2C2000&ssl=1
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2017., 08:39   #119
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,133
Patim se nekada i sa 6 grafi a ne sa 19

Gigabyte 970A DS3P je najbolja ploča za majning! Točka
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2017., 09:18   #120
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,299
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Gigabyte 970A DS3P je najbolja ploča za majning! Točka
Točka na točku
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na