Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.06.2017., 18:00   #61
lelinho
EdoFazlinovic
Moj komp
 
lelinho's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Split
Postovi: 45
Jako fino
lelinho je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2017., 11:12   #62
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
Totalni pocetnik pitanje oko maticne ploce

Pozdrav svima koji prate temu.

Totalni sam pocetnik vezano uz mining, te bih zelio probati s jednom grafickom , pa vidjeti kako ce to sve ici. Imam stariji komp sa slabom greafickom ,pa sam mislio uzeti 1070 i staviti ju u MSI 7260 maticnu s dobrim napajanjem

https://www.manualslib.com/manual/68...page=13#manual

Ono sto me zanima, moze li ova maticna to pogoniti? Takodjer, vidim da ima 2 PCI Express 1 slot slotova. Jel u njih mogu ici dvije graficke? Znaci li to da u biti mogu imati 3 graficke kartice na ovoj maticnoj?

Hvala puno na odgovorima i strpljenju
karatas je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 08.07.2017., 13:06   #63
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,674
Citiraj:
Autor karatas Pregled postova
Pozdrav svima koji prate temu.

Totalni sam pocetnik vezano uz mining, te bih zelio probati s jednom grafickom , pa vidjeti kako ce to sve ici. Imam stariji komp sa slabom greafickom ,pa sam mislio uzeti 1070 i staviti ju u MSI 7260 maticnu s dobrim napajanjem

https://www.manualslib.com/manual/68...page=13#manual

Ono sto me zanima, moze li ova maticna to pogoniti? Takodjer, vidim da ima 2 PCI Express 1 slot slotova. Jel u njih mogu ici dvije graficke? Znaci li to da u biti mogu imati 3 graficke kartice na ovoj maticnoj?

Hvala puno na odgovorima i strpljenju
Ko je probo taj se i usro.

Bolje si kupi 2x1060 nego 1 1070 jer ces imat bolji perf 2 pare ratio.

A sad dal to radi na matičnoj to ćeš ti nama reć kad ih spojiš
Teorestki radi.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2017., 14:42   #64
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Ko je probo taj se i usro.

Bolje si kupi 2x1060 nego 1 1070 jer ces imat bolji perf 2 pare ratio.

A sad dal to radi na matičnoj to ćeš ti nama reć kad ih spojiš
Teorestki radi.
ok. znaci treba probati. a reci, 1060 jel ima neka verzija koja se uzima? skuzio sam da ne uzimam s manje od 4GB,no vidim da ima stvarno veliki raspon cijena za istu oznaku.

ako stavljam dvije, onda jedna ide na x16, a druga na x1?

hvala puno
karatas je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2017., 15:28   #65
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,674
Citiraj:
Autor karatas Pregled postova
ok. znaci treba probati. a reci, 1060 jel ima neka verzija koja se uzima? skuzio sam da ne uzimam s manje od 4GB,no vidim da ima stvarno veliki raspon cijena za istu oznaku.

ako stavljam dvije, onda jedna ide na x16, a druga na x1?

hvala puno
nema 1060 s manje od 3 gb rama.
Uzima se najjeftinija jer svejedno neznaš kakvu ćeš memoriju dobit.
Eventualno gledaš koliko traje gara.
obje mogu na 1x nema pravila.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2017., 15:44   #66
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
nema 1060 s manje od 3 gb rama.
Uzima se najjeftinija jer svejedno neznaš kakvu ćeš memoriju dobit.
Eventualno gledaš koliko traje gara.
obje mogu na 1x nema pravila.
ok. znaci ovu uzimam
https://www.links.hr/hr/graficka-kar...i-dp-051800114

e sada, molim te,kako to mislis da ne znam kakvu cu memoriju dobiti?
karatas je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2017., 17:15   #67
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,674
Citiraj:
Autor karatas Pregled postova
ok. znaci ovu uzimam
https://www.links.hr/hr/graficka-kar...i-dp-051800114

e sada, molim te,kako to mislis da ne znam kakvu cu memoriju dobiti?
samsung, hynix.... na nabavi ima jeftinije.

Informiraj se malo. Tu sve piše
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2017., 17:47   #68
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb/Split
Postovi: 578
Citiraj:
Autor karatas Pregled postova
ok. znaci ovu uzimam
https://www.links.hr/hr/graficka-kar...i-dp-051800114

e sada, molim te,kako to mislis da ne znam kakvu cu memoriju dobiti?
Cijena su show!
Tu istu karticu su prodavali po 1700 kn prije tri tjedna.
Pogledaj i strane shopove

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2017., 18:12   #69
shar
Overclocker
 
shar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: zg
Postovi: 432
I sad ih ima za ~1800kn, samo što je on linkao jednu od najskupljih trgovina.
shar je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2017., 20:06   #70
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
Citiraj:
Autor shar Pregled postova
I sad ih ima za ~1800kn, samo što je on linkao jednu od najskupljih trgovina.
ispricavam se tukac (ja) se nije sjetio pogledati nabavu... joj. on dobro.

hvala puno na savjetima. kupujem uskoro i krecem u avanturu, a dotle citam forum

hvala jos jednom
karatas je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.07.2017., 19:47   #71
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 1,257
Citiraj:
Autor Overclock_freak Pregled postova
Novost :

Gigabyte GA-H110-D3A - 5x PCIex1 slots + 1x PCIex16 slots

Coming soon
Stigla, pravi si špija, najavio si nam je prije dva mjeseca.

http://www.anandtech.com/show/11642/...or-mining-rigs
$89

Ali 970A DS3P s pet slotova koje rade s AthlonimaX2 za 5 baksi s Aliexpressa su nenadjebive još uvijek i po cijeni i po plug-and-play sposobnostima.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2017., 20:19   #72
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb/Split
Postovi: 578
Amen.
6 rigova sastavili sa 970A DS3P bez ikakvih problema

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 08:42   #73
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Amen.
6 rigova sastavili sa 970A DS3P bez ikakvih problema

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
gledam na aliexpressu (https://www.aliexpress.com/store/pro...517454746.html). a jel se onda plati carina i troskovi carinjenja, jer paket ide iz kine ili ...?

Hvala puno
karatas je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 17:35   #74
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 865
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Stigla, pravi si špija, najavio si nam je prije dva mjeseca.

http://www.anandtech.com/show/11642/...or-mining-rigs
$89

Ali 970A DS3P s pet slotova koje rade s AthlonimaX2 za 5 baksi s Aliexpressa su nenadjebive još uvijek i po cijeni i po plug-and-play sposobnostima.
u prodaji je vec preko 30 dana

7 grafi radi tip top na mbo
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2017., 20:18   #75
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb/Split
Postovi: 578
Citiraj:
Autor karatas Pregled postova
gledam na aliexpressu (https://www.aliexpress.com/store/pro...517454746.html). a jel se onda plati carina i troskovi carinjenja, jer paket ide iz kine ili ...?

Hvala puno
Plaća se. U RH su oko 600 kn, mislim da ti se više isplati ovdje uzeti

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2017., 20:22   #76
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
Kada imate na maticnoj 2 PCIx16 i 4 PCIx1, jel onda dvije kartice stavite direktno na maticnu ili i njih spajate preko riseva?


hvala
karatas je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2017., 21:25   #77
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,994
Pa zavisi koja ploca...ali u vecini slucajeva ako imas 2x16 i stavis unutra grafe neces moci spojiti 1 ili 2 x1 jer ce ih grafe prekriti...
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2017., 08:25   #78
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Pa zavisi koja ploca...ali u vecini slucajeva ako imas 2x16 i stavis unutra grafe neces moci spojiti 1 ili 2 x1 jer ce ih grafe prekriti...
Uf
Da. Tnx na odgovoru 😀

Eto mene opet s pitanjem )

jucer mi je dosla maticna (MSI Z270-A Pro), proc (Intel Pentium G4400) i napajanja (EVGa G3 650W x 2 komada). i sada imam problem. htio sam na maticnoj spojiti 6 kartica, pa sam uzeo 2 napajanja i kontao sam da ce sve biti ok, jer svako napajanje ima tri 8 pinskih konektora. no kada sam stavio proc na maticnu skuzio sam da postoji posebno 8 pinsko napajanje za procesor.

Moje pitanje je, jel smijem ne spojiti to dodatno napajanje za proc i s tim kablom spojiti 6u karticu?

Hvala puno

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 21.07.2017. u 09:32.
karatas je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2017., 09:27   #79
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Ako neznaš da 8 pinski PCI-E konektor nema ama baš nikakve veze sa 8 pinskim dodatnim naponskim konektorom za CPU onda ti samo mogu reći: mani se čorava posla



Osnove osnova neznaš

NHF
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2017., 09:28   #80
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,994
@karatas

Šališ se? Ne kužim kako nešto tako banalno ne znate a idete sami slagati rigove?

CPU konektor nije isto kao GPU konektor...nemreš spojiti grafu sa napajanjem za procesor...

To napajanje ima 1x 8pin (4+4) za ploču i 3x 8pin (6+2) za grafičku.

S jednog napajanja spojiš 24pin na ploču, 8pin (4+4) na ploču i 3 kartice, s drugog napajanja spojiš sve risere i ostale 3 grafičke.

p.s. na tu ploču trebaš koristiti 6 risera....
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2017., 10:05   #81
karatas
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Bilje
Postovi: 203
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
@karatas

Šališ se? Ne kužim kako nešto tako banalno ne znate a idete sami slagati rigove?

CPU konektor nije isto kao GPU konektor...nemreš spojiti grafu sa napajanjem za procesor...

To napajanje ima 1x 8pin (4+4) za ploču i 3x 8pin (6+2) za grafičku.

S jednog napajanja spojiš 24pin na ploču, 8pin (4+4) na ploču i 3 kartice, s drugog napajanja spojiš sve risere i ostale 3 grafičke.

p.s. na tu ploču trebaš koristiti 6 risera....
Sada ste me malo posramili

Davno je bilo kada sam sastavljao i rastavljao kompove, pa se sada podsjecam i ucim Nisam znao da je razlika izmedju tih pinova, iako ima smisla.

jucer sam kasno na vecer spajao maticnu i izgleda da nisam skuzio da jedan kabel ima 2 x 6 +2 za graficke. Na napajanju postoji samo 2 ulaza za napajanje za graficku, pa sam mislio da sam se dobrano zeznio.

Sada vise nista ne znam

Oprostite na smetnji i hvala puno na pomoci
karatas je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2017., 18:20   #82
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,994
Došla Asrock H110 PRO BTC+, 13 grafi...

https://www.nabava.net/search.php?q=h110+pro+btc

Tko bude prvi bacio test?
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2017., 19:05   #83
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb/Split
Postovi: 578
Na 13 priključenih gpu nešto mora zajebavati da ga jeb$$. Jel mogu win uopće vidjeti tolilo kartica?

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2017., 19:42   #84
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,994
Ne znam za win, ali SMOS uglavnom normalno radi.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2017., 23:31   #85
markan
Premium
Moj komp
 
markan's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Pula
Postovi: 187
Asus Prime Z270-P

Ima li tko nvdije na Asus Prime Z270-P?
Uskoro mi stizu 1070ke pa me zanima procedura...
__________________
Be yourself. Everyone else is already taken.
markan je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2017., 15:08   #86
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 120
Radim drugi rig, tražim povoljnu ploču s prockasom za 5 kartica, imate neku preporuku.
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2017., 15:41   #87
grudobran
The boobs protector
Moj komp
 
grudobran's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Dwarfpool
Postovi: 108
Citiraj:
Autor markan Pregled postova
Ima li tko nvdije na Asus Prime Z270-P?
Uskoro mi stizu 1070ke pa me zanima procedura...
Sve radi ko podmazano, za start preporučam SMOS, najlakše se overclokaju i najmanje problema.
grudobran je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2017., 17:16   #88
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb/Split
Postovi: 578
Citiraj:
Autor Zeko.mudri Pregled postova
Radim drugi rig, tražim povoljnu ploču s prockasom za 5 kartica, imate neku preporuku.


Citiraj:
Autor kopija Pregled postova

Ali 970A DS3P s pet slotova koje rade s AthlonimaX2 za 5 baksi s Aliexpressa su nenadjebive još uvijek i po cijeni i po plug-and-play sposobnostima.


Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2017., 17:55   #89
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 120
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
5 komada slotova ali nabijenih jedan do drugog, znači 4 kartice, nema mjesta za petu... neka jeftinjak opcija sa 6 slotova? Ili s boljim rasporedom?
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2017., 18:24   #90
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,674
a za risere nisi cuo?
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na