Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.05.2017., 23:50   #61
Blatobran
Premium
Moj komp
 
Blatobran's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Zagorje / Texas
Postovi: 51
Citiraj:
Autor Blatobran Pregled postova
Ryzen 1600
Gigabyte AX370 Gaming K5
Corsair Vengeance 3200MHz C16 16gb (2x8gb)

SS kad stigne, na putu je jos
https://valid.x86.fr/q2jig7

evo validacije, zasad stock, cekam may update, pa se budem onda malo poigral s postavkama
__________________
boom
Blatobran je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2017., 23:07   #62
Makic10
Registered User
Moj komp
 
Makic10's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 39
https://valid.x86.fr/wq9ekt
evo i mene, ram ne ide poviše 2400, al mislim da bi moga i s manje voltaže odradit 4.0
Makic10 je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.05.2017., 23:10   #63
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 9,287
Jeben primjerak

Ne kužim za ram, pa imaš rogicu, te single channel 3200mhz keks. Jesi unio manualno sve što piše na keksu? Jesi probao novije biose?
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2017., 23:13   #64
Makic10
Registered User
Moj komp
 
Makic10's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 39
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Jeben primjerak

Ne kužim za ram, pa imaš rogicu, te single channel 3200mhz keks. Jesi unio manualno sve što piše na keksu (eventualno možeš povećat voltažu na 1.35v recimo)? Jesi probao novije biose?
da sve sam proba, jednostavno se ne diže, čak ni u bios ne mogu uć čim postavim 2666,2900 ili 3200, pokušava različite tajminge, voltažu odma na 1,35v zadnji bios sam stavia 1107. moga bi u frenda posudit njegov ram da vidim, hoće li proć
Makic10 je online   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 05:10   #65
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,514
stavi bios 0083 I bootat ce odmah na 3200 ali ce mema radit na 2T umjesto 1T.Imao isti problem.Imas identican ram kao ja.Stavi docp standard I stavi 16.16.16.36 3200 mhz.Mora radit.Bios ces morat flashat preko Bios flashbacka

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 08:27   #66
Makic10
Registered User
Moj komp
 
Makic10's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 39
Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
stavi bios 0083 I bootat ce odmah na 3200 ali ce mema radit na 2T umjesto 1T.Imao isti problem.Imas identican ram kao ja.Stavi docp standard I stavi 16.16.16.36 3200 mhz.Mora radit.Bios ces morat flashat preko Bios flashbacka

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
probat ću kad dođem doma s posla
Makic10 je online   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 17:32   #67
Makic10
Registered User
Moj komp
 
Makic10's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 39
flashback mi nikako ne želi proć, ako idem preko usb par puta zablinka i nastavia svitlit, a iz biosa kaže nije dobar fajl? idem nać još koji usb pa probam
Makic10 je online   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 18:05   #68
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zadar
Postovi: 3,238
Formatiraj stick u FAT32 i prije flashanja preimenuj bios file u C6H.cap
__________________
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 19:01   #69
Makic10
Registered User
Moj komp
 
Makic10's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 39
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Formatiraj stick u FAT32 i prije flashanja preimenuj bios file u C6H.cap
to sam odradia odma, ne znam di da nađem taj 0083, jer nema ga na stranici od asusa. naša sam ga tu, al jel dobar nemam pojma
Makic10 je online   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 19:08   #70
shar
Overclocker
 
shar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: zg
Postovi: 444
Provjeri jesi otpakirao zip prije nego si ga preimenovao - dogodilo se prijatelju i imao je iste "simptome", čovjek počupao kosu dok nije skužio u čem je problem.
shar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.05.2017., 19:31   #71
Makic10
Registered User
Moj komp
 
Makic10's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 39
ma jesam i to, čak sam iskoristia i onaj brenamer, jednostavno kaže u ez toolu:
selected file is not proper bios
Makic10 je online   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 21:17   #72
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,514
pa nece ti radit preko ez flasha.otpakiras zip sa ocn foruma bios 0083.u prvom postu su ti svi biosi.preimenujes ga u C6H.cap i puknes u uokvireni usb ispod kojeg pise bios i drzis bios gumb dok ne pocne blinkati i onda pustis.cekas par min dok se ne ugasi plavo svjetlo i upalis komp i odes u biosu na load optimized default i to je to.nakon fleshanja biosa 1107 jedini nacin za stavit bilo koji drugi bios je navedena metoda.vjerojatno sa may update ce to bit rijeseno.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 21:31   #73
Makic10
Registered User
Moj komp
 
Makic10's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 39
Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
pa nece ti radit preko ez flasha.otpakiras zip sa ocn foruma bios 0083.u prvom postu su ti svi biosi.preimenujes ga u C6H.cap i puknes u uokvireni usb ispod kojeg pise bios i drzis bios gumb dok ne pocne blinkati i onda pustis.cekas par min dok se ne ugasi plavo svjetlo i upalis komp i odes u biosu na load optimized default i to je to.nakon fleshanja biosa 1107 jedini nacin za stavit bilo koji drugi bios je navedena metoda.vjerojatno sa may update ce to bit rijeseno.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
isproba sam 4 usba, jednostavno neće, zablinka par puta i onda konstantno svijetli plavo. nemam ideje više, tako da čekamo slj update
Makic10 je online   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 21:50   #74
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,514
pa cek malo.jesi cekao da to konstantno plavo prestane?
mozda flesa a ni neznas.makar meni je blinkalo stalno

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 21:55   #75
Makic10
Registered User
Moj komp
 
Makic10's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 39
tražia sam po netu već, čim on ne blinka nije uredu, jer nakon 2-3s već prestane blinkati i konstatno svijetli
Makic10 je online   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 22:31   #76
shar
Overclocker
 
shar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: zg
Postovi: 444
Ako ledica stalno gori to označava da je ploča spremna za flashanje - očitala je usb stick. No ne može znati što se nalazi na njemu dok ne pokušaš flashat, na tom koraku ti zapinje iz nekog razloga. Aj probaj sve ispočetka - skini bios, raspakiraj ga, preimenuj, formatiraj stick na fat32, prebaci preimenovani bios u root sticka i onda pokušaj (komp ugašen, napajanje spojeno, sve ostalo je optional).

Jedna stvar mi pada na pamet, od koliko gb je taj stick koji pokušavaš koristit? Ako imaš neki manji, probaj sa njim.
shar je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 23:05   #77
Makic10
Registered User
Moj komp
 
Makic10's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 39
ma evo prošlo napokon ram radi na 3200, dakle imam 4 usb
4gb, 8,gb i 64gb usb 2.0 i jedan 32gb usb 3.0.
na ovom od 64 je prošlo formatira sam ih jedno 30 puta danas i pokušava sa svakim,
iskreno nemam pojma zašto je prošlo, al je i ja sritan
Makic10 je online   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 23:14   #78
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,514
znao sam da ce ti ram radit na 3200 jer su identicni kao moji a ja imam dva keksa dok ti jedan tak da nema greske.Meni ram radi na 3400 sa 1.4v sa dizanjem bclk al ga drzim na stocku jer razlike nema.Stavio si 16,16,16,36 latencije?Rade na 1.35v bez problema.Probaj

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 23:54   #79
Makic10
Registered User
Moj komp
 
Makic10's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 39
Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
znao sam da ce ti ram radit na 3200 jer su identicni kao moji a ja imam dva keksa dok ti jedan tak da nema greske.Meni ram radi na 3400 sa 1.4v sa dizanjem bclk al ga drzim na stocku jer razlike nema.Stavio si 16,16,16,36 latencije?Rade na 1.35v bez problema.Probaj

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
moj je malo lošiji hynx je latencije su mu 16-18-18-38 3200, 1.35v sad sve radi ne mislim ništa više dirat, stres test prolazi, ja zadovoljan
Makic10 je online   Reply With Quote
Staro 10.05.2017., 03:30   #80
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,514
ram je identican kao moj c16 8gvkb gskill 3200.hynix

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2017., 18:24   #81
Makic10
Registered User
Moj komp
 
Makic10's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 39
Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
ram je identican kao moj c16 8gvkb gskill 3200.hynix

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
istina prošlo i na tim latencijama
Makic10 je online   Reply With Quote
Staro 11.05.2017., 12:48   #82
BladeRy
Premium
Moj komp
 
BladeRy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Split
Postovi: 1,866
Prikljucujem se klubu...

Ryzen 1600
Gbyte ax370 gaming k3
Corsair Vengeance® LPX 16GB (2x8) DDR4 3200MHz C16

Jos da natjeram prokletu stvar da se boota sa ramom na 3200. Stavim xmp profil 1, voltazu rama na 1.35, pregledam sve latencije, sve ok. Save and reboot.... tuli ploca par puta, reboot nazad na 2133. Hmm...

Uspio bootat na 2933, 15-15-15-15-36, dalje od toga il nece il ja neznam.
__________________




"If I had a gun with 2 bullets, and I was in a room with Hitler, BinLaden and Casey Hudson, I would shoot Casey twice." - me


Zadnje izmijenjeno od: BladeRy. 11.05.2017. u 13:05.
BladeRy je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2017., 13:27   #83
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zadar
Postovi: 3,238
Ako ti boota sa 2993 strapom drzi se toga zasada,barem dok Agesa update ne dodje..
Vise od 2993 mozes postici jedino pomocu dizanja bclk-a, samo mislim da tvoja ploca nema tu mogucnost...
__________________
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2017., 19:17   #84
BladeRy
Premium
Moj komp
 
BladeRy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Split
Postovi: 1,866
A drzacu na 2933, nije greda.

Bas iz dosade stavljam W7, bilo je veselo bez misa radit
Al sve je up, nema drivera da fali. Cak se bootalo sa starom 6600 nvidijom dok sredim sistem i prebacim jace napajanje i stavim 1060 unutra.

Validacija - https://valid.x86.fr/bswud2
__________________




"If I had a gun with 2 bullets, and I was in a room with Hitler, BinLaden and Casey Hudson, I would shoot Casey twice." - me


Zadnje izmijenjeno od: BladeRy. 12.05.2017. u 16:40.
BladeRy je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 09:59   #85
morernil
Registered User
Moj komp
 
morernil's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dalmatia
Postovi: 26
Pozdrav ekipa , imam jedno pitanje.
Uboo sam Gigabyte AB350M Gaming 3 , Ryzen 5 1600 i Corsair Vengeance LPX 2X8 16GB DDR4 3000MHz
Flashnuo BIOS na najnoviji (F4) , ali mema radi na 2133 po defaultu.
XMP mi je disjeblan jer trenutno baš i ne radi kako treba, pa svi daju preporuke da se manulano upisu latencije u biosu , postavi voltaza , podesi frekvencija itd..
Sad tako sam i napravio , i boota se na 2933 , radi sve , prolazi testove sve cool.
Ali kad npr. sutra dan upalim komp , 3-4 puta se restarta i vrati postavke na 2133.
Kao da povuce postavke iz dual biosa ili nešto.
Nakon tog boota gdje postavi na 2133 restartam , odem u bios, a u biosu postavke koje sam rucno upisivao za 2933.
Save pa restart i opet mema radi na 2933
Da li netko ima sličan problem ?
morernil je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 11:37   #86
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zadar
Postovi: 3,238
Citiraj:
Autor morernil Pregled postova
Pozdrav ekipa , imam jedno pitanje.
Uboo sam Gigabyte AB350M Gaming 3 , Ryzen 5 1600 i Corsair Vengeance LPX 2X8 16GB DDR4 3000MHz
Flashnuo BIOS na najnoviji (F4) , ali mema radi na 2133 po defaultu.
XMP mi je disjeblan jer trenutno baš i ne radi kako treba, pa svi daju preporuke da se manulano upisu latencije u biosu , postavi voltaza , podesi frekvencija itd..
Sad tako sam i napravio , i boota se na 2933 , radi sve , prolazi testove sve cool.
Ali kad npr. sutra dan upalim komp , 3-4 puta se restarta i vrati postavke na 2133.
Kao da povuce postavke iz dual biosa ili nešto.
Nakon tog boota gdje postavi na 2133 restartam , odem u bios, a u biosu postavke koje sam rucno upisivao za 2933.
Save pa restart i opet mema radi na 2933
Da li netko ima sličan problem ?
Nesto ti uzrokuje nestabilnost pa ram training pri bootu ne moze svaki puta progurati upisane postavke.
Koje latencije i voltazu koristis? Dali imas dram vboot voltazu u biosu i na koliko je postavljena?
__________________
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 12:53   #87
morernil
Registered User
Moj komp
 
morernil's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dalmatia
Postovi: 26
Ram je ovaj :
CMK16GX4M2B3000C15

Rucno sam unio ovako po specifikacijama :

Tested Latency: 15-17-17-35
Voltage: 1.35V

Cudno je da CPU-z prepozna 16-17-17-35 kad se windowsi dignu.

Na ovo pitanje ne znam odgovor jer trenutno nisam doma ,ali mislim da nisam naletio na takvu postavku :
"Dali imas dram vboot voltazu u biosu i na koliko je postavljena?"
morernil je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 13:12   #88
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 903
Si siguran da ti XMP neradi ? Ista ploča i isti ram meni radi uredno

btw: bios sa novim agesa codom za tvoju ploču dolazi kroz 2-3 dana ( beta )
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 13:15   #89
morernil
Registered User
Moj komp
 
morernil's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dalmatia
Postovi: 26
Disejblao sam sam XMP sigurno.
Ajd super ako dolazi novi bios , mislim da za ovu moju microAtx verziju nisu bas ažurni sa novim biosima

Kakve su ti postavke u Biosu ?
morernil je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 15:46   #90
shar
Overclocker
 
shar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: zg
Postovi: 444
Ryzen cold boot bug, to ti se događa, neki korisnici imaju taj problem, neki ne. Radi se o bugu platforme, nakon recimo prekida napajanja, ploča "zaboravi" neke postavke (možda napon rama, zaboravio sam točnu informaciju) i pokuša bootat pa training faila i loadaju se safe postavke. Rekli su da bi to trebalo biti ispravljeno u jednom od nadolazećih biosa.
shar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na