Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 04.08.2017., 19:03   #121
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 17,813
I zeko fino u 2 dana na pola puta do tržnjaka još samo 25 pitanja i to je to

@mob
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2017., 19:09   #122
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,994
Evo zeke na 16 postova, hop hop idemo u rikverc
FRipper je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.08.2017., 17:37   #123
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,668
Da li je neko gledao kakvu memoriju ima na RX560 kartici? Jedan od razloga što se hynix slabije oc-a na gigabyte rx560 je izgleda gigabytovo škrtarenje:








R0 podverzija je tvornički određena da radi na 6GHz što znači da je kartica sa 7GHz memorijom već tvornički overclockana.

T2 bi trebale biti 7GHz, ako je neko poslikao/rastavljao svoju postajte sliku/rezultat ovdje da znamo što kupujemo

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 06.10.2017. u 22:14.
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2017., 11:45   #124
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 351
Ima netko OC settings i Bios za Sapphire Nitro+ RX 570 4GB Elpida ?

EDIT : Neka netko obrise ovo.
__________________
#propo

Zadnje izmijenjeno od: renaTq. 27.08.2017. u 14:55.
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2017., 14:41   #125
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 351
RX 570 4GB Sapphire Nitro+ Elpida
----------------------------------
BIOS : https://www.mediafire.com/file/xqyrl...-2100_rev2.rom
Overclock : PL -20%,Core 1150,Memory 2100
Hashrate(ETH) : Stock (24mh/s),Overclock (30.1mh/s)
Potrosnja : 112w-115w
__________________
#propo

Zadnje izmijenjeno od: renaTq. 28.08.2017. u 20:47.
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2017., 19:34   #126
croclocker
Premium
 
croclocker's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: GER
Postovi: 715
Citiraj:
Autor renaTq Pregled postova
RX 570 4GB Sapphire Nitro+ Elpida
----------------------------------
BIOS : https://www.mediafire.com/file/xqyrl...-2100_rev2.rom
Overclock : PL -20%,Core 1150,Memory 2100
Hashrate(ETH) : Stock (24mh/s),Overclock (29,002mh/s)
Potrosnja : 112w-115w

ETH: 08/27/17-22:55:41 - New job from eu1.ethermine.org:4444
ETH - Total Speed: 29.165 Mh/s, Total Shares: 2, Rejected: 0, Time: 00:17
ETH: GPU0 29.165 Mh/s

GPU Core 1340
GPU mem 2250

Edit : 2

jos sam se malo igrao i vrti sad 29,6xx

GPU Core 1440
GPU mem 2250

Dali je to previse ? radi ima uru vremena skoro bez problema
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	29,179.gif‎
Views:	89
Size:	15.6 kB
ID:	18462   Click image for larger version

Name:	29,6359.PNG‎
Views:	62
Size:	38.2 kB
ID:	18463  

Zadnje izmijenjeno od: croclocker. 28.08.2017. u 00:12.
croclocker je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2017., 21:51   #127
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 120
Citiraj:
Autor croclocker Pregled postova
ETH: 08/27/17-22:55:41 - New job from eu1.ethermine.org:4444
ETH - Total Speed: 29.165 Mh/s, Total Shares: 2, Rejected: 0, Time: 00:17
ETH: GPU0 29.165 Mh/s

GPU Core 1340
GPU mem 2250

Edit : 2

jos sam se malo igrao i vrti sad 29,6xx

GPU Core 1440
GPU mem 2250

Dali je to previse ? radi ima uru vremena skoro bez problema
Radi i dalje sve ok? Potrošnja? Moja daje 26,5-27... ajde mi negdje spusti bios da si snimim ako ti se da. Hvala.
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2017., 23:13   #128
croclocker
Premium
 
croclocker's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: GER
Postovi: 715
Citiraj:
Autor Zeko.mudri Pregled postova
Radi i dalje sve ok? Potrošnja? Moja daje 26,5-27... ajde mi negdje spusti bios da si snimim ako ti se da. Hvala.
https://anorak.tech/t/sapphire-rx-570-nitro/5332

ja koristim ovaj

Anoraks_Sapphire RX 570 Nitro(plus) 4GB OC_memshift-1750.rom
croclocker je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 18:44   #129
webstar_007
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: zg
Postovi: 49
dal ima netko bios za gigabyte rx 580 4gb(hynix) aorus, na default mi daje oko 20.5 mh/s za Ethereum Classic

dal bi moglo ic preko 26mh/s

Zadnje izmijenjeno od: webstar_007. 04.09.2017. u 19:11.
webstar_007 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 19:31   #130
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,668
Ne da bi moglo nego bi moralo (oko 30)
segregator je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.09.2017., 19:46   #131
webstar_007
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: zg
Postovi: 49
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Ne da bi moglo nego bi moralo (oko 30)


Sta bi trebalo postaviti da ide tolko?
webstar_007 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 19:59   #132
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Čitaj forum, sve već prožvakano
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 20:11   #133
bez_komentara
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Split
Postovi: 237
Citiraj:
Autor webstar_007 Pregled postova
Sta bi trebalo postaviti da ide tolko?
Ako ti je nezgodno čitat po forumu, onda pogledaj nekoliko videa od ovog momka. BuriedONE Blockchain
Jednostavno i ukratko objasnio o čemu se radi. Kad skožiš shemu , onda dalje pitaj.

Ima netko iskustva sa PowerColor AxRx 570 Red Dragon.
O kakvoj je tu kartici riječ i jel se to može poslje prodat za neku normalnu cijenu?
bez_komentara je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 20:22   #134
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,668
Citiraj:
Autor webstar_007 Pregled postova
Sta bi trebalo postaviti da ide tolko?
26-27 samo sa kopiranjem strapova i OC, a za 30 platiš 0.15 BTC Wolfu na bitcointalk forumu
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 20:43   #135
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,994
Citiraj:
Autor webstar_007 Pregled postova
dal ima netko bios za gigabyte rx 580 4gb(hynix) aorus, na default mi daje oko 20.5 mh/s za Ethereum Classic

dal bi moglo ic preko 26mh/s
Evo, trebao bi ići 28+

https://mega.nz/#!VxM0zBLJ!ep9xeRuMF...lQ-xUmkWUKvV3Y
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 21:45   #136
webstar_007
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: zg
Postovi: 49
evo sad ide 24 kad sam napravio flash biosa, jel treba jos postaviti neke frekvencije u MSI AB i napone snizit?

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 04.09.2017. u 22:27.
webstar_007 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 22:29   #137
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,994
Core 1150
Memory 2100

Testiraj par minuta i ako radi stabilno, digni memory na 2125, pa 2150 itd...

A s naponom se igraj poslje...
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 23:04   #138
webstar_007
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: zg
Postovi: 49
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Core 1150
Memory 2100

Testiraj par minuta i ako radi stabilno, digni memory na 2125, pa 2150 itd...

A s naponom se igraj poslje...
hvala na pomoci
dobio sam za core 1175 i mem 2100 max 26mh/s preko tog nece, postaje nestabilno i komp se restarta, jel se moze jos nesto postavit pa da ide 28mh/s ili više?
webstar_007 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 23:13   #139
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,668
Citiraj:
Autor webstar_007 Pregled postova
hvala na pomoci
dobio sam za core 1175 i mem 2100 max 26mh/s preko tog nece, postaje nestabilno i komp se restarta, jel se moze jos nesto postavit pa da ide 28mh/s ili više?
Može, ali to izlazi iz domene copy/paste strapova
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 23:16   #140
webstar_007
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: zg
Postovi: 49
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Može, ali to izlazi iz domene copy/paste strapova
ma i 26 je onda super, bolje nego 20
webstar_007 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 23:18   #141
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,668
Citiraj:
Autor webstar_007 Pregled postova
ma i 26 je onda super, bolje nego 20
Sigurno....30-31 se isplati ganjati kad imaš full rig to je onda kao da ti neko pokloni još 1 karticu
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2017., 23:36   #142
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Može, ali to izlazi iz domene copy/paste strapova
Pa u ovom slučaju i ne baš, maymunov strap na hynixima radi savršeno, a isto je copy-paste
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2017., 07:27   #143
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,668
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Pa u ovom slučaju i ne baš, maymunov strap na hynixima radi savršeno, a isto je copy-paste
Misli se na copy/paste strapova sa nižih na više frekvencije, naravno
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 18:18   #144
vulkan1
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Split
Postovi: 58
Citiraj:
Autor vacs Pregled postova
pa svaka se moze modati, a ako znas flashati onda znas i modati sam

uzmi atiflash 2.74, spremi orginal bios, u GPU-Z vidi koja je memorija, orginal bios ubaci u SRBPolaris V2.64, odes na tab "mem. timings" (oznaceno je koji su strapovi za koje memoriju) i samo kopiras strap sa jednog na vise, onda spremis bios pod drugim imenom da sacuvas orginalni, pokrenes opet atiflash i flashas taj modani, nakon flasha nemoj restartat nego pokreni AMD/ATI Pixel Clock Patcher i tek onda reboot

u slucaju rx470/570 kopiras 1500 strap na gore
u slucaju rx480/580 kopiras 1750 strap na gore

kasnije (ovisno koju sustav i program koristis za clockanje) spusti core clock na 1132MHz i napon po malo dok ne nades stabilno, memory clock dizi do 2000MHz dok ne nades stabilno
Kolega jednostavno pitanje.
Akorikne ode jamstvo.
Dali sam u pravu, više se bios nebi moga vratiti stari?
vulkan1 je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 18:21   #145
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,668
Citiraj:
Autor vulkan1 Pregled postova
Kolega jednostavno pitanje.
Akorikne ode jamstvo.
Dali sam u pravu, više se bios nebi moga vratiti stari?
Ako je kartica full crkla, onda naravo ne može...ako radi, al revimo baca artifakte i slično, može se vratii stari (ako nije crkla toliko da ne vidiš što radiš )
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2017., 19:26   #146
vulkan1
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Split
Postovi: 58
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Ako je kartica full crkla, onda naravo ne može...ako radi, al revimo baca artifakte i slično, može se vratii stari (ako nije crkla toliko da ne vidiš što radiš )
Moja nije crkla jer je nisam overcloca ili
me malo prpa)
vulkan1 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 21:18   #147
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 351
Ima netko dobar bios za RX 580 Sap n+ uz elpidu ? Trenutno sam nasao jedan koji roka 29.5 ali sa 147w potrosnje sto je puno. Ako tko ima moze li poslati u poruci link gdje ga je nasao ?
Hvala.
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 21:25   #148
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,674
Imas dobar bios. Samo igra s voltazom i to je to.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 21:50   #149
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 351
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Imas dobar bios. Samo igra s voltazom i to je to.
Moze pomoc uz voltazu?
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 22:02   #150
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,994
Kako može 147W na 580 biti puno??
FRipper je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na