Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.06.2017., 13:26   #91
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Da li Pixel clock patcher trebamo koristi na windowsu posle modanaj biosa? Ili se on koristi samo na SMOS?
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2017., 13:29   #92
sendjo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 63
Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
kaj smo rekli koliko mjesecno jedan rig sa 5 grafa trosi bandwidtha. trebam stavit jedan na 3g modem, pa me zanima...

Sent from my Mi Max using Tapatalk
2-3GB, iz prve ruke..
sendjo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.06.2017., 13:46   #93
shar
Overclocker
 
shar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Otiš'o sam, morao sam
Postovi: 482
Citiraj:
Autor DigitalVHS Pregled postova
Da li Pixel clock patcher trebamo koristi na windowsu posle modanaj biosa? Ili se on koristi samo na SMOS?
Koristi se na windowsu.
shar je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2017., 10:19   #94
NickJuju
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 14
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Napiši koja grafa točno, model, memorija itd. I ako možeš zaljepi mi original bios od nje (izvadi sa ati flash-om) pa ću napraviti modani bios te ga dodati u kolekciju nakon testiranja.
Pozdrav,

Imam XFX RX 480 GB i Sapphire RX 570 Nitro 4 GB,na XFX sam probao sam modificirati bios pa sam ga brick-ao i jedva vratio nazad. Da li bi bio voljan modificirati moje dvije kartice ako ti pošaljem stock bios?

Hvala unaprijed
NickJuju je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2017., 14:38   #95
shar
Overclocker
 
shar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Otiš'o sam, morao sam
Postovi: 482
Pošto ima valjda 12 različitih modela xfx rx 480, morat ćeš bit precizniji o kojem se točno modelu radi? Otvori gpu-z i vidi stock core takt, proizvođača i količinu memorije.
Ako nije referentna onda imaš bios switch pa nema straha od brickanja.
shar je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2017., 15:07   #96
NickJuju
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 14
Citiraj:
Autor shar Pregled postova
Pošto ima valjda 12 različitih modela xfx rx 480, morat ćeš bit precizniji o kojem se točno modelu radi? Otvori gpu-z i vidi stock core takt, proizvođača i količinu memorije.
Ako nije referentna onda imaš bios switch pa nema straha od brickanja.
Imam bios switch. U nastavku šaljem gpu-z od obje kartice

https://ibb.co/gr39k5
https://ibb.co/nuUh55
NickJuju je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2017., 20:50   #97
kzzmzz
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: kr
Postovi: 13
Da li moze za gigabyte rx 560 oc 4 gb hynix memorja neki overclock? I na koliko procenta je pozeljno drzati fan i na koliko da nastelujem temperaturu gpu?
kzzmzz je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2017., 16:46   #98
Milo Dijete
Premium
 
Milo Dijete's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 56
Bok,
Moze li mi netko molim Vas slozit BIOS-e za grafičke? Sa Afterburnerom sam dobio jedno 5 MHS-a, ukupno 119 MHS sa 5 kartica.
Mislim da bi to trebalo ici malo vise?

Ovo su grafe:
- ASUS RX 480 8GB (22,177 MHs)
- STRIX RX 470 4 GB (26,089 Mhs)
- MSI RX 470 Gaming X 8 Gb (22,104 Mhs)
- MSI RX 470 Gaming X 8 Gb (22,104 Mhs)
- MSI Armor RX 470 4 GB (24,440 Mhs)

Ukupno trosi 950 W (napajanje je 1000 W)

Placam pivo, cevape ili sto vec tko trosi
Thx
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Milo Dijete. 23.06.2017. u 09:55.
Milo Dijete je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2017., 10:18   #99
Milo Dijete
Premium
 
Milo Dijete's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 56
Update: MSI RX 470 Gaming X 8 Gb ima Micron memoriju, a to se ne moze modati koliko vidim. Znaci trebao bih samo za ostale 3.
thx!
__________________
Milo Dijete je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2017., 11:53   #100
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 911
pa svaka se moze modati, a ako znas flashati onda znas i modati sam

uzmi atiflash 2.74, spremi orginal bios, u GPU-Z vidi koja je memorija, orginal bios ubaci u SRBPolaris V2.64, odes na tab "mem. timings" (oznaceno je koji su strapovi za koje memoriju) i samo kopiras strap sa jednog na vise, onda spremis bios pod drugim imenom da sacuvas orginalni, pokrenes opet atiflash i flashas taj modani, nakon flasha nemoj restartat nego pokreni AMD/ATI Pixel Clock Patcher i tek onda reboot

u slucaju rx470/570 kopiras 1500 strap na gore
u slucaju rx480/580 kopiras 1750 strap na gore

kasnije (ovisno koju sustav i program koristis za clockanje) spusti core clock na 1132MHz i napon po malo dok ne nades stabilno, memory clock dizi do 2000MHz dok ne nades stabilno
vacs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.06.2017., 14:37   #101
Milo Dijete
Premium
 
Milo Dijete's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 56
Bok,
Hvala na uputi. Kopirao sam 1500 to uper u toolu. Sejvao novi file.
Kada pokusam snimiti bios u GPU dobijem ovaj error:

c:\atiflash>atiflash -p 2 novi.rom
Old SSID: 3414
New SSID: 3411
SSID mismatched

ERROR: 0FL01

Komanda sa kojom radim to je: atiflash -p 2 novi.rom

Any ideas?
Thx
__________________
Milo Dijete je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2017., 14:48   #102
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 911
zasto flashas iz cmd umjesto GUI?
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2017., 14:54   #103
Milo Dijete
Premium
 
Milo Dijete's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 56
Zato sto GUI mi se raspada, vidim samo 3 od 5 kartica (vidi prilog).

Ovaj error je izgleda zato sto imam problema sa identificiranjem GPU-a.. koji je broj u atiflashu a koji je u GPU-Z-u.
Posto imam sve razlicite kartice..

imas kakav hint?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	gui.PNG‎
Views:	111
Size:	25.5 kB
ID:	18252  
__________________
Milo Dijete je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2017., 15:00   #104
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 911
daj istekaj ostale, flashaj jednu po jednu, dobro da nisi uspio flashati i zbrikao krivu sa krivim biosom
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2017., 15:00   #105
shar
Overclocker
 
shar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Otiš'o sam, morao sam
Postovi: 482
Ostavi uključenu samo grafu koju flashaš.
shar je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2017., 19:49   #106
kzzmzz
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: kr
Postovi: 13
Citiraj:
Autor kzzmzz Pregled postova
Da li moze za gigabyte rx 560 oc 4 gb hynix memorja neki overclock? I na koliko procenta je pozeljno drzati fan i na koliko da nastelujem temperaturu gpu?
Nesto sam uspeo da uradim pa ce mozda nekom znaciti.

Kopirao sam strap 1500 pa sve na gore, memoriju sam digao na 1800mhz a moze i vise i za sad dobijam 12.5-6 eth plus pasc oko 120 dcri mi je na -20, s tim sto ja mislim da mi nije stabilno jer mi eth ide od 11.5 do 12.6 a pasc od 106 - 120, kada proveravam na nanopool-u pasc current calculated hashrate mi je oko 58 a ide do preko 200 a na dwarfpoolo eth mi ugalvnom pokazuje vise nego sto mi je u claymoru mada zna i tu da opadne. Da li sam preterao sa overclokom??
kzzmzz je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2017., 09:17   #107
kzzmzz
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: kr
Postovi: 13
Niko?
kzzmzz je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2017., 10:37   #108
Milo Dijete
Premium
 
Milo Dijete's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 56
Citiraj:
Autor vacs Pregled postova
daj istekaj ostale, flashaj jednu po jednu, dobro da nisi uspio flashati i zbrikao krivu sa krivim biosom
evo samo da javim da sam ih uspeio sve modat, OC-ao sam ih, tako da svaka sada daje 25 MhS-a... ukupno je to 125 Mhs-a. Rig trosi 800 Wata.
Radio je cijelu noc stabilno... mislim da cu ga tako ostavit pa nek majna..

napomena samo za rajsere, meni su dvije graficke ustekane u PCIe16X u plocu, a 3 u rajsere.. sve druge kombinacije mi nisu radile, nije se htio bootat..
mozda nekome pomogne info.

thx na pomoci!

Poz!
__________________
Milo Dijete je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2017., 20:03   #109
Bezimeni777
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Samobor
Postovi: 129


Sapphire Nitro+ Rx 580 8GB, Hynix memorija - sa cca 22 Mh/s na cca 32 Mh/s

bios na linku (ja koristim V2 verziju)
Bezimeni777 je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2017., 20:24   #110
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Da li je neko uspeo Rx580 Samsung podici iznad 30 mh/s? Ako jeste koji ste bios koristili i koji oc?

Ja ne mogu preko 28,5 mh/s, a kad su samo dve kartice na ploci idu preko 31 mh/s
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2017., 13:44   #111
SuzukyVstrom
Nije Suzuky nego Suzuki
Moj komp
 
SuzukyVstrom's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Sisak
Postovi: 60
GTX 1070 gigabyte wf oc sa claymore dualminer 9.7 , msi after..: power 75%, memory +500 daje eth 30, sia 300 . Tažim info koliko više daje sa dodjeljenom virtualom memorijom (super bi bilo kratko objašnjenje zašto je ovo bitno) i izmjenom BIOSa (kratko objašnjenje također). Memorija na navedenoj GPu je micron.
SuzukyVstrom je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2017., 13:53   #112
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,301
Odgovor na prvo pitanje: 0 - bitno je samo kada imaš više kartica u sistemu

Odgovor na drugo pitanje: 0 - bitno je kod RX4/5 serije kartica
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 11.07.2017. u 16:26.
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2017., 16:48   #113
Uzi84
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 169
Jel kod tih gtx 1070 drzite auto fan il ga manualno podesite u afterburneru?
Uzi84 je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2017., 20:02   #114
SuzukyVstrom
Nije Suzuky nego Suzuki
Moj komp
 
SuzukyVstrom's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Sisak
Postovi: 60
Nisam, dva ventilatora 120mm + 200mm još pušu uzduž po kartici i mislim da joj je taman na 61*C, http://i.imgur.com/p0nyxnK.jpg. Neki su još spustili power na 50% ili 40% ako se ne varam , i digli clock na +100 i mem na +900.
SuzukyVstrom je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2017., 21:52   #115
Uzi84
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 169
Ja sam digo memory za 600, power na 70% i radi na temperaturi od 61-62*C. Vent radi na nekih 28-29. 31mh/s stabilno.
Uzi84 je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2017., 13:11   #116
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Da li mi moze neko objasniti kako 4 potpuno indeticne kartice nece da rade na istom OC...

2xrx580 memory clock 2100 i rade OK.

Ostale dve nece preko 2050 mhz memory ...a indeticne kartice memorija itd..

Ove dve daju 29 mh/s ovde druge dve 27,5....stavim samo dve na plocu daju 30,5 mh/s...totalno sve zbrkano. Jel moze biti da je u riserima problem? Ali i kad sam pokusao sve 4 na risere da stavim isto mi se desilo...
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2017., 10:50   #117
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,141
Dodano na početnu stranicu:

Gigabyte Gaming RX560 4GB, Hynix

Original - ETH 10
MemShift + OC (1200/2100) - ETH 12-13
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2017., 12:11   #118
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,067
@DigitaslVHS predpostavljam da ima veze s ASIC, svaka iako identicna ima drugaciju snagu ASICa. A i to nije jedini razlog, mozda su te dvije u sredini jedna do druge i griju se kao u ppaklu. Pa i ti sam nemozes trcati na + 35 Celziousa vani.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2017., 17:21   #119
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 126
Meni s BIOSom na radeonkama ništa nije uplailo. Jednostavno kad uploadam modani bios, driveri ne prepoznaju karticu i to je to. Isto tako niti Afterburner nije upalio. Pokušao sam sve i svašta i uglavnom samo dobio gore rezultate. I na kraju sam se zezao sa ATIjevim Wattmanom što mi je jednom na jednoj kartici povećalo hashrate za 3 (kad sam snizio max. power consumption za 5%), pa sam dalje nastavio mrdati, da bi na kraju dobio sve po starom. Drugi put mi nije uspjelo povećati hashrate za 3 na isti način kao i prvi put. Ovo što je kolega bezimeni uspio dobiti, meni je nedosanjani san

Dok recimo GTX-ice 1060 izuzetno jednostavno clockam memoriju sa Afterburnerom i dobijem od 10-30% bolje rezultate.
Nisam se nadao tolikoj patnji i izgubljenom vremenu sa ATIcama, pa sam ih sad ostavio da rade kako rade.

Tako da uopće nemam pojma što sa ATIcama... izuzetno su ćudljive (barem meni).
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2017., 17:25   #120
grudobran
The boobs protector
Moj komp
 
grudobran's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Dwarfpool
Postovi: 115
Googlaj atikmdag-patcher-1.4.5 , pokreni ga i budu Win prepoznali karticu
grudobran je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na