Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.06.2018., 07:33   #1471
k31k0
Premium
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 115
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Ja dok sam malo eksperimentiro s ravenom,morao sam totalno okrenuti clok meme i cpu-a za razliku od eth-a
Miner za Raven konstantno mijenja algoritme kako bi bio otporan na ASIC minere pa zato nije preporučljivo uopće dizati clock memorije. Samo malo core clock digneš i gotovo.

Za CryptonightV7 to ne vrijedi jer on stlano koristi taj jedan algoritam pa je puno lakše overclockati core i memoriju.

Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk
k31k0 je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2018., 09:27   #1472
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,696
Citiraj:
Autor k31k0 Pregled postova
Miner za Raven konstantno mijenja algoritme kako bi bio otporan na ASIC minere pa zato nije preporučljivo uopće dizati clock memorije. Samo malo core clock digneš i gotovo.

Za CryptonightV7 to ne vrijedi jer on stlano koristi taj jedan algoritam pa je puno lakše overclockati core i memoriju.

Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk
Mema na mojim 1060tkama za raven je na +1000 nisam pretjerao jer dalje nemoze.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.06.2018., 10:41   #1473
k31k0
Premium
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 115
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Mema na mojim 1060tkama za raven je na +1000 nisam pretjerao jer dalje nemoze.
Hm... Svugdje sam vidio da je preporučljivo ne dirati memoriju zbog stabilnosti. A jesi provjerio utječe li uopće takt memorije na rad?

Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk
k31k0 je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2018., 02:11   #1474
Shamanix
Moj komp
 
Shamanix's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 866
Imam problema s AMDovim rigom... grafe mi nece radit vise od 20-akMH/s

dali je netko ima slican problem?
__________________
Shamanix je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2018., 09:35   #1475
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,926
Driveri?
I onaj mod gpu>>>compute
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 18:48   #1476
Pantera-N
Premium
Moj komp
 
Pantera-N's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: In front of the monitor
Postovi: 1,588
Ekipa bok,

imam neke probleme sa Rigom pa vas molim za savjet:

Intel Celeron
6* 1060 GTX 6GB
2*1000W PSU
MBO Gigabyte GA-H110-D3A
8 Giga RAM
120 SSD

Rig je star mjesec dana, uredno radio na Claymore V10 mineru i na Afterburneru. Nikakvih grešaka sve do zadnjeg updatea Windowsa (kritični update koji je sam povukao iako je Update bio deaktiviran od početka).

Nakon restarta počeo se javljati Cuda error (cannot allocate big buffer for DAG). Povećao sam virtual RAM na 16+ giga i izgleda da je to riješilo problem.

Međutim, nedugo nakon toga počeo se javljati Video_TDR_Failure koji je uzrokovao BSOD. Malo troubleshootinga i izgleda da je riječ o driverima. Izbriši stare, stavi nove, ponovno stavi starije ... isto!

U par navrata javljao se temperature error kojeg sam zaobišao isključivanjem monitoringa temperatura kartice. I danas - zadnje što se desilo je GpuMiner cu_k1 failed

nešto poput ovog:



Probao sam sa pokretanjem afterburnera i bez njega, problem se pojavljuje u oba slučaja

Afterburner postavke:
Power limit: 90
Temp limit: 83
Core clock: 0
Memory clock: +756
Fan: Auto

Tnx na pomoći

Zadnje izmijenjeno od: Pantera-N. 09.06.2018. u 18:55.
Pantera-N je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 18:56   #1477
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,240
Probaj sa phoenix minerom
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 19:13   #1478
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Nije li ti za 6*1060 dva napajanja od 1000w previse?
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 19:23   #1479
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 992
6x1060 6GB na power 90% troše oko 600W-650W + ostatak kompa, stoga debelo previše su 2 od 1KW
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 19:32   #1480
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 326
Prebaci se na HIVEOS ili SMOS, nećeš imati problema, i ja sam tako napravio,samo su moji problemi počeli još prije jer imam 1060 3gb ...


Inače koliko vidim nekako mi sve osim prve kartice imaju malo hasha,jel to uslijed greške ili inače tak ???


Koje memorije imaš na karticama ???


E da i probaj virtualku staviti na više od 20,recimo 22 GB
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.06.2018., 19:44   #1481
Pantera-N
Premium
Moj komp
 
Pantera-N's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: In front of the monitor
Postovi: 1,588
Ova slika od gore nije SS mog riga, već slika s weba istog problema koji se i meni javlja. Inače max koji dobivam po kartici sa OC postavkama je 24 Mh.
Memorija je Micron

Zašto 2*1000W? Došlo je u paketu, je malo overkill i opterećenje po PSU je manje.
Page file je na 50Gb
Pantera-N je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 20:11   #1482
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,240
Ovo sa PSU nisam ni skužio

Daj makni taj drugi PSU od 1kW, nema stvarno realne potrebe za njime
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2018., 12:43   #1483
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 326
Ajd to sve probaj pustiti na HIVEOS-u,pa vidi da li će se tamo događati iste stvari ...


U HIVEU za overclock stavi CPU -50,MEM 1600,PW 80 ...


Ako će se rušiti povećaj PW na 85 ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2018., 15:43   #1484
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,926
windows 1803 i ati flash 2,77 se nemajo radi
pa kad naletite .. da nebude .. nismo znali
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 16:15   #1485
Pantera-N
Premium
Moj komp
 
Pantera-N's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: In front of the monitor
Postovi: 1,588
Ekipa tnx na savjetima. Da ne switcham sve na Hive, probao sam prvo Phoneix. Radilo par dana ali opet se počelo događati isto. Bacam sve na Hive pa da vidimo kako će raditi. Javim
Pantera-N je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2018., 18:16   #1486
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Imam problem na Windows 10.
Miner krene i pokaze GPU0 Failed kx miner error.

EDIT : Problem GPU0 Failed kx miner errora "rjesio" sto sam stavio stariju verziju claymora. Sada dosao drugi problem : https://imgur.com/a/qeSUCKD
Ima li to veze posto nisam updateo windows? Stavio fresh i odma miner. Trenutno je win10 verzija 1511
__________________
#propo

Zadnje izmijenjeno od: renaTq. 16.06.2018. u 18:40.
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 08:00   #1487
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 326
stavi mu u commandnu traku -dcri 5


Mene muči :


Cpu machine check ... error,to mi neovisno o pravilu sruši rig (nekad dan,nekad tri,a nekad radi deset dana)


promjenjena je pasta na procu,znači ne pregrijava se (40 stupnjeva) ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 09:04   #1488
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
stavi mu u commandnu traku -dcri 5
Pokusao i nista. Ista stvar.
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 12:04   #1489
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 326
Ja sam taj -dcri imao u kombinaciji sa -eres ...


Sad jbga kako nisam na wimblozama već dugo,još je nekaj bilo,ali sad ...


evo našao staru komandnu liniju na stiku :


-epsw x -mode 1 -ftime 10 -eres 0 , na to je dodan -dcri , to je trebalo za 1060 3gb kartice ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 16:14   #1490
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Prebacio na win7 i sve normalno radi.
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 21:39   #1491
bez_komentara
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Split
Postovi: 238
Vidim da većina ima problema sa ovim zadnjim updatom win10.
Ovi novi update ima jednu caku različitu od prijašnjih, a to je da kad se instalira..kao da se nije do kraja instalira.
Očito nešto u pozadini radi i svaki put kad ga se ide restartat to se poremeti ..
Pustit ako triba i 3 sata da u miru odradi..
(bez minera i bez bilokakvih radnji vezanih za miner)..
nakon toga DDU u safemodu (ili normalno)
ako zeza afterburner - Disable ULPS
bez_komentara je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 21:47   #1492
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,926
A jel se sta promjenilo sa afterburnerom?
Novi driveri i da radi na vise od 3-4 gpu?
Znam da je bio rezim blockchain driveri i 8 gpu
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 21:51   #1493
bez_komentara
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Split
Postovi: 238
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
A jel se sta promjenilo sa afterburnerom?
Novi driveri i da radi na vise od 3-4 gpu?
Znam da je bio rezim blockchain driveri i 8 gpu
mene pitaš?
bez_komentara je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 22:38   #1494
damba_
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 73
Može li Claymore miner raditi sa samo 2 gb radne memorije?
Dosad sam imao 3x1 gb ddr2 memorije i danas mi je otišao jedan stick i ostalo mi je samo 2 gb.
Sad kad pokrenem miner dobijem poruku ethdcrminer64.exe has stopped working a prije toga je sve radilo pola godina bez problema.
Ne znam je li problem u radnoj memoriji ili nečem drugom.
Matična ploča je Gigabyte GA-M56S-S3 i na njoj su spojene 2x RX470 4gb.
damba_ je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 23:12   #1495
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,926
Citiraj:
Autor bez_komentara Pregled postova
mene pitaš?



tko kod da odgovori


jer afterburner je imao "problem" da na novijim driverima nije prepoznao više od 3 grafe .. dodaš 4-tu .. ode on u mp3


tako da ja anadrelin drivere guram 18.2.1 i OverdriveNTool


al sam se prije navuko na afterburner .. dok nisam prešao 4 gpu ..
sad sam na 5
i gledam .. nešto cijene padaju tih grafa .. mogo bi ugurat jos 2-3x


ili nije vrijeme ?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 23:33   #1496
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,240
Ja sam polako izbacio MSI afterburner

Namještam vrijednosti voltaže, clockova i ventove direktno u mineru i još sam uvijek na onoj dag fix verziji drivera... Zasad fercera bez problema
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 00:20   #1497
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp
 
dh41400's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zabreg
Postovi: 3,262
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
A jel se sta promjenilo sa afterburnerom?
Novi driveri i da radi na vise od 3-4 gpu?
Znam da je bio rezim blockchain driveri i 8 gpu

W10 Pro v1709
Adrenalin 18.2.1 (radi i na 18.3.4)
MSI AB 4.5.0
Claymore 11.7

Očitava parametre svih grafa (11+), ali se može pojedinačno odabrati (detaljno podešavati) samo prvih 8.

Ako je odabrana opcija "Synchronize settings for similar graphics prosessors", moguće je podešavati 9+ grafa (na jednake vrijednosti).




Nikakvih SW problema.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 18.06.2018. u 00:26.
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 00:36   #1498
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,926
Tnx na info
Ja ga zadnje koristio 4.3 verzija

Btw stigo i ati flash 2.83
Radi sad flashanje i na 1803 buildu w10
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 09:17   #1499
damba_
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 73
Citiraj:
Autor damba_ Pregled postova
Može li Claymore miner raditi sa samo 2 gb radne memorije?
Dosad sam imao 3x1 gb ddr2 memorije i danas mi je otišao jedan stick i ostalo mi je samo 2 gb.
Sad kad pokrenem miner dobijem poruku ethdcrminer64.exe has stopped working a prije toga je sve radilo pola godina bez problema.
Ne znam je li problem u radnoj memoriji ili nečem drugom.
Matična ploča je Gigabyte GA-M56S-S3 i na njoj su spojene 2x RX470 4gb.
Riješio sam pa možda i nekom ubuduće pomogne.
Nije dovoljno 2 GB rama za rudarenje na Win 10.
Posudio sam od kolege 1GB rama i sad opet radi normalno sa 3GB rama.
Ukupna potrošnja rama na win 10 dok rudari je oko 1,8GB pa je 2GB na knap i zato se miner rušio.
damba_ je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 16:29   #1500
SafeMoney754
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2018
Lokacija: BIH
Postovi: 1
Unhappy Pomoc

postavio sam sve kako je pisalo i kad pokrenem ovo mi se desi
https://imgur.com/BIsfpSW
SafeMoney754 je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglas Oglasni prostor

Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na