Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.05.2017., 07:04   #121
jed2i
Premium
Moj komp
 
jed2i's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,636
Ako je riješ o AMD karticama onda trebaš poslije pokrenuti pixel patcher, da se code 43 makne iz device managera i da kartica bude prepoznata

https://www.monitortests.com/forum/T...-Clock-Patcher
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2017., 08:28   #122
Getriba94
Premium
Moj komp
 
Getriba94's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,014
Citiraj:
Autor xoverload Pregled postova
Ma znam kako modati i flashati bios, ali ima slucajeva da je flash prosao bez problema pa nakon restarta ne moze se prepoznati kartica, zato mi je malo frka zbog toga.
Onda vozi sa 22mhs, nemas trece opcije.

Sent from my D6603 using Tapatalk
Getriba94 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.05.2017., 08:35   #123
xoverload
Premium
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: osijek
Postovi: 119
XFX-ice i MSI Armor bez problema guraju 25MH/s, jedino Gigabyte-ica steka na 20.5MH/s, tako ce i ostati na ovom rigu zasad. Za sljedeci cu uzimati grafe s bios switchom.
xoverload je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2017., 09:01   #124
Getriba94
Premium
Moj komp
 
Getriba94's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,014
Gigabyte G1 Gaming Rx 470 4gb - Hynix

https://files.fm/u/3h4wqxn9 -- 28,5 mhs (core 1100 , memory 1990)

Pusti se ti teorija zavjere i postaj kad naletis na pravi problem.
Bios sam ti uploado.
Getriba94 je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2017., 11:28   #125
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Slunj
Postovi: 834
Citiraj:
Autor xoverload Pregled postova
XFX-ice i MSI Armor bez problema guraju 25MH/s, jedino Gigabyte-ica steka na 20.5MH/s, tako ce i ostati na ovom rigu zasad. Za sljedeci cu uzimati grafe s bios switchom.
bios switch ti nista nece znaciti ako grafa crkne, a ako ne crkne skroz uvijek mozes vratiti nazad stock bios tako da nema smisla da placas vise grafu sa dual biosom niti ikakve koristi od toga osim u slucaju loseg flasha da vratis tvornicki i opet flashas modani
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2017., 18:49   #126
aiku
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Gradiška
Postovi: 17
[QUOTE=maXonja;3059542]Evo mali doprinos i od mene


---------------------------------------------------------

Gigabyte Aorus RX570 4GB, Hynix[/B]

String (polaris editor): maymun strap
OC (Afterburner): Memory 2080MHz, core 1125MHz

ETH: 30.4 MH/s (Claymore V9.3)
ETH+Pasc: 29.4 MH/s eth + 294 MH/s pasc (Claymore V9.4)

------------------------------------------------------------
Evo vrijednosti koje ja dobijam

Gigabyte Aorus RX570 4GB, Hynix

String (SRBpolaris editor): 1500 up strap
OC (Afterburner): Memory 2004MHz, core 1125MHz

ETH: 28,7 MH/s (Claymore V9.3)
ETH+Pasl: 28.7 MH/s eth + 143,7 MH/s pasc (lite) (Claymore V9.3)

Ako stavim momoriju na 2050 restartuje računar tako da sam ostao na ovim podešavanjim zbog stabilnosti. Ima li još kakvih OC tajni sa ovom RX570 a da su mi promakle?

aiku je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2017., 19:27   #127
Shamanix
Moj komp
 
Shamanix's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 866
custom strap od maymuna
__________________
Shamanix je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2017., 19:34   #128
xoverload
Premium
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: osijek
Postovi: 119
Citiraj:
Autor Getriba94 Pregled postova
Gigabyte G1 Gaming Rx 470 4gb - Hynix

https://files.fm/u/3h4wqxn9 -- 28,5 mhs (core 1100 , memory 1990)

Pusti se ti teorija zavjere i postaj kad naletis na pravi problem.
Bios sam ti uploado.
A de mi reci sta je modano u tom ROM-u? Samo strap ili je jos nesto dirano?
xoverload je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2017., 21:39   #129
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,993
@xoverload - samo strap...

---------------------------------------------------------------------

Evo malo više valuta testirane danas Za izračun korišteni online kalkulatori...

NVidia GTX 1060 3GB (+150MHz Core/+400MHz Memory)

ZDash/Hush - 290hs - cca 80$
ETH+DCR (-dcri 50)- 18hs+280hs - cca 75$
ETH - 19hs - cca 73$
ZClassic - 290hs - cca 70$
ETH+LBRY (-dcri 25)- 18hs+16hs - cca 70$
ETH+Pascal (-dcri 10)- 19hs+65hs - cca 70$
ETC - 19hs - cca 68$
Groestlcoin - 20hs - cca 68$
Expanse - 19hs - cca 65$
ZCash - 290hs - cca 60$
LBRY - 150hs - cca 52$
Decred - 1550hs - cca 38$
Pascal - 450hs - cca 35$
Zcoin (XZC) - 750hs - cca 33$

NVidia mineri, ako ima nešto još javite pa da i to testiram

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 21.05.2017. u 10:10.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2017., 03:50   #130
vjekson
Premium
Moj komp
 
vjekson's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: osijek
Postovi: 334
1060 3gb

Kod mene Msi OC model,3gb 1060 na 65% tdp ,sa +100 -200 core, i mem +750-800(totalno stabilno) daje 22.5-22.9 ETH,a zec je tu oko 290,uz potrosnju sa 4 grafe i cijeli sistem iz zida 400w(i duplo manje zagrijavanje prostora)...
samo za usporedbu 4x570 i 24 eth iz zida 550w-znaci 1.5-2 eth vise,a 150 w veca potrosnja(oko 40%)...
jedino na amd ne mogu spustiti voltazu karice ispod onih -100 u afterburneru,a mislim da bi na 1040 core mogao ispod 0.950v koliko je sada,neko rjesenje osim vatmana,kojeg nisam instalirao?

Zarada sa gtx1060 3gb +oc under v ,je 75 usd ETH , 51 usd ZEC
________________________________________________________________
Sa stock rx 570 +oc,under v ,je 78 usd ETH
Sa bios mod +oc,under v ,je 94.7 usd ETH

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 21.05.2017. u 09:35.
vjekson je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 21.05.2017., 16:26   #131
Gladni
Registered User
 
Gladni's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 42
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova


Gigabyte Aorus RX570 4GB, Hynix


String (polaris editor): maymun strap
OC (Afterburner): Memory 2080MHz, core 1125MHz

ETH: 30.4 MH/s (Claymore V9.3)
ETH+Pasc: 29.4 MH/s eth + 294 MH/s pasc (Claymore V9.4)
Gdje se moze nac ovaj modani bios, stigle 4 nove...

Hvala
Gladni je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2017., 17:03   #132
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 226
Citiraj:
Autor vjekson Pregled postova
Kod mene Msi OC model,3gb 1060 na 65% tdp ,sa +100 -200 core, i mem +750-800(totalno stabilno) daje 22.5-22.9 ETH,a zec je tu oko 290,uz potrosnju sa 4 grafe i cijeli sistem iz zida 400w(i duplo manje zagrijavanje prostora)...
samo za usporedbu 4x570 i 24 eth iz zida 550w-znaci 1.5-2 eth vise,a 150 w veca potrosnja(oko 40%)...
jedino na amd ne mogu spustiti voltazu karice ispod onih -100 u afterburneru,a mislim da bi na 1040 core mogao ispod 0.950v koliko je sada,neko rjesenje osim vatmana,kojeg nisam instalirao?

Zarada sa gtx1060 3gb +oc under v ,je 75 usd ETH , 51 usd ZEC
________________________________________________________________
Sa stock rx 570 +oc,under v ,je 78 usd ETH
Sa bios mod +oc,under v ,je 94.7 usd ETH
Zasto ja onda kopam ZEC

Izgleda da sam ja nesto lose odradio kada sam testirao moju gtx1060 6 gb na claymore , dobio sam 19-20 ETH (jos sam je maximalno OC i postavio na 120 tdp)

Koji claymore koristis za ETH?
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2017., 18:40   #133
xoverload
Premium
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: osijek
Postovi: 119
@Fripper, 1500 strap kopiran ili 1625/1750?

Za 16.9.1 drivere ne treba patchati buduci da je tamo maknut bios check?
xoverload je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2017., 20:08   #134
vjekson
Premium
Moj komp
 
vjekson's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: osijek
Postovi: 334
Citiraj:
Autor DigitalVHS Pregled postova
Zasto ja onda kopam ZEC

Izgleda da sam ja nesto lose odradio kada sam testirao moju gtx1060 6 gb na claymore , dobio sam 19-20 ETH (jos sam je maximalno OC i postavio na 120 tdp)

Koji claymore koristis za ETH?
91. 93. 9.4 sa svima je isto...na nanopool...
vjekson je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2017., 20:11   #135
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,178
Citiraj:
Autor Gladni Pregled postova
Gdje se moze nac ovaj modani bios, stigle 4 nove...

Hvala
Pa moddaš si ga sam

Citiraj:
999000000000000022559D0010DE5B4480551312B74C450A00400600750414206A8900A00200312010112D34A42A3816
Ovaj strap kopiraš na 1625, 1750 i 2000 i to je to

Jučer sam baš slagao rig sa MSI Gaming X RX570 karticama sa Hynix memorijom
Sa ovim strapom ide mema na 2100MHz bez problema i daju 30.7 MH/s, nisam imao vremena isprobavati iznad toga nažalost, ali vjerujem da ide još s obzirom da sam ovo prvo opizdio na 2100MHz i radilo je
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2017., 21:06   #136
Gladni
Registered User
 
Gladni's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 42
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Pa moddaš si ga sam

Ovaj strap kopiraš na 1625, 1750 i 2000 i to je to

Jučer sam baš slagao rig sa MSI Gaming X RX570 karticama sa Hynix memorijom
Sa ovim strapom ide mema na 2100MHz bez problema i daju 30.7 MH/s, nisam imao vremena isprobavati iznad toga nažalost, ali vjerujem da ide još s obzirom da sam ovo prvo opizdio na 2100MHz i radilo je
Kopirao, ali sad imam problem ne radi graficka ili moram neke druge drivere instalirat imam usklicnik u device manageru code 43.
Gladni je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2017., 21:16   #137
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,993
Citiraj:
Autor xoverload Pregled postova
@Fripper, 1500 strap kopiran ili 1625/1750?

Za 16.9.1 drivere ne treba patchati buduci da je tamo maknut bios check?
Citiraj:
Autor Gladni Pregled postova
Kopirao, ali sad imam problem ne radi graficka ili moram neke druge drivere instalirat imam usklicnik u device manageru code 43.
Najnoviji driver, patch, restart...

Stari driveri zezaju u zadnje vrijeme ako se koristi win10, jer sami winsi povuku nove i nemre ih se spriječiti
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2017., 21:27   #138
Shamanix
Moj komp
 
Shamanix's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 866
Meni su poceli "pucati" stari driveri, samo promjenu rezoluciju i grafe pod usklicnik, u sred majnanja i padnu sve grafe na 0MH/s naravno..

A moze se ugasit da vuce nove drivere samo ti treba alat za to.. S ovim se ugasi da vuce updejt..

http://download.microsoft.com/downlo...owhide.diagcab
__________________
Shamanix je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2017., 21:54   #139
Tempus
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Split
Postovi: 64
Citiraj:
Autor Shamanix Pregled postova
Meni su poceli "pucati" stari driveri, samo promjenu rezoluciju i grafe pod usklicnik, u sred majnanja i padnu sve grafe na 0MH/s naravno..

A moze se ugasit da vuce nove drivere samo ti treba alat za to.. S ovim se ugasi da vuce updejt..

http://download.microsoft.com/downlo...owhide.diagcab


Imao isti problem, iskljucia windows update service te pod advanced system settings / hardware / device installation settings stavljeno NO, otada nema nikakvih problema s driverima
Tempus je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2017., 22:39   #140
Gladni
Registered User
 
Gladni's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 42
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Najnoviji driver, patch, restart...

Stari driveri zezaju u zadnje vrijeme ako se koristi win10, jer sami winsi povuku nove i nemre ih se spriječiti
Hvala.

Evo uspio sam nekako sve slozit navuko sam na 114 sa 4 kartice to je oko 28.5 svaka core na 1104 i mem na 2135. Ako povecam core za 50 onda mi potrosnja skace do 135w a ne dobijem puno. Jedino mi se cini velika potrosnja od 115-125w. I temperature od 57-74 ventovi na 55. Mozda se moze jos izvuc ali ostavit cu ovako, evo radi vec pola sata.
Gladni je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2017., 08:51   #141
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 351
Ima netko da koristi Sapphire RX 570 4GB ?
Koliko mh/s dobiva ?
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2017., 09:03   #142
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,993
od 27 nadalje...ako pričamo o ETH
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2017., 19:04   #143
M.Vlahovic
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 663
Kako dobiti podatak o realnoj potrošnji grafe?
Bi li bilo moguće da se piše i podatak o potrošnji uz HASHrate, mislim da bi to bilo korisno.
M.Vlahovic je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2017., 19:05   #144
drz_nedaj
Axl Rose
Moj komp
 
drz_nedaj's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 394
Kupi wattmeter, tak ces najbolje znat..

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
drz_nedaj je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2017., 19:24   #145
M.Vlahovic
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 663
Citiraj:
Autor drz_nedaj Pregled postova
Kupi wattmeter, tak ces najbolje znat..

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
To mi je jasno, nego sam mislio ovdje za usporedbu ako ima način da se nekako izvuče potrošnja pojedinačne grafe pri određenim postavkama.
Ali ako ne može tako onda bar ko ima watmetar bilo bi korisno da napiše s kojim komponentama i postavkama je potrošnja kad se već navodi hash
M.Vlahovic je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2017., 21:23   #146
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,820
Evo moja
i5 - 7600k
SAPPHIRE RX580 8G D5 Nitro+, 8GB GDDR5, 256-bit, 1411/2000MHz, 11265-01-20G

default clock 1411/2000
ETH 22,5
Zec 280-310
power iz utičnice 230W


pa smo bios moding
Clock 1100/2150
ETH 27 do 27,5
Zec 280
power iz utičnice 170W
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2017., 12:46   #147
vorda22
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,227
kako je moguce da msi rx470 4gb armor daje 29.7, a rx480 8gb 28.1
vorda22 je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2017., 13:02   #148
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,178
Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
kako je moguce da msi rx470 4gb armor daje 29.7, a rx480 8gb 28.1
Jel ti to podjebavaš malo ili?
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2017., 13:14   #149
vorda22
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,227
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Jel ti to podjebavaš malo ili?
ne zakaj? 700kn skuplja grafa je slabija...

Sent from my Mi Max using Tapatalk
vorda22 je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2017., 13:22   #150
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,178
Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
ne zakaj? 700kn skuplja grafa je slabija...

Sent from my Mi Max using Tapatalk
Pa djeluješ mi kao osoba koja zna da sve ovisi koja je memorija na grafičkoj kartici

Nije isto jel na kartici elpida, samsung ili hynix

Evo moja iskustva dosada:

MSI Armor RX470 - Samsung - 29.7 MH/s (2125-2150MHz)
XFX RX470 Single Fan - Samsung - 29.7 MH/s (2125-2150MHz)
XFX RX480 - Samsung - 30.4 MH/s (2150 MHz)
Asus RX470 Strix - Hynix - 29.4 MH/s (2050MHz)
Gigabyte Aorus RX570 - Hynix - 30.2 MH/s (2100MHz)
Gigabyte RX480 Gaming - Hynix - 30.2 MH/s (2100Mhz)

Ovo su sve moje kartice, a slagao sam još 4 riga sa:
Gigabyte RX570 Gaming - Elpida - 27.5 MH/s (1925MHz)
MSI Gaming X RX570 - Hynix - 30.7 MH/s (2100MHz)

I od prijatelja rigovi:
Gigabyte Aorus RX580 - Elpida - 28 MH/s (1950MHz)

Znači Samsung se pokazao kao najbolji clocker, ali je Hynix uz bok sa Samsungom što se brzine tiče iako je za cca 50-100 MHz niži takt

Elpida je bananko, ali s obzirom da je trenutna situacija da si uopće sretan ako možeš dobiti ikakvu RX karticu onda je i Elpida dobra
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na