Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.12.2016., 13:44   #31
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,876
Ajd samo... ozezi sinko

Pokusavam utvrditi nacin rada gsm komunikacije u smislu dali su uredjaji fixno na jednoj frekvenciji kao radio, tv itd... ili hopaju tamo - vamo.

Ako imamo odasiljac na 800Mhz i 1800Mhz i skup celija na svakom kako uopce uredjaj odabire na koji skup/frekvenciju ce se spajati ?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2016., 16:00   #32
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Mobiteli se malo razlikuju od fiksnih uredjaja jer su, kaj ne, mobilni

Mob drzi na redu cekanja sve signale i frekve koje prima poredane po jacini signala i spaja se na, u tom trenutku, najjacu/najbolju. Pinga tu vezu i sljedeca 3 kandidata svake 3 sekunde i kad pronadje bolju od postojece, odmah se prebacuje, bez obzira na frekvu. Ako mijenja frekvu doci ce do malog zastoja, koja je u modernim uredjajima prakticki neprimjetna.

Routeri, bar Huawei modeli s kojima sam radio, jerbo su staticni imaju nesto drugaciju logiku. Pri ukljucivanju pregledaju sve oko sebe i spajaju se na, po njihovom "misljenju" najbolju. Tu vezu pingaju svakih 6 sek i drze ju stalno dok ih neki vrag ne izbaci i tek onda se spajaju na sljedecu najbolju, ako takva postoji.

Dakle kad ispitujes neku vezu sa pokretnim routerom, moras svako malo prekidat vezu i ponovno se spajat, kako mijenjas polozaj. Ne znam za nacin kako prisiliti Huawei router da se spaja samo na odredjenu celiju, kao kaj recimo mogu napravit sa svojim mobitelom.

Kad sam u viksi istrazivao, onda sam svoju data karticu (T-mobile) stavio u mob i gledao gdje se moze spojit na odabranoj frekvenciji, jer sam "dizajnom" antene odabrao da bude max ucinkovita na 2100MHz.

Ovako to izgleda na mom mobu gdje mogu is/ukljucit pojedine band-ove:





Uoci da je Band 41 (2500) po defoltu iskljucen za EU mobitele. (mogu ga s tom aplikacijom jednostavno ukljucit ak mi bude potrebit) Na svim ostalim ukljucenim, mobitel dejstvuje

Za razliku od moba Huawei E5372 djeluje samo na 5 banda (1, 3, 7, 8 i 20) u LTE modu.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 11.12.2016. u 16:23.
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.12.2016., 18:22   #33
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,876
Dakle prije samog odabira dizajna antene valjalo bi naci takticno-tehnicke podatke od ovoga ZTE-a da se vidi koje bandove sve podrzava te u pravilu ako routeri rade tako kako velis ako na sebi ima antenu za 800MHz bar u teoriji bi to njemu kod paljenja trebao odmah biti "bolji signal" i automatski bi se spajano na njega bas na toj frekvenciji.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2016., 19:29   #34
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Ovo sto sam gore naveo za baterijski E5372 vrijedi i za kucni (stabilni) Huawei B315s router. Na tom se u (nemodificiranom/generic) softveru uredno vide podaci za RSRQ, RSRP i RSSI. Na modelu B593 se moze jos puno vise toga saznat prikljucivanjem na PC preko USB porta...

Kako je Vipov HomeBox blijeda ZTE kopija tog routera, jos sa vjerojatno ubijenim Vipovim softverom, sumnjam da ces ista pomocu njega ili o njemu saznat.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 11.12.2016. u 19:44.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2017., 15:24   #35
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,731
Utrpat ću se u ovu temu, čini mi se dovoljno bliska.

Naime, imam jedan objekt sa apartmanima koji je trenutno na parici max brzine 4/0.2 što je u 21. stoljeću užas, al ajde brzina nije toliki problem koliki činjenica da se to plaća 365 dana, a potrebno je 60 max.
Dosad sam izbjegavao nekakva mobilna riješenja jer su bila užasna ograničena, ali sad se TELE pojavio sa neograničenim internetom za 169 kn/mj bez ugovorne obveze, a to je baš ono šta mi treba.

Nabavio sam njihov router; Huawei LTE CPE B315. Nakačio na njega dvije interne indoor antene, neke noname koje dolaze sa VIP Homebox uslugom, ne znam ni model ni specifikacije. Unutar kuće, prizemlje, dobio u LTE cca 10/1.
Popeo se na drugi kat, gdje mi je stup od TV, te gdje imam optičku vidljivost prema lokaciji (drugom mjestu) za koju sam prilično siguran da se tamo nalazi odašiljač te dobio 55/30.

Dakle jasno je što mi je činiti, pitanja su samo dva;
1) Koji router kupiti? Navedena teletina je 850kn, D-Link DWR-921 koji ima relativno kvalitetne reviewe je oko 1200. Nešto treće možda?
Ne trebaju mi nikakve poweruser opcije, bitno mi je da je stabilan i da radi, koristit će ga max do 15 korisnika istodobno na način da će u njega bit uštekana 4 AP, dakle on će samo "proslijeđivat" signal i radit kao DHCP, neće se koristi kao klasičćan WIFI.
Ono što bi mi eventulano možda bilo zanimljivo je nekakav udaljen pristup preko no-ip.com il sl. usluge.

2) Koju antenu zabit na krov pošto mislim da nema smisla se zajebavat lemeći i produžavajući ove interne te praveći neke zaštite i sranja da ih zaštitin od kiše. Ono što san osebno koristio relativno davno i što mi se pokazalo dobro je P54GSMUMTS (mislim da je to od Iskre), 285 kn sa 10m kabela i konektorom. Neka druga preporuka?
Za kvalitetnije od toga mislim da nemam potrebe ako sa internom indoors antenom dobijem 55/30.

E da, još nešto, vidim da više manje svi ti routeri imaju 2 izlaza, računam da mi je dosta iskoristit jedan? Nema nekog smisla stavljat dvije antene na krov ili ?
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK


Zadnje izmijenjeno od: Mr.Ex.President. 06.05.2017. u 15:31.
Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2017., 18:58   #36
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
daljen pristup preko no-ip.com il sl. usluge.

2) Koju antenu zabit na krov pošto mislim da nema smisla se zajebavat lemeći i produžavajući ove interne te praveći neke zaštite i sranja da ih zaštitin od kiše. Ono što san osebno koristio relativno davno i što mi se pokazalo dobro je P54GSMUMTS (mislim da je to od Iskre), 285 kn sa 10m kabela i konektorom. Neka druga preporuka?
Moras stavit dvije antene, jer taj LTE signal koji ces primat od Tele2 je MIMO signal.

Najbolje i najjeftinije rjesenje bi ti bilo nabavit isto takvu Iskra antenu kakvu vec imas (P54GSMUMTS) i montirat obje prema pravilima za prijem MIMO signala. (Imas sve objasnjeno u tememama Tele2 - Pokućni internet i Vip homebox turbo

Za prijem Tele2 LTE su ti spomenute antene sasvim dovoljne, jer Tele2 emitira na 1800MHz frekvi, koju ta antena uredno pokriva.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2017., 00:16   #37
maxipoint
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Split
Postovi: 4
Ovo je dobra tema, ne nalazim na nasem webu uopce ovako precizan topic

Trebam pomoc... imam jedrilicu (12 V sistem znaci) i izmedju otoka cesto je bijedan Internet signal

Koristim HT ili VIP uglavnom, koliko shvacam tada se radi o ovim frekvencijama:

3G: 2100 MHz - HT, VIP
4G: 1800 MHz - HT, VIP


Uocio sam ovaj KIT "Dual Band Signal Repeater 2G 3G EDGE/HSPA GSM 900MHz & WCDMA UMTS 2100MHz Mobile Signal Booster Full Set with Antenna and Cable": https://goo.gl/4CwUJi

Da li je to bas pametno? To ja 3G pojacivac znaci samo? a ima i 2G, racunam barem ako nema nista da 2G ocita?

Ima li boljih savjeta sto raditi? Ne nalazim da ima bas 2g,3g i 4G KITova koji bi multi-band pojacali Internet signal (samo me Internet signal zanima)

Ima li savjeta iskusnijih? Sto raditi u ovom slucaju?
maxipoint je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2017., 00:44   #38
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Zaboravi na "2G internet", jer to ne pije vodu. Ili 3G (bolja/veca pokrivenost) ili 4G (veca brzina)
Inace, za more/pucinu trazi nekog provajdera koji u tvom podrucju radi na 800Mhz, a to je kolko je meni poznato za sad samo VIP HomeBox...
Opceniti savjet, provjeri prvo 3G/4G pokrivenost pomocu mobitela, pa tek onda nabavljaj opremu...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2017., 12:35   #39
dak0001
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Novoselec
Postovi: 267
dak0001 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2017., 14:23   #40
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Nesto u toj kategoriji, ali kao sto rekoh, prvo provjeri/otkri na kojoj frekvi radi tvoj izabrani provajder, a onda biraj ili 3-4G ili samo 3G, jer ti je 2G suvisan, nebitan i nepodesan za data/internet vezu.

Gledaj nesto ovakvo: https://www.banggood.com/search/dual...ter-3g-4g.html
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.05.2017., 16:09   #41
maxipoint
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Split
Postovi: 4
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Nesto u toj kategoriji, ali kao sto rekoh, prvo provjeri/otkri na kojoj frekvi radi tvoj izabrani provajder, a onda biraj ili 3-4G ili samo 3G, jer ti je 2G suvisan, nebitan i nepodesan za data/internet vezu.

Gledaj nesto ovakvo: https://www.banggood.com/search/dual...ter-3g-4g.html
Ja am kod HTa bezicno: https://faq.hrvatskitelekom.hr/pages...tion=126837081

2G GSM 900 / 1800
3G HSDPA 900 / 2100
4G LTE 800 (Band 20) / 1800 (Band 3)


Tad ispada da je ovo najbolji uredjaj za mene? 1800/2100MHz
https://www.banggood.com/ATNJ-Dual-B...l?rmmds=search

Da kupujem ovo znaci?

800 MHz se jos ne koristi cini se... bilo bi super kad bi postojao 800/1800/2100MHz :-)


maxipoint je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2017., 17:45   #42
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Da, ovaj koji si zadnji naveo bi bio OK za tvoje potrebe. Nazalost uredjaji koji pokrivaju sve od 800 do 2600MHz su (jos) preskupi. Isto kao i samostalne 4G LTE MIMO antene za sve frekve, pa gledaj ove jeftinije 1800-2100, jer kod nas svi operateri emitiraju 3/4G na te dvije frekve, pa si neko vrijeme miran.

Btw, 800MHz koristi Vip za svoje HomeBox korisnike, al ne znam kolko bi ti to odgovaralo na pucini...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2017., 18:27   #43
great9
Premium
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 134
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
jer kod nas svi operateri emitiraju 3/4G na te dvije frekve, pa si neko vrijeme miran.

Btw, 800MHz koristi Vip za svoje HomeBox korisnike, al ne znam kolko bi ti to odgovaralo na pucini...
Netočno.

VIP mob, Band 20 - 800 MHz je 4G po cesti od Lepoglave, tek u optujskoj u varaždinu prebaci na 1800 MHz gdje ima jači signal. Cesta prema Koprivnici, opet prebaci na 800 MHz, isto je i za cestu prema Čakovcu.

Kolega na T-mobile tvrdi da je isto i kod njega.

Uglavnom uvijek ciljajte na 800MHz pošto ima puno bolju propagaciju od 1800/2100/2600
great9 je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2018., 15:24   #44
florjan
Registered User
 
florjan's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 69
Pozdrav ekipa!

Da malo dignem temu, valjda ima nekog još tu

Ovaj topic je jedini na webu na koji sam naišao a da ima stvarno korektnih i konkretnih savjeta.

I ja imam problema sa prijemom 3G gsm signala (T-com) za mobitel. Radi se o kući u Zagorju. Na određenom mjestu se mobitel spaja na dosta daleki repetitor
(našao sam aplikaciju pa očitam točne koordinate repetitora) i signal varira od 2 crtice do 4crtice (Edge i ponekad na mahove 3G). Kupio bih neki set za pojačavanje signala,
ali nikako da saznam na koju se točno frekvenciju 3G spaja mobitel.
Čuo sam da u urbanim sredinama mobitel radi na 2100MHz a u ruralnim na 900Mhz ali nisam siguran pa ne bih riskirao.
Nikako da dobijem točnu informaciju svatko koga pitam, svi imaju neke okvirne odgovore.
Najsigurnije je neki kombo uređaj 900/2100MHz ali su dosta skluplji cca 100-150€, dok set sa solo 900MHz su osjetno jeftiniji cca 50€.
Bitan mi je 3G zbog interneta (Viber)

Sada ima i uređaja 900/1800/2100MHz cca 200€, i pitanje da li bi takav uređaj mogao loviti 4G, pošto mi je signal sada 2 crtice

Ekipa pomagajte molim vas, svaki savjet i komentar je dobrodošao

Lp

https://www.aliexpress.com/store/pro...7db115ccRLb8r2

https://www.aliexpress.com/item/-/32709013253.html?uttaskid=553024&utcontentid=5951&utalgorithmid=2&tracelog=rowan&rowan_id1=eclc_en_ord_5_1_en_US_2018-05-11&rowan_msg_id=andjUTT_553024_28676138_$fee0c352263c44d89261f1396aba9931&ck=in_edm_other

https://www.aliexpress.com/store/pro...779b48dbQpOVQX

Zadnje izmijenjeno od: florjan. 14.05.2018. u 08:23.
florjan je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2018., 16:25   #45
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Za početak nisi pažljivo čitao temu, eto primjera radi samo post poviše x
Kod nas prije će biti da je niža frekvencija "800 Mhz", "900 Mhz" band se koristi po americi.

Možda ti je jedno od rješenja nabaviti 3G/4G router (pogledaj susjedne teme),
njega posaditi na to neko mjesto gdje dobro lovi 4G, a od njega spustiti Lan kabel + nekakav AP ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2018., 08:33   #46
florjan
Registered User
 
florjan's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 69
Nikky, Možda sam nešto krivo skužio ali ako se ne varam kod naših operatera su frekvencije za 3G 900/2100MHz, a 4G su 800/1800MHz, ispravite me ako griješim.

4G signal ne lovim nikako i on mi uopće nije potreban, ovaj Edge (2 do tri crtice na mobitelu) jačina signala je od -100 do -115dB, to očitava android aplikacija Nettwork Cell Info Lite.

Htio bih dobiti ok 3G signal konstantan samo za mobitele, nije mi potreban router za TV program i slično.

Čuo sam i još jednu info da su takvi pojačivaći signala kod nas nezakoniti i da se tretiraju kao bazne stanice pa moraju ići preko regulatorne agencije, što mi je malo čudno.

Svaka sugestija, mišljenje i prijedlog su zlata vrjednii u ovoj temi koja izgleda tako misteriozno da nitko ništa o njoj nezna konkretno, ne mogu vjerovati da se ovakvim problemima nitko ne bavi

Hvala

Lp
florjan je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2018., 09:03   #47
Dundimonio
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 61
T-Mobile odašilje 3G na 900/2100, piše na njihovim službenim stranicama. Pretpostavljam da se većina RH pokriva na 2100 pa pretpostavljam da ti je to frekv. na kojoj se nalaziš kad loviš 3G.


Nikky ti je dao dobar savjet, uzeti router i u njega staviti karticu iz razloga što sam router možeš staviti na npr. tavan da ti bolje hvata signal, a ako podržava vanjske antene, možeš i s njima probati, samo što ti trebaju antene točno za tu frekvenciju (raspon).


Pojačivače čak i da dođeš do njih ne smiješ koristiti. Ne možeš ni sam tražiti HAKOM dozvolu već to radi operator čije usluge koristiš. Npr. u bolnicama se znaju pojačivači postaviti, ali to isključivo radi operator sukladno svojoj poslovnoj politici (čitaj: koliko ljudi na tom mjestu, toliko im se isplati).


Ti osobno ne možeš utjecati na pojačivanje signala na mjestu gdje bi htio imati ok 3G signal konstantan, ali možeš poboljšati prijam (hvatanje) kako je prethodno opisano.


Najbolje bi ti bilo da se obratiš T-Mobile-u i da ih pitaš kakvi su im planovi poboljšanja na tvom području jerbo poboljšanje ide preko konfiguracije ćelija na baznoj stanici ili izgradnjom nove bazne, a to sam T-Mobile odlučuje hoće li i kada.


Jesi gledao kakav ti Vip ima signal na tvom području?
Dundimonio je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2018., 10:07   #48
florjan
Registered User
 
florjan's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 69
Dundimonio hvala, to su već nova saznanja, znači kineski setovi iz linkova gore su kod nas protuzakoniti, stvarno nisam znao.

Krećem u drugome smjeru koji ste preporučili

Znači router sa utorom za SIM i priključkom za externu antenu, da li je to ovako nešto (stvarno sam laik oprostite ako vas ne kužim):

https://www.lost.hr/ponuda/item/3793...njiva-baterija

Ako je imam par pitanja:
Takvim routerom dobijem WiFi signal ok jeli tako, a što je sa signalom mobitela za razgovoranje znači GSM signal? Koliko vidim T-com nudi dodatnu SIM karticu samo za NET (20kn/mj) time riješim recimo net ali signal za telefonske pozive i dalje koma
florjan je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2018., 10:37   #49
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Samo postavljanje lokalnog GSM pojacivaca (kakve si gledao) ti moze rijesit signal za mobite, a to kaj je ilegalan, koga briga ako je montiran kod tebe u stanu/kuci...
Samo pazi da ne uzmes neki prejaki da ti ne sprzi mozak
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2018., 10:51   #50
florjan
Registered User
 
florjan's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 69
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Samo postavljanje lokalnog GSM pojacivaca (kakve si gledao) ti moze rijesit signal za mobite, a to kaj je ilegalan, koga briga ako je montiran kod tebe u stanu/kuci...
Samo pazi da ne uzmes neki prejaki da ti ne sprzi mozak

Pa to sam si i ja tako tumačio, radi se o viksi i koristi se povremeno, i okolne kuće su udaljene cca 300m zračne linije, nikoga nije briga kaj je kod mene instalirano. A ovo sa preženjem mozga je zajebancija ili ozbiljan komentar kak da to znam ili kak da izmejrim da nije zračenje veliko, ipak imam male klince...

Ovo sa routerom je isto zajebancija jer te multi SIM opcije isto nisu nešto popularne i operateri ih baš nemaju u ponudi.

Ja samo trebam malo jači gsm signal da je konstantno 3 crtice i to je to, da se ne prebacuje vječito između dva naša repetitora i slovenaca, i da ne cucla mobitel bateriju ko blesav,
mislim da bi bilo kakva antena riješila problem, samo kad bi se na ove moderne mobitele mogla spojiti vanjska antena kao nekad na legendarnu Nokiu 5110

Nikako da točno saznam koji uređaj uzeti, točno koju frekvenciju da pokriva da mi radi 3G po najpovoljnijoj cijeni, da ne bacim lovu.
Ima tih uređaja na Aliju i Bangoodu samo treba ubost pravog

Hvala
florjan je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2018., 11:39   #51
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Citiraj:
Autor florjan Pregled postova
Nikako da točno saznam koji uređaj uzeti, točno koju frekvenciju da pokriva da mi radi 3G po najpovoljnijoj cijeni, da ne bacim lovu.
Ima tih uređaja na Aliju i Bangoodu samo treba ubost pravog
Koji tocno uzet ti ne mogu savjetovat, ali neki koji pokriva povrsinu koja te zadovoljava je preporuka. Za frekve koje treba pokrivat upotrebi ovu tablicu nasih operatera:

Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na