Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.09.2015., 02:47   #121
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp
 
Dr.Gonzo's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 228
Evo kod mene isto optika, FW verzija 09091601.00.028
Dr.Gonzo je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 18:26   #122
bachje
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 90
Status Information

Šta vama koji imaju Speedport na optici piše sve pod Status Information?
Baš me zanima... Najviše pod ovo dvoje dolje:

DSL / Link
DSL / Link Status

Meni konkretno na
DSL / Link : Not synchron

DSL / Link Status Offline
Downstream 0 kBit/s
Upstream 0 kBit/s

Jel i kod vas ovako ili?

Pozz...
bachje je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 17.09.2015., 19:39   #123
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Jesi probao ugasit - upalit, lupit refresh da obnovi info na toj stranici ?
Jeli imaš izlaz na internet ?

Po manualu za DE verziju u Internet - Status-Information bi trebalo pisati:
DSL / Link=Synchron
Internet connection=Active
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 19:48   #124
bachje
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 90
Pa da, i meni bi bilo logično da to piše, međutim ovdje ne stoji tako. Internet radi, MaxTv radi, telefon radi... Znači sve ok osim što mu na statusu tako stoji. Probao reftesh, gasiti, paliti, restart, izvlačenje iz struje...
Jel imaš to taj router na optici, šta ti piše?
Hvala, pozz...
bachje je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 19:58   #125
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Ne, još uvijek je SX u igri,
već su trebali doći sa tim Speedport biserom ali sam do sada odgađao,
vidit ćemo šta će biti.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 20:00   #126
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,168
ajde pa javi jel bolji od sx-a
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 20:09   #127
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
A po ovome šta su kolege navele izgleda gore od SX - a,
zaludu Gb portovi kad obični DNS šteka + nezna se admin pass + ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 20:12   #128
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,168
pa sx cu 20 godina imat
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 21:28   #129
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,829
i u međimurju ip telefonija zeza sa tim modemom
ja od kad sam ga stavio, svako malo telefon krepa, al ajd.. barem me više nitko iz prodaje ne zove, sad se osječam usamljeno
kod mene dns je ok, wifi je ok

jedino što je kod mene u bridge, a dalje mikrotik vozi
tatus information

Date / time
01.01.1970 02:30:45

DSL / Link
Synchron

DSL / Link Status
Online

Downstream
68123 kBit/s
Upstream
16383 kBit/s
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 21:47   #130
Mikeyy
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: HR
Postovi: 2,072
Da kucnem u drvo, ja imam isti modem u bridge modu s asus n66u, telefon ne koristim, problema nemam. :-)
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.09.2015., 21:56   #131
crazyy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 152
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
A po ovome šta su kolege navele izgleda gore od SX - a,
zaludu Gb portovi kad obični DNS šteka + nezna se admin pass + ...
da li se kod sx-a zna admin pass?
crazyy je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 22:22   #132
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Na SX - u nije situacija kao kod novijih, uglavnom radi sve šta ti treba i kao user, sve piše u odg. njegovoj temi.

Dok ne riješe dječje bolesti odnosno ne dignu noviji / bolji fw izgleda da je za sada rješenje Bridge mode.

Šteta, izgleda da umjesto novijom generacijom dobijemo bolje uređaje idemo na gore / lošije.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 22:40   #133
bachje
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 90
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
i u međimurju ip telefonija zeza sa tim modemom
ja od kad sam ga stavio, svako malo telefon krepa, al ajd.. barem me više nitko iz prodaje ne zove, sad se osječam usamljeno
kod mene dns je ok, wifi je ok

jedino što je kod mene u bridge, a dalje mikrotik vozi
tatus information

Date / time
01.01.1970 02:30:45

DSL / Link
Synchron

DSL / Link Status
Online

Downstream
68123 kBit/s
Upstream
16383 kBit/s
Koliko vidim kod tebe nije dobro vrijeme 😟. Ne znam, možda kada bi ga stavio u bridge... Ali i tako ima koliko se piše po forumu dosta ljudi koji imaju problema s dotičnim routerom, očigledno puno više problema ako je u route modu... Tako da nam ništa ne preostaje nego čekati neki eventualni update. A kada će to biti to vjerojatno nitko ne zna. Pih...
bachje je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 22:59   #134
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,829
A normalno da ura nije tocna kad je u bridge tj ppoe passtru pa modem ne konta tj ne spaja se samo negdje da uro slozi
Kad je modem u normalnoj fazi onda je ura ok.
Ali neš ti meni mikrotik-a.
To je stroj, mada i oni nesto kilave od 6.29.1 verzije. Updejtas stable relese i sve krepa, a rc verzije rock stable.
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 23:12   #135
bachje
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 90
Istina... Dobro je, bitno da radi za ono za što je namijenjen. Da bridge bi bio izgleda najbolja opcija samo što je kod mene i fiksni telefon u igri... Tako da moram jako dobro razmisliti.
bachje je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2015., 23:16   #136
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Vidi koje su ti opcije dostupne, vjerojatno treba "bolji" user, pa da jadničak pita MikroTik koliko je sati
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2015., 08:31   #137
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,560
Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Da kucnem u drvo, ja imam isti modem u bridge modu s asus n66u, telefon ne koristim, problema nemam. :-)
jel imas optiku ili vdsl ? ako imas optiku, pored ONT-a i N66U ti ZTE/Speedport uopce ne trebaju(ako ti fiksni telefon nista ne znaci), samo moras podesiti VLAN ID 100 za Internet i eventualno VLAN 1500 MaxTV ako ga imas/koristis
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2015., 15:06   #138
lion406
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 55
Imam spomenuti ruter od T-coma, frend mi živi preko puta i kupio je:
- "Dlink DAP-1360 Wireless N Open Source Access Point/Router" (http://www.dlink.com/uk/en/support/p...s-point-router)
- i antenu "TP-link 2.4.GHz 8dB" (http://www.tp-link.com/en/products/d....html#overview)

Znčai ja bi mu dao svoju pass za wireless da on može ima net u kući (dijeli nas cesta, znači udaljenost je 15-18m).

Pitanje: moram li ja nešto u svom ruteru "Speedportu" namjestit da bi se on spojio na mene ili je dovoljno da on svoj "Dlink" ruter ušteka u struju, spoji antenu na njega i pronađe moju mrežu i spoji se pass-om?
__________________
Pozdrav ljudima dobre volje !!!
lion406 je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2015., 15:38   #139
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 583
Samo nek uključi i po uputstvu uđe u njegove postavke , izabere mod "Wireless client" upiše tvoje podatke , spremi i voziiiii....
Može i sa tvorničkom antenom ali je poželjno da ako nema optičke vidljivosti bar mu ruter bude u sobi koja prozorom gleda na tvoju kuću.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2015., 16:29   #140
lion406
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 55
OK, hvala. Budem kasnije ako stignem do njega da mu pomognem pa ćemo vidjet kako će to sve izgledat
__________________
Pozdrav ljudima dobre volje !!!
lion406 je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2015., 23:44   #141
CaptKirk
Registered User
Moj komp
 
CaptKirk's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Šibenik
Postovi: 75
Mislim da je ovo prvi ruter za koji se ne zna admin lozinka. Ovako i ne znamo što sve skriva ispod haube, a i svaki fw update je nemoguć.
CaptKirk je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2015., 01:31   #142
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,829
Bude pass uskoro
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2015., 23:50   #143
ivang80
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštela
Postovi: 33
Kada ce biti kolega @Dadoremix?Nadam se da ce uskoro.
Ovo je sad najgora skovaca nakon kasde koju daje T-shit.
Nemogucnost otvaranje porta itd...
ivang80 je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2015., 23:40   #144
CaptKirk
Registered User
Moj komp
 
CaptKirk's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Šibenik
Postovi: 75
Port forwarding radi. Pa ja streamam s dvije kamere preko dinamičkog servera. Ne radi jedino NAT loopback, a to nije radilo ni na ZTE...dakle, ne možete utipkati npr. xxxx.dyndns.info u svojoj lokalnoj mreži i vidjeti stream.
CaptKirk je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2015., 11:38   #145
ivang80
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštela
Postovi: 33
Daj zakaci onda koju sliku za portforwarding.
Meni nikako ne uspijeva otvaranje postova po ip adresi
ivang80 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2015., 01:30   #146
ivang80
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštela
Postovi: 33
E da barem daju koju nizu verziju speedporta pa bi se moga nakacit firmware od Fritzboxa.
Ovako i moremo krepat dok ne saznamo pass i vidit sta se krije ispod
ivang80 je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2015., 20:32   #147
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 684
Totalni je fail to što su za default pass za web ui stavili serijski broj, i onda tko ne promijeni u nešto drugo svatko tko ima pristup ruteru (npr wifi u kafani i sl.) i ode pod Status information na login stranici, pogleda serial i logira se.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2015., 20:40   #148
Drift_King
Never Forgetti
 
Drift_King's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: .
Postovi: 1,640
Citiraj:
Autor .Delboy Pregled postova
Totalni je fail to što su za default pass za web ui stavili serijski broj, i onda tko ne promijeni u nešto drugo svatko tko ima pristup ruteru (npr wifi u kafani i sl.) i ode pod Status information na login stranici, pogleda serial i logira se.
To mi je prejako, otvara mogucnosti
__________________
Drift_King je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2015., 20:43   #149
crazyy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 152
.Delboy, a kao da je zte bolji po tom pitanju..
crazyy je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2015., 21:03   #150
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,208
Ne pratim previše no vi još niste otkrili tech/admin/supervisor lozinku za ovaj router?
Razočarali ste me. Pa ako niste sami uspjeli izvući probajte malo tehničare, neke osobe moraju imati te lozinke ako se baš ne da izvući.

Ultra je glupo da ima gigabitni lan a da HT ga isključi ako nema optike. Pa zašto za kućne potrebe ga ograničavati?
__________________
🐔🐔 Prodajem Sapphire RX grafu s jamstvom do 5/2021 🐔🐔
Ag008 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na