Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.09.2015., 20:42   #91
Drift_King
Never Forgetti
 
Drift_King's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: .
Postovi: 1,640
Smece od routera, ne radi mi PF, radi za SQL za random port nece. Blokira nakon nekog vrimena, veza puca. KATASTROFA.

Sada san ih zva i reka da cu ga razbit ako neko ne dodje to rjesit.
__________________
Drift_King je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2015., 20:45   #92
bachje
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 90
Ajd baš javi da li su ti riješili to pucanje veze? Pretpostavljam da je optika kod tebe?
bachje je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.09.2015., 20:51   #93
Drift_King
Never Forgetti
 
Drift_King's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: .
Postovi: 1,640
Citiraj:
Autor bachje Pregled postova
Ajd baš javi da li su ti riješili to pucanje veze? Pretpostavljam da je optika kod tebe?
nazalost nije, da je ima bi 200mbita.

Ovako neman niti 10, plus dok san pisa post pukla je veza.
__________________
Drift_King je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2015., 21:09   #94
rendula
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 5,444
Meni ruter radi odlicno, nemam nikakvih intervencija za razliku od prije na thomsonu i siemensu kad je trebalo svakih par dana restartati ruter.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2015., 22:58   #95
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 255
Potpisujem.I meni radi odlično, bolje i od ZTE
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2015., 07:51   #96
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 958
eto kupih Asus RT-AC66U ruter 897kn

http://www.edigital.hr/dual-band-rou...t-p333225.html

što se problema interneta tiće smrzavanje,usporavanje i adresa nije dostupna,
sve nestalo radi sve bez greške full brzinom 200/100,prvi puta od kad imam optiku,wi-fi mi se podigao sa n150 karticom na laptopu na 130/100 ,sa 300n
stikom 176/106,ruter ima bit-torrent klient,treba prenosni disk formatirat u ext3 format i to je to.
manji problem je ostao sa speadportom i max tv-om puca veza 1-2 puta dnevno i sporadično se uključuje wi-fi mreža,mada je i u ruteru i na stranicama isključena i prebačen je u bridge mod,brijem da dolazi do resetiranja,zanimljivo da to asus kao da opće neprimječuje.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2015., 21:04   #97
benny_blanco
another brick in the wall
Moj komp
 
benny_blanco's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: osk
Postovi: 165
Zanimljivo, kupio u linksu doticni router, nikako mi nije htjeo syncat a-DSL na t-comu, napravio update FW i ista stvar, odnesem kod frenda koji je na Optimi i radi uredno... Tako da vracam stari thompson

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.09.2015. u 21:06. Razlog: Ne treba quote za post poviše
benny_blanco je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2015., 21:15   #98
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Nisi pažljivo čitao + mislim da miješaš neke stvari.
Jel ti imaš Speedport iz naslova teme ili si uletio bez veze ?
RT-AC66U nije xDSL nego WAN (Wireless) Router,
ako internet imaš preko xDSL - a onda moraš koristiti neki xDSL modem / router ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2015., 21:40   #99
benny_blanco
another brick in the wall
Moj komp
 
benny_blanco's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: osk
Postovi: 165
Kliknio na link i zamjenio taj router sa tplink 9980, zbog izgleda, mozes obrisati poruke. thx
tplink9980
benny_blanco je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2015., 03:25   #100
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp
 
Dr.Gonzo's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 228
Router je teze smece, pogotovo u odnosu na ZTE... Mogućnost mijenjanja opcija - nepostojeća. Npr, ne mogu podesiti custom DNS-ove, ne radi port forwarding, ne radi UPnP... ma katastrofa. Najgore od svega je sto nemaju ni jedan drugi router koji ima 1Gbit portove sto znaci da ili moram koristiti svoj, ili sam ogranicen na 100 Mbit optiku.. Bez sumnje najgori router kojeg sam do sad dobio od T-Coma, a kao slag na tortu je i nespravno hendlanje DNS requestova, svako malo mi time-outa otvaranje neke stranice u Chrome-u, uz poruku da DNS ne moze dohvatiti, a onda za sekundu dvije otvori. WTF T-Com?
Dr.Gonzo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.09.2015., 04:45   #101
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 958
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nisi pažljivo čitao + mislim da miješaš neke stvari.
Jel ti imaš Speedport iz naslova teme ili si uletio bez veze ?
RT-AC66U nije xDSL nego WAN (Wireless) Router,
ako internet imaš preko xDSL - a onda moraš koristiti neki xDSL modem / router ...
referiram se na ovaj post:
Citiraj:
Autor jopps Pregled postova
Pozdrav svima,

evo trebao bi ubrzo dobiti t-com optiku i namjeravam uzeti turbo opciju 200/100 pa mi vjerovatno stiže ovaj Speedport W724V Type Ci.

Ono što sam do sad čitao, ovaj modem nema wireless gigabitnu opciju, da li je to istina?

Ako da onda je alternativa neki privatni router, čitao sam da je Netgear R7000 kao vrhunska opcija, ali ima i dosta veliku cijenu, koje su alternative?

Da li je ovaj router OK i može se normalno spojiti na T-com optiku?

D-link DIR-860L Wireless AC1200 Dual-Band Gigabit Smart Beam Cloud Router
http://www.edigital.hr/dual-band-rou...r-p365764.html

Sad je na akciji u extremedigital pa me zato zanima.

Ili neki drugi netgear wndr4300 možda?

http://www.edigital.hr/dual-band-router/netgear-wndr4300-dual-band-wireless-gigabit-premium-router1xreadyshare-usb-(hdd-printer-time-machine)-p344062.html?bid=&partner=10010

Hvala!
i dali bi uspješno zamjenio(tj nadopunio jer moraš i dalje speedport u brigu koristiti) neki privatni ruter na optici?

odgovor barem kod mene: da (100% garancije nema ).

a motivacija kupnje rutera je i bila službeni odgovor t-coma da je na speeadportu za moje potrebe preslab procesor za rutanje,a drugog rutera u ponudi gigabitnog nemaju.

moje potrebe su mislim i ne baš velike za brzine 200/100 :
1x desktop (žično)
1x laptop (wi-fi)
1x zyxel nsa 310 (žično)
2x mobitel (wi-fi)
1x televizor (wi-fi)
1x internet radio (wi-fi)
1x maxtv (žično)

nikad nisu više od 2 uređaja + max tv bila uključena istovremeno a svaki puta kad je brzina uploada prelazila 10Mbit ruter se blesirao,dok kad sa pc uključiš torrente odnodno kad netreba rutat sve radi ok,i to je razlog zašto t-com nije briga trenutno,odnosno oni koji će htjet imat velike brzine,a imaju probleme morat će uložiti i u rutere.

P.S. probleme treba prijavljivati prvo službi za korisnike,a onda tražiti pomoć po forumima!!!

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 15.09.2015. u 05:07.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2015., 09:40   #102
Drift_King
Never Forgetti
 
Drift_King's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: .
Postovi: 1,640
Citiraj:
Autor Dr.Gonzo Pregled postova
Router je teze smece, pogotovo u odnosu na ZTE... Mogućnost mijenjanja opcija - nepostojeća. Npr, ne mogu podesiti custom DNS-ove, ne radi port forwarding, ne radi UPnP... ma katastrofa. Najgore od svega je sto nemaju ni jedan drugi router koji ima 1Gbit portove sto znaci da ili moram koristiti svoj, ili sam ogranicen na 100 Mbit optiku.. Bez sumnje najgori router kojeg sam do sad dobio od T-Coma, a kao slag na tortu je i nespravno hendlanje DNS requestova, svako malo mi time-outa otvaranje neke stranice u Chrome-u, uz poruku da DNS ne moze dohvatiti, a onda za sekundu dvije otvori. WTF T-Com?
My man.

Evo meni jucer spustali brzinu ispod 4Mbita, kao 10 ne radi ok, pa ce bit uredu. Nakon pola sata 3 puta veza "puca", bad request, resolving host i kombinacije. Jos je zesca katastrofa kad se nakace svi uređaji na router...

SX763 mi je bio 2 puta stabilniji s istom vezom.
__________________
Drift_King je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2015., 21:55   #103
VKrules
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 37
Citiraj:
Autor Dr.Gonzo Pregled postova
Router je teze smece, pogotovo u odnosu na ZTE... Mogućnost mijenjanja opcija - nepostojeća. Npr, ne mogu podesiti custom DNS-ove, ne radi port forwarding, ne radi UPnP... ma katastrofa. Najgore od svega je sto nemaju ni jedan drugi router koji ima 1Gbit portove sto znaci da ili moram koristiti svoj, ili sam ogranicen na 100 Mbit optiku.. Bez sumnje najgori router kojeg sam do sad dobio od T-Coma, a kao slag na tortu je i nespravno hendlanje DNS requestova, svako malo mi time-outa otvaranje neke stranice u Chrome-u, uz poruku da DNS ne moze dohvatiti, a onda za sekundu dvije otvori. WTF T-Com?
Imam isti problem. Što činiti?
VKrules je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2015., 23:42   #104
QS
Premium
Moj komp
 
QS's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Split
Postovi: 258
U postavke adaptera (wired ili wireless) utipkaj pod Internet protocol V4 googlove ili kakve druge dnsove (8.8.8.8 i 8.8.4.4)

Meni Speedport radi ko urica... neznam zasto vama nece... a imam konfiguraciju skoro ko kolega gore - PFsense, NAS, 10tak klijenata, RT-N16 dodushe drzi wireless klijente...
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.09.2015. u 10:36.
QS je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 03:28   #105
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 958
Probaj sa stranica moj t-com podesit ruter što se tamo da podesiti, zatim ono što tamo nema podesi na ruteru samo pazi da su postavke na moj t-com
i na ruteru iste, sinhronizacija je bar kod mene funkcijonirala samo jednosmjerno, dok to nisam skužio imao sam česte odlaske u ništa, odnosno ruter se je i zbog toga blesirao.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.09.2015. u 10:33.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 04:32   #106
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp
 
Dr.Gonzo's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 228
Ko sto je kolega gore rekao, rucno upisi DNS postavke u TCP/IPv4 settingsima od mrezne kartice...
Glupo rjesenje, moras ga napravit za SVAKI uredjaj koji se spaja na mrezu pojedinacno (umjesto da ko na svakom normalnom routeru namjestis jednom, U NJEMU) ali evo, meni nije zastekalo vec par dana otkako sam to ucinio.
S druge strane, zna se dogodit da se neka stranica jednostavno nece otvorit, pa mozda nije potpuno rjesenje.
100% sam siguran da probleme uzrokuje upravo usrani Speedport jer je sa ZTE-om sve radilo ko sat. Probat cu ovih dana stavit Asusov RT-AC66U kojeg koristim ko access point na drugoj lokaciji pa cemo vidjet dal ce to rijesiti stvar, al jebemu, ne bi ja morao potrosit 1000 kn na normalni router da rijesim T-comovu skrtost i namjerno nabavljanje najveceg skarta kaj mogu naci.
Svake godine sve gore, dosli smo od Siemensovih routera do jeftinog kineskog smeca... Ovakvo govno od terminalne opreme nisu imali jos od onog Kasda modema ak se netko jos sjeca.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.09.2015. u 10:35.
Dr.Gonzo je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 05:00   #107
bachje
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 90
Lajkam nažalost je to tako. Baš kao što kažeš, glupo je trošiti XY novaca (barem 800) kuna na novi ruter da bi ti usluga radila. A i podešavanje ručnog DNS-a na svakom uređaju je žešća glupost ali, ne možeš vjerovati, jednostavno je to tako... Još i gore što ne možeš na dotičnome ruteru promijeniti DNS. Btw jel netko ima kakvih novosti vezano za neki admin password ili neki drugi osim ovog "User"?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.09.2015. u 10:32.
bachje je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 13:23   #108
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
@skalar

ako ti ne treba fiksni telefon, mozes ASUS router (WAN) direktno spojiti u ONT

podesis VLAN ID za Internet 100, za MaxTV VLAN ID1500

mozes srediti i Internet i MaxTV preko ASUS routera, tako da Speedport potpuno uklonis

baci pogled tu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2677029

onda u ASUS-IPTV postavkama definiraj koji ces port koristiti za MaxTV STB
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 14:58   #109
Flogistol
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Citiraj:
Autor benny_blanco Pregled postova
Kliknio na link i zamjenio taj router sa tplink 9980, zbog izgleda, mozes obrisati poruke. thx
tplink9980
Postoji li opcija podešavanja VOIPa na tom TP Link-u? Gledam ga na e-bayu pošto me Speedport žešće razočarao ali ne želim ostati bez telefona.
Flogistol je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 15:17   #110
VKrules
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 37
Ukucao sam sinoć google dns adrese ali nisam još testirao jel ima kakvog efekta. Nije mi jasno kako da to napravim za svaki uređaj (imam 1 iMac, dva mobitela i iPad). To sam napravio na iMacu pod postavke Network-a.
Jel mogu ja nekako iskoristi stari modem (ne znam ni koji je) pa ga prištekat na apple airport extreme ruter?
VKrules je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 15:26   #111
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Jel može netko tko ima ovaj uređaj pogledati koju fw verziju ima u uređaju ?
Također neka napiše jeli na xDSL - u ili optici.

Gledao sam support kod "gazde" (link u uvodnom postu), tamo među fw poboljšanjima / zakrpama stoji:

Firmware changes -> V 09011602.00.015
- Improved behavior for DNS name resolution

iza ove verzije ima još dva novija.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 16:47   #112
VKrules
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 37
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Jel može netko tko ima ovaj uređaj pogledati koju fw verziju ima u uređaju ?
Također neka napiše jeli na xDSL - u ili optici.

Gledao sam support kod "gazde" (link u uvodnom postu), tamo među fw poboljšanjima / zakrpama stoji:

Firmware changes -> V 09011602.00.015
- Improved behavior for DNS name resolution

iza ove verzije ima još dva novija.
na optici

09091601.00.028
VKrules je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 17:36   #113
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Mogao sam i misliti da je neka pra potopna verzija, ne znam šta bi rekao a da ostanem fin
Još netko ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 17:53   #114
VKrules
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 37
Kako uopce napraviti update firmwarea kad nemamo admin password?
Preko usera nisam nasao opciju update.
Igre bez granica ��

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.09.2015. u 17:58.
VKrules je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 18:01   #115
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Em nemaš prava odg. (l)usera, em prije treba spremiti konfig / postavke inače bi mogao upasti u probleme.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 18:02   #116
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 704
Moze se raditi update nekako kroz shell, ima neki program za to, ali mislim da taj dt fw je za onaj model sa 5 i 2.4 ghz wlan.

Ali ima nekakv config editor isto, pa bi se moglo mozda kroz njega definirati da dodijeli neki drugi dns server klijentima.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 18:23   #117
bachje
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 90
Citiraj:
Autor VKrules Pregled postova
Ukucao sam sinoć google dns adrese ali nisam još testirao jel ima kakvog efekta. Nije mi jasno kako da to napravim za svaki uređaj (imam 1 iMac, dva mobitela i iPad). To sam napravio na iMacu pod postavke Network-a.
Jel mogu ja nekako iskoristi stari modem (ne znam ni koji je) pa ga prištekat na apple airport extreme ruter?
Kako misliš? Misliš da se preko tog nekog routera koji imaš spajaš na net, odnosno Speedport bi ostavio a ovaj stari router da ti bude kao neki access point? Gle dok god imaš Speedport kao "glavni" router on ti daje DNS i IP adrese tako da s tim nekim routerom što bi ga priključio nećeš ništa postići što se tiče DNS-ova, IP adresa...
bachje je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 19:19   #118
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Hm, ovo poviše bi moglo raditi,
ako routing posao prepustiš drugom uređaju (Speedport ni ne mora biti u "Bridge mode") onda koristiš njegovu pamet šta bi uključivalo njegovo baratanje sa DNS - ovima ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 19:24   #119
bachje
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 90
Moglo bi ako se na tom nekom starom routeru može to napraviti. Samo ne zn da li se pod "userom" može to na Speedport-u isključiti 😩
bachje je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2015., 20:13   #120
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Nije ti ni bitan status u Speedportu, rekoh gore postaviš ispravne DNS servere manualno u "drugom" uređaju.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na