Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.07.2015., 13:40   #61
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,353
šteta, valjda će se uspjeti otkriti tech lozinka
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 21.07.2015., 18:36   #62
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,073
Evo dosao je i meni. i evo vec cijeli dan muku mucim sa WDS settingsom. uredno je radilo na sarom thomsonu. Na ovom nikako nemogu slozit taj WDS.

Odnosno slozio sam ga. Kada sam dao acess svim kompjuterima na mrezu. A on daje acess preko mac addresa. I sad imam mac addresu od tog drugog rutera i nezeli mu dati acess.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.07.2015., 20:08   #63
jacro
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zapresic
Postovi: 2
Pozdrav,
uzeo sam Turbo 20 opciju, a sa time mi je došao mi ovaj ruter. Ono što me zanima da li će povećati brzinu sa prvim u mjesecu ili su trebali odmah kad sam zatražio povećanje brzine?
jacro je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2015., 20:55   #64
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,353
Nakon što dostavna služba potvrdi dostavu routera i ona bude vidljiva u sustavu automatikom će ti se postiti Turbo 20. Najkasnije u roku 72h od dostave routera. Ako je to prošlo zovi ih.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 23.07.2015., 21:30   #65
jacro
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zapresic
Postovi: 2
Jutros su pustili VDSL profil na ruter, ali svejedno je nevjerojatno kako su sve brzo odradili.
jacro je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2015., 22:30   #66
QS
Premium
Moj komp
 
QS's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Split
Postovi: 258
Svemoguća Automatika je super stvar (osim kad zajebe postavit profil )
__________________
QS je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2015., 02:58   #67
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 707
Ili kad padne na ručnu obradu, pa netko otklika da je odrađeno a nije, ili krivo odradi.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2015., 18:50   #68
Drift_King
Never Forgetti
 
Drift_King's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: .
Postovi: 1,640
Danas stiga doticni, nakon dugo godina SX763 prdnio od udara groma.

Sad iden probat iskonfigurirat nesto... Ali mi pari da nece bit pouzdan ka stock 763...
__________________
Drift_King je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2015., 11:52   #69
jopps
pcekspert rules
 
jopps's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 133
Pozdrav svima,

evo trebao bi ubrzo dobiti t-com optiku i namjeravam uzeti turbo opciju 200/100 pa mi vjerovatno stiže ovaj Speedport W724V Type Ci.

Ono što sam do sad čitao, ovaj modem nema wireless gigabitnu opciju, da li je to istina?

Ako da onda je alternativa neki privatni router, čitao sam da je Netgear R7000 kao vrhunska opcija, ali ima i dosta veliku cijenu, koje su alternative?

Da li je ovaj router OK i može se normalno spojiti na T-com optiku?

D-link DIR-860L Wireless AC1200 Dual-Band Gigabit Smart Beam Cloud Router
http://www.edigital.hr/dual-band-rou...r-p365764.html

Sad je na akciji u extremedigital pa me zato zanima.

Ili neki drugi netgear wndr4300 možda?

http://www.edigital.hr/dual-band-rou...&partner=10010

Hvala!

Zadnje izmijenjeno od: jopps. 31.07.2015. u 12:00.
jopps je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2015., 02:59   #70
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp
 
Mogy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Negdje iza brda i dolina :)
Postovi: 1,186
Ekipa koja ima ovaj ruter, čisto informativno. Koliko Vam očitava maksimalnu wireless brzinu ovaj ruter? Može ss? Hvala
Mogy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.08.2015., 17:44   #71
bachje
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 90
Pozdrav. Jel netko probao na Speedportu namjestiti automatsko paljenje i gašenje Wi-Fi? Ima sve lijepo u postavkama ali kada sam napravio u koliko sati da se Wi-Fi gasi i ugasi se ali se ujutro neće paliti... Jel se netko poigrao s tim postavkama? Hvala.
bachje je online   Reply With Quote
Staro 07.08.2015., 18:46   #72
jopps
pcekspert rules
 
jopps's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 133
Citiraj:
Autor Mogy Pregled postova
Ekipa koja ima ovaj ruter, čisto informativno. Koliko Vam očitava maksimalnu wireless brzinu ovaj ruter? Može ss? Hvala
Test brzine sa primateljem AC1200 Wireless Dual Band USB Adapter Archer T4U:



Što je optička vidljivost speedport i primatelja veća to je i brzina veća, mogu biti drastične razlike.
jopps je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2015., 18:55   #73
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp
 
Mogy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Negdje iza brda i dolina :)
Postovi: 1,186
Citiraj:
Autor jopps Pregled postova
Test brzine sa primateljem AC1200 Wireless Dual Band USB Adapter Archer T4U:



Što je optička vidljivost speedport i primatelja veća to je i brzina veća, mogu biti drastične razlike.
Hvala na info
Mogy je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2015., 23:42   #74
Drift_King
Never Forgetti
 
Drift_King's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: .
Postovi: 1,640
U zadnje vrime zadnjih dan dva, iman brzinu ~10Mbita (max trenutno), ali ima nekakav lag (kojeg nije bilo prije), ono ukucan site, loading i onda opali. I jako frustrira. Na svim uređajima u mreži...

Tcom ili uređaj?
__________________
Drift_King je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2015., 00:54   #75
jopps
pcekspert rules
 
jopps's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 133
Citiraj:
Autor Drift_King Pregled postova
U zadnje vrime zadnjih dan dva, iman brzinu ~10Mbita (max trenutno), ali ima nekakav lag (kojeg nije bilo prije), ono ukucan site, loading i onda opali. I jako frustrira. Na svim uređajima u mreži...

Tcom ili uređaj?
Nazovi službu za korisnike da ti resetiraju liniju, to je meni upalilo
jopps je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2015., 15:28   #76
Stega
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Karlovac
Postovi: 2
Pozz, može li mi netko reći da li mogu ući u router (samo da se odspojim i ponovno spojim radi promjene IP-a) bez ukucavanja user namea i passa? Ili da browser zapamti ta dva polja (ne nudi opciju).
Stega je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2015., 19:17   #77
bachje
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 90
Pozdrav svima. Jel netko pokušao na Speedportu napraviti da mu se Wi-Fi pali i gasi u određeno vrijeme? Ja podesio ali ugasi se se u vrijeme koje sam zadao ali neće se upaliti. Jel netko ima nekih ideja? Hvala.
bachje je online   Reply With Quote
Staro 26.08.2015., 13:21   #78
Giger
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2015
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2
Pozdrav.
Nisam baš neki poznavatelj mreža i sličnih tema, ali ova tema mi je zanimljiva, budući da imam optiku i Speedport W724V Typ Ci. Ni sam zadovoljan jer sam očekivao stabilnu vezu jer se radi o optici. No povremeno mi puca veza, linkove na stranice moram otvarati i nekoliko puta jer npr na mobitelu krene otvaranje stranice i stane na 50%.

Primijetio sam i da nemam uključenu opciju IEEE 8012.11ac, a taj uređaj bi to trebao imati, pa se ne mogu s laptopom spojiti na ac. Isto tako postavke kod spajanja su Link speed (MBS) TX 72 RX 72 i BW: 20MHz MCS:7.

Zanimljivo je da su mi postavke na poslu duple i to na nekom starijem TP-LINK-u: Linkspeed 150 i 40MHz MCS: 5.

Meni to ne izgleda logično. Kolege koje se bave mrežama su rekle da bi u stanu vrijednost trebala biti najmanje 40MHz i da je T-Com očito softverski izbacio IEEE 8012.11ac. Da li je tome tako?

Čekao sam 6 mjeseci tu optiku i sada nemam ono što sam očekivao da ću imati. Molio bih za vaše mišljenje. Nisam još kontaktirao T-Com, jer bih rado čuo mišljenja ljudi koji znaju puno više od mene

Dobio sam preporuku i da kupim neki access point uređaj koji podržava IEEE 8012.11ac i 5GHz. Da li bi onda s tim uređajem sve to radilo ili ne? Glupo je kupovati neki dodatni uređaj a T-Com je to sve trebao osigurati, tim više da se radi o optici, a ne o bakrenoj žici.

Na kraju krajeva, imam optiku, a kao da nemam, haha.

Molim savjete, mišljenja. Hvala

screenshot mojih postavki



http://postimg.org/image/ilo3c6uyx/

Zadnje izmijenjeno od: Giger. 26.08.2015. u 13:30. Razlog: fotka
Giger je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2015., 05:30   #79
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 961
Slažem se da je glupo, a i po prići tehničara i korisničke, bi se reklo da su svijesni pogoto za brzine 200/100 da su nam uvaljali smeće od rutera, meni su otvoreno rekli za upload u prosjeku 4gb dnevno da je ruter za takav promet preslab i da tu oni ništa nemogu učiniti, s napomenom (tehničara) da se malo strpim s kupnjom rutera jer kao da je 100% sigurno da će mjenjati ONT-ove na ericssonovoj infrastrukturi na Huawei i da bi onda moglo ko biti dobro. uglavnom ni oni nemaju pojma zašto dolazi do usporavanja, pucanja veze, resetiranja modema pa bi i kupnja rutera , mogla ispast bacanje novaca, moj savijet ti je prvo se treba uvjeriti da je sa linijom sve ok, a to možeš samo kroz prijave kvara, pa onda eventualno ruter pogotovo s toga što ovi gigabitni ruteri koji ulaze u obzir baš i nisu jeftini.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.09.2015. u 11:54.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2015., 21:10   #80
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 707
Na 2.4Ghz bilo kakve veće brzine se mogu zaboraviti, a ovi iz ht-a su to isto mogli misliti pa staviti onaj speedport koji podržava 5ghz pa bi brzine bilo sigurno bolje, iako meni na žici radi sve bez problema.
Najbolje za one koji imaju tih problema, na moj ht prebace na bridge mode, spoje sa žicom, i naprave pppoe konekciju na pc, i onda vidjeti ako se problemi i dalje manifestiraju ili prestanu.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 02:29   #81
Drift_King
Never Forgetti
 
Drift_King's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: .
Postovi: 1,640
Da li ovo cudo ima kakav QOS jer u zadnje vrime stalno neki uređaj povuce svu brzinu i stvara probleme drugima.
__________________
Drift_King je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 11:55   #82
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 961
Citiraj:
Autor .Delboy Pregled postova
Najbolje za one koji imaju tih problema, na moj ht prebace na bridge mode, spoje sa žicom, i naprave pppoe konekciju na pc, i onda vidjeti ako se problemi i dalje manifestiraju ili prestanu.
i u bridge mode dolazi do usporavanja istina ne do pucanja veze,najveći problemi su uglavnom svakako kod promjene ip adrese nekad pobere sve,nekad ostaje prazno,uglavnom resetiranje ONT-a pomaže privremeno,
baš zbog toga sam i gore napisao da bi investiranje u novi ruter moglo biti bacanje novaca.

Citiraj:
Autor Drift_King Pregled postova
Da li ovo cudo ima kakav QOS jer u zadnje vrime stalno neki uređaj povuce svu brzinu i stvara probleme drugima.
evo kod mene imam pc,tv,NSA i internet radio priključeno preko žice u mjerenjima je neki k.... poštelan u mreži odnosno ONT-u na centrali na 500 da ruter automatski resetira ,samo priključivanje u praznom hodu NSA uzme 200,PC 100,pokreneš li tekastualnu stranicu odmah dodatnih 50 imali slika dodatnih 50-100 i već počinje usporavanje,pokrenem li bilo što dodatno puca,NSA dok radi uzme sam do 350 na te brojke ima malo utjecaja količina prometa,između najaček opterečenja i recimo jadva da ide je razlika 20-30,e sad ako je ruter stvarno preslab onda bi trebao kupiti malo jači znači oko 1000 kn ruter,ali ako je tih 500 naštelano da bi nam ipak na neki način ograničilo promet odnosno upload(jer o downloadu ni slova u tkomu,odnosno nebune se na količinu),onda je tih 1000kn za ruter bačen novac,po mojoj nekoj logici.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 19:27   #83
Giger
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2015
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2
Što mislite o ovim uređajima? Ima li nekog smisla uzimati neki od ova dva uređaja i spajat ih na Speedcom ili neme smisla?

http://www.edimax.com/edimax/merchan...50/ew-7288apc/

ili

http://www.edimax.com/edimax/merchan...00/br-6288acl/
Giger je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 19:48   #84
Drift_King
Never Forgetti
 
Drift_King's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: .
Postovi: 1,640
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
evo kod mene imam pc,tv,NSA i internet radio priključeno preko žice u mjerenjima je neki k.... poštelan u mreži odnosno ONT-u na centrali na 500 da ruter automatski resetira ,samo priključivanje u praznom hodu NSA uzme 200,PC 100,pokreneš li tekastualnu stranicu odmah dodatnih 50 imali slika dodatnih 50-100 i već počinje usporavanje,pokrenem li bilo što dodatno puca,NSA dok radi uzme sam do 350 na te brojke ima malo utjecaja količina prometa,između najaček opterečenja i recimo jadva da ide je razlika 20-30,e sad ako je ruter stvarno preslab onda bi trebao kupiti malo jači znači oko 1000 kn ruter,ali ako je tih 500 naštelano da bi nam ipak na neki način ograničilo promet odnosno upload(jer o downloadu ni slova u tkomu,odnosno nebune se na količinu),onda je tih 1000kn za ruter bačen novac,po mojoj nekoj logici.
Jebes me ako san te ista razumio.
__________________
Drift_King je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 21:16   #85
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 961
Citiraj:
Autor Drift_King Pregled postova
Jebes me ako san te ista razumio.
jednostavno uprogramirano ti je u ONT-u na centrali na koji se spaja ONT kod tebe doma da neki k.... kad dođe na 500 šalje naredbu ruteru da se resetira i puca konekcija,tih 500 je dovoljno za istovremeni rad 2 pc skidanja nisu problem ,dizanja jesu ako uzimaš brzinu 200/100 bar ja sam zbog dizanja.
cilj pisanj da bi trbalo pripaziti odnosno provjeriti dali je sa linijom sve ok prije kupnje rutera.

to je inaće odgovor t-coma na prijavu kvara
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 21:17   #86
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,158
A jel taj speedport bolji što od zte vdsl modema?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 23:11   #87
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 707
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
jednostavno uprogramirano ti je u ONT-u na centrali na koji se spaja ONT kod tebe doma da neki k.... kad dođe na 500 šalje naredbu ruteru da se resetira i puca konekcija,tih 500 je dovoljno za istovremeni rad 2 pc skidanja nisu problem ,dizanja jesu ako uzimaš brzinu 200/100 bar ja sam zbog dizanja.
500 čega, paralelno otvorenih ip konekcija?

ont i olt na centrali uopće ne vide ništa iznad layera 2 jer je sve u vlan-u, tako da tu nešto drugo ne štima, možda bras na drugoj strani pppoe konekcije ima neke limite.

Zadnje izmijenjeno od: .Delboy. 10.09.2015. u 21:21.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 23:39   #88
Drift_King
Never Forgetti
 
Drift_King's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: .
Postovi: 1,640
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
jednostavno uprogramirano ti je u ONT-u na centrali na koji se spaja ONT kod tebe doma da neki k.... kad dođe na 500 šalje naredbu ruteru da se resetira i puca konekcija,tih 500 je dovoljno za istovremeni rad 2 pc skidanja nisu problem ,dizanja jesu ako uzimaš brzinu 200/100 bar ja sam zbog dizanja.
cilj pisanj da bi trbalo pripaziti odnosno provjeriti dali je sa linijom sve ok prije kupnje rutera.

to je inaće odgovor t-coma na prijavu kvara
I nema bas nekog smisla jer ne mogu zamislit kucanstvo s jednim pcem i mobitelom npr...
__________________
Drift_King je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 23:47   #89
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 961
bili su mi doma i mjerilinakaj sa t....metrija a nije tele
uglavno toga kad se napuni do 500 resetira se modem,2 puta u toku prošlog mjeseca,a i nije nemoguće da me odjebu,al službeni odgovor sa centrale je da
je speedport ima preslab procesor za moj promet,ono što je problem je da sam
i trenutno u brige modu samo pc pa i dalje šteka tak da čisto sumljam da će i ruter nešto pomoć bumo vidli sutra opet dolazi tehničar
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2015., 17:05   #90
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,158
evo došao taj i kod mene, umjesto ZTE
1Gbit lan portovi, sad jos samo da je admin lozinka tu, da vidimo što sve totalno ima pod haubom.
Jedino što je moj u bridge modu, a dalje mikrotik mi regulira net
dadoremix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na