Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.02.2015., 17:09   #91
tizhu
Premium
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: zagreb
Postovi: 509
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Jel taj TL-MR3420 prihvaca tvoj 3G stick?
vrag ga jebi ...
ako uzmem ovo čudo: Alcatel W800Z LTE WiFi Router rješio sam sve brige, ali nemrem upiknut antenu u njega. dakle ništa.
ili ovo Huawei E3372 LTE ali onda definitivno moram uzeti ruter.

odgodit ću kupnju rutera do sutra da se ne zaletim,a večeras ću pokušati posuditi neki t-mobile stick od frenda, spojit ga na antenu i gurnut u laptop ili komp da vidim kak fercera pa dalje vidjeti.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 11:16   #92
TheBEaST
Premium
Moj komp
 
TheBEaST's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Varaždin
Postovi: 623
Evo da se i ja osvrnem na situaciju nakon dodavanja TP LINK 743ND kao repeatora uz glavni ruter ZTE 931VII.

ZTE 931VII - glavni ruter
IP adresa - 192.168.1.1
DHCP od 192.168.1.5 do 192.168.1.100
Gateway - 192.168.1.1

TP LINK 743ND - universal repeator
IP adresa - 192.168.1.2
DHCP - off
Gateway - 192.168.1.1
u postavke unio MAC adresu glavnog rutera, SSID i šifra isti na oba, kanal 6 na oba, WPA/WPA2-PSK i AES enkripcija na oba...

TP LINK sam stavio blizu Smart TV-a. On je u postavkama mreže vidio 2 WLAN mreže s istim imenom i naravno različitom razinom signala. Ali je nakon unosa šifre uvijek si uzimao WLAN od glavnog rutera(koji ima slabiji signal 2 do 3 crtice).
Zato sam išao spojiti TP LINK i Smart TV mrežnim kablom. Nije se htjelo žično spojiti automatskim postavkama pa sam unio ručno:
192.168.1.20
255.255.255.0
192.168.1.1
i DNS 8.8.8.8 i nakon toga TV radi preko žice ko metak (full hd youtube, 3D materijali preko samsung aplikacije, sve ok bez trzanja i pucanja veze).

Dok se probam spojiti s mobom S4 mini na TP link, u većini slučajeva neće mi dohvatiti ip adresu. Spojio mi se samo danas ujutro dok sam išao probati, sad dalje više neće. Idem s mobom da glavnog ZTE, tamo mob dobi IP odmah bez problema.

Dođem s ženinim laptopom blizu TP linka, laptop se spoji bežično i radi ok sve.

Neznam što bi više moglo zajebavati i što da mijenjam?

Zadnje izmijenjeno od: TheBEaST. 27.02.2015. u 12:41.
TheBEaST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.02.2015., 12:28   #93
šima
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: vinkovci
Postovi: 38
za mob s4...ako nece da pokupi IP ...mora se ici na advanced settings pa tu postavit static IP.
šima je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 12:58   #94
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Jedna primjedba, ako ti je DHCP u podrucju .1.5 do .1.100 onda su ti te adrese zauzete za automatsku dodjelu, pa uredjajima fiksno dodjeljuj adrese izvan tog podrucja, ili promjeni podrucje DHCP-a da ti se adrese ne preklapaju.

Inace, za brze spajanje mobitela mozes i na TP-Linku ukljucit DHCP, samo sto njegovo podrucje MORA biti izvan podrucja ZTE-a!
Ako stavis na ZTE .1.50 do .1.120, a na TP-Link .1.121 do .1.200 sve ce uredno radit.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 13:56   #95
TheBEaST
Premium
Moj komp
 
TheBEaST's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Varaždin
Postovi: 623
Citiraj:
Autor šima Pregled postova
za mob s4...ako nece da pokupi IP ...mora se ici na advanced settings pa tu postavit static IP.
Ok, tako jedino ide, kao i fiksna adresa žično kod TV-a.

Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Jedna primjedba, ako ti je DHCP u podrucju .1.5 do .1.100 onda su ti te adrese zauzete za automatsku dodjelu, pa uredjajima fiksno dodjeljuj adrese izvan tog podrucja, ili promjeni podrucje DHCP-a da ti se adrese ne preklapaju.

Inace, za brze spajanje mobitela mozes i na TP-Linku ukljucit DHCP, samo sto njegovo podrucje MORA biti izvan podrucja ZTE-a!
Ako stavis na ZTE .1.50 do .1.120, a na TP-Link .1.121 do .1.200 sve ce uredno radit.
Ne rade mi IP adrese koje dodjeli TP link sa svojim DHCP-om.
Stavio sam za ZTE u rasponu 192.168.1.5 do 1.100, a TP link od 1.101 do 1.199
Mob pokupi adresu 192.168.1.101, ali nemam izlaz van dok otvorim bilokoju web stranicu.

Dodijelio sam sad fiksne adrese:
ZTE - 192.168.1.1, DHCP 192.168.1.5 do 1.100
TP link - 192.168.1.2, DHCP off
S4 mini - 192.168.1.3
Samsung smart tv - 192.168.1.4 (žično spojen preko TP linka)

Ali čudno i dalje da TP link ne daje svim uređajima ip adrese koje određuje DHCP od ZTE.
I da se TV uvijek spoji na WLAN od ZTE, radije nego na TP link sa jačim signalom. Ili možda i TV ne dobije ip adresu kao ni mob. A laptop dobije.

Ako tko ima još kakvu ideju, neka javi. Možda je zaštita i enkripcija prejaka da bi se preko repeatora automatski dijele ip adrese?
Ili mixed 802.11 b+g+n na ZTE? Iako sigurno TP link podržava sve to.

Zadnje izmijenjeno od: TheBEaST. 27.02.2015. u 15:03.
TheBEaST je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 16:05   #96
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Provjeri nekim scanerom koji su ti slobodni WiFi kanali, ili sa najmanje susjednih uplitanja u podrucju 1-11 i onda fiksno odaberi taj kanal. Izbjegavaj vise kanale, jer ih mozda tvoji uredjaji ne podrzavaju.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 23:43   #97
TheBEaST
Premium
Moj komp
 
TheBEaST's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Varaždin
Postovi: 623
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Provjeri nekim scanerom koji su ti slobodni WiFi kanali, ili sa najmanje susjednih uplitanja u podrucju 1-11 i onda fiksno odaberi taj kanal. Izbjegavaj vise kanale, jer ih mozda tvoji uredjaji ne podrzavaju.
Hvala. Isprobaval sam kanale 1,6 i 11, ali je kod svih bila ista priča.
Pa sam stavio kanal 2 i zasad sve radi ok oko spajanja.
TheBEaST je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2015., 11:01   #98
schetz
Premium
 
schetz's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,238
Da ne dižem novu temu a ne mogu pronaći di se raspravljalo

Da li je TP-LINK TL-WR741ND dobar odabir za spajanje s Bnet žičnim modemom (Scientific Atlanta) ? Kolega bi wifi po stanu a radije bi platio u šutu 150 kn nego njima plaćao extra svaki mjesec.

Hvala unaprijed.
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2015., 12:11   #99
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,028
Imaš odg. u Bnet temi, kratko i jasno da.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 25.03.2015., 12:15   #100
schetz
Premium
 
schetz's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,238
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Imaš odg. u Bnet temi, kratko i jasno da.
Evo upravo kopam tamo. Hvala u svakom slučaju.
schetz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 01.04.2015., 11:20   #101
grabber
Banned
Moj komp
 
grabber's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 245
Koji je router onako solidan u radu, a ima mogućnost da se u njegov usb upikne usb lte/3g stick od naših operatera aka tmobile, vipnet, tele2?
Može preporuka nešto baš da je uber, a može i najjeftiniji da obavlja zadaću jer nisam definirao cjenovno još.
Ako nešto valja vrijedi onda i više platit.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.04.2015. u 15:09. Razlog: Piši sa razmacima, nepregledno je i ne plaćaš po dužini.
grabber je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2015., 15:22   #102
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,028
Piši sa razmacima.
Traženo smo spominjali u par tema, pala knjiga na dva slova,
u prevodu na tržištu (našem) ima samo par takvih uređaja,
TL-MR3220, TL-MR3240 i jedan od AirLive koji (čini mi se) nije više u ponudi,
ovavezno moraš provjeriti jeli odr. usb lte/4g/3g stick radi sa odabranim uređajem.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 01.04.2015., 17:50   #103
grabber
Banned
Moj komp
 
grabber's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 245
Da, ovi stvarno nisu skupi, dapače.
Pa kako da provjerim jel radi ili ne, zato i pitam ode da vidim iskustva forumaša koji su probali.
Jedino da užicam ove u linksa da probam, ali mogu mislit kad uletim tamo, a uvik je krcato ljudima, da će imat volje za zajebavat se i probavat.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.04.2015. u 22:34.
grabber je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2015., 17:56   #104
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Najsigurnije ti je poslat upit proizvodjacu, jer nisu ni u dokumentaciji uz uredjaj navedeni svi modeli koji na tim routerima uredno rade.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2015., 20:20   #105
ivanr
Premium
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 74
Možda Asus RT-N66U, evo koje 3G stickove bi trebao podržavati:
http://www.asus.com/event/networks_3G4G_support/
ivanr je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2015., 22:05   #106
tomislav10
Registered User
 
tomislav10's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 90
Što mislite o nabavi ovog sticka s navedebe web stranice:
http://www.aliexpress.com/item/Unloc...958910105.html
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2015., 22:51   #107
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Dobar izbor za podrucje sa solidnim 4G signalom.

Bolja je opcija i nesto jeftiniji "Wingle" HUAWEI E8278S-602
jer ima prikljucke za vanjske antene.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 29.06.2015. u 23:11.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 08:14   #108
lowrider
Premium
Moj komp
 
lowrider's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: VARAŽDIN
Postovi: 826
Trebao bih router u koji ide sim kartica (4G) i preko wi-fi da se na njega može spojiti komp, laptop itd. pa me zanima što trenutno ima best buy po tom pitanju
Znači ne one verzije ko mobitele s baterijom, baš kućni router
I još me zanima dal koji ima opciju kao "obični" router, da se na njega može spojiti komp i sa mrežnim kablom
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 09:19   #109
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,854
Frendica ima ovoga, ali ga koristi u kombinaciji sa USB stickom jer router nema SIM utor (mislim da takvih baš i nema puno na tržištu). Imaš 4 LAN utora i wifi tako da zadovoljava i tvoj drugi kriterij.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je online   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 09:40   #110
lowrider
Premium
Moj komp
 
lowrider's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: VARAŽDIN
Postovi: 826
E to, odlično, fala.. Znači nema baš verzija u koji bi direktor išla kartica, bez USB stika?
To radi ok, ne blesira se, pošto je to veza iz "treće ruke" sim kartica-usb-ruter-wifi (lan)?
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 10:09   #111
Mikeyy
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: HR
Postovi: 2,072
Ima sa SIM utorom routera, znam da sam jedan Huawei vidio, ali ne znam model.
Budi oprezan s USB stickovima, pogotovo Huawei E3372, grije se jako prilikom korištenja i onda više nema interneta dok se ne ohladi.
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 10:42   #112
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,854
Ona ga koristi sa VIP stickom po ljeti za wifi turistima koji odsjedaju kod nje u apartmanu već više godina. Sjećam se da je imala i CARnet račun preko VIP-a i da je radio bez problema.
Jedini 'problem' je što prvo štelanje moraš napraviti preko kompa spojenog kabelom na router. Kad sve ukucaš i save-aš, više ti komp nije potreban.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je online   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 13:39   #113
spitfire83
spava mi se
Moj komp
 
spitfire83's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 321
Pripazi koji stick nabavljas, taj tp link imam i ja, za istu namjenu ko coconutova frendica. Stock fw od naših stickova radi samo na Huawei H3131
spitfire83 je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2016., 22:08   #114
lowrider
Premium
Moj komp
 
lowrider's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: VARAŽDIN
Postovi: 826
Odlično, fala puno
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 00:06   #115
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,840
Ali pazi, taj spomenuti Huawei E3131 nije 4G stick, a kolko sam vidio tebe zanima bas 4G...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2017., 16:43   #116
neno20st
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Višnjevac
Postovi: 202
Koji router kupiti

Pozdrav

Imam Tcom router ZXDSL 931VII koji iz nekog razloga non stop spaja i odspaja uređaje sa WIFI. Preko žice komp ureno radi i ostvaruje punu brzinu. Preko WIFI brzina je oko 20mb/s u istoj prostoriji dok na katu još i manja. Preko LAN-a brzina je full - 50mb/s. Želim uzeti neki kvalitetni dual band router do nekih 600-700 kn i Tcomov stavit u bridge a ovog koristiti kao glavnog. U sadašnji ruter je spojen telefon i žica za internet te nemam IPTV. Što mi preporučujete?
neno20st je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2017., 19:37   #117
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,028
Nabavka novog / boljeg uređaja nije loša ideja, dapače.
Preporuka ima u sličnim / susjednim temama.

Samo obrati pažnju da ni najskuplji / najluđi AP / Router neće dobro pokriti kat poviše / kat ispod, jer se signal prostire horizontalno (čitaj isti kat).
Za kat poviše / kat ispod treba provuči Lan kabel ili staviti PowerLine ako može + dodatni AP / Router.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 05.02.2017., 19:39   #118
neno20st
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Višnjevac
Postovi: 202
da, znam ali ja ni metar od ovog nemam kvalitetan signal
neno20st je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2017., 20:16   #119
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,028
Par M horizontalno mora biti signala.
Pisali smo x puta kako treba pronaći / odabrati WiFi kanal i fiksno ga postaviti u routeru.
Ako ni tako nema rezultata, moguće je da je WiFi na tom primjerku u banani (nebi bilo prvi put a nevezano o kojem se uređaju radi).
Možeš se probati žaliti, ali kako će to završiti ...
Jel imaš još kakav AP / Router ?
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 05.02.2017., 21:28   #120
neno20st
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Višnjevac
Postovi: 202
kanal je postavljen i jedini je na tom od ovih u susjedstvu. To sam provjerio sa aplikacijama za skeniranje. Anžalost nemam niti jedan drugi za probati ali sigurno znam da sa prošlim routerom koji je tcom davao nije bilo nikakvih problema. Novi router sam ionako planirao kupiti pa me ovo samo potaklo. Sad me interesira koji model da gledam
neno20st je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na