Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.07.2014., 22:08   #91
Veki-os
Premium
Moj komp
 
Veki-os's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,921
Jel ima taj ZTE opciju(kad se ulogira kao admin) za isključiti Remote management by Provider kao otključani SX763(na zaključanom SX763 se ne vidi ta opcija,vidljiva je samo ova gornja)?

Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2014., 22:30   #92
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 918
nemam vremena se s tim zezat ali koliko sam nabrzinu skužio, može se pobrisat profil sa postavkama za remote access/TR-069 pa probaj to napraviti. sejvaj cijeli config za router prije nego ideš čačkat
The AC je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.07.2014., 00:38   #93
Veki-os
Premium
Moj komp
 
Veki-os's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,921
Ok,hvala,nemam taj router ali ako mi iz T-com-a budu nudili da biram da znam jel može to.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2014., 01:35   #94
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Citiraj:
Autor bokinho Pregled postova
Kako tako mala maximalna? ide vdsl i preko 100 mbita maximala
Ide ide, ali kad su korisnici jako jako blizu. Ti nisi bas blizu, dapace Pogledaj si attenuation...
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2014., 07:43   #95
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,232
O kojoj blizini je riječ?
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2014., 11:42   #96
Banane su fine
Hladna ruka pravde
Moj komp
 
Banane su fine's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Sisak
Postovi: 6
Danas mi dolazi opet tehnicar, treca sreca. Ako ne uspije sredit - H1 here I come.
Za iste pare dobivam duplo vecu ponudu + tv. huehue
Banane su fine je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2014., 11:55   #97
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 871
Trebam malu pomoć vezano za portove.

Name lako stavim šta želim, stavljam si TCP & UDP

LAN Host IP Adress stavljam adresu svog kompa

LAN Host Start i end portove stavljam po želji.

Ali WAN portove te Wan IP adresu koju treba stavljat ?

U Gigasetu je lijepo bilo samo zarokaš port i ip adresu kompa i to radi a ovdje zakomplicirano.

Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2014., 12:14   #98
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 918
Wan ip adresa ti se mijenja svakih 24 sata, nemres nju metnut fiksnu
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2014., 12:19   #99
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2014., 22:57   #100
hrki
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: ZG - VŽ - KR
Postovi: 279
Koja je brzina lan portova jel Gigabitna?
hrki je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.07.2014., 00:48   #101
hrki
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: ZG - VŽ - KR
Postovi: 279
Do sada mi je bio spojen SX763 i speedtouch preko wds-a i radilo savršeno, zamjenili sx za ZTE kako da složim wifi mrežu na drugom katu, ako nejde ovako. Neko drugo rješenje?
hrki je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2014., 09:50   #102
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Prodaš taj speedtouch, nadodaš novčića i kupiš AP sa Universal Repeter modom rada,
preporuke i kako podesiti imaš u x susjednih tema pa potraži malo.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2014., 10:46   #103
Marin!!!
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 161
Imam problem kad na ovaj ruter pokušam nakačit range extender, točnije pokušao sam s tri razna uređaja i uvijek se pojavljuje isti problem.
ZTE tj. njegov wireless radi bez problema a kad pokušam proširiti mrežu (extenderom), mreža se napravi ali nema pristupa internetu. Čak ni na wirelessu od zte-a, sve dok ne isključim extender, onda sve proradi.
Postoji možda neka opcija na zte koju trebam uključit/isključit da bi mreža proradila s extenderima?
AP isolation je isključen jer mi je to prvo palo na pamet.
Marin!!! je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2014., 12:37   #104
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,736
Radi ako iskljucis zastitu tj. ako koristis samo WEP na oba naravno, range extender-u i ZTE.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2014., 13:09   #105
Marin!!!
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 161
Zahvaljujem! Provjerit cu pa cu javit ako je proradilo.
Necu reci 100 posto ali cini mi se da mi na drugom mjestu radi na wpa. Adb i tp link u extender modu.
Marin!!! je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2014., 13:29   #106
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
@Marin!!!
Rekao bih da je razlog "nema pristupa internetu" prije posljedica krivih parametara u extenderu,
za stari WDS zaštita može maksimalno biti WEP tipa, a kada se koristi Universal Repeter mod onda može biti WPA / WPA2 tipa.
Moguće da neki uređaj ima loše riješen Universal Repeter, TP-Link TL-WR743ND i TL-WR843ND ili EW-7228APn imaju to riješeno ok i radi ko zmaj.
Rekoh gore, potražite u susjednim temama kako ispravno podesiti.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2014., 14:05   #107
Marin!!!
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 161
Nisam našao u kojoj temi bi mogao pogledat u vezi ovog problema, ali još jedna stvar je da ni wireless od zte "neda" na net kad je extender ukopčan.
Marin!!! je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2014., 21:54   #108
hrki
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: ZG - VŽ - KR
Postovi: 279
Stavio sam Wireless-N wifi repeater al u ZTE je bez IP 0.0.0.0 jel to normalno ili ne radi dobro repeater
hrki je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2014., 23:09   #109
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Jeli Lan strana / web konfig od ZTE na 192.168.1.1 ?
Ako je onda repeter ide na neku drugu u 192.168.1.x nizu,
također u repeteru postavi Gateway=ip ZTE.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2014., 18:20   #110
jady
Premium
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: sv.nedelja/zagreb
Postovi: 52
evo da se ukljucim....

danas mi slozili taj zte router dok me nije doma bilo...naravno je sad problem kaj ne prihvaca lozinku koja je na naljepnici...
d-sn.....
duga 15 znamjenki a prihvaca samo 14..
ima ko isto ili je imao takav problem??
jady je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2014., 18:44   #111
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,736
Nije lozinka na naljepnici d-sn....

Znaci ovako:

user

ZTEE...

ili

administrator

!tc0MhtZTEE....
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2014., 19:58   #112
jady
Premium
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: sv.nedelja/zagreb
Postovi: 52
al tak pise da je na naljepnici...
probao sam sa FF i tu mogu 15 znamjenki upisati...ali opet nije.
cak ni SZK nezna zasto ne ide

edit:

rijeseno.....mora se velikim slovima pisati..koji k...

Zadnje izmijenjeno od: jady. 23.07.2014. u 20:33.
jady je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2014., 21:36   #113
hrki
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: ZG - VŽ - KR
Postovi: 279
Kako da spojim ZTE i TP-LINK TL-WR1043ND? Neke upute?
hrki je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2014., 09:20   #114
Daniel_kkkk
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Nigdjezemska
Postovi: 26
Zašto služi crveni WAN port.
Iz Ht-a su mi promijenili router, te me zapao taj ZTE. Želio bih osloboditi lan port tako da uređaj Access Point uključim na WAN port? Hoće li to ići?
Daniel_kkkk je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2014., 10:05   #115
Daniel_kkkk
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Nigdjezemska
Postovi: 26
Evo još nekoliko pitanja?????
1.
U vezi s bežičnom pristupnom točkom
Otvorio sam novi SSID2 u administratorskom računu. Sve štima, mogu se prikopčati na taj SSID2, ali ga u routeru kao user korisnik ne vidim. Vidim samo onaj prvi SSID1. Dakle, ne znam tko mi bežično visi na tom SSDI2-u, osim ako se prijavim kao administrator. To mi je neshvatljivo.

2.
Gdje se isključuje-uključuje Internet veza, zbog promjene ip adrese?
Daniel_kkkk je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2014., 10:17   #116
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 918
Ajde nemoj double postat nego koristi edit.jesi proučio manual za koji si je netko od kolega dao truda da pronađe i linka ovdje, stranicu - dvije unatrag?
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2014., 11:09   #117
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,746
Citiraj:
Autor Daniel_kkkk Pregled postova
Zašto služi crveni WAN port.
Iz Ht-a su mi promijenili router, te me zapao taj ZTE. Želio bih osloboditi lan port tako da uređaj Access Point uključim na WAN port? Hoće li to ići?
Nece. WAN (wide area network) port sluzi da se na njega spoji modem (ili posebno konfiguriran router) koji je linijom direktno spojen na centralu/internet.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2014., 11:24   #118
Daniel_kkkk
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Nigdjezemska
Postovi: 26
Citiraj:
Autor The AC Pregled postova
Ajde nemoj double postat nego koristi edit.jesi proučio manual za koji si je netko od kolega dao truda da pronađe i linka ovdje, stranicu - dvije unatrag?
Jesam, proučio sam, ali nema odgovora na moja pitanja...
Daniel_kkkk je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2014., 12:30   #119
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 918
kako nema kad je evidentno da nemozes kao obican user koristit multiple ssid. no dobro, nema veze, što želiš postići sa spajanjem AP-a na ZTE?
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2014., 13:05   #120
Daniel_kkkk
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Nigdjezemska
Postovi: 26
Citiraj:
Autor The AC Pregled postova
što želiš postići sa spajanjem AP-a na ZTE?
AP radi u Ap modu kao bežična pristupna točka. Mislio sam osloboditi lan port na ZTE routeru te ga jednostavno uključiti u WAN port. Očito to ne može pa neću ni pokušavati.

Dakle, ostaje mi još nejasno, može li se na tom ZTE routeru ugasiti pa upaliti samo Internet veza, zbog promjene ip adrese.

Portove za torrent sam bez problema otvorio, sve ostalo jasno.
Daniel_kkkk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na