Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.10.2013., 12:53   #1
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,003
ZTE ZXDSL 931VII (t-com)

Zna li netko koji mu je admin password?

Normalni "user" login mu je user / ZTEE+ostali znakovi serijskog broja

Inače, zanimljiv uređaj. Svašta se da namjestiti na njemu i radi uredno. Bar na optici, ima odvojen gigabitni WAN port koji ide u ONT.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2013., 18:04   #2
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,542
Neki dan smo već spominjali taj uređaj,
jesi li siguran da mu je "ulaz" WAN tipa ?
jer ZTE ZXDSL 931VII je adsl modem / router, preciznije VDSL2,
vidi točno oznaku.
Po webu proizvođača oni imaju modele ZXHN H367N i ZXHN H368N koji imaju WAN port.

Tvornički user / pass je admin / admin, u t-koma customizaciji je vjerojatno promjenjen.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.10.2013., 18:24   #3
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,003
Ova verzija ne postoji na stranicama ZTE-a, očito se radi o carrier-specific uređaju jer i meni za 931VII prikazuje sasvim drugi uređaj.
U biti najbliže službenom modelu je taj ZXHN H367N:
http://wwwen.zte.com.cn/en/products/...05_386419.html

Moj izgleda ovako:
http://p2.vatera.hu/photos/b7/fc/42b6_1_big.jpg
http://p2.vatera.hu/photos/b7/fc/42b6_2_big.jpg
http://p2.vatera.hu/photos/b7/fc/42b6_3_big.jpg
http://p2.vatera.hu/photos/b7/fc/42b6_4_big.jpg
http://p2.vatera.hu/photos/b7/fc/42b6_5_big.jpg

A ovo su mu portovi, crveni je gigabitni WAN:
http://mos-hacker.ru/gallery/zxdsl-931.png

Samo ne piše T-Home nego ZTE. Ima i N mrežu, 2 USB porta.

Admin login, naravno, nije admin / admin. No ajd', napravio sam kroz usera razne promjene.

I BTW, kako neću biti siguran kad mi je tako složeno doma.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.

Zadnje izmijenjeno od: Bluzer. 23.10.2013. u 18:32.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2013., 22:15   #4
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 918
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Zna li netko koji mu je admin password?

Normalni "user" login mu je user / ZTEE+ostali znakovi serijskog broja

Inače, zanimljiv uređaj. Svašta se da namjestiti na njemu i radi uredno. Bar na optici, ima odvojen gigabitni WAN port koji ide u ONT.
Evo ja se zadnja 2 dana družim s njim na bakru i radi stabilno, bez ikakvih problema. Baš me zanima koji je admin pass da vidimo što se sve još nudi.
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2014., 14:38   #5
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,003
Admin pass je na istu shemu kao i na dosadašnjim uređajima.

Dakle:
administrator
!tc0Mht i D-SN (odnosno, !tc0MhtZTEExxxxxxxxxx)

Hrpa novih opcija tipa QoS, podešavanje do 4 SSID-a, routing i sl.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.

Zadnje izmijenjeno od: Bluzer. 20.01.2014. u 16:11.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2014., 15:59   #6
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,152
ne rade ove slike uređaja gore, ako može reupload
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2014., 16:09   #7
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,003
To je skupljeno s neta, nisam ja uploadao...

Uostalom prvi link sa ZTE stranice je slika koja odgovara ovom uređaju.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2014., 23:11   #8
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 918
Evo nakon malo zezanja sa ovim ZTE-om mogu reći da ima prilično dobar adsl modem. Nedavno sam se preselio i sad sam malo dalje od centrale + dio mreže ide nadzemno po stupovima te mi je maksimalna brzina koju sam do sada imao bila 7,3 Mbps na Siemensu SX763, a ovaj ZTE mi daje stabilnih 8,7 Mbps.
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2014., 23:26   #9
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,003
Kažu tehničari da ga stavljaju poslovnim korisnicima, pogotovo tamo gdje je VDSL dostupan i da se nitko nije žalio dosad.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2014., 01:02   #10
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 918
Mislim da on jedino ima vdsl modem od svih uređaja koje trenutno HT koristi.
The AC je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.03.2014., 13:41   #11
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,232
A jel radi na ADSL_2plus?
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2014., 23:03   #12
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 918
ofkors
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2014., 18:31   #13
crash owerride
See You On The Other Side
Moj komp
 
crash owerride's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Bistra
Postovi: 112
Da dignem malo temu iz pepela. Imam ZXDSL931VII i imam 40mbit ultra paket od t-com-a. Ruter je u prizemlju a komp mi je na katu u sobi. Za spajanje koristim TP link TL-WN723N. Testirao sam više puta i speed test mi daje brzinu od 20mbit-a.
Zanima me kako bi mogao podesit ruter da daje full brzinu, tj da primam puni signal.
Dok je komp bio spojen sa žicom na ruter davao je 40 mbit-a. Od kada se spajam wireless ide max 20 mbit-a.
__________________
ThIs Is NoT a TeSt, ThIs Is REALITY!
crash owerride je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2014., 19:02   #14
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Iz osobnog iskustva, wireless preko 20mbita je jako nestabilan. Da mi se dalo testirat sto tocno gusi testirao bi, ali nije, jer u teoriji bi trebalo ic preko. Imao sam usb wireless, mreza skoro 0 zagusenja.
Jedino nisam probao N standard jer mi wireless antena ne podrzava.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2014., 19:21   #15
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,003
Citiraj:
Autor crash owerride Pregled postova
Da dignem malo temu iz pepela. Imam ZXDSL931VII i imam 40mbit ultra paket od t-com-a. Ruter je u prizemlju a komp mi je na katu u sobi. Za spajanje koristim TP link TL-WN723N. Testirao sam više puta i speed test mi daje brzinu od 20mbit-a.
Zanima me kako bi mogao podesit ruter da daje full brzinu, tj da primam puni signal.
Dok je komp bio spojen sa žicom na ruter davao je 40 mbit-a. Od kada se spajam wireless ide max 20 mbit-a.
Prebaci ga u N only, stavi kvačicu na SGI Enable i bandwidth 40MHz. Javi jel pomoglo.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.

Zadnje izmijenjeno od: Bluzer. 22.03.2014. u 19:44.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2014., 20:11   #16
crash owerride
See You On The Other Side
Moj komp
 
crash owerride's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Bistra
Postovi: 112
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Prebaci ga u N only, stavi kvačicu na SGI Enable i bandwidth 40MHz. Javi jel pomoglo.
Ne radi :/
__________________
ThIs Is NoT a TeSt, ThIs Is REALITY!
crash owerride je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2014., 01:30   #17
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,003
Da li ti je wlan adapter spojen brzinom od 150Mbps? Ako nije, eto ti uzroka. Jer ako se spaja samo sa 65Mbps, možeš zaboraviti na to da imaš realnih 40Mbps protoka.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2014., 07:10   #18
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,232
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Prebaci ga u N only, stavi kvačicu na SGI Enable i bandwidth 40MHz. Javi jel pomoglo.
Što mu dođe taj SGI Enable i jel ga dobro imati uključenog ako je u ruteru postavljen standard Mixed b/g/n na 20mhz?
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2014., 11:21   #19
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,003
To se odnosi samo na N standard i omogućava veću propusnost.

Ako nije uključen, primjerice, 1x1 N adapter će se spajati sa ~130Mbps. Ako je, onda se spaja na 150Mbps.

http://www.networkworld.com/community/node/60610
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2014., 13:03   #20
crash owerride
See You On The Other Side
Moj komp
 
crash owerride's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Bistra
Postovi: 112
Meni piše da je spojen sa 802.11g i 54 mbps, ali mi nije jasno zašto pošto podržava 802.11n i može do 150mbps
__________________
ThIs Is NoT a TeSt, ThIs Is REALITY!
crash owerride je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2014., 13:25   #21
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,743
Kako se spoji kad i na ZTE-u i na TP-Link-u odaberes samo "n" standard?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2014., 13:26   #22
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,003
Nekim adapterima treba u device manageru u propertyu Advanced uključiti N mode.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2014., 14:33   #23
crash owerride
See You On The Other Side
Moj komp
 
crash owerride's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Bistra
Postovi: 112
U device manageru mi je postavljeno Wireless mode - IEEE 802.11b/g/n. Imam za izabrati još samo b, samo b/g.
__________________
ThIs Is NoT a TeSt, ThIs Is REALITY!
crash owerride je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2014., 14:38   #24
crash owerride
See You On The Other Side
Moj komp
 
crash owerride's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Bistra
Postovi: 112
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Kako se spoji kad i na ZTE-u i na TP-Link-u odaberes samo "n" standard?
Kako na tp-linku odabrati samo "n" mode? Jer ja u device manageru mogu izabrati b, b/g ili b/g/n. Nemam samo "n" mode.
__________________
ThIs Is NoT a TeSt, ThIs Is REALITY!
crash owerride je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2014., 15:31   #25
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,003
Ostavi na b/g/n, onda očito driveri od TP-Linka ne valjaju.

To je nekakav RTL8188 chipset, skini najnovije drivere odavde:
http://www.realtek.com.tw/downloads/...oads=true#2281
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2014., 08:41   #26
CaptKirk
Registered User
Moj komp
 
CaptKirk's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Šibenik
Postovi: 75
Uvalilo mi je ovaj router s optikom. Sad me zanima da li je moguće na njemu omogućiti NAT Loopback, jer kad ukucam dyndns adresu svoje kamere ne vidim stream. Mogu je samo pingati na IP...
CaptKirk je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2014., 15:17   #27
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,542
Jesi probao složit PortForward kamere i to na nekom xxxx portu ?
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 26.03.2014., 17:09   #28
CaptKirk
Registered User
Moj komp
 
CaptKirk's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Šibenik
Postovi: 75
Portovi su proslijeđeni i sve uredno radi kad gledam izvana. Međutim, ne vidim stream u svom loop-u ako ukucam adresu dyndns-a. Kad se pingam direkt na IP adresu, radi!
Ovo je uredno radilo na Siemensu sx763 i na ADB routeru. Na ZTE neće.

Evo dokaza: http://krvavice.dyndns.info:3107. Vi ovo vidite, ja ne iz svoje lokalne mreže...
CaptKirk je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2014., 17:22   #29
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,542
Pa za lokalno ne ideš preko dyndns - a nego direktno na lokalnu ip adresu kamere.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 26.03.2014., 17:30   #30
CaptKirk
Registered User
Moj komp
 
CaptKirk's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Šibenik
Postovi: 75
Sve kužim, ali prethodni su routeri imali mogućnost tzv. loopback-a, dakle mogao sam iz lokala kucati dyndns adresu i vidio bi stream. Ovaj ZTE je priča za sebe, izgleda...
CaptKirk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na