Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 30.12.2014., 20:53   #91
Buffer overflow
Registered User
 
Buffer overflow's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Pozdrav svima . Znate li nekog pouzdanog dobavljača novih BGA čipova ?
Buffer overflow je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2015., 21:04   #92
Buffer overflow
Registered User
 
Buffer overflow's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Pozdrav babobabo.

ATTEN 858D+ Radni profil : jačina zraka 4 ili 5 , temperatura 380'c do 400'c
ATTEN 858D+ display pokazuje temperaturu elementa dok je stvarna temperatura vrućeg zraka znatno drugačija.
Stavi malo flux-a na komponentu i koristi ovaj nozzle:
http://www.lynx-india.com/published/....4mm%20%5D.jpg
Nadam se da ti je ovo bilo od koristi .
Buffer overflow je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.01.2015., 10:47   #93
babobabo
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: osijek
Postovi: 4
bok Buffer overflow,

mislim da sam sa postavkama tu negdje i bio nozzel je 4mm
i stavljen je flux ali kao da nesto nestima sa tom plocom
pa se jako tesko odlemljuje.

hvala na savjetu
babobabo je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2015., 21:27   #94
BalkanBoy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Split
Postovi: 6
Evo jos jedna mozgalica za znalce :P

Imam dvije mxm graficke nvidia 8400m, jedna je 128, druga 256, al nebitno sad. Imam dva laptopa, acer 5920g i 6930g. U 6930g rade obe, a u 5920g jedna radi normalno, a ova druga daje bijelu sliku, na vga nista. Kako je to moguce? :S
Jedina razlika je sta ova prva sto radi ima chip g86-603-a2, a ovoj drugoj san minja na g86-631-a2... Pomagajte!
BalkanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2015., 10:11   #95
Gustavo
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Sisak
Postovi: 337
Pročitao sam sve al jako malo je napisano o dijagnostici, a od nje sve počinje pa ako može netko malo o radu s multimetrom itd.
Gustavo je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2015., 22:01   #96
Maj...a
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Laduč
Postovi: 5
Pozdrav svima...imam kratko pitanje.
Koliko bi koštalo i da li se uopće isplati popravljati kvar na Toshiba Satellite P300 laptopu.
Problem je u tome što se nakon pada na bočnu stranu ''razlohala'' (i to jako) utičnica za napajanje te laptop konstantno gubi kontakt.

Pretpostavljam da je pitanje postavljeno na dobrom mjestu no ako sam u krivu slobodno me uputite na pravo mjesto jerbo sam za ova pitanja pravo tele... hvala
Maj...a je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2015., 22:43   #97
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,565
U pravilu bi se taj konektor trebao dati prelemiti. Ako si vican sa lemilicom baci se u posao
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2015., 09:00   #98
Maj...a
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Laduč
Postovi: 5
Malo sam kopala i tražila i pronašla da konektor uopće nije na matičnoj već da se bez pola frke može zamijenit (barem tak izgleda kad to reci striček na jubitubiju)... pa ... poželite mi sreću, ako ga ne nađem za kupit u chipoteci, kupujem s ebaya i bacam se na šerafljenje
Maj...a je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2015., 10:16   #99
Chuxonja
Premium
Moj komp
 
Chuxonja's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 574
na jebayu je bilo toga za nabavit po 10ak kn. Ovisi samo kak je spojen na board, kod nekih Toshiba je znao bit zalemljen na ploču baš, druga varijanta je da samo ima konektor koji se išteka i to je onda piece of cake.
__________________
Živi bili pa umrli!
Chuxonja je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2015., 11:35   #100
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,565
Sori, tek sad vidim da si zensko

Da, sad sam se sjetio da na 300 seriji taj konektor nije zalemljen nego je samo ustekan na plocu. Definitivno onda probaj nabaviti novi i zamijeniti.

Da bi dosla do njega moras maknut tipkovnicu i gornji cover, nije neka filozofija, samo polako i dobro pamti gdje koji saraf ide kad krenes sklapati nazad.
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.01.2015., 17:53   #101
Maj...a
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Laduč
Postovi: 5
od ovih ih chipoteke nikaj... nakon iscrpnog zvanja cijelo popodne dobijem informaciju da to nemaju, ali bi mi rado prodali univerzalni punjač...
Našla sam na njuškalu ekipu koja prodaje dijelove i za taj konektor traže 100 kn?!?!?... opće me strah pitat kolko bi onda bila tipkovnica...
Uglavnom to je malo preveč , ak se mene pita... na kraju sam kupila na ebayu i to za 5 dolara... ima i jeftinijih al ovaj je iz Irske ne iz Kine, pa se tješim da je kvalitetnije (iako duboko u sebi znam da je u Irsku došlo iz Kine) sad čekam... za kojih desetak dana šerafim...
a kaj se šerafića tiče... mislim da ću fotkat da poslje znam sve vratiti na mjesto...
Hvala na odgovorima... pozdrav
Maj...a je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 21:28   #102
golfw12
Premium
Moj komp
 
golfw12's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 334
kakve su mi šanse da ploča proradi ako se zamjene ovi kondenzatori? trenutno nedaje sliku preko pci-ex porta tj. grafe, radi preko integrirane normalno



i opčenito jel se isplati s time zamarat, dao bi nekom serviseru da mi to izmjeni
__________________



CPU: Intel Core i5-6600K@3.5GHz@ CM Hyper 212X

MBO: ASUS Z170 PRO GAMING

RAM: 2 x 4 GB DDR4 2400Mhz Kingston HyperX FURY

GPU: MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB

SSD: Adata SP550 240GB

HDD: Seagate 1TB, Sata III

OPT: DVD-RW ASUS DRW-2014L1T

PSU: Corsair RM650X 650W

CASE: Cooler Master CM 690 III

MONITOR: DELL P2414H

MOUSE: Logitech MX518 Batman Edition

KEYBOARD: Logitech K200

SOUND: Logitech x530 5.1

PERIPHERY: RAZER Goliathus Control Alpha

OS: Windows 10 Home x64

PRINTER: Samsung ML-1640

CONNECT: Iskon VDSL 20/2 Mb Flat




CPU: AMD Sempron 140 @ Athlon II 4400e@ 2.7Ghz

MBO: ASUS M5A78L-M LX V2

RAM: 2 x 2 GB DDR3 1333Mhz G.Skill Ripjaws Z

GPU: Onboard

HDD: Seagate 250GB, Sata II

PSU: LC Power 420W

CASE: Noname

MONITOR: Philips 32''LED LCD TV

MOUSE: Logitech M100

KEYBOARD: Chicony KU-9810

OS: Windows 7 Ultimate x64

CONNECT: Iskon VDSL 20/2 Mb Flat

golfw12 je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2015., 22:28   #103
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,565
Ako imas kakvog frenda ili servisera koji te nece ogulit daj mu nek ti to zamijeni. Vrijedi probat jer je trosak materijala 20-30 kn, ako i toliko.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2015., 01:37   #104
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Toshiba A300

Simptomi kvara su smrzavanje prilikom ulaska u OS, restaratanje , BSOD, bijela slika ali samo ako je na punjaču. Na bateriji laptop radi uredno.
Problem uzrokuje nec kondenzator na regulatoru napajanja procesora.
Najlakše je diagnosticirati kvar osciloskopommjereći ripple na kondenzatoru.
Kada počnu problemi obično odstupanja napona Vpp (peak-peak) od 100mV pa na gore. U konkretnom primjeru izmjerena odstupanja Vpp su 154mV.
Problematičan kondenzator možete zamijeniti s istim novim mada preporučam zamjeniti s 4 330uf 2,5V. Osobno koristim Panasonikove ultralow ESR kondenzatore koji su se pokazali pouzdani.

Nakon zamjene izmjeren ripple je 32mV.

Zadnje izmijenjeno od: nino. 14.10.2015. u 20:02.
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2015., 10:38   #105
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,486
Koliko košta taj popravak? Može info i na PM.

Kolega ima isti problem i nagovaram ga već 2 godine da te nazove, ali je lijen
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2015., 16:11   #106
Los Sam
Premium
Moj komp
 
Los Sam's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Duga Resa
Postovi: 480
Kakva su iskustva sa zamjenom bios chipova na maticnim plocama nakon neuspjesnog flashanja?
Namjeravam uzeti bios chip s ebaya i staviti na maticnu koja je bila 100% ispravna dok nije bio potreban novi bios.
Radi se o ovom chipu:
http://www.ebay.com/itm/BIOS-Chip-AS...item2ebf992537

Hvala unaprijed!
__________________
I moja baba je dijelila kupone, ali više ne.
Los Sam je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2015., 16:40   #107
seno
Registered User
Moj komp
 
seno's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Bosna
Postovi: 737
Moze grijesim, zar ti nije bolje uzet jeftini programator i rijesit taj problem.
Ja sam kupio cisto iz zezancije sa ebaya onaj od 3-4$ i radi uredno. Par sam ploca izvukao iz propasti.
seno je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2015., 17:33   #108
Los Sam
Premium
Moj komp
 
Los Sam's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Duga Resa
Postovi: 480
Razmisljao sam nacelno o njemu par puta, ali nikada se nisam odlucio.
Mislio sam da moram puno vise potrosit od te tvoje cifre.
Moze preporuka programatora za Windbond W25Q32?
__________________
I moja baba je dijelila kupone, ali više ne.
Los Sam je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2015., 19:05   #109
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp
 
Milentije's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Doboj - Banja Luka / Republika Srpska
Postovi: 3,501
http://www.ebay.com/itm/24-25-93-EEP...item2a25e27286

Jedan od...

Konkretno taj EEPROM koji imas je SPI, 24 serija je I2C, dok je 93 microwire. Ovaj gore navedeni programator barata sa sve 3 navedene serije. Tako makar pise u opisu.

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 05.08.2015. u 23:39. Razlog: Progut'o slovo :)
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2015., 22:03   #110
elzel
Premium
Moj komp
 
elzel's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Zlatar Bistrica
Postovi: 581
Ploča mi ne pamti bios, ni sa novom baterijom, jel se da tu kaj napravit?
elzel je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2015., 00:34   #111
Mr.Black
Premium
 
Mr.Black's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: -
Postovi: 1,612
Citiraj:
Autor elzel Pregled postova
Ploča mi ne pamti bios, ni sa novom baterijom, jel se da tu kaj napravit?
Misliš postavke biosa, tj.baca na default?
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2015., 11:41   #112
elzel
Premium
Moj komp
 
elzel's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Zlatar Bistrica
Postovi: 581
Da, zaboravi sve kad se komp isključi iz struje.
elzel je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2015., 13:55   #113
Mr.Black
Premium
 
Mr.Black's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: -
Postovi: 1,612
Napon na bateriji?
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2015., 14:19   #114
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp
 
Milentije's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Doboj - Banja Luka / Republika Srpska
Postovi: 3,501
Rekao je da je promjenio bateriju.

Provjeri sta je sa jumperom koji stoji na pinovima za reset BIOS-a.
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2015., 14:42   #115
Los Sam
Premium
Moj komp
 
Los Sam's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Duga Resa
Postovi: 480
Hvala na preporuci! Jel problem ako je navedena hrpa winbond chipova, ali ne i moj? Ili se samo gleda jel podrzan 25 SPI Flash, a sve ostalo dolazi po sebi?
Inace, volio bih preporuku blize tih 3-4$ jer je ovih 17$ u domeni za razmisljanje

Imao sam i ja par takvih ploca koje ne bi pamtile bios cim bi se iskljucila struja, a ne bi bio problem u bateriji ili clr_cmos pinovima tako da i mene zanima potencijalno rijesenje.
__________________
I moja baba je dijelila kupone, ali više ne.
Los Sam je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2015., 09:02   #116
Dario321
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
HP CQ61 415SM - kvar na matičnoj

Pozdrav!

Molio bih malu pomoć :-)

Na navedenom se laptopu mrzne slika i pojavljuju se horizontalne žute crte nakon nekih 10-ak min rada, pa me zanima do čega je i isplati li se uopće popravljati.

Hvala!
Dario321 je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2015., 09:53   #117
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 950
pregrijava ti se grafički čip izgleda. Ako je slika normalna prvih desetak minuta onda imaš problema sa grijanjem očito. Jesi ga čistio u zadnje vrijeme?
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2015., 12:29   #118
Dario321
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Nije ciscen nikako. To se pocelo desavati nakon sto se pregrijao jer su ga upaljenog spremili u torbu.
Dario321 je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 13:29   #119
Roso
Premium
 
Roso's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: Split
Postovi: 583
Asrock N68 ucc (ddr2 i ddr3 verzija)

Problem sa plocom, kad se upali rade ventilatori i to je to, nema beepova. Pokusano sa razlicitim procesorima, napajanjima, ramovima, ram slotovima...

Ali, kad odsjedi neko vrime, nekoliko dana, onda se uspije pokrenit, ući će u windowse i radit normalno do prvog reseta/gašenja. Nema baš smisla...

Kad taj jedan put uspije pise da je cmos resetiran ili tako nesto. Pokusa sam i promjenu baterije i clrcmos, nista.
Roso je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2015., 13:31   #120
Neurot
Registered User
Moj komp
 
Neurot's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Pozdrav,

Poznaje li tko nekog sa iskustvom u ispravljanju pinova na CPU utoru u matičnoj?
Prije nego se sam primim toga da provjerim dali je netko već to radio.
U jednom servisu sam dobio glatki odj.., razumijem ih da im se neda zezat s tim jer mogu još veću štetu napravit ali opet ima masa clipova na youtubu gdje ljudi samo to popravljaju.
Konkretno se radi o novoj asrock matičnoj za socket 1151 i Intel Z170, 2 pina su iskrivljena podosta i nisu pri rubu pa je to malo veći problem.
Neurot je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na