Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.02.2015., 18:37   #91
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,249
Na papiru je 300mbps, a oba imaju ethernet priključak od 100mbps...
Trebam spojiti satelitski resiver tj. ruter na koji je spojen sa playerom u drugoj sobi, a da hd kanali rade bez trzanja na playeru. Bežično idu ok sd kanali dok hd trzaju.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 18:43   #92
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,179
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Na papiru je 300mbps, a oba imaju ethernet priključak od 100mbps...
Trebam spojiti satelitski resiver tj. ruter na koji je spojen sa playerom u drugoj sobi, a da hd kanali rade bez trzanja na playeru. Bežično idu ok sd kanali dok hd trzaju.
Meni MaxTV radi preko toga bez probelma godinama, doduse samo SD (nemogu dobit HD) ali cak id a imas 50mbit mora biti dosta. U biti sve zavisi od kvalitete instalacija i duzine zica.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + 2080Ti + TitanX
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:GTX 2*1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.03.2015., 10:41   #93
dur
Registered User
 
dur's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Zgb
Postovi: 75
Meni ništa nije jasno iz ovih odgovora. Koja je na kraju stvarna brzina za Fast Ethernet na tim adapterima?
dur je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2015., 11:24   #94
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,688
Citiraj:
Autor dur Pregled postova
Meni ništa nije jasno iz ovih odgovora. Koja je na kraju stvarna brzina za Fast Ethernet na tim adapterima?
Ako je Fast Ethernet onda je 100 Mbit/s.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2015., 12:26   #95
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 940
Gle, u praksi je moguće da možeš imat toliko sje*ane strujne instalacije doma da nebudeš mogao dobit ni 50mbps. Ne želim te plašit ali postoji mala(jako jako mala) mogućnost i za tako nešto, pitaj svoje doma u kakvom su stanju instalacije struje. Uglavnom, 99% ćeš imati dosta propusnosti za HD.
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2015., 12:49   #96
Dac
Premium
Moj komp
 
Dac's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 621
Što se tiče 3-faznih instalacija - kupio sam "KEMO M091N Phasenkoppler" za 20-ak ojra na eBayu i powerline radi na svim fazama i svim utičnicama

Spajanje na razvodnoj ploči, hoćeš pod osigurače na različitim fazama ili na odlaz fidovke, minuta posla. Ne znam je li brzina ista kao da je unutar iste faze, nisam testirao i iskreno ne zanima me. Na kat kuće mi je bilo problematično potezanje UTP-a i ovo se pokazalo kao odlična alternativa. Internet radi, H1 TV radi, filmovi sa media servera idu bez problema. To sam i trebao
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2015., 12:55   #97
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,249
Koji powerline adapter(i)?
HD radi ok?
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2015., 13:08   #98
Dac
Premium
Moj komp
 
Dac's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 621
TP-Linkovi TL-PA411 i TL-PA4030 (3 LAN-a), 500Mbit serije ali mislim da je to najjeftinije što se može naći u trgovinama. Radi sve bez štucanja
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2015., 14:37   #99
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,249
Jel imaš volje probati kako rade TL-PA411 na običnim produžnim letvama da ne kupujem bezveze one koji imaju na sebi utičnice.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2015., 14:48   #100
Dac
Premium
Moj komp
 
Dac's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 621
Trenutno jedan i je na letvi, do jučer je bio i drugi a sad je na tzv. T-kradljivcu. Radi se o vulgaris letvama za par kuna, jedna ima samo prekidač sa tinjalicom a druga ni to, i nemaju zaštite od prenapona. I na različitim fazama sa KEMO pizdarijom i automatskim osiguračima. Sve radi skroz normalno

Danas završavam promjene na instalacijama pa će oba biti direktno u zidu, al najprije moram još u šoping

Da, bio sam i ja u tim dvojbama, dati više kuna za powerline modele sa šuko prolazom... na kraju nisam, jer sam kupovao 2 seta (daklem 4 komada) i još nešto hardveraja pa mi bila muka od ukupne cifre.
Dac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.03.2015., 14:50   #101
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,249
Jel ta čuda od powerlina proizvode kakvu buku, zujanje ?
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2015., 14:52   #102
viper
super user
Moj komp
 
viper's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: //ZAGREB\\
Postovi: 1,786
Kakvo je stanje s pingom? Jel ima kakvih promjena kad se stavi net preko toga powerline-a?
__________________
viper je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2015., 14:58   #103
Dac
Premium
Moj komp
 
Dac's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 621
Nema zujanja, za ping još ne znam - u teoriji se ne bi trebalo ništa osjetiti. Napravit ću neke testove kad završim sa radovima
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2015., 15:11   #104
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,249
Najbliži sam kupnji ovog para.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2015., 21:00   #105
Dac
Premium
Moj komp
 
Dac's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 621
Imao goste, nisam stigao ništa napraviti što se struje tiče al sam malo pogledao situaciju. Zanimljivo, ping je nešto veći, 4-6 ms, a router Fritz se dobro sporazumijeva sa powerline uređajima i pokazuje neke detalje:



Da ponovim - ta 2 powerline uređaja uređaja su na različitim fazama, između njih su razvodna letva, "phase coupler", 2 automatska osigurača, koja podžbukna kutija i T-kradljivac. Nije loše.

TP-link ima neki powerline utility programčić, koliko kužim pristupa samo ovom prvom koji je spojen na net. Prijavljuje istu brzinu kao Fritz, ima neke osnovne postavke i QoS


Zadnje izmijenjeno od: Dac. 02.03.2015. u 21:11.
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2015., 19:15   #106
visson
Premium
 
visson's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zg
Postovi: 48
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Jel ta čuda od powerlina proizvode kakvu buku, zujanje ?
U prinicipu ne, al kod jeftinijih modela sam primjetio cvrčanje, iritantan zvuk. Npr. kod dlinka dhp-308av čuje zvuk cvrčanja nije jako al u spavaćoj sobi zna živcirat dok kod skupljeg modela dlink dhp-310av nema nikakvih zvukova.
visson je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2015., 08:23   #107
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,249
Ako neko ima tplink pa4010 kit nek napiše ima li kod njega kakvih zvukova da se ne iznenadim neugodno.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2015., 17:49   #108
Dac
Premium
Moj komp
 
Dac's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 621
Citiraj:
Autor Dac Pregled postova
Imao goste, nisam stigao ništa napraviti što se struje tiče al sam malo pogledao situaciju. Zanimljivo, ping je nešto veći, 4-6 ms, a router Fritz se dobro sporazumijeva sa powerline uređajima i pokazuje neke detalje:



Da ponovim - ta 2 powerline uređaja uređaja su na različitim fazama, između njih su razvodna letva, "phase coupler", 2 automatska osigurača, koja podžbukna kutija i T-kradljivac. Nije loše.

TP-link ima neki powerline utility programčić, koliko kužim pristupa samo ovom prvom koji je spojen na net. Prijavljuje istu brzinu kao Fritz, ima neke osnovne postavke i QoS

Evo konačno sam izbacio T, zamijenio sa novom multiple-šuko utičnicom i staru ugradio na dosad nekorišteno mjesto blizu routera čime sam tog skinuo sa letve. Rezultat:



Još uvijek su različiti osigurači, faze i katovi kuće
Ping je nepromijenjen no u mojem slučaju je nebitan - stvar radi jako dobro

Možda je tu jedna od prednosti tih kvazi-500 mbitnih uređaja. S obzirom da je u lošijim uvjetima brzina među njima pala na cca pola teoretske (ali još uvijek ima itekako rezerve u odnosu na LAN brzinu), možda bi se na 200 Mbitnima to još gore odrazilo, na ispod 100 mbita?
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2015., 11:39   #109
Asterix040
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 32
Powerline WiFi

Powerline WiFi
Pozdrav!
Proširio bi WiFi signal u kući (routher je u prizmelju, an a katu je signal tak-tak) pa sam razmišljao o jednom od ova 2 kita powerline-a sa WiFi mogučnošću:

http://www.edigital.hr/powerline-ada...&partner=10010
http://www.edigital.hr/powerline-ada...&partner=10010

Da li itko ima iskustva sa ovakvim uređajima?
Navodno imaju problema ako nisu na utičnicama iste faze, ali ne znam da li se ti problemu manifestiraju na način da je veći ping, manja brzina ili općenito stvar ne radi?
Svaki savjet je dobrodošao.
Asterix040 je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2015., 14:07   #110
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,690
Imaš već dosta tema na forumu, pa pogledaj:
http://forum.pcekspert.com/gtsearch....76&ss=24j576j2
tor je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2015., 15:09   #111
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Premješteno ovamo, usput možeš pogledati i ovu temu > http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=246600
Osnovna pitanja i nedoumice su već objašnjene.

Koji komplet od navedenih odabrati ?
Prvo pogledaj review - e:
http://www.smallnetbuilder.com/wirel...ition-reviewed
http://www.bit-tech.net/hardware/net...ender-review/1
http://www.smallnetbuilder.com/tools...ne/bar/91-updn

Od ovih kompleta šta si naveo možda ovaj ZyXEL - ov,
mada bi bilo bolje "uloviti / naći" model(e) kojima je mrežna Gb a ne 100 Mb.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2015., 22:10   #112
Master_Hrc
Premium
Moj komp
 
Master_Hrc's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 736
Citiraj:
Autor Asterix040 Pregled postova
Powerline WiFi
Pozdrav!
Proširio bi WiFi signal u kući (routher je u prizmelju, an a katu je signal tak-tak) pa sam razmišljao o jednom od ova 2 kita powerline-a sa WiFi mogučnošću:

http://www.edigital.hr/powerline-ada...&partner=10010
http://www.edigital.hr/powerline-ada...&partner=10010

Da li itko ima iskustva sa ovakvim uređajima?
Navodno imaju problema ako nisu na utičnicama iste faze, ali ne znam da li se ti problemu manifestiraju na način da je veći ping, manja brzina ili općenito stvar ne radi?
Svaki savjet je dobrodošao.
Ako loviš i malo signala na katu zakaj ne uzmes drugi router i stavis ga u repeater mode?
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2015., 22:48   #113
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Zato jer je Powerline bolje rješenje za relacije između katova, jer se wireless std. usmjerava vodoravno,
dodatno ovako na "izlazu" dobije 100 M ili Gb mrežu (ovisno koji model uzme), znači "garantiranu" brzinu dok kod wireless repetera nije sigurno šta će dobiti (sada nebitno šta jedan od uređaja u paru ima wifi).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2015., 22:59   #114
Master_Hrc
Premium
Moj komp
 
Master_Hrc's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 736
je slažem se, apsolutno zaboravljam na 100M mrežu,ja sam u situaciji da hocu dofurat na kat samo net i to onaj od 4Mbit od tcoma zato mi se po glavi mota router sa repeaterom

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.05.2015. u 00:11.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2015., 08:59   #115
TheRipper
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2014
Lokacija: Whitechapel
Postovi: 71
Powerline ili WiFi (još jednom)

Čitam već sat vremena teme o powerline i wifi adapterima / ekstenderima, ali nisam pronašao ono što mene zanima pa bih molio da mi netko od eksperata odgovori:

Trenutno dijelim internet sa susjedom dva kata iznad moga pomoću Edimax ew-7228apn ekstendera. Brzina je relativno oke, al ga susjeda mora ugasiti i upaliti bar jednom dnevno da bi funkcionirao.

Od nedavno smo dobili još jednu susjedu (jedan kat iznad mene, a jedan kad ispod one "prve" susjede) koja bi se isto nakačila na našu vezu (hm... manage a trois? )

Onaj Edimax pokriva i sobu ispod, ali problem je u tome što je nestabilan i treba ga resetirati. Pa mi je palo na pamet da su možda powerline adapteri s ugrađenim wifijem rješenje, ali ne znam radi li powerline između stanova iza različitih brojila. Mislim, po ovome što sam pročitao, vjerojatno radi, ali kako to uopće testirati?

Ima li netko kakav prijedlog?

Zadnje izmijenjeno od: TheRipper. 20.07.2015. u 09:23.
TheRipper je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2015., 09:10   #116
Pomo
Laughing Man
Moj komp
 
Pomo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Crikvenica
Postovi: 2,467
Citiraj:
Autor TheRipper Pregled postova
ali ne znam radi li powerline između stanova iza različitih brojila. Mislim, po ovome što sam pročitao, vjerojatno radi, ali kako to uopće testirati?

Ima li netko kakav prijedlog?
Krivo si pročitao, to neće raditi.
Dakle wifi.
__________________
Citiraj:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je online   Reply With Quote
Staro 20.07.2015., 09:18   #117
TheRipper
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2014
Lokacija: Whitechapel
Postovi: 71
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Krivo si pročitao, to neće raditi.
Dakle wifi.
Hm, onda sam krivo zaključio iz pročitanog... Jer ako neće raditi čemu onda enkripcija da se nebi mogli nakačiti "free ride" susjedi?

I ako powerline već ne radi, imaš li možda prijednog za stabilniji wifi? Imam T-Com Thomson TG 782 router.

Zadnje izmijenjeno od: TheRipper. 20.07.2015. u 09:25.
TheRipper je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2015., 10:40   #118
tomek@vz
Premium
 
tomek@vz's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: München
Postovi: 1,967
Pa...meni je poweline radio iz druge kuce na dvoristu iza drugog brojila....vrijedi probat
__________________
Gigabyte MA78GM-S2H / AMD Phenom II X6 1055T / 8GB DDR2 / WD 320GB x2 + Samsung F3 500GB / FSP 350PNF / CentOS 7
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Acer V3-574G || Intel I3 5005U / 8GB DDR3 / GF 940M / Mushkin Sriker 240GB / Fedora 28 Cinnamon
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lenovo T570 || Intel I5 6300U / 8GB DDR4 / IntelHD / Samsung PM961 250GB / Windows 7 Enterprise
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lenovo T540p || Intel I7 4810MQ / 16GB DDR3 / GF 730M / Intel SSD 180GB / Windows 10 Enterprise
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2015., 11:18   #119
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Šta kaže kolega vrijedi "probati", ako pogodi istu fazu raditi će, eventualno pada max. brzina šta je veća udaljenost spojnog puta i šta ima više "prepreka".
Veći je problem dogovoriti povrat sa trgovcem za slučaj da se ne može pogoditi ista faza.

Inače za opisani "slučaj" zgodno bi bilo uzeti PowerLine par gdje je jedan (nazovimo ga ulazni) samo powerline a drugi ima powerline + WiFi u sebi.
Ako to bude dobro radilo a želi se uključiti i susjedu "u sredini" (sve aluzije su namjerne ) onda ona treba samo ovaj jedan uređaj powerline + WiFi.

U vezi starog EW-7228APn vidi da nije problem pregrijavanje (ništa čudno na ovako visoke temperature, možda da ga se rastavi kako bi se lakše hladio, usput provjeriti u kakvom su stanju elektroliti,
na žalost stari mačak u pameti nema wotchdog funkciju pa da se namjesti da odradi reboot kad izgubi link prema gl. Ap / Routeru.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2015., 12:54   #120
TheRipper
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2014
Lokacija: Whitechapel
Postovi: 71
Hvala na odgovorima dečki.

@Nikky, imaš li možda prijedlog za kakav bolji extender / repeater pa da uzmemo dva komada (jedan za svaki stan). A da nas cijenom ne izuju iz cipela :-)

I rado bih probao taj powerline, al bojim se da me upravo problem povrata trgovcu ako stvar ne šljaka u tome spriječava.
TheRipper je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na