Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.09.2014., 14:44   #61
uploader
Premium
Moj komp
 
uploader's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Germany
Postovi: 692
Za MaxTV ti ni ne treba bas neka turbo brzina, mislim da je dovoljno 2-3 MB/s

tak da to nije mjerodavno niti pravi pokazatelj max brzine za PowerLine!
__________________
Keep it Real, Keep it Simple!!!

uploader je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2014., 14:46   #62
sale001
Premium
Moj komp
 
sale001's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Sk
Postovi: 221
Nisam rekao da rusim rekorde... Samo sam naveo primjer... Kome pasalo, kome ne...
sale001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.09.2014., 16:25   #63
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,232
A koliko bi trebalo za 720p i 1080p ?
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2014., 17:18   #64
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Maxtvu treba 0.5 MB/s
Sve ti ovisi o kodiranju. Racunaj negdje 1MB/s za 1080p. Normalno, moze puno vise, moze puno manje...
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2014., 17:36   #65
sale001
Premium
Moj komp
 
sale001's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Sk
Postovi: 221
Lol, daj se dogovorite oko brojki.
sale001 je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2014., 18:21   #66
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
A šta je teško uposliti Google i naći test > http://www.bit-tech.net/hardware/net...e-adaptor-re/1

Za žuntu evo usporedba tj. lista powerline adaptera > http://www.smallnetbuilder.com/lanwa...ne-charts/view
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2014., 20:29   #67
sale001
Premium
Moj komp
 
sale001's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Sk
Postovi: 221
Gugl je prezaposlen.
sale001 je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2014., 21:09   #68
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Citiraj:
Autor sale001 Pregled postova
Lol, daj se dogovorite oko brojki.
Pa nema dogovora, jer "1080p" tehnicki ne znaci nista koliko bandwidtha treba. Maxtv trosi 5mbps, znaci to je oko 0.5MB/s, a ovo ostalo je sve spekulacija. Nekakav prosjek za 1080p je 1MB/s, ali i bluray ti je 1080p pa ce ti trebat puno vise od 1MB/s.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2014., 21:38   #69
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,746
Ako je u igri HD, onda sve puta 2, pa treba minimum 2MB/s...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2014., 22:34   #70
sale001
Premium
Moj komp
 
sale001's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Sk
Postovi: 221
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Pa nema dogovora, jer "1080p" tehnicki ne znaci nista koliko bandwidtha treba. Maxtv trosi 5mbps, znaci to je oko 0.5MB/s, a ovo ostalo je sve spekulacija. Nekakav prosjek za 1080p je 1MB/s, ali i bluray ti je 1080p pa ce ti trebat puno vise od 1MB/s.
Super i krasno, ali mene ti brojke ne zanimaju. :-) Samo se malo zezam.
sale001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.09.2014., 02:26   #71
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Ako je u igri HD, onda sve puta 2, pa treba minimum 2MB/s...
lol wat? Tebi je jasno sto HD znaci no? cuz HD = 1080p....
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2014., 09:41   #72
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,232
Po tome su za gledanje HD filmova (ripovi/mkv/mp4/avi 720p i 1080p) dovoljni i powerline adapteri sa oznakom AV200 ili se varam?
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2014., 10:13   #73
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Jesi li pogledao linkove iz #66 posta ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2014., 11:28   #74
uploader
Premium
Moj komp
 
uploader's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Germany
Postovi: 692
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Po tome su za gledanje HD filmova (ripovi/mkv/mp4/avi 720p i 1080p) dovoljni i powerline adapteri sa oznakom AV200 ili se varam?
Da.
Samo ih treba pravilno spojiti.
Znaci direkt u zid, nikako u produzni kabl.
__________________
Keep it Real, Keep it Simple!!!

uploader je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2014., 12:36   #75
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
+ igra udaljenost / dužina el. instalacija između dva adaptera.

I onda se vratiš na nofčiće > 1 ili 2

kit (2 kom) nazivnih 200Mbps od cca 280Kn,
kit (2 kom) nazivnih 500Mbps već od cca 300Kn,
a kit (2 kom) nazivnih 600Mbps, Gb mreža već od cca 380Kn ili 480Kn za ranije spominjani model.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2015., 14:15   #76
tborzic
Premium
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: 21000 Split, Hrvatska
Postovi: 118
powerline extenderi

Pozdrav,

trebam neki wifi extender preko žica od struje. Najuži izbor je pao na

http://www.edigital.hr/powerline-ada...t-p364126.html

Osim ovoga, jel netko ima drugi prijdlog za te/slične novce?

S proizvodima tp-link imam solidna iskustva (ako netko ima prijedlog), ali nisam našao nešto s tim mogućnostima za te novce.

Hvala,
T.
tborzic je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2015., 14:42   #77
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Provrti oglase, kolega je nedavno prodavao powerline par od kojih je jedan bio "obični" / "recimo ulazni" a drugi je imao Lan i Wlan,
kao i ovaj šta si linkao.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2015., 15:02   #78
tborzic
Premium
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: 21000 Split, Hrvatska
Postovi: 118
Je vidio sam, taj je prodan.
Sad, da se dopunim, zapravo bih trebao 2 wifi extendera. Da ne duljim, iz routera koji je u bridge modu (Ap je 2.5 km daleko , ulazim lan kabelom u 1 pawerline adapter (+ taj je wifi - za taj dio kuće), a drugi (wifi) powerline adapter je na drugom dijelu kuće.

Ovo je idealna situacija. Naravno, mogu ići s powerline adapterima bez wifija, što je upola jeftinija solucija (bar prema njuškalu), te na kraj drugog powerlinea staviti klasičan AP (ima ih po kući), samo je ova prva varijanta bila malo urednije riješenje.
tborzic je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2015., 15:17   #79
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Dobro si zamislio samo računaj da ti malci možda nemaju mogućnosti / opcija kao "pravi" router (mada možda imaju opciju za PPPoE konekciju).

Ako sam dobro skužio gore napisano, imaš:
router u Bridge modu - tu bi trebao doći nekakav wan (wireless) router - powerline do drugog dijela - ap.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2015., 15:34   #80
tborzic
Premium
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: 21000 Split, Hrvatska
Postovi: 118
gore je router u bridge modu + grid antena > lan kabel >powerline adapter 1 > powerline adapter 2 > lan kabel > wifi AP.

samo je bio cilj da powerline adapteri (oba) budu wifi, čime izbjegavam zadnji AP, a s prvim powerline adapterom dobijem i bolju pokrivenost tog dijela kuće.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.01.2015. u 15:47.
tborzic je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2015., 15:55   #81
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Ocke, isto više "vjerujem" klasičnom ap / routeru (za wireless posao) nego kad je utrpan u ove malce, a po prirodi stvari stavljaš ih u utičnicu > ne gdje bi za wireless bilo bolje.
Nedavno je bila tema u kojoj je kolega zaključio da ga wireless dio zeza pa je naknadno nabavio 743ND i riješio se blema.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2015., 14:15   #82
Komba
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 99
Da ne otvaram novu temu imam jedno pitanje vezano za powerline extendere.

Imam T-com i onaj mali bijeli ZTE u dnevnom boravku gdje je i max tv.
Problem je sta imam dugacak stan pa od rutera ide zid-kuhinja-zid-jedan komp-zid-drugi komp-zid-treci komp. Naravno Wireless ne baca bas najbolje do kraja i to trebam nekako rijesit.

Zanima me da li je bolje kupit neki skuplji i jaci ruter ili ako je moguce preko powerlinea spojit drugi ruter(ili mozda WiFi extender) koji bi smjestio u srednju od 3 sobe s kompom i na taj nacin pojacao signal?


Nadam se da ste skuzili sta sam napisao.

Zadnje izmijenjeno od: Komba. 10.01.2015. u 14:32.
Komba je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2015., 14:38   #83
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
To možeš riješiti preko powerline, međutim prvo moraš utvrditi jeli ista faza struje na oba "kraja" (znači kod ZTE i negdje kod jednog od kompova, drugog).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2015., 14:42   #84
Komba
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 99
Kako to testiram? mislim da bi trebala bit ista faza.

Hvala na odgovoru, vidim da se u to razumijes pa me zanima da lida onda uzmem powerline wifi extender(ovaj dolje) ili da namontiram ruter na drugi kraj powerline-a?

http://www.instar-informatika.hr/tp-...-TL-WA860RE-Es

koji onda moram kupit da stavim u sobu di je ruter?

sorry al ne kuzim se bas u taj power line sistem

Zadnje izmijenjeno od: Komba. 10.01.2015. u 15:01.
Komba je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2015., 15:04   #85
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Jeli imaš trofazni priključak (mjerilo) ili monofazno ?
Ako je trofazno onda u ormaru "prije" mjerila odvidaš / izvadiš osig. jedne faze pa onda gledaš gdje je sve nestalo struje.
Ako neznaš / nisi na ti sa strujom zamoli nekog da ti pomogne, dovoljno 5 min.

Na drugo pitanje imaš odgovor koji post poviše.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2015., 15:13   #86
Komba
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 99
Ok hvala, monofazno je.
Komba je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2015., 15:47   #87
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Onda nema problema.
Traži powerline par sa šta većom nazivnom brzinom, aktualni su 500 Mbps, a za šta manje nofčića.
Primjeri:
http://www.diskont24.com/product.php?productid=136598
http://www.chipoteka.hr/artikl/11727...ne-adapter-kit
postoje i verzije sa prolaznom utičnicom jer je poželjno da je powerline uštekan direktno na zidnu utičnicu a ne preko produžnog.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2015., 09:04   #88
Igor_Zg
Premium
Moj komp
 
Igor_Zg's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 769
Pozdrav,

da pitam koji su najbolji adapteri za uzeti?
Cijen nije bitna, već pouzdanost i brzina.

Dvije izvedbe me zanimaju.
1) Da je čisti LAN
2) Da je AP(mogućnost konfiguracije) i da ima eksterne antene(koje se po mogućnosti mogu mijenjati)

Hvala
Igor_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 16:47   #89
tintin
Premium
Moj komp
 
tintin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: negdje
Postovi: 1,232
Ima kakve realne razlike u brzini 200mbps naspram 500mbps adaptera?
Konkretno:
TL-PA2010PKIT vs TL-PA4010PKIT
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 16:58   #90
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Ima, razlika je ravno 300mbps .

Za sta ti treba ? sto mislis spajat preko njega ?
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na