Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Hlađenje
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.08.2011., 15:38   #91
hrcfaca
Premium
Moj komp
 
hrcfaca's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 524
E ljudi ovako imam amd 955 be x4 e sad jućer sam ga kloknuo na 4,0 no kad sam pokrenuo igru nije izdržao i komp se je restarto. No mene muči to što mi se čini da su temperature prije oc-a bile oko 33-36 c u idlle, a sad su oko 45 c, naravno vraćen je na 3,2 ghz. Original coler je na njemu. Jeli moguće da sam neke zeznuo hlađenje s oc-om ili sam krivo proćito. Inaće everest mi prikazuje da je temp 43-46 a aide 64 33-36 neznam kome da vjerujem?
hrcfaca je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2011., 15:49   #92
John Creasy
For Whom The Bell Tolls
Moj komp
 
John Creasy's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 1,836
A jesi podizao voltažu procesora možda? I pregledaj temperature i s Hardware Monitorom
John Creasy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.08.2011., 16:02   #93
Den@
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Split
Postovi: 262
bolje u veću sigurnosti radi
ne znam koliko ga je pametno klokati sa org.coolerom
Den@ je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2011., 16:04   #94
John Creasy
For Whom The Bell Tolls
Moj komp
 
John Creasy's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 1,836
Istina, pogotovo sad preko ljeta, te ako kućište nije provjetreno
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2011., 16:07   #95
hrcfaca
Premium
Moj komp
 
hrcfaca's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 524
Ma istina požalio sam isti ćas kad mi se restarto. A što mora pisati u biosu da stisnem kao da mi vrati na defult kak je bilo na početku?
hrcfaca je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2011., 16:09   #96
John Creasy
For Whom The Bell Tolls
Moj komp
 
John Creasy's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 1,836
Load System Defaults, ili tako nešto.
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2011., 16:44   #97
hrcfaca
Premium
Moj komp
 
hrcfaca's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 524
Išao sam i imao sam neke dvije opcije u biosu za default obadvije sam stisnuo Y. I Save an exit. Ja bi rado stavio sliku od cpuid monitor, ali kad spremim nemogu ju dodati u attachment.
temperatures:
tmpin0 44c 44c 44c
tmpin1 33c 33c 33c
tmpin2 45c 44c 47c

amd phenom II x4 955
temperatures
core0 36c 35c 38c
core1 35c 34c 38c
core2 36c 35c 38c
core3 36c 35c 38c

lijevi stupac je value, srednji min, desni max.
Neznam što je ova tmpin1 koja je 33c?
hrcfaca je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2011., 12:19   #98
inwin
Premium
Moj komp
 
inwin's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: CROATIA
Postovi: 140
Cooler za AMD PHENOM II 955 X4

Pozdrav,
evo trazim cooler-a za navedeni procesor do 250 kn, pa ako neko ima iskustva i zna jedne od boljih za ovaj proc nek mi predloži.

Hvala
inwin je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2011., 12:43   #99
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zadar
Postovi: 3,263
CM Hyper212+, Zalman Performa, Corsair A50, Katana 3.. Prva 2 su istina poskupila u zadnje vrime, no jako su solidni hladnjaci..
__________________
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2011., 13:26   #100
inwin
Premium
Moj komp
 
inwin's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: CROATIA
Postovi: 140
a kaj mi preporucas najvise..
__________________
Tko rano rani ima podočnjake.



Laptop : Intel Core2 Duo T7250 @ 2.00 GHz 2.00 GHz, 2 GB RAM, ATI Mobility Radeon x1350 128mb, Win7





MOJA ZVJERKICAA :
1 x Napajanje Seasonic S12 II Bronze 520W ATX 12V Silent 12cm fan series 80plus bronze
1 x ADATA 4GB 1600MHz 2x2 DDR3 PLUS SERIES
1 x Gigabyte 970A-UD3, AM3+, AMD 970 SB950, 4x DDR3, USB3.0
1 x Thermaltake V6 BlackX Edition, Midi tower, ATX,µATX, 5,25"
1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x HDD WD 1TB, WD10EALX , 7200 rpm, SATA 3, 32MB Cache, Blue
1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3
- CPU COOLER -> SYTCHE KATANA 3
1 x Sapphire HD 6870, 1GB GDDR5 256bit, Dual Link DVI + HDMI + DP, PCI Express 2.0 16x, CrossFire, Core : 900 MHz, Mem FQ : 4200MHz, DirectX 11


inwin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.08.2011., 14:17   #101
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Katana 3 bude dobro odradila posao i pri OC-u
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10190
http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.903.181

Hyper212+ nema ga ispod 249kn
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Hyper212%2B

Tako da preporučam Katanu 3
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2011., 14:52   #102
inwin
Premium
Moj komp
 
inwin's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: CROATIA
Postovi: 140
Hvala...
Uzet cu onda katanu ))
inwin je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 17:50   #103
Endi
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: trsce
Postovi: 9
Pozdrav svima. Dal zna netko gdje bi mogao kupit katanu 3? Nemogu nigdje nac... :-(
Endi je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 19:02   #104
vm@
Premium
Moj komp
 
vm@'s Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: donji lapac
Postovi: 534
vm@ je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 20:05   #105
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
@Endi

Da ne bi bilo zabune.

model: SCKTN-3000 - dobiju se klipovi za Intel i AMD procesore
model: SCKTN-3000A - dobiju se klipovi za AMD procesore
model: SCKTN-3000I - dobiju se klipovi za Intel procesore

Edit:
Naravno da paše i na AM3.
http://www.scythe-usa.com/product/cp...00_detail.html

Isplati se u Linksu kupiti...
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.217

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 29.08.2011. u 22:47.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 21:42   #106
Endi
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: trsce
Postovi: 9
Kuzim. Ali vidim u linksu taj 3000, bez a i I, ali ne pise da paše na am3 socket koji meni treba, samo am2. Zna li netko u cemu je kvaka?
Endi je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2011., 22:45   #107
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp
 
Drvoje's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: u threadu kojeg nitko ne čita
Postovi: 3,834
Pa vidiš da na listi podržanih socketa ima i Intel i AMD socketa.
Dakle dolazi s oba mounting seta (INTEL/AMD) - zato i je skuplji.
__________________


Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2011., 20:13   #108
Endi
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: trsce
Postovi: 9
Ock. Zahvaljujem.
Endi je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2011., 15:11   #109
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,430
Kupio sam Scythe Mugen 3 za 350kn, i imam proc Athlon II x4 620... Idem ovaj tjedan se igrati s OC-om... Za sad mi je s onim default "coolerom" max temp bila 46 stupnjeva... Do koliko da idem s mugenom max? Oko 50 bi bilo u redu kad je OC-ani?... Hvala
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2011., 15:16   #110
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,680
Nije pozeljno da ides preko 60C.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2011., 17:05   #111
kukuriku
Registered User
 
kukuriku's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 31
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Kupio sam Scythe Mugen 3 za 350kn, i imam proc Athlon II x4 620... Idem ovaj tjedan se igrati s OC-om... Za sad mi je s onim default "coolerom" max temp bila 46 stupnjeva... Do koliko da idem s mugenom max? Oko 50 bi bilo u redu kad je OC-ani?... Hvala
Maksimalna temp. 71C nakon toga slijedi lagano odumiranje.
kukuriku je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2011., 23:18   #112
Endi
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: trsce
Postovi: 9
Pozdrav. Bit cu kratak. Katana3 ili Gaia ako je uspijem nac?
hoce li pasati na moju maticnu msi890gxm-g65 i stati u zalman-a z9?
Btw, imam proc amd phenom x4 955 BE. ??
Endi je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2011., 08:50   #113
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Katana 3, ne znam gdje uopće kupiti tog Xigmateka kod nas.
Skoro sam zaboravio reći, stat će u zalmana z9.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2011., 11:35   #114
Endi
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: trsce
Postovi: 9
Onda Katana3. Thanks...
Endi je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2011., 22:17   #115
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,430
Ljudi ovako imam par pitanja... Instalirao sam napokon svoj Mugen 3, i sada je nastao problem.. Digao sam Athlon II x4 620 na 3.0 i baca mi blue screen (bez dizanja voltaže).. Spustio ga na 2.9 i sad je ok, ali ja bi jošššš


Prvo pitanje, kako se diže voltaža i koja točno voltaža se treba dići, a drugo pitanje zašto mi sada ne kaže temperature na HWmonitoru, a u bios kaže da je oko 35, i treće pitanje je kako smanjiti buku mugena? Kako da smanjim rpm venta, i gdje se to vidi uopće, i koji je rpm najbolji.. Matična je Msi 770-c45...Hvala puno

Pozz

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 12.09.2011. u 22:41.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2011., 18:43   #116
hrcfaca
Premium
Moj komp
 
hrcfaca's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 524
Ja se ispričavam što opet upadam kao padobranac, ali hoću samo reči i pitati nekoga. Znaći svih dana u idle mi je temp proca bila oko 45-47c, a ponekad ili jako rjetko temp su nekad u idle kao upravo sad oko 37c nekužim u ćemu je stvar, dali je stvar u everestu pa ne očitava dobro te temperature jer jednostavno nisam ništa više dirao u biosu, ustvari moje je pitanje o čemu to može ovisiti ili je to neka softwerska greška u očitavanjima?
hrcfaca je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2011., 19:11   #117
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,120
Nemoj ocitavati temp s everestom nego skines real temp 3.69 i pratis.
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2011., 21:47   #118
draksa
Premium
Moj komp
 
draksa's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 329
Do koje temp da idem sa q8400s (65w tdp). Trenutno imam neki kuler koji drzi moj proc na max 85 stupnjeva u malom caseu bez ventova. Znam da je puno, al sad imam puno bolji case tako da smatram da nece bit takvih problema. Trazio bih neku temperaturu da znam dal da kupujem novi kuler il da ostavim ovaj jos neko vrijeme
__________________

draksa je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2011., 21:53   #119
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,430
Citiraj:
Autor draksa Pregled postova
Do koje temp da idem sa q8400s (65w tdp). Trenutno imam neki kuler koji drzi moj proc na max 85 stupnjeva u malom caseu bez ventova. Znam da je puno, al sad imam puno bolji case tako da smatram da nece bit takvih problema. Trazio bih neku temperaturu da znam dal da kupujem novi kuler il da ostavim ovaj jos neko vrijeme
Kuler koji drži na 85 stupnjeva nije po meni ni k od kulera... Koja vam je stock temp u tom novom case? Ako je preko 40-50, obavezno novi cooler, jer proc neće dugo... Bez obzira na case...

Ovo je za AMD podforum
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2011., 22:10   #120
hrcfaca
Premium
Moj komp
 
hrcfaca's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 524
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Nemoj ocitavati temp s everestom nego skines real temp 3.69 i pratis.
Kad ga hoću pokrenuti pokazuje mi poruku kao da mu je taj procesor nepoznat ili tako nešto.
hrcfaca je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na