Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Hlađenje
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.03.2011., 16:43   #1
Tox78
Premium
Moj komp
 
Tox78's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 154
Arrow Savjeti i pitanja oko temperatura i hlađenja AMD procesora i čipseta - 2.dio

Prvi dio teme se nalazi ovdje:

Savjeti, mišljenja i pitanja oko temperatura i hlađenja AMD procesora i čipseta




Dal bi AC Freezer 64 PRO bio dovoljan da drzi na granici do 60 celz. u full loadu Phenom II X4 955 BE kloknut na 3.8 GHz ?
Uzeo bi si Phenoma umjesto sadasnjeg Athlona pa me zanima dal cu morat mijenjat i Cooler , jer Athlon X4 640 kloknut na 3.5 GHz uz napon od 1.45 V ne prelazi 55 celz. u full loadu ...

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 15.10.2011. u 23:59.
Tox78 je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2011., 16:55   #2
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,139
Citiraj:
Autor Tox78 Pregled postova
Dal bi AC Freezer 64 PRO bio dovoljan da drzi na granici do 60 celz. u full loadu Phenom II X4 955 BE kloknut na 3.8 GHz ?
ovisi o temp u sobi i koliko ti je dobro hladeno kuciste i voltazi koju sibas.
meni je soba uvijek oko 22-25C, imam veliki propuh u kucistu i Frezer Extreme. isti taj proc na 3.680ghz (1.325V) i full load mi ide do 50C (crysis, stalker bench, vantage, 3dmark06, unigine). ak se ne varam AC64 je dost manji/slabiji od freezera.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.03.2011., 19:07   #3
Tox78
Premium
Moj komp
 
Tox78's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 154
U kucistu imam prednji vent 120 mm (1000 rpm) i zadnji ispusni 120 mm (1000 rpm) i bocni upuh od 92 mm (1000 rpm) i gore u kucistu mi je napajanje , znaci sve u biti ovisi koliko cu mu dat napona i na koliko bi ga klokno ...
a nista probat cu sa AC freezer 64 pro pa cu vidit kakve ce bit temp. , ako bude vruc morat cu uzet jaci cooler ...
da te pitam kako se montira taj freezer extreme , dal preko sarafa da se skida sa ploce bracket ili preko kvacica na bracket od ploce , jer mi se neda skidat ploca i taj bracket od ploce da montiram cooler ?
Tox78 je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2011., 19:15   #4
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,139
Citiraj:
Autor Tox78 Pregled postova
U kucistu imam prednji vent 120 mm (1000 rpm) i zadnji ispusni 120 mm (1000 rpm) i bocni upuh od 92 mm (1000 rpm) i gore u kucistu mi je napajanje , znaci sve u biti ovisi koliko cu mu dat napona i na koliko bi ga klokno ...
a nista probat cu sa AC freezer 64 pro pa cu vidit kakve ce bit temp. , ako bude vruc morat cu uzet jaci cooler ...
da te pitam kako se montira taj freezer extreme , dal preko sarafa da se skida sa ploce bracket ili preko kvacica na bracket od ploce , jer mi se neda skidat ploca i taj bracket od ploce da montiram cooler ?

stavlja se normalno bez skidanja maticne i kerefeka. zato sam ga i ja bio uzeo jer mi se neda onaj drugi sistem iako mi se cini da su svi sad manje vise tako. nisam siguran za mugena2, moram provjerit jer ga namjeravam uzeti uskoro.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2011., 19:19   #5
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp
 
BSA<AK-47>'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,401
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
stavlja se normalno bez skidanja maticne i kerefeka. zato sam ga i ja bio uzeo jer mi se neda onaj drugi sistem iako mi se cini da su svi sad manje vise tako. nisam siguran za mugena2, moram provjerit jer ga namjeravam uzeti uskoro.
za montažu mugena 2 se skida bracket sa matične.
__________________
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
BSA<AK-47> je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2011., 19:29   #6
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,139
Citiraj:
Autor BSA<AK-47> Pregled postova
za montažu mugena 2 se skida bracket sa matične.
meaning, da se mora skinut maticna, skinut bracket (pretpostavljam da je dio toga i ona plocica sa druge strane maticne ako se dobro sjecam) i onda nakon toga se normalno stavlja/skida mugen bez svaki put skidanja maticne?
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2011., 20:12   #7
Šole
Premium
Moj komp
 
Šole's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Zürich
Postovi: 588
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
meaning, da se mora skinut maticna, skinut bracket (pretpostavljam da je dio toga i ona plocica sa druge strane maticne ako se dobro sjecam) i onda nakon toga se normalno stavlja/skida mugen bez svaki put skidanja maticne?
Matičnu treba skidat svaki put ako nemaš rupu na kučištu jer se od iza stavljaju šerafi pa ih bez skidanja nemožeš zašerafit.
Slika 1, 2
Šole je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2011., 20:21   #8
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp
 
BSA<AK-47>'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,401
uz dobro kućište (sa rupom) nemaš brige oko skidanja i montaže.

savjet
,zateži vijke za suprotnim stranama malo po malo dok ne zategnes sve i onda popusti mrvičak sva 4 ,tek toliko da nije previše zategnuto.
__________________
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
BSA<AK-47> je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2011., 20:28   #9
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,139
nis od toga. nemam rupe na kucistu . odustajem od mugena za sad. fala decki.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2011., 15:26   #10
hrcfaca
Premium
Moj komp
 
hrcfaca's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 524
Što mislite o ivim temperaurama

Pozdrav, prvo da napišem jednu napomenu prije 5 dana sam promjenio napajanje jer je staro krepalo. Temeperature su mi bile prije dosta više mcp je bio 82 idle, a 86 load.

Sada to ovako izgleda:

Matična ploča 46 °C (115 °F)
CPU 52 °C (126 °F)
1. CPU / 1. jezgra 34 °C (93 °F)
1. CPU / 2. jezgra 34 °C (93 °F)
MCP 64 °C (147 °F)
Aux 50 °C (122 °F)

Ove temmperature su u idle, a u loadu mcp ide do 74c, a cpu ide do 59c.
Računalo je ispuhano i promjenjeno je napajanje prije 5 dana.
Isto tako npr. sad kad idem igrati igra mi radi bilo koja super e ali nakon nekih 10-tak min počinje štekati ali nemogu dešifrirati koja temperatura ga najviše hebe.
Također još je jedna razilika npr prije fifu 11 uopče nisam mogo igrati kako je štekala, a sada je igriva ali i dalje štekucka.
hrcfaca je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 05.04.2011., 13:44   #11
Dr@Zen
Premium
Moj komp
 
Dr@Zen's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 78
Preporuka za hladnjak

Gledam malo te hladnjake i nisam pametan
Dal se isplati dat 280kn za ovaj hladnjak?
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.190

ili mi je dobra i katana 3....
__________________
Dr@Zen je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2011., 13:52   #12
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,628
radije uzmi ovo
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2011., 13:54   #13
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,139
Citiraj:
Autor Dr@Zen Pregled postova
Gledam malo te hladnjake i nisam pametan
Dal se isplati dat 280kn za ovaj hladnjak?
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.190

ili mi je dobra i katana 3....
neznam kakav je navedeni u odnosu na freezer od AC-a, ali freezera ti mogu toplo preporuciti i dode te 300kn (i nema skidanja maticne i sta ja znam da ga montiras kao sto je nazalost slucaj sa mugenom).

edit: uf sad sam tek skuzio da doticnog hvalim samo par cm vislje LOL

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 05.04.2011. u 14:00.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 12:59   #14
Driver
Premium
Moj komp
 
Driver's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 39
Koji hladnjak uzet za x4 955 BE?

Znači zanima me koji je dobar hladnjak, a da nije pretjerano skup za Phenom II x4 955 BE AM3 jel je njegov stock cooler preloš i prebučan. BTW imam Coolermaster 430 Elite kućište, tako da nestane neki pretjerano velik hladnjak... I jel bi bilo dobro uzet jedan ventilator kod procesora na tom kućištu da izvlači topal zrak ili da stavim jedan koji piri prema procu?
Driver je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2011., 22:24   #15
mdrla
Premium
Moj komp
 
mdrla's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: ZG Dubrava
Postovi: 461
imam pitanje jer scythe katana 2 podržava socket am3?
__________________
mdrla je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2011., 07:33   #16
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,078
Da. Ako podrzava AM2/AM2+, podrzava i AM3/AM3+.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2011., 08:33   #17
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,683
Citiraj:
Autor mdrla Pregled postova
imam pitanje jer scythe katana 2 podržava socket am3?
A koje je pitanje?
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2011., 00:11   #18
Genessis
Registered User
Moj komp
 
Genessis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: Split
Postovi: 22
Odabir coolera

Momci znam da uskacem kao padobranac al evo da vas pitam.
Koji bi mi preporucili air cooler do 350 kn?
Socket je AM3(amd 1055t) case je CM storm scout
Ventovi nisu problem to ce bit SCYTHE Slip Stream, 120mm - 1200?
Genessis je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2011., 00:50   #19
Rebbit
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Stockholm
Postovi: 591
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
A koje je pitanje?

nije bio u skoli kad su se učili znakovi i neke riječi

Citiraj:
Autor Genessis Pregled postova
Momci znam da uskacem kao padobranac al evo da vas pitam.
Koji bi mi preporucili air cooler do 350 kn?
Socket je AM3(amd 1055t) case je CM storm scout
Ventovi nisu problem to ce bit SCYTHE Slip Stream, 120mm - 1200?
moja preporuka za mugena 2

imao i ninju2, ali sam imao nekak losije tempe nego sa mugenom (a opet to ovisi o brdo faktora)
links sad ima na popustu ninju 3 za 300kn..
yasya je dobar izbor jer ne moras skidat mbo da bi ju nakačio gore, tj. koristi samo am3 stock brackete...
__________________
nek sam isti kao on, ma nek sam isti ko stari moj, dok zivot juri, ja cu lagano....


Intel i5 4670 3.4 GHz + Mugen 2 rev. B
Asus H97M-Plus
G.Skill RipJawsX 8gb @1866Mhz
Samsung SSD 850 120gb + 500gb Samsung Spinpoint f3 + Hitachi 160gb@5400 + Maxtor 160GB
XFX HD7870 Tahiti Ghz Edition
Antec tp3-650w
Samsung Syncmaster 2343nw
Thermaltake v3 black edition + 3x120mm
Plantronics Gamecom 788
Logitech X530
Logitech K710 + Sharkoon Drakonia



Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2011., 00:51   #20
Nybelung
when Sovngarde beckons
Moj komp
 
Nybelung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Makarska
Postovi: 3,394
Citiraj:
Autor Genessis Pregled postova
Momci znam da uskacem kao padobranac al evo da vas pitam.
Koji bi mi preporucili air cooler do 350 kn?
Socket je AM3(amd 1055t) case je CM storm scout
Ventovi nisu problem to ce bit SCYTHE Slip Stream, 120mm - 1200?
Corsair A70
Scythe Yasya
Thermaltake ISGC-300
Nybelung je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2011., 14:20   #21
Genessis
Registered User
Moj komp
 
Genessis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: Split
Postovi: 22
Citiraj:
Autor Rebbit Pregled postova

moja preporuka za mugena 2

imao i ninju2, ali sam imao nekak losije tempe nego sa mugenom (a opet to ovisi o brdo faktora)
links sad ima na popustu ninju 3 za 300kn..
yasya je dobar izbor jer ne moras skidat mbo da bi ju nakačio gore, tj. koristi samo am3 stock brackete...
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Corsair A70
Scythe Yasya
Thermaltake ISGC-300

Evo sad cu malo pogledat o njima po netu, znate li koji site na kojem su tempvi uspoređeni sve sta sam ja nasao je staro 2godine pa dalje ?
Genessis je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2011., 16:49   #22
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,237
Citiraj:
Autor Genessis Pregled postova

Evo sad cu malo pogledat o njima po netu, znate li koji site na kojem su tempvi uspoređeni sve sta sam ja nasao je staro 2godine pa dalje ?
Malo i forum treba citat, ne?

Evo sticky http://forum.pcekspert.com/showthrea...64#post1898164
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2011., 20:21   #23
Genessis
Registered User
Moj komp
 
Genessis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: Split
Postovi: 22
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Malo i forum treba citat, ne?

Evo sticky http://forum.pcekspert.com/showthrea...64#post1898164
Haha ma vec sam tu temu prelistao, nego sam se nadao da ce se naci neki superheroj koji ce mi dati stranicu koja je organizirana i ima sve coolere uspoređene i da je puno preglednija . evo nesto kao ovog tipa.
http://www.overclockers.com/wp-conte...an-300x187.jpg
Genessis je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2011., 00:19   #24
bebach87
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: doma
Postovi: 18
planiram uzet Athlon II X4 640 ili mozda Phenoma II 955.
zanima me kakva je buka (idle, full load) za oba procesora. ima kakve razlike među njima?
sa stock kulerom, jel se moze kloknut malo?
dajte neke inf.. neki link, nešto...
bebach87 je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2011., 02:28   #25
Rebbit
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Stockholm
Postovi: 591
Citiraj:
Autor bebach87 Pregled postova
planiram uzet Athlon II X4 640 ili mozda Phenoma II 955.
zanima me kakva je buka (idle, full load) za oba procesora. ima kakve razlike među njima?
sa stock kulerom, jel se moze kloknut malo?
dajte neke inf.. neki link, nešto...
kolko sam ja skuzio to ti je lutrija, ali obavezno nek ti se javi netko tko ima phenoma 955...
npr kod mene..

kupio phenom II x2 550be, stock zuji malo jace ali nista nepodnosljivo, medjutim kao otkljucani x4 ufff.. katastrofa, tempe u nebesima zuji ko vrag...
otiso drugi dan i kupio na trznici ac freezer i preporodio se...

kupio frendu u sam slagao sve, athlon x4 640... tih, nečujan, full load on se malo podigne nis ekstra.... tisi cooler prakticki nepotreban....

e sad, za stock 955 neam pojma...
al moj prijedlog..
kupi ako mozes aftermarket cooler, barem ac freezer, ja sam na svom freezeru bez problema drzao x4 3.6ghz na 36 u idle i cca 60 full load prženje....
__________________
nek sam isti kao on, ma nek sam isti ko stari moj, dok zivot juri, ja cu lagano....


Intel i5 4670 3.4 GHz + Mugen 2 rev. B
Asus H97M-Plus
G.Skill RipJawsX 8gb @1866Mhz
Samsung SSD 850 120gb + 500gb Samsung Spinpoint f3 + Hitachi 160gb@5400 + Maxtor 160GB
XFX HD7870 Tahiti Ghz Edition
Antec tp3-650w
Samsung Syncmaster 2343nw
Thermaltake v3 black edition + 3x120mm
Plantronics Gamecom 788
Logitech X530
Logitech K710 + Sharkoon Drakonia



Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2011., 07:17   #26
BojanZD
Premium
Moj komp
 
BojanZD's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 1,378
Većina AMD procesora se može clockati bez podizanja voltaže jer ploča uglavnom da više struje nego što treba za nazivni takt, tako da uvijek ima mjesta za OC bez zamjene coolera.
Koliko će to bit ovisi o primjerku procesora-to nitko nemože reći koji OC ćeš postić.
A buka je garantirana sa stock coolerom.
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2011., 23:41   #27
rtripar
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Buzet
Postovi: 25
.mjerenje temperature procesora nakon otključavanja 4. jezgre??

..alo people.
..ovako imam mali problem,da nemam nebi ovo pisao.. :P ..dakle,imam procesor AMD Athlon II x3 425 i otključao sam mu 4. jezgru i sad se promjenio u AMD Phenom II x4 B25,sve radi normalno i stabilno je. ja sam mislio još malo probat clockati i problem je u tome jer nakon otključavanja ne vidim temperature jezgri tj. procesora tako da nemogu pratit temp. dali možda netko zna kako to riješit ili sam ja malo puk puk???
.thanks.
rtripar je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2011., 23:43   #28
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,907
To je normalno. Nakon odključavanja jezgri ne radi senzor temperature dok je procesor odključan. Probaj s prst metodom da se ne grije previše.
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3G
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Logitech K750
Logitech MX Master
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2011., 10:23   #29
rtripar
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Buzet
Postovi: 25
..uspio sam dobit temperaturu procesora sa programom pc probe II,i clokao sam ga na 3024 Mhz i sve radi ko puška. ..temperatura cpu-a pod opterećenjem je max 47 c,..koja je normalna temperatura cpu-a,tj. koje temperature su previsoke???
rtripar je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2011., 10:31   #30
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp
 
BSA<AK-47>'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,401
max temp Phenomima II je 62c.
__________________
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
BSA<AK-47> je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na