Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.03.2011., 20:34   #91
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Kaj ako su u šumi. I kaj misliš da bude prevladalo; Asusovih šest ploča s nadogradnjom BIOS-a ili kompletno cijela nova serija AM3+ ploča? U ove dvije stranice si prošel od informativnih pitanja oko novih arhitektura i procesora do saznanja o nemogućnosti igranja na Llano procesorima i zagarantiranosti oko Bulldozer AM3 kompatibilnosti. Čemu onda sva propitkivanja, ako sve znaš i sve ti je jasno.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 20:55   #92
hooligan.no1
Registered User
 
hooligan.no1's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: ZADAR
Postovi: 67
Jedno laičko pitanje; ako procesor ima 4 jezgre i integriranu grafiku zar to ne bi trebao biti procesor sa 5 jezgri? A sad ću se vratiti na ono pitanje o pinovima i rupama. Meni je poznato da AM3 socket ima 941 rupice i da svi AM3 procesori koriste ili imaju 938 aktivnih pinova. Poznato mi je i da AM3+ socket ima 942 rupice, ali koliko će AM3+ procesori imati pinova i koliko će ih biti aktivno?

ASUS (Taiwan) Crosshair IV Formula 3012 Test BIOS uz napomenu "DO NOT USE THIS BIOS on a AM3 based CPU"


Zadnje izmijenjeno od: McG. 18.03.2011. u 23:45.
hooligan.no1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.03.2011., 21:02   #93
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Citiraj:
Autor hooligan.no1 Pregled postova
Jedno laičko pitanje: Ako procesor ima 4 jezgre i integriranu grafiku zar to ne bi trebao biti procesor sa 5 jezgri?
Ne, jer u ovom slučaju Llano IGP ima svojih 400 stream procesora ili jezgri (ovisi kak se gleda na cijelu stvar) i onda dođeš do toga da imaš procesor s 404 jezgre. Intelov HD 2000 i HD 3000 IGP ima 6 i 12 izvršnih jedinca/jezgri, a nVidijin GTX 580 dolazi s 512 CUDA jezgri. GPU arhitektura se uvelike razlikuje od CPU arhitekture i nije direktno usporediva, te još k tome svaki proizvođač ima drukčiji, a opet donekle sličan naziv za jedinice unutar samog GPU-a. Bolje je imati procesor s određenim brojem jezgri i IGP-om (koji pak ima svoju arhitekturu), nego dodatno komplicirati stvari i izmišljati toplu vodu sa zbrajanjem/množenjem "klasičnih" CPU jezgri s onim grafičkim. Kad su stigli prvi Clarkdale, Sandy Bridge i Bobcat procesori, sve recenzije su uredno pokrile procesor kao cjelinu, ali su se i osvrnuli na sam dizajn IGP-a i njegove mogućnosti. Ista stvar bude i s Llano modelima.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 21:37   #94
Billy007
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 95
Ako imam Am3 ploču kaj da je bacim ako neko vrijeme na njoj može delat bulldozer? Druga stvar za liano zaboravi Am3+. Dakle jel kupnja samo proca klase bulldozer najjslabijeg quada ili najjačeg liano + nova ploča isplativij?. Pa neko vrijeme koristim am3 ploču. Probaj igrat civilizaciju 5 pa budes vidil kak grafika rula. I kaj kad igra koju volim zapinje? Bas nije kupnja grafike ko kupit 10 dag salame. Jednom sam imao grafinu on board i rekao nikad vise. Ova kaj sad imam je za penziju i 3 god je sluzila dobro. Zelim opet nekaj kaj bude duralo toliko, a sa integriranim 6550 to nece ici.
__________________
Billy007 je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 21:45   #95
Campeonato
Premuim
 
Campeonato's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Aschaffenburg, DE
Postovi: 1,697
Jos jedno laicko pitanje
Jesu Stream Procesori iz tih APU-a 1:1 usporedivi sa stream procesorima iz danasnjih grafickih ATI kartica?
Pa ako uz taj APU nekako sloze 4-8 memorijskih cipova uz 128 bitni pristup grafici iz APU-a, s tih 400-tinjak SP-a, to bude jace HD4670.
Znaci uz neki solidan 2 ili 4x2GHz za laptope, i 2 ili 4x3GHz desktop, to bude vise nego dovoljno za casual gaming na 1366x768, odnosno 1680x1050, uz TDP 50-100W.
Zvuci predobro da bi bilo istinto...
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 21:48   #96
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,029
@Billy
Onda si ti miran. Kupiš Bulldozera ili Intela i diskretnu grafiku i to je to.
Bar se civilizacija može igrati u 15 fpsa

Edit:
Citiraj:
Autor Campeonato Pregled postova
Jos jedno laicko pitanje
Jesu Stream Procesori iz tih APU-a 1:1 usporedivi sa stream procesorima iz danasnjih grafickih ATI kartica?
Pa ako uz taj APU nekako sloze 4-8 memorijskih cipova uz 128 bitni pristup grafici iz APU-a, s tih 400-tinjak SP-a, to bude jace HD4670.
Znaci uz neki solidan 2 ili 4x2GHz za laptope, i 2 ili 4x3GHz desktop, to bude vise nego dovoljno za casual gaming na 1366x768, odnosno 1680x1050, uz TDP 50-100W.
Zvuci predobro da bi bilo istinto...
Neće biti dedicated memorije, bar ne za sada. Stream procesori su usporedivi (to su oni iz HD5xxx serije), ali trebaš računati na manji bandwidth memorije jer se dijeli sa sistemskom. Bar će sada brža memorija imati smisla.

Zadnje izmijenjeno od: cccp. 17.03.2011. u 21:56.
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 22:05   #97
Billy007
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 95
Je da samo ja igram civ5. A klinci kaj bi pucačine ili f1? Sad kad izađe kakva f1-2011? I ja volim simulatore. Od letenja pa do pecanja a za to nije dosta slabija grafa. Po tome onda netko sa 6530 i memorijom 1833mhz bude mozda i brzi od 6550 i memorijom 1333mhz?
Jel memorija isto igra puno po pitanju brzine. Ima tko informaciju o cijenama. Bude kao i3 ili i5?
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Billy007. 17.03.2011. u 22:24.
Billy007 je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 22:37   #98
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,560
Citiraj:
Autor Billy007 Pregled postova
Komp mi treba za posao, ponekad za zabavu.
Citiraj:
Autor Billy007 Pregled postova
Je da samo ja igram civ5. A klinci kaj bi pucačine ili f1? Sad kad izađe kakva f1-2011? I ja volim simulatore. Od letenja pa do pecanja a za to nije dosta slabija grafa.
Prvo se odluci da li igre igras tek ponekad ili svakodnevno.
A za sve ostalo predlazem da pricekas izlazak Lliano APU-a, vidis rezultate benchmarka i cijene, pa onda odlucis sta kupiti.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 22:39   #99
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Citiraj:
Autor Billy007 Pregled postova
Ako imam Am3 ploču kaj da je bacim ako neko vrijeme na njoj može delat bulldozer?
Po ovome kaj Asus tvrdi, ne možeš imati bilo koju AM3 ploču, već jednu od njihovih šest high-end ploča, a primjera radi Crosshair IV serija ide od 1.500 kn, pa nadalje, dok M4A89TD PRO/USB3 modeli idu za ~1.400 kn. Nakon kaj si osigural takvu ploču ovisiš (opet po Asusu) striktno o njihovoj podršci, jer AMD nema posla s tim, već je Asus na svoju ruku složil BIOS-e za tih šest ploča. I na kraju trebaš kupiti Bulldozer procesor (čija cijena bude išla od 300 dolara, pa nadalje, ovisno da li trebaš X4, X6 ili X8), jer ako koristiš npr. Phenom II, pa preflashaš BIOS koji podržava Bulldozer modele, postoje jako velike šanse da dođe do currupt BIOS problema i onda si opet na milost i nemilost od Asusa, jer se AMD već sad ograđuje od Bulldozer podrške na tim Asus AM3 pločama. I opet ponavljam da se ne zna ko pije, a ko plaća i ne treba srljati sa zaključcima i pripremama za kupnju, jer do ljeta se sve stigne iskristalizirati ili još dodatno zakomplicirati.
Citiraj:
Autor Billy007 Pregled postova
Druga stvar za liano zaboravi Am3+.
No, pa nitko s tim nije ni računal kad Llano ima FM1 pakiranje i svima je jasno da za iskorištavanje IGP-a treba drukčija ploča od onih koje budu udomljavale Bulldozer procesore.
Kad se 2012. predstave APU modeli bazirani na Bulldozer arhitekturi, onda se možda i objedine na istoj platformi, tj. na istom socketu. Do onda su Llano i Bulldozer - svako po svome.
Citiraj:
Autor Billy007 Pregled postova
Probaj igrat civilizaciju 5 pa budes vidil kak grafika rula. I kaj kad igra koju volim zapinje? Bas nije kupnja grafike ko kupit 10 dag salame. Jednom sam imao grafinu on board i rekao nikad vise. Ova kaj sad imam je za penziju i 3 god je sluzila dobro. Zelim opet nekaj kaj bude duralo toliko, a sa integriranim 6550 to nece ici.
Evo nas opet. Čemu onda igraš na IGP-u, ako znaš da ti nije dosta i još usput na temelju svojih iskustava donosiš zaključke o nemogućnosti igranja s Llano IGP-om, koji bude u vrijeme kad izađe na tržište - najbolji IGP kombiniran s dvo i četverojezgrenim CPU-om. Jednostavno pričkaj prve testove, pa onda lako odlučiš, jer ovo povuci-potegni više nema smisla.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 22:44   #100
Billy007
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 95
Naveo sam da se ponekad igram. Tjedno 2 sata ne više. Nećaci znaju doći da se igraju. Najbolje su im pucačine. A imam i klince koji vole mada ne želim da djeca previše provode uz komp vrijme. Nek se loptaju na zraku.
__________________
Billy007 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.03.2011., 22:47   #101
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Tebi bi još najbolje došla konzola poput PlayStation 3 ili Xbox 360. Obje koštaju ko malo bolje opremljena AM3 ploča i procesor, a nude više za uloženi novac.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 22:59   #102
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp
 
BSA<AK-47>'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,401
Citiraj:
Autor Billy007 Pregled postova
Ako imam Am3 ploču kaj da je bacim ako neko vrijeme na njoj može delat bulldozer? Druga stvar za liano zaboravi Am3+. Dakle jel kupnja samo proca klase bulldozer najjslabijeg quada ili najjačeg liano + nova ploča isplativij?. Pa neko vrijeme koristim am3 ploču. Probaj igrat civilizaciju 5 pa budes vidil kak grafika rula. I kaj kad igra koju volim zapinje? Bas nije kupnja grafike ko kupit 10 dag salame. Jednom sam imao grafinu on board i rekao nikad vise. Ova kaj sad imam je za penziju i 3 god je sluzila dobro. Zelim opet nekaj kaj bude duralo toliko, a sa integriranim 6550 to nece ici.

e jeb*ga,sad bi i ovce i novce.
nerazumijem kaj si toliko zapeo da se na integrirki nebude moglo igrati. pa normalno da nebude i (barem zasada) to ostaje ponajprije rezervirano za konfe kojima nije bitna nabrijana grafika (tipa moj direktor kome nije bitna civilizacija 18,nego da je novo i za manje para a dobro-slikovito rečeno) ,jer za to postoje -diskretna (uf kaj mrzim taj naziv)riješenja,skuplja naravno.

znači ,ili kupnja grafičke ili integrirano. ili nabavi kakvu konzolu i miran si.

edit. eto prestigne me McG.

a po meni je plus takvih riješenja što,em budu ploče jefinije(valjda),jer se nemora ugrađivat posebno grafika ,em sama potrošnja i njie tako velika kako sam očekivao.cpu i gpu zajedno 100w ...
__________________
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
BSA<AK-47> je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 23:04   #103
Billy007
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 95
To nek im ćaća kupi. Meni treba pc za posao i malo za zabavu, net, procitat novine, mail, ponekad kaj odigrat. Zato mi pase pc. Nisam gamer a moji klinci kad narastu a imam blizance nemam namjeru dozvolit da se samo igraju na kompu. Ima društvenih igara sa prijateljima i boravak u prirodi. Igranje na kompu bude nagrada ako budu dobri. Nit sam ja rasal uz komp ni tada comodore ne 64 nego 20.
__________________
Billy007 je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 23:08   #104
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
No i prema ovim potrebama koje navodiš Llano APU je taman za to kaj trebaš. Jedino ti preostaje pričekati službene recenzije.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 23:12   #105
Billy007
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 95
Uostalom zakaj je grijeh imat i ovce i novce? I nisam nista zapel. Svi smo malo pametniji nakon ovih postova i razmisljanja.

Živi bili pa vidjeli. Još samo da taj liano ne bude skup... I da se da klokat... opet to je druga prića. Odoh spat delam sutra, pozz.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: McG. 17.03.2011. u 23:25.
Billy007 je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2011., 23:20   #106
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp
 
BSA<AK-47>'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,401
Citiraj:
Autor Billy007 Pregled postova
Uostalom zakaj je grijeh imat i ovce i novce? I nisam nista zapel. Svi smo malo pametniji nakon ovih postova i razmisljanja.
OT:
slažem se,ali ti par ljudi vrti jedno te isto (iako je sve to do temeljitijih testiranja upitno) al ti uporno drukaš po svom
__________________
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
BSA<AK-47> je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 09:01   #107
Ranma 1/2
Anything Goes Martial Art
 
Ranma 1/2's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Tendo Dojo
Postovi: 542
@Billy

ajmo majko što si naporan. čudo živo da ti netko nije već spičio ban radi trollanja


natrag na temu. Llano je super stvar i ponovno izražavam žaljenje što ćemo njih kao i BD čekati još par mjeseci. jedino što me razočaralo kod Llano procesora što će ići na drugi socket od BD-a, dakle ne možeš uzeti ploču za LLano pa kasnije staviti BD. no kako McG reče možda u idućim serijama to objedine, bilo bi lijepo vidjeti.

no pitam se nešto drugo sada. hoće li postojati AM3+ ploča sa IGP-om, po uzoru na G i GX chipsete. tako da možeš uzeti BD a da grafiku dobiješ s pločom. kome treba jače uzet će diskretnu, a kome je važniji procesor bit će mu dobar i IGP.
__________________
"Water! Why does it always have to be water?!"

Ranma 1/2 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 13:36   #108
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,029
Koliko sam ja vidio najavljuju se samo 970, 990X i 990FX čipseti, znači bez IGP-a.
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 14:49   #109
stef
Premium
 
stef's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zabok
Postovi: 1,981
Citiraj:
Autor Ranma 1/2 Pregled postova
no kako McG reče možda u idućim serijama to objedine, bilo bi lijepo vidjeti.
Teško ... za razliku od Intela, GPU je polovica procesora koja treba svoj pinout. Također, PCI-E kontroler je integriran u procesor. Chipset za Llano će imati samo SB čip. Totalno drugačija koncepcija nego sa AM2/AM2+/AM3/AM3+.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 15:36   #110
Elpresidente1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 389
AAaaaa ajd dosta, skužili smo vidiviti milani ste, znate nešto šta još niko pa ni amd. Da znaju već bi imali te procesore na tržištu, kavi će bit taktovi i sl., još je to sve sigurno u fazi završnih testiranja i ušminkavanja, jedino se nadam da nema kakvih žeščih bugova koji će se otkrit mjesec-dva nakon šta izađe!
Elpresidente1 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 15:50   #111
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Citiraj:
Autor Ranma 1/2 Pregled postova
no pitam se nešto drugo sada. hoće li postojati AM3+ ploča sa IGP-om, po uzoru na G i GX chipsete.
Prošle godine se na jednom od onih slideshow-roadmap "priopćenja" ukazal 980G čipset. Nakon toga više nigdje nije bilo ni traga ni glasa o 980G. Makar kad se pogleda, realno ni nemaju potrebu za takvim čipsetom, jer Llano dolazi s IGP-om, a Bulldozer je ionak namijenjen segmentu u kojem kupci odma kupuju zasebne jače grafičke kartice.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 17:31   #112
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,029
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Teško ... za razliku od Intela, GPU je polovica procesora koja treba svoj pinout. Također, PCI-E kontroler je integriran u procesor. Chipset za Llano će imati samo SB čip. Totalno drugačija koncepcija nego sa AM2/AM2+/AM3/AM3+.
Šta će PCIe kontroler biti integriran? To je onda par tisuća pinova
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 20:29   #113
stef
Premium
 
stef's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zabok
Postovi: 1,981
Pa integriran je i kod Intelovog LGA 1155/1156, čipset je samo klasični south bridge (I/O kontroleri).


A isti slučaj je i kod malog Ontario/Zacate APU-a, tam je integrirano samo PCI-E 4x:



Uglavnom, nešto slično će biti i kod Llano-a.
Bulldozer će imati klasični AMD NB serije 800 ili 900, kao što je sada (koji je u biti samo PCI-E hub).

JF-ADM o Asusu:

Citiraj:
AMD will not support Bulldozer in AM3 sockets. AMD will only support bulldozer in AM3+ sockets.

This has been consistent since late last year when we first said it and it will be consistent in the future when the next set of rumors comes out (as they always do.)
http://semiaccurate.com/forums/showp...5&postcount=23

i

Citiraj:
Originally Posted by London Dave:
So are Asus supporting BD in AM3 hoards or is this all wrong?

I am JF-AMD, not JF-ASUS. Please ask ASUS instead. They are the one saying that they will support it. All I can say is that AMD is not supporting BD in AM3 sockets.
http://semiaccurate.com/forums/showp...3&postcount=30

Zadnje izmijenjeno od: McG. 18.03.2011. u 23:01.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2011., 01:58   #114
hooligan.no1
Registered User
 
hooligan.no1's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: ZADAR
Postovi: 67
Citiraj:
Autor stef

JF-ADM o Asusu:

Citiraj:
AMD will not support Bulldozer in AM3 sockets. AMD will only support bulldozer in AM3+ sockets.

This has been consistent since late last year when we first said it and it will be consistent in the future when the next set of rumors comes out (as they always do.)
AMD nije oficijelno podržava ni otključavanje jezgri, ni softversko ni hardversko, a ipak funkcionira i prodaje se.

Ja koliko pratim priču o BD nigdi, ali ono baš nigdi, nisam naišao na službenu izjavu AMD-a da BD fizički ne može stati u AM3 socket i da nije sa njim kompatibilan ni po broju ni po orijentaciji pinova.
Njihova službena izjava o BD i AM3+ socketu je samo ta da će u toj kombinaciji imati/davati najbolje i najoptimalnije rezultate.

Držim da proizvođači matičnih ploča poodavno imaju detaljne specifikacije i testne primjerke BD-a, i da dobro znaju na koji način će oni podržati BD.
Ne bi se nimalo iznenadio kad bi ugledao da se prodaje neka 7xx matična ploča na kojoj može raditi i BD.
hooligan.no1 je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2011., 18:10   #115
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Citiraj:
Autor hooligan.no1 Pregled postova
AMD nije oficijelno podržava ni otključavanje jezgri, ni softversko ni hardversko, a ipak funkcionira i prodaje se.
Samo kaj su u to vrijeme svi proizvođači već naveliko implementirali i izreklamirali svoja rješenja za otključavanje dodatnih jezgri/cachea, a AMD se onda naknadno službeno ogradil od svega s izjavama da oni to ne podržavaju sa svojom AMD 800 serijom čipseta. Sad pak imamo situaciju da svi vodeći proizvođači već imaju ili pripremaju nove revizije ploča koje udomljuju AM3+ socket, dok Asus stoji sam sa svojh šest iznimaka, a svi poprek s nadaju da budu skombinirali Bulldozer procesore s kojom god AM3 pločom im se prohtije.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2011., 19:04   #116
hooligan.no1
Registered User
 
hooligan.no1's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: ZADAR
Postovi: 67
Držim da AMD-u nije lako, jer trebalo mu je dugo vremena dok je povratio ime i reputaciju kod korisnika, a AMD dobro zna kako brzo i lako se to gubi.

Po meni, AMD prešutno daje punu potporu glavnom tercetu (ASUS, MSI, GB) u proizvodnji matičnih ploča, sa ciljem da nakon pune 4 godine najava i razvoja BD, održe svoje korisnike koji će za prvu ruku bar zamijenili samo procesor. Ionako se prvi mačići bacaju u vodu, tako da će nakon prve generacije BD, većina zamijeniti i BD i matičnu ploču.

Štoviše imam dojam da se ekipi u AMD-u znoje dlanovi, kao i svima nama koji iščekujemo BD, jer je BD stvarno nešto iznad svega dosad, kao što je bila i Alpha.
hooligan.no1 je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2011., 19:38   #117
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp
 
BSA<AK-47>'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,401
zaboravio si "glavnog igrača" u takvim prijelaznim platformama : Asrock. kaj nije on prvi izbacio informaciju o am3 ploči sa podrškom za BD na 8xx chipsetu? a evo i još jedne sa 4+1 pp za x8?
u biti,koliko vidim, imaju ih par komada sa nvaodnom podrškom za x8
__________________
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.03.2011. u 20:36.
BSA<AK-47> je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2011., 20:33   #118
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Nisu to ASRock AM3 ploče, već nove AM3+ ploče bazirane na aktualnoj AMD 800 seriji čipseta. Vrtimo se u krug.
Jedini koji zasad nudi i priča o Bulldozer AM3 podršci je Asus sa svojih šest high-end ploča, a sve ostalo (uključujući i Asus) su nove revizije ploča s novim/crnim AM3+ socketom.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2011., 21:00   #119
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp
 
BSA<AK-47>'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,401
hmm,koliko vidim sve se vode pod AM3 Motheboards, ovom "+" ni traga ni glasa...

al,eto skužih da ima crni socket
__________________
I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
BSA<AK-47> je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2011., 21:05   #120
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Da, vode se pod AM3 i to je ono kaj zbunjuje ljude. Spomenulo se to na prethodnim stranicama, jer je Gigabyte među prvima strpal nove ploče pod AM3 kategoriju.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na