Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.04.2010., 15:45   #121
mali david
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 72
Hvala, koristan update informacija. Ima li kakvih drugih razlika, osim da je iz Tunisie?
mali david je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2010., 17:55   #122
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
osim da je teže napeglat novi FW, nema.

EDIT
ima, isporučuju ga sa firmwareom 4.3.52.11.310 a stari je .300

Zadnje izmijenjeno od: Hackerivs. 19.04.2010. u 01:59.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.04.2010., 16:02   #123
Campeonato
Premuim
 
Campeonato's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Nürtingen, DE
Postovi: 1,708
Citiraj:
Autor mali david Pregled postova
Hvala, koristan update informacija. Ima li kakvih drugih razlika, osim da je iz Tunisie?
Pa neznam dal ima kakvu ulogu, ali novi ruter nije bas orginal Siemensov, vec je Sagemov i pravi se samo pod imenom i licencom Gigaseta... Al mislim da su iste komponente, samo drugi proizvodjac, tako da to ne bi trebalo pravit neku razliku...
__________________

| Intel Celeron G4900 @3,1 GHz c.w. Scythe Big Shuriken 2 Rev.B @ Corsair LL120 RGB PWM |
| MSI H310M Pro-VD | 2X 4GB G.Skill DDR4 @ 2400 MHz |
| Intel UHD Graphics 610 |
| Patriot Burst 240GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Corsair CX 450 | Corsair Crystal 280x TG RGB wh mATX |
| HP 24w @1090p | Rapoo x1800 | JBL Flip 3 |

| Intel Pentium N4200 @1,10 GHz |
| Lenovo Ideapad 120S-14IAP | 4GB DDR4 @ 2400 MHz |
| Intel HD Graphics 505 |
| 256GB M.2 SATA SSD | Windows 10 Home x64 |
| 14" LED @768p |

| Sony PS4 Pro 1TB |
| LG 49UH603V 4K |

| Intel Xeon E3-1535M v6 @3,1 GHz |
| Dell Precision 7520 | 32 GB DDR4-SDRAM @2.400 MHz |
| nVidia Quadro M2200, 4 GB GDDR5 |
| Toshiba XG5 NVMe 512GB SSD | Windows 7 Pro x64 |
| UltraSharp IPS-Display, 15,6" @1.080p |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2010., 09:28   #124
dummy
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Vukovar
Postovi: 1
Par linkova

Hackerivs, našao sam par linkova s kojima bi se moglo eksperimentirati:
- http://bcsaba.net/?q=hu/node/2
- http://bcsaba.net/?q=node/3

Nisam shvatio kako se tip uspio nasilno ulogirati pomoću SSH, ali možda ćeš ti skontati. Također je zanimljivo to dekriptiranje originalne active_configfile, nakon čega bi se mogla izmijeniti konfiguracija i ponovno enkriptirati u oblik kakav router prihvaća. Pretpostavljam da se s active_configfile mogu svi ti invisible meniji za voip pretvoriti u visible, bez firebug-a.

Inače, s ovom active_configfile koju si dao prebrzo mi router ode na logout, a i to se koliko vidim podešava konfig fajlom.

Ima na jednom mjestu još par bootloadera i runtime fajli, ali mi ih nije uspjelo uploadati u router, možda zato što su originalno za SX762, iako bi prema tumčenju na forumima za sve SX76x routere trebalo odgovarati:
- http://www.solcon.nl/particulier/kla...sx-762?lang=nl

Ajd pokušaj(mo) što više taj router učiniti funkcionalnim. Mene osobno najviše zanima da se svakom LAN portu može dodijeliti vlastita ruta, za VoIP upisati provideri po želji (VoipStunt i sl) i bez firebuga (koji mi usput to nije uspio, bez obzira na pridržavanje tvojih uputa), te da web interface radi malo brže (jer nakon što sam stavio tvoj firmware web inerface je strašno usporio, što bi moglo isto značiti da ima puno errora, petlji, zagušenja memorije, možda procesor odlazi na 100% zauzeća, itd... a da to ni ne znamo...)

_____________
.... Naknadno... vidim da je taj modem/router preuzeo proizvoditi (?) Sagem, tako da imamo situaciju u kojoj Siemens više nema GPL koda i firmware-a na stranicama jer to nije njegov proizvod (iako ga reklamira i dalje), a s druge strane imamo novog proizvođača koji po svemu sudeći neće imati ni najosnovniju tehničku podršku... ( http://support.sagemcom.com/site/mod...=9&produit=723 )

Zadnje izmijenjeno od: dummy. 21.04.2010. u 16:25.
dummy je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2010., 18:48   #125
Optik
________
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: .
Postovi: 773
Izmjenjen FW, sve uspjesno osim active_configfile-a, njega ne uspjevam dignuti. Spajam se na 192.168.1.1 bez problema i evo sa njega upravo pisem. Budem se jos malo poigrao pa vidim sta se da ucinit.
Optik je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2010., 14:31   #126
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
tek sad ovo vidim danas ću se s tim igrat

btw ovo šta pričaju o tome sam skužio na firebugu, ali nisam nikako mogao skontat da nešt pametno s tim napravim
EDIT
ssh je riješen!
user: operator
pass: operator
EDIT2
nemam blage veze šta započet s ovim SSH-om :/
EDIT3
dummy javi se na PM imam prijedlog kako da riješimo mi taj tvoj VoIP

Zadnje izmijenjeno od: Hackerivs. 25.04.2010. u 17:41.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2010., 12:02   #127
KRWiFi
Registered User
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: KR
Postovi: 14
pozdrav...jel ima kakvih novosti u vezi ovog routera i admin postavki i dali ima na netu originalan T-Com -ov firmware da ga vratim nazad?

Hvala
KRWiFi je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2010., 14:30   #128
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
da, može ga se administrirati putem ograničenog SSH-a
originalni t-com firmware ne može se vratiti jer isti ne postoji na internetu, ali ne znam zašto bi ga i vraćao jer se hard resetom rutera vraćaju sve njihove postavke izuzev špijuniranja što recimo nama nije u interesu.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2010., 16:47   #129
KRWiFi
Registered User
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: KR
Postovi: 14
htio bi im ga i doslovno vratiti...trenutno im mozda dajem jos jednu sansu, posto mi prijatelj kaze da su mu ga otkljucali i da je stavio svoju admin sifru, pa cu se zaletit kod njega da i to vidim...vjerujem da bi ovo sve zanimalo i drustvo za zastitu potrosaca

lp
KRWiFi je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2010., 18:12   #130
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
LOL!
iz kojeg razloga im vratit? i zašto im ne vratiti ovakvog 'cijepljenog protiv bjesnoće'
i sad mene zanima kako su mu ga otključali SKROZ
raspitaj se.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.05.2010., 18:53   #131
Joke
N00B
Moj komp
 
Joke's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Split
Postovi: 3,875
Mozda vam treba nesto od ovoga?
__________________
IE6
Linux is Not Windows
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2010., 19:00   #132
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
ovo što ti imaš su configfileovi, ovaj egzorcirani je dostupan ovdje, a dok napraviš reset rutera na gumbu imaš triple play
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2010., 19:55   #133
KRWiFi
Registered User
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: KR
Postovi: 14
poslao mi je svoj config file i VOIP je kolko vidim napola otvoren, tako da treba opet koristiti firebug...malo sam guglao i situacija je ista i kod clonova ovog routera u svijetu...Orcon Homehub je clon i isto tako ima zakljucane VOIP opcije izmedju ostalog...prebacujem se na Thomsona 782i za sad

lp
KRWiFi je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2010., 21:12   #134
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
configfile ne pomaže jer pravi podaci pišu u flashu.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2010., 20:04   #135
AQUARIUS
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 1
...sva cetiri porta rade....se555 spojen na sx763....brzina odlicna sve pet......samo jel zna netko jel ima sx763 QoS ili sam corav pa ne vidim
AQUARIUS je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2010., 14:17   #136
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
hehe super da si napravio. za Qos ja ne znam
no ljudi.. izvukao sam passw file iz rutera a on izgleda ovako:

root:$1$Ti.t2P/E$OU3Xr59k2OjkeVluaQpkB/:0:0:administrator:/home/administrator:/bin/sh
administrator:$1$QCIPsT/.$jU9ZlYiA.Ll2vLc2WOvNP/:0:0:administrator:/home/administrator:/bin/mngmt
operator:$1$VhqoGai6$EdkaKBpVSaBsIuretrYc61:1:1perator:/home/operator:/bin/mngmt
subscriber:$1$W5QC0pwK$QI0Ql99GxZ7xEP6wR8O5A0:2:2:subsrciber:/home/subscriber:/bin/mngmt

pa sad dekriptirajte
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2010., 15:58   #137
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Mislim da je ovo već spominjano ovdje, vidi dokle je ovaj Mađar došao pa kreni tim putem.
Evo još štiva 1 i 2 jer je uređaj baziran na njihovom chipsetu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2010., 00:14   #138
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
pa to je i od mađara pravljeno. Ugl, opisao je kako doći do root pristupa. Ali nakon što sam sve to izvršio, u SSH login nikako nije uspijevao, te sam napravio reset. Nakon toga više njegovu proceduru uopće ne mogu izvršavat. Najveći problem je šta tip ne priča engleski perfektno, a u samom opisivanju šta treba radit je stravično površan -.-
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2010., 00:53   #139
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 704
I meni se nekad događa da odjednom onaj exploit preko firewalla ne radi vise rijesio sam to ponovnim ubacivanjem istog config filea. A sto se tice passwd filea ja sam cijeli dan glavu razbijao zasto se nece uc u ssh nakon ubacivanja novog passwd filea, a problem je bio u tome sto sam ga editirao u notepadu, pa kad sam ga ponovo editirao sa far managerom i uplodao ga radi sve 5. Inace kad se jednom namjesti da se sam passwd file kopira iz npr /config u /etc ubacivanje novog config filea nema ucinka na sam passwd i tako se dalje moze imat root access.

Inace to se napravi tako da se napravi novi folder u /config pod nazivom scripts i zatim se u njega ubaci skripta ( u attachmentu) i chmoda se na 755. passwd file se moze ubaciti u bilo koji folder al se onda mora skripta promijeniti za to. U mom slucaju kopija passwd-a se nalazi u /config.
UPDATE
: ovo najvjerojatnije i ne radi uvjek, pa je najbolje ubaciti passwd u /config i napraviti novi rule pod access control kao u tutorialu, bez da ga brisete nakon izrade i sa podacima $(cp /config/passwd /etc)

Preporucam da prvo kopirate promijenjeni passwd sa usb-a preko onog buga direktno u /etc i da vidite dal radi sve kako treba a tek onda napravite skriptu da se to automatski radi pri pokretanju. Inace sve ovo je opisano na stranici http://bcsaba.net samo sta je malo teze sa skuziti neke stvari.

Passwd file koji je u attachmentu ima za username "root" password "operator" (samo sam copy-paste napravio sa operator hash-a)
Attached Files
File Type: zip passwd i skripta.zip‎ (425 byte, 333 views)

Zadnje izmijenjeno od: .Delboy. 03.11.2010. u 20:08.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2010., 19:19   #140
borny
Too much busy
Moj komp
 
borny's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,469
Port forwarding

Trebam pomoć oko forwardanja porta 6112.
Nisam to nikad radio i ne znam što mi je činiti.
U opcijama routera sam našao ovo. Da li je to dobro i što gdje treba upisati?

__________________

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2010., 19:27   #141
Joke
N00B
Moj komp
 
Joke's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Split
Postovi: 3,875
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Trebam pomoć oko forwardanja porta 6112.
Nisam to nikad radio i ne znam što mi je činiti.
U opcijama routera sam našao ovo. Da li je to dobro i što gdje treba upisati?

1. Pod protocol odaberes ili TCP ili UDP (a mozes staviti i TCP&UDP)
2. U "Public i Local port" stavis port koji zelis otvorit (u ovom slucaju 6112)
3. U "Local IP adress" upisujes IP adresu koju si rucno postavio na nekom od racunala u mrezi..
4. Unutar "Comment" stavljas ime aplikacije za koju otvaras port, (samo radi lakseg snalazenja za ubuduce).
5. I dalje gledaj samo da je stavljeno enabled, udres OK i voila..
__________________
IE6
Linux is Not Windows
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2010., 20:33   #142
borny
Too much busy
Moj komp
 
borny's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,469
Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
1. Pod protocol odaberes ili TCP ili UDP (a mozes staviti i TCP&UDP)
2. U "Public i Local port" stavis port koji zelis otvorit (u ovom slucaju 6112)
3. U "Local IP adress" upisujes IP adresu koju si rucno postavio na nekom od racunala u mrezi..
4. Unutar "Comment" stavljas ime aplikacije za koju otvaras port, (samo radi lakseg snalazenja za ubuduce).
5. I dalje gledaj samo da je stavljeno enabled, udres OK i voila..
Trebam to da mogu hostat igru na BattleNet serveru.

3. Ovo ne trebam, ili se varam?
__________________

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2010., 21:05   #143
Joke
N00B
Moj komp
 
Joke's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Split
Postovi: 3,875
Pa trebao bi..
Definiras taj port za to racunalo, (postavis sve adrese manualno na LAN kartici) i prema adresi definiras port.
PS. Sve imas u "ADSL Bibliji" prvi post.
__________________
IE6
Linux is Not Windows
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2010., 22:35   #144
borny
Too much busy
Moj komp
 
borny's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,469
Ne mogu u postavkama routera naći opciju da isključim DHCP i postavim manualno IP adrese

Radije bih rastavljao bager nego ovo pokušavao skužiti
__________________

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2010., 22:54   #145
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,952
Nemoraš DHCP isključit, samo stavi fixnu adresu na kompu
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3GB
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Roccat Suora
Logitech G502
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD

Prodajem: Sapphire RX570 4GB, Gigabyte RX560 4GB, Gigabyte 970A-DS3P FX AM3+
Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2010., 23:00   #146
borny
Too much busy
Moj komp
 
borny's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,469
Citiraj:
Autor Facelessone Pregled postova
Nemoraš DHCP isključit, samo stavi fixnu adresu na kompu
A gdje se to nalazi u Win7?
__________________

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2010., 23:34   #147
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Već ti je Joke odgovorio, a ima i na netu mali miljonček how to i primjera.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2010., 00:45   #148
Joke
N00B
Moj komp
 
Joke's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Split
Postovi: 3,875
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
A gdje se to nalazi u Win7?
O jebemu pa je li citas ti sto se pise?
Ja nisam nigdje ni naveo iskljucivanje DHCP-a, radi postavljanja adresa manualno?
Sto se tice definiranja adresa manualno u W7, isti je princip sve ko i u XP-u (sto imas u "bibliji")!
Start -> Control Panel -> Network and Sharing Center -> s ljeve strane "Change adapter settings" -> desni klik na "Local area connection" -> Properties -> oznacis "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -> Properties -> i onda definiras adrese:
Code:
IP address: 192.168.1.2
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.1

Preferred DNS server: 195.29.166.118
Alternate DNS server: 195.29.166.119
__________________
IE6
Linux is Not Windows
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2010., 13:39   #149
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
evo uz .delboyevu svesrdnu pomoć i asistenciju sam dobio root pristup na ruter. root prava se brišu prilikom reboota rutera.
e sad, posebno je zanimljivo, da i nakon osposobljavanja najviše moguće razine administracije, opet ne vidimo sve opcije koje se vide u generičkom ruteru. posebice pritom mislim da voip meni mislim. on ti dalje ima u padajućem izborniku samo opciju 'T-Com Croatia'
Pošto se e-mailom čujem s mađarem, on takvu pojavu objašnjava da je taj parametar koji određuje šta ćemo mi vidjet a šta nećemo, čvrsto zapisan u NVRAMU. vađenjem podataka kod mene stoji customer=4. bilo bi super čuti nekoga tko ima orig. ruter da nam kaže koji je parametar kod njega.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2010., 22:16   #150
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
OBAVIJEST
vrlo važna!
pogledajte edit prvog posta (makivanje t-coma skroz) i normalno gledanje svih menija
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na