Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.02.2010., 14:33   #91
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
ma nemoguće... skini si ovaj treći fajl pa ga pogledaj.. kombinacija kojekakvih znakova,slova i brojki.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2010., 19:58   #92
Sem10
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ovdje
Postovi: 3
Citiraj:
Autor Limeni Pregled postova
Print server i sa ovom modifikacijom ostaje, tj i dalje mi restarta router kad počinje printati (pixma ip4200), zanči ne gubiš ga, samo neznam kako tebi radi.
Neznam ni ja ali radi od prve (stari Canon i350) samo prijavi "printer not respond" ili nesto slicno (dakle ne radi dvosmjerno), ali isprinta korektno.
Sem10 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.02.2010., 20:04   #93
Limeni
Premium
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 169
Citiraj:
Autor Sem10 Pregled postova
Neznam ni ja ali radi od prve (stari Canon i350) samo prijavi "printer not respond" ili nesto slicno (dakle ne radi dvosmjerno), ali isprinta korektno.
Pa ne mogu vjerovati, rade stariji noviji printeri samo moj neće, a što je najgore radi na siemensu 555 odlično.
Limeni je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2010., 01:23   #94
eklektik
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9
pozdrav,

bilo je rijeci prije za otkljucavanje rutera, al za iskon korisnike... ja imam isti taj ruter i koristim iskon carnet i zivcira me da su onemogucili route mod. ne budi lijen, ja sam spojio neki stari ruter i on se normalno spoji prek pppoe (dakle logicno, stvar bi funkcionirala u sx763 da je unutra originalni siemens fw).

sad sam ja probao ici po kuharici, no ja nemam mogucnost odabira radio bulleta za upucavanje fw, nego imam ovo (vidi sliku) i mogu se frigat!



gledam nekaj malo sa firebugom, al sve je u javascriptu i nist mi nije jasno... pa ako ima neko ko je dosao dalje, super bi bilo da shera znanje.


cheers, guys
eklektik je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2010., 01:54   #95
darQ
I'm nightrider
Moj komp
 
darQ's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Požega
Postovi: 715
je, tak i je i na t-com verziji dok ne isključiš ruter s telefonske linije i ne pokreneš factory reset u postavkama modema
__________________
plug & pray

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 840pro 256gb SSD
Logitech M705+K360
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2
darQ je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2010., 14:49   #96
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
ako si radio kako je opisano u postavkama i unatoč tome ne ide morat ćeš se i dalje družit sa starim FW-om.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2010., 14:50   #97
Disconnected
Premium
Moj komp
 
Disconnected's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: ZG, Sesvete
Postovi: 123
Dal je netko uspio osposobit SSH? Trebam doc do CLI-a zbog upisivanja statickih ruta
Disconnected je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2010., 21:21   #98
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
postoji file s kojim se omogućava SSH, no uzaludno, zato jer je kombinacija usera i passworda nepoznata, a sve moguće isprobano.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2010., 07:33   #99
Ago
Premium
Moj komp
 
Ago's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Požega
Postovi: 42
Congrats Svima koji su uspijeli naci sve potrebno kako bi se otkljucao ruter jer ga i sam posjedujem od strane nasih nam dragih prevaranata iz T-Coma.

Gadi mi se T-Com u svim pogledima tako da bi zelio otkljucati ruter.
Procitao sam cijelu temu i trebam savjet sto napraviti.
Trebam 2 lan porta i trebam port za MaxTv (ShitTv kako ja to zovem )

Pitam ovo samo iz razloga sto vecini treba VoIP a ja ga ne koristim pa bi htio da mi radi LAN1 i LAN2 i zbog mojih staraca ShitTv

Ago je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2010., 11:58   #100
T0mB1ll
Premium
Moj komp
 
T0mB1ll's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: CPS
Postovi: 1,539
napravi sve po uputama, od 1 do 8... pod 9 nemoj, onaj config je za voip i otvori sva 4 porta pa ne radi maxtv..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.03.2010., 12:08   #101
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
upucaš prve dvije datoteke ali config_file ne
2 lan porta fraj - 2 za shitTV i voip radi.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2010., 12:35   #102
Ago
Premium
Moj komp
 
Ago's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Požega
Postovi: 42
naravno da cu promijeniti fw, ali tek sutra kada budem imao vise vremena.
naravno prilikom promjene fw izvjestit cu vas da znate kako je to proslo
Ago je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2010., 16:01   #103
Ago
Premium
Moj komp
 
Ago's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Požega
Postovi: 42
Otkljucan i sada odmah vidim koliko bolje radi net i ima manji lagg

evo i slicica http://img245.imageshack.us/img245/807/25711006.jpg

cestitam nasem expertu Hackerivs-u na uspijesnoj nadogradnji i sto je to s nama podijelio
Ago je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2010., 21:43   #104
Kratki
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Kroatien
Postovi: 6
dobar dan svima, na google sam naletio na ovaj forum, tražim naćin kako otklucati siemens sx763, pa ovdi je jako dobro uputstvo koko da otključam, međutim to kod mene neide, jer kada kliknem na Firmware update neman nikakve opcije koje mi se nude samo je priča da se za to bavi T-Com ili nekako tako. ima li tu ikakve pomoči da se ovaj jadnik otključa. Imam Speedtouch pa isto neda se otključati pa sam nabavio ovaj siemens, izgleda isti peh.molim za pomoć

pozzdr


evo ovo mi piše:

Firmware Update


Since your device is managed by central maintenance the local firmware update is not supported.



I kako sada? jeli baciti ga u smeće? mogu samo plakati

Zadnje izmijenjeno od: Kratki. 28.03.2010. u 21:49. Razlog: Dodatak
Kratki je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2010., 22:06   #105
T0mB1ll
Premium
Moj komp
 
T0mB1ll's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: CPS
Postovi: 1,539
dobro pročitaj što piše u tutorialu.. trebaš ištekat Line kabel iz rutera...
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2010., 23:22   #106
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
tako je tombill
@kratki isti sadržaj sam ti odgovorio u mailu
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2010., 23:54   #107
Kratki
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Kroatien
Postovi: 6
očgledno sam spavao dok sam čitao upute, jutros je išlo bez problema, ubacijo sam prva dva faila.1. t-com logo više nem2.max mi još radi3. smo nikako voipimam jos oko 3 € na mom 12 voip računu ali nikako da proradi.Ima netko ideju. i u statusu piše
Citiraj:
VoIP accounts:1 account (failed: 1 account)
Puno hvala unaprijed
Kratki
hacker hvala na mailu!

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 30.03.2010. u 00:39. Razlog: edit
Kratki je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2010., 00:00   #108
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
napravi još jednom cijeli postupak i dosljedno izvrši upute za VoIP koje su ti gore isto u linku
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2010., 00:02   #109
Kratki
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Kroatien
Postovi: 6
imam još 3 € na 12voip pa molim ako ima netko ideju kako pokreniti voip. ovo mi piše u statusu

Citiraj:
VoIP accounts: account (failed: 1 account)
hacke hvala na mailu

hvala hacke na ovome i na mailu , to ču onda sutra pokušati ponovo, vidio sam da imaš neku sliku o podacima koje se upišu, to sam vidio na drugom bordu samo je slika jako malena pa se niš nevidi imaš li tu sliku da ju ovdi ubaciš? hvala in mailu

u statusu piše ovo
Citiraj:
VoIP-Konten: Konto (fehlgeschlagen: 1 Konto) wo liegt das problem
pa mogu upisati sve podatke za voip sip.12voip.com itd. to je sve u redu samo negdje u postavkama sam falio! inače sve štima, so zu sagen das i tüpfelchen fehlt!

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 30.03.2010. u 00:45.
Kratki je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2010., 00:43   #110
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,343
Kratki, nemoj pisat postove koji razbijaju layout da ne bi bilo
O pet postova za redom da ne govorim...
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2010., 08:51   #111
Kratki
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Kroatien
Postovi: 6
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Kratki, nemoj pisat postove koji razbijaju layout da ne bi bilo
O pet postova za redom da ne govorim...
Ups izvini!
Kratki je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2010., 14:47   #112
eklektik
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9
pozdrav,

naime, htio bi koristit samo ruter dio uredjaja, bez modema (imam drugi) i u manualu pise da je to moguće. imam iskonov 763 i uspio sam (bar mislim) ga flashat sa bootcode i runtime imageom te stavit unutra config_file sve po hackerivs-ovoj kuharici, no zanimljiva stvar se desi kad u postavkama od inteneta postavim da je connection type: ethernet. siemens ode u reboot i vrati se sa iskonovim postavkama i nikak zapravo da stavim ethernet ko connection mode. pokusavao sam stavit onaj firmware koji se nalazi na stranici od gigaseta, al 763 ga ne prima i javi gresku da kao file nije dobar.

ukratko, uopce mi ne treba modem od sx763, nego bi ga htio natjerat samo da ruta i da se spaja, dakle PPPOE i NAT su mi najvazniji. zapravo me najvise zanima jel to radi (prebacivanje na ethernet) kod tcom korisnika.

hvala, ljudi!
eklektik je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2010., 17:22   #113
Kratki
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Kroatien
Postovi: 6
eto ga na! uspilo je, sve radi, ubacio sam sip podatke od 12voip i mugu telefonirati, prva liga. sada sam tio i drugi ubaciti, nonoh, ali kada ga postavom na phone 2 onda mi ni 12voip neradi, samo zauzrce se cuje, jeli je uopce moguce koristiti 2 voipa? hvala unaprijed na informaciji

imam još onaj ST780 sa T-Kum spionažom, i na njemu mi je stalno pucala veza pa 2-3 puta u tjednu zovi t-kuma za podršku, pa ga oni nekako resetiraju. Super toga sada više nema sx763 radi ko švicaracDali ima netko iskustvo o otkjučavanja sp780i wl?

Zadnje izmijenjeno od: Kratki. 30.03.2010. u 17:54.
Kratki je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2010., 19:10   #114
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,743
sp780i wl? misliš ST780WL ?
Potraži na forumu ima "kuharica" i za taj uređaj.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 30.03.2010., 19:14   #115
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
kratki one su ti slike sve dobre samo bi bilo sasvim svrsishodno da klikneš na njih
a ja nisam probavao ali mislim da dva VOIP-a u isto vrijeme nije moguće koristit, tj. ne znam točno, valja probavat.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2010., 19:33   #116
Kratki
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Kroatien
Postovi: 6
hvala sve radi, ali izgleda da mogu samo koristit jedan voip. samo moram viditi onaj sp780 dali ce mi biti moguce izbaciti spijune, i imati svu ovlast nad routerom.
edit: da misloo sam Speedtouch 780i WL. traio sam ovdi opciju otključavanja istog, ali nisam mogao nači ogovarajuči tread. ako netko zna molim za njega. htio bi koristiti 2 -3 lana 1 za max tv i koristiti voip
Hvala unaprijed

Zadnje izmijenjeno od: Kratki. 31.03.2010. u 11:39.
Kratki je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2010., 00:37   #117
ajronmejden
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: vkci
Postovi: 3
Citiraj:
Autor Hackerivs Pregled postova
pa čuj, neki ljudi, dapače manji broj, želi upravljati KUPLJENIM uređajem bez ograničenja postavljena od bilokoga. to je otprilike kao da kupiš kompjutor a recimo ne smiješ instalirati neke nove programe ili mijenjati postavke na njemu.
mislim oko čega polemiziramo.
ugl podupirem korisnika samo_varka
mogu i ja vidit komšinicu od prekoputa dvogledom kad hoda gola po sobi, al ne želim jer je matora.
jednako tako t-com i bilo kog drugog boli k za tvoj wlan pass i bilo što drugo.
get over yourself
ajronmejden je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2010., 00:51   #118
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
i zaboli ih k za moje datoteke pohranjene na externom hardu spojenog na USB, ili za datoteke na kompjutoru koje mogu također uz malo truda vidjeti??
get YOU over yourself -.-

P.S. pozdravi svoje t-comovske šefove, ako već nisi jedan od njih da ih braniš tako zdušno.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2010., 01:11   #119
ajronmejden
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: vkci
Postovi: 3
ne branim ja nikoga, samo upućujem na iracionalnost.
bolje ti ide paranoja od shvaćanja analogija.
bmk i za t-com i za iskon i za sve ostale (btw nema to samo t-com), ne znam šta će tvom isp-u datoteke s tvog usb-a ili diska?
eventualno da izdrkaju ako im zatreba koji pornić pretpostavljam
ajronmejden je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2010., 17:21   #120
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
jučer sam dobio novi ruter, za drugi priključak i naravno prvo što sam radio je bilo flashiranje. na moje čuđenje flashiranje je uspjelo tek iz trećeg pokušaja. pomnijim promatranjem vanjšine rutera uočio sam da novi za razliku od starog na sebi nema natpis 'SIEMENS'
pravo iznenađenje uslijedilo je tek usporedbom poleđina rutera. novi je ruter 'Made in Tunisie' za razliku od starog koji je 'Made in Germany'
Sve one koji su dobili novu seriju rutera obavještavam da proces FW upgradea ponove nekoliko puta ako ne uspijeva iz prvog pokušaja. Isto tako, preporučljivo je ruter flashirati prije prvog korištenja uopće, kako spajanjem nebi povukao neke nove postavke i time totalno onemogućio FW upgrade- unlock
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na